Infasatul pro si contra...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Cea mai mare tampenie infasatu asta!Si chestia cu "ramane copilu cracanat!"Pai de rahitism n-au auzit?
Ce tampenie!Ma enerveaza de mor astfel de chestii.Pai acu' mai traim ca-n evu mediu?Scuze fetele..da-s revoltata.Si sa si exemplific.A nascut cumnata-mea,nora iubita de soacra,ca-i nevasta lu' fi'su al mic(care a fost flebetea ei si "fetita ei")Nimic deranjant,ca nu am nevoie sa tina ea la mine.(La noi e soacra cu trei nurori.)Dar tin copilu ala aiurea si-i plang de mila.Iar eu m-am certat cu tot neamu sa le explic lor mai frate ce-i cu rahitismu,ce-i cu pampersi,ce-i cu ragaitu la copil,cu temp apei la baie,cu infofolitu excesiv,ce-i cu aia si ailalta..cand io n-am copii.Cumnata-mea tine copilu infasat.Si saracu ce-ar mai vrea sa se miste,dar nu poate.Insa i-am dus printre altele si servetele umede..dar cred c-o sa stearga mobila cu ele,nu copilu.Copilu il sterg cu bucata aia de scutec plina de urina si apoi jap cu copilu in alt scutec.Si-l impacheteaza bine,sa nu cumva sa ramana copilu cracanat!Off Doamne!Si e oparit saracu vai de el,si avea putilica alba,cu niste chestii albe pe ea,si in rest oparit foc.Nu-i face masaj dupa baie(desi i-am explicat si cum),nu-l da cu crema,nu-l da cu nimica.Nici nu-l tinea sa ragaie copilu,si se inneca..Sa mai zic?Ca am plecat cu un pachet de nervi de acasa.Si in plus il tineau pe un fotoliu,ca nu cumpara nene nimica inainte sa vina ea de la spital ca nu-i bine!!Eu cand am vazut puiul ala mic si in asa hal imi venea s-o parui pe soacra-mea care-i baga numai prostii la asta mica in cap,dar cum naiba..ca cine se aseamana se aduna,si ea e la fel..de cumnata-mea zic..Si degeaba i-am explicat io ore intregi o multime de lucruri,ca nu asculta.N-are rost sa mai povestesc ce tampenii debita soacra-mea ca ma fac naiba de ras..
Va pup!Si ca un raspuns ferm la intrebare:NU!NU!NU!Sunt contra infasatului!!!
Pupici cu lipici.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daneza 13 spune:

Nici eu nu l-am infasat pe Tody,chiar la recomandarea a 2 pediatre din Ro.,care mi-au spus ca exista riscul de a face luxatie de sold.Din maternitate am folosit doar pampersi,body si salopetele si nu s-a trezit niciodata speriat de miscarile in somn ale manutzelor lui.Chestia cu infasatul a ramas de pe vremea bunicii.Tody al meu are 1 an si 4 luni si are picioarele drepte,asa ca NU infasatului!
Danalui Tody(25.09.2003) si cu in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut!

In primul rand sa lamurim o problema: cum sa mai folosesti, frate, scutece de panza azi? In afara cazurilor cu adevarat nefericite cand parintii nu=si permit achizionarea pampersilor.... cred ca as renunta la orice cheltuiala pentru mine ca sa-i cumpar.

In privinta infasatului: eu l-am infasat pe Matei in primele 2 saptamani, dar nu in genul sarmaluta, cu fasa care sa se lege... brrrr... as fi avut cosmaruri numai la gandul ca fasa aia ar ajunge in apropierea gatului micutzului. L-am tinut infasat cum il infasurau in maternitate, in doua scutece, care formau asa, un fel de saculet, unde piciorusele se miscau super liber. De fapt era mai mult infasurat decat infasat, ca tinea doar pana adormea, dupa aceea, daca puiul se misca, se desfaceau repede.

Viovio, inteleg situatia in care te afli si as enunta aici si alte subiecte ale conflicului intre generatii privind cresterea copiilor:
- infasatul - s-a discutat deja
- pampersii - s-a discutat deja
- caciulita - eu am 22-23 grade in casa, pun caciula copilului numai o ora-doua dupa ce-l spal pe cap. O armata de mamici si bunici m-au amenintat ca o sa raceasca copilul din vina mea....
- camasuta de corp - o inventie utila cel mult in primele saptamani cand copilul sta linistit - daca sta, ca al meu nu a stat... vei fi intens sfatuita s-o folosesti, dar gandeste-te de 2 ori inainte de a cumpara asa ceva....
- diversificarea alimentatiei la 2 luni jumate - aceeasi armata de mamici si bunici iti vor aminti ca pe noi asa ne=au crescut si suntem bine mersi... ramane de vazut... cel mai bine e sa urmezi sfaturile pediatrului...
- scosul copilului la plimbare - mie pediatra mi=a zis ca la temperaturi peste -5, fara vant, ploaie sau ceata e ok sa ne plimbam. Uffff, greu a mai fost sa conving familia ca nu-s deloc mama denaturata, mai ales ca nu=i pun copilului 'nspe mii de caciuli, ci doar una-doua pe sub gluga.
- batista de pe fata - stiti ce spun, ati mai vazut pe strada - mamici cu bebici mici-mici, infasurati sarmaluta si cu o batista peste fata... pai fratele meu, copilu ala mai respira? Am aflat si eu explicatia de la o mamica mai in varsta: cica bebe nu are reflexul sa inchida ochii si gura si, pe langa praf, ii intra vintul in ochi si gura si raceste sau face conjunctivita. Aiurea, copilu e om ca si noi si are reflexe de aparare...

Cam asta ar fi. Va pup sa mi s-a trezit printesul

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

nu am infasat-o, chiar m-am certat cu mama la maternitate, ca venise cu scutece... si anduta mea a dat din labutze non stop, nici macar n-a vrut sa stea invelita, nici nu vreau sa ma intreb cum ar fi fost daca as fi infasat-o... am avut pampers si hainute de omuletz de la inceput :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by mina

Salut!

In privinta infasatului: eu l-am infasat pe Matei in primele 2 saptamani, dar nu in genul sarmaluta, cu fasa care sa se lege... brrrr... as fi avut cosmaruri numai la gandul ca fasa aia ar ajunge in apropierea gatului micutzului. L-am tinut infasat cum il infasurau in maternitate, in doua scutece, care formau asa, un fel de saculet, unde piciorusele se miscau super liber. De fapt era mai mult infasurat decat infasat, ca tinea doar pana adormea, dupa aceea, daca puiul se misca, se desfaceau repede.
(...)

Cam asta ar fi. Va pup sa mi s-a trezit printesul

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Exact asta am avut eu in vedere, adica un astfel de infasat. Dar orice copil este unic. Unii nu accepta deloc infasatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by Balbina
Acuma, recunoasteti, cui nu i s-a trezit niciodata bebelusul speriindu-se de miscarile in somn ale propriilor minute?
Mie!

Am citit acum si ultimul tau mesaj si incep sa cred ca nu l-ai infasat chiar, ci l-ai infasurat si nu este acelasi lucru. Infasatul este strans iar eu sunt impotriva lui, nu l-am infasat deloc pe Cristi si, slava Domnului, este bine merci - nici nu-mi imaginam altfel! - are picioare drepte.
Inca din maternitate mi-au cerut Pampers, body, costumas cu pantalonasi, asa ca...infasurat (nu infasat ) a stat doar o zi, doua, atat. Normal ca-l inveleam cu o paturica (totusi am nascut in decembrie) pe care o apropiam cat mai mult de el, asa ca nu se poate spune ca nu simtea nimic.
In plus, auzisem si eu de treaba aia cu luxatia de sold si nu mi se pare o nimica toata.

So, sunt PRO Pampers si neinfasat. Imbracat cu hainute: body, costumas, sosetele etc.
A! Eu nu i-am pus niciodata caciulita in casa si nici n-o recomand, a purtat in prima luna doar o bonetica subtire din bumbac. Atat. Daca l-as fi nascut vara cred ca nu i-o puneam nici pe aia.

Leditia...no comment.

Claudia si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Categoric Nu infasat. Asupra unui singur lucru vroiam sa atrag atentia. Poate unele dintre noi s-au intrebat totusi de ce nou-nascutii in maternitate sunt infasati fie vara fie iarna in scutece si paturele. Din motive pur financiare. Pe bune, nu glumesc. Majoritaea stiu ca in Maternitate (cel putin in Cluj)nu ai voie sa aduci hainite pt copil numai in ziua cand parasesti cu bucurie Spitalul. In afara de scutece nu ai voie sa imbraci copilul cu hainite de acasa. Lesne de inteles de ce. Si atunci ganditi-va ce fonduri ar trebui sa aiba Spitalul ca sa poata imbraca fiecare copil cel putin 3 zile. plus ca e mult mai usor pt asistenta sa dsfaca o paturica decat sa imbrace puiutul intr-un costumas.
Adela, mamica eroina a lui Tudor

http://pg.photos.yahoo.com/ph/adela_petean/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

vio,sunt altii inapoiati!
sunt total contra infasatului...ceea mai idioata´´superstite´´de care am auzit!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Nici eu nu l-am infasat.
Dar nici nu ar fi stat infasat, la o saptamina cind am venit acasa din spital i-am dat pantalonas asa de bine s-a relaxat isi tinea copilul piciorusele cum voia el ca sa nu mai pun la socotela ca el nu a dormit niciodata cu minutele in patura dapoi sa stea infasat.

S-au gasit si persoane care au zis ca trebuie copilul infasat ca o sa aiba picioarele strimbe dar nu i-am luat in seama si nici atunci si nici acum, nu mi-l creste lumea .
Mama imi povesteste ca nici eu nu am stat infasata cu atit mai mult acum ca exista pampers nu are rost sa tii copilul infasat.

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

CONTRA infasatului
unii copii se nasc cu o problema la solduri , care nu se observa decit pe la vreo 6 luni si pt tratarea careia picioarele trebuie sa stea desfacute, in nici un caz legate sarmaluta.
doar sa-i pui manusi sa nu se zgarie pe fatza.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput