Infasatul pro si contra...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Pozitia in care stau bebelusii cu Pampers este una fiziologica, naturala. Acesti pampersi corecteaza displaziile usoare de sold, care altfel s-ar agrava.
Nu se mai practica infasatul strans ca pe vremea bunicii, nu aduce nici un beneficiu copilului, dinpotriva doar efecte negative (Vezi ce a scris spic de grau).
Copilasii nu vor ramane in nici un caz cracanati, piciorusele se indreapta in timp daca nu exista carente de tipul rahitismului. De altfel, pe masura ce inainteaza in varsta pampersii devin tot mai ingusti urmarind astfel dezvoltarea firesca a copilului.
Si sa nu uitam de evitarea oparelilor de scutec si nu in ultimul rand cat sunt de comod de folosit!

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Nu esti nici tu nebuna, nici ei. Dar se mai schimba mentalitatile de pe vremea bunicilor nostri. Poate peste doua generatii si pampersii o sa para o barbarie, desi noua ne plac tuturor. Explica-le si tu cu frumosul, eventual cu pareri medicale.

Eu nu mi-am pus niciodata problema sa infas copilul. In spital ii tineau doar in pampers si o camasuta de corp, iar apoi pediatra mi-a reomandat sa nu o infas. Toti copilasii au picioarele strambe la inceput, pentru ca stau in pozitia din uter. Este normal si se corecteaza.

Pe mine nu m-au tinut legata si nu am picioarele strambe .

Ca bebelusul sa se simta bine si protejat, este suficient sa faci cum zice spic de grau cu paturica, sau ceva asemanator care sa il faca sa se simta ocrotit fara sa ii stanjeneze libertatea de miscare.

Ever felt away with me
Just once that all I need
Entwined in finding you one day

Ever felt away without me
My love, it lies so deep
Ever dream of me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Mie chiar medicul ortoped mi-a recomandat sa nu infas copilul, din motivele expuse mai dus (displazia de sold, absenta unei legaturi intre forma picioarelor si infasat, discomfortul copilului). Fetita mea are niste picioare foarte frumoase acum la un anisor, sunt super drepte. Si nu a fost deloc infasata.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani33 spune:

Nu am cumparat nici-un scutec inainte sa se nasca Sophia (fetita mea are acum 8 luni) si nici dupa. La al doilea control pediatra mi-a spus ca ii <<pacane>> un sold si ca e suspecta de luxatie de sold. Recomandarea la iesirea din spital a fost sa o tin cu pampers, sa nu cumva sa o infas pentru ca se poate corecta de la sine. La 3 luni i-am facut radiografie si nu are nimic.
Iar chestia cu cracanatul tine de calciu nu de infasat.
Sa fie sanatos cel care a inventat pampers-ul ca tare bun e!
Daniela & Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Mama mea la el imi spunea sa-l infasor pe Alex, nu pentru picioarele drepte, ci pentru ca el sa doarma mai linistit. Dar eu niciodata nu l-am infasurat, ca mi se parea mai uman sa-l tin in voia lui.
Asa ca sunt CONTRA!

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
poze cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaF spune:

si eu sunt contra infasatului, dar l-am inut pe Andrei infasat 2 saptamani la insistentele moaselor, dar el nu mai statea. Dupa doua saptamani cand mai m-am inzdravenit am zis gata, puiul meu sta dezbracat de scutece. si a fost ok
are 1 an si 4 luni si nu are picioarele strambe.

Nicoleta si Andrei Catalin(17.09.2003)

http://community.webshots.com/user/andrei_catalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Infasarea copilului nu e neaparat strinsa.
Si eu eram importiva infasatului. Pina am infasat copilul de 2 saptamini asa, intr-o doara, ca se tot foia incontinuu. Nu l-am infasat strins. Mi-a adormit imediat. Trucul asta a mers pina pe la 2 luni, cind s-a invatat sa-si scoata minutele.
Eram tare curioasa, de ce se intimpla asa, si de aceea m-am interesat de subiectul asta. Asa am aflat ca mai multe prietene de-ale mele procedau astfel. Repet, copilul in nici un caz nu este infasat strins, mai mult minutele decit piciorusele.
In cautarea mea, am dat de un articol interesant pe Net. Se spunea acolo ca bebelusul nou nascut nu are nevoie de "libertatea" pe care i-o oferim noi, tinindu-l doar in body si pantalonasi. El a iesit dintr-un mediu compact, unde isi simtea anturajul cu toata suprafata corpului lui, daca ma pot exprima asa. Ajunge brusc intr-un mediu unde nu mai simte nimic si este pur si simplu inghetat de spaima, iar noi ne inchipuim ca vai, ce bebelus cuminte avem!
Erau propuse 2 solutii complementare: tinutul copilului in brate si infasatul (nu strins!) cind nu sta in brate, in primele citeva saptamini de viata.
Acuma, recunoasteti, cui nu i s-a trezit niciodata bebelusul speriindu-se de miscarile in somn ale propriilor minute? Eu am scapat de aceasta problema prin infasat. Cu tot riscul de a parea o pisaloaga, nu am infasat copilul strins.
Iar cind nu a mai vrut sa fie infasat, puiul meu singur mi-a dat de inteles.

Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra30 spune:

Si eu sunt contra infasatului! Pozitie absolut nenaturala, iar ideea cu picioarele cracanate cred ca a aparut la bunicii nostri din nestiinta. Pampers, body si pijama, deci imbracat lejer, si doarme in pozitia in care doreste.
O intrebare mai am: chiar mai recomanda vreun pediatru in ziua de azi in Romania infasatul?? Pe aici cred ca s-ar uita la mine cu niste ochi mari daca i-as intreba de asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Eu l-am infasat pe ALEX la sfatul cumnatei mele, dar la o saptamana, l-am gasit cu fasa la nivelul gatului, din cauza ca se zbatuse, si am decis ca nu trebuie sa-l mai infas. Si a fost mai bine, ca s-a invatat mai repede cu corpul sau.

Magda si bb Alex puisor

http://community.webshots.com/user/edyalex
http://photos.yahoo.com/magdacorlea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Copilul este bine de infasat dar nu in sensul de a strange ci lejer, infasurat mai mult, cat sa se simta protejat, infasatul asa cum se facea la noi eu il consider barbarie...

Timea si Mara 10 sept. 2004
http://community.webshots.com/user/timea2004

Mergi la inceput