Bebelusi de sept-oct 2004 (16)
Raspunsuri - Pagina 12
aissa spune:
Neata! Neata!
Fetelor, ce de dintisori pe aici. Pipai si eu la fata mea dar n-am gasit nimic, deocamdata. Sunt niste protuberante, este un pic alba gingia, dar nu pare a fi vreun dintisor in zona.
Vedeti ca eu stiu ca e bine (o superstitie cred) ca cel ce vede primul dinte sa-i cumpere ceva copilului. Asa ca la cumparaturi mamicilor, de parca am avea nevoie de imbold.
mcm am incercat ce mi-ai zis, am priceput acum ce trebuie facut, ramane sa fac rost de un program de grafica si sa ma instruiesc cum sa editez poza sa ramana doar fata, fara restul de decor. Uite asa mai invatam ceva.
Detergent: eu folosesc de regula Ariel, dar ieri am luat un Persil. Nu am avut probleme pana acum, dar nici nu prea ne-am murdarit de kk pe haine. Cateva sosete au framantat accidental cateodata, dar atat.
Ceai: eu ii dau fenicul granulat. Apa i-am dat o data cu lingurita ca din biberon nu vrea.
Cereale: ieri i-am dat la 2 biberoane (i-am pus cate o lingurita la masa de la 10 dimineata/respectiv 10 seara). Dupa ce a papat aseara parca o luau niste crampe, gemea, se incorda. A dat putin afara, nu tot, nici pe departe, si a apucat-o sughitul. In cele din urma i-am dat si 2 gurite de ceai si s-a linistit si a adormit imediat. Asa ca am tras concluzia ca ii fac sete cerealele. Oricum, daca si azi la 10 face la fel, cred ca o mai las catvea zile si incerc mai incolo. Poate o grabesc. Dar am insistat pentru ca i-au placut, nu a strambat deloc din nas. O sa incerc intr-o zi si cu varianta semisolida.
ana_a, cum determini cantitatea de legume, zici de 125 g. Pui intr-un borcanel, sau cum?
Si cat trebuie sa manance piureu? Adica asa imi era simplu. Ii faceam biberon si gata. Dar cand trec la supa, piureu, fructe, de unde stiu daca papa suficient sau nu? Plus ca nu stiu daca ii dau supa ii mai dau si lapte la masa aia? Sau daca fac supa groasa (a se citi piureu) trebuie ceva lichid (lapte/ceai). La masa de fructe trebuie si altceva de mancare (ca eu fructele le consider desert).
Gata, suficiente intrebari pentru ora asta!
Cristina si Alexandra(30.09.2004)
mina spune:
Buna Dimineata!
Puyul meu cred ca a batut astazi recordul la dormit neintrerupt: de la 12 azi noapte (ca iar am intarziat cu baita ) si inca mai doarme, desi nu cred ca pentru mult timp ca se aud ceva miscari de trupe. Iar eu, care m=am culcat la 2 ca am avut ceva de lucru, in loc sa dorm langa el, bantui......
Detergent eu am folosit pana acum Tide, insa duminica am cumparat Omo si sunt multumita de cum ies rufele. Dar tot asa, pete de kk nu am avut ca sa va zic daca performeaza sau nu....
Apa nu i-am dar nici eu pana acum lui Matei, insa de cand am inceout diversificarea cu cereale mi se pare ca-i este sete. Asta pentru ca seara cand il spal pe fata cu un tampon umezit cu ceai de musetel scoate o limba de-un cot doar doar o reusi sa linga tamponul ala... e asa de caraghios... nu mai zic ca o data a reusit sa prinda tamponu si-l sugea de parca era tzatza lu' ma-sa. Si de aia am zis, i-o fi sete la copil. DAR... ceai nu vrea, apa fiarta si racita nu vrea, sucul de mere abia il linge... lapte ce mai bea. Eu tot insist cu cateva lingurite de apa fiarta si racita dupa masa cu piure de cereale, dar numai cu mare sila le accepta. Azi am sa incerc sa-i dau apa din biberon, si daca nici asa nu vrea insaemna ca de fapt nu i-e sete si faza cu tamponul de ceai o fi vreo placere mai ciudata.....
Andreea, neaparat intreaba doctorul de fiorii micutzei tale, sa nu fie vreo hipocalcemie. Asteptam sa ne spui ce a zis. Succes la vaccin.
Trebuie sa fug ca s-a trezit printesul. Ii dau sa pape si apoi poate mai dormim un pic. SPer si eu.....
Pupici
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
pufymic spune:
Noi nu prea avem nimic de raportat, dintisorii inca stau la locul lor, de papat papam inca de la mami.........in rest suntem bine, sanatosi!
Azi planuim o iesire la zapada!
Dar pana atunci avem poze noi(din 29)!!!
Pupici!
Ioana si bebe Alesio (08/10/2004)http://alesio.shorturl.com/
aissa spune:
Pufymic, acum ma uit la pozele tale si nu mai pot de ras. Ce-ati avut mai cu bietul copil de l-ati facut dj, karatist, i-ati pus papucii lui mami...
Super pozele, deci sa mai facem si poze haioase ca tare dulci sunt!
Cristina si Alexandra(30.09.2004)
frosa spune:
Salutare la toata lumea,
Andreea si baietelul meu mai face asa din cind in cind (si cel mare facea asa cind era mic , nu tot timpul) si eu cred ca face pipi in acel moment si din cauza asta face asa. Oricum daca intrebi doctorul sa-mi spui si mie
Noi suntem bine, tot ce mincam in afara de lapte nu vrem decit cu lingurita, noaptea nu ne trezim dar o trezim pe mami sa ne bage suzeta in gura.
Monica si Razvan (10.09.2004)
elyanne spune:
Mai nou vad ca maimuta mea a inceput sa se trezeasca dupa 10 ore de somn. Prima data am crezut ca a fost doar o intamplare, dar e a treia noapte cand a dormit asa.
Eu am inceput sa beau ceai de anason de cateva zile, ca nu prea mai aveam lapte si isi face efectul...
Pitica, de cateva zile, a inceput sa cunoasca lumea cu... gura. Tot ce prinde duce la gura. Si nu ca i-ar fi foame, ca dupa ce papa la biberon vreo 130 ml tot isi baga pumnul in gura.
Cam astea ar fi noutatile... Noi mergem maine la dr. sa vedem cat a luat in greutate de 2 sapt.
Bafta celor care mergeti la vaccin!
Mina nu stiu pe la ce ora iesim (daca iesim, ca e cam urat si cred ca ies cu marsupiul), ca pitica tocmai a papat si cred ca o ia somnul, asa ca nu stiu cand se trezeste... si apoi urmeaza circul cu biberonul. Deci mai devreme de 2 nu prea cred. Vorbim. Si Elena adoarme tot pe la 12... indiferent la ce ora ii fac baie. Cred ca asa s-a obisnuit.
Apa nici eu nu-i dau ca nu cred ca are nevoie...
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
ana_a spune:
salut!
Andreea, sa stii ca si al meu are cateodata asa un tremurat, eu am observat ca face pipi in acel moment, cand era dezbracat, si cateodata ca sa ma conving l-am dezbracat sa vad...si tocmai facuse pipi, dar tu intreaba medicul si spune-ne si noua ce iti zice.
Mihaela, Aissa Stefan la ora actuala mananca asa :
La 7 dim. lapte de la san
la 10 suc de portocale, 30 ml...nu stiu daca e bine dar as vrea sa-i cresc cantitatea, vreau sa mai intreb pe aici sa vad, ca el ar mai bea.
la 13 pireu de legume din: morcov, patrunjel, telina, pastarnac, cartof, spanac, dovlecel. (de maine am sa-i pun si ardei gras si mai apoi si rosie poimaine)
la 15-16 cand o vrea ii dau pireu de fructe din: mar, banana, piersica, un pic de branza de vaci(de 2Xpe saptamana) uneori un biscuite, alteori fara.
seara pe la 19 lapte(dar vreau sa incerc sa-i dau cu cereale, deocamdata nu vrea...ne straduim
si mai mananca si pe la 21 lapte, chiar si pe la 23 ...si pe la 3-4 dimineatza.
Azi vreau sa imi mulg sanii sa-i dau cu biberonul, sa- invatz cumva sa manance si complectare seara un biberon de lapte praf ca nu-i mai ajunge sanul meu...de azi dimineazta abia am muls 25ml din ambii sani... si el a mai baut un pic de lapte pe la 9 de sete (zic eu)
cam asta e meniul nostru.
Dar ca si cantitate, inca e putzina. Ieri a mancat 125 gr de pireu (da, masurat intr-un borcanel) este prima data cand mannaca asa de mult, si daca mai avea cred ca mai manca..dar nu am mai avut azi o sa-i pregatesc ceva mai mult.
Dupa fructe nu se omoara, aaa, am uitat sa spun ca ii mai pun si un pic de suc de portocala si lamaie, ii place dupa cum am observat mai acru... in special lamaia! e topit dupa ea! daca ii dau cu linguritza, dupa ce se chinuie si o inghite casca iarasi guritza sa-i mai dau
Am mutat masa de fructe de la 10 la 15 pentru ca la 10 nu era prea flamand si nu manca mai mult de 2-3 linguritze...si faceam numa prada de fructe si asa destul de scumpe
Eu zic ca fructele nu sunt desert pentru ei, inca, sunt considerate ca o masa usoara.
Eu nu stiu ce sa-i dau seara, ca fiind a 3-a masa de peste zi, ca cereale nu vrea, mai incerc, si daca nu am sa-i dau probabil tot legume sau fructe. Cica trebuie ceva usor si consistent...
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
ana_a spune:
aissa nici eu nu prea stiu cat ar trebui sa manance, dar cert este ca in prima zi ii dai 2-3 linguritze (eu asa am facut)iar a doua zi ii dai cat vrea el sa manance.Eu am cautat in carte si nu am gasit inca cat ar trebui sa manance, dar oricum, parerea mea e ca ar trebui sa ajunga la 150-200 ml de supa crema si pireu de legume.
Eu azi vreau sa-i fierb si carnitza de pui sa ii dau o linguritza.
la fructe e bine sa lasi o zi intre ele, dar la legume, parerea mea e ca nu are rost pentru ca nu prea dau alergii si daca ar fi sa fie alergic daca eu ii dau la ora 13 pana a doua zi la ora 13 tot ar aparea ceva pe piele...parerea mea!
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
roandre spune:
Sa dau si eu repede raportul!
Bebe s-a culcat la 1 pt ca denaturata de ma-sa a tinut-o in brate sa i-o arate lu matusi-sa din America...hihihi. Apoi cum am pus-o in patut a adormit imediat si am trezit-o la 10 pt ca ma gandeam eu ca e timpul sa pape , ca ea altfel n-ar fi cerut.
Andreea, fetita pritenei mele tremura asa cum spui tu si ii tremura si barbia si doctora i-a dat sa ia calciu pt ca a zis ca are lipsa de calciu. Intreaba doctorul, vezi sa nu fie asta. Si intreaba si de kk pt ca nu e chiar normal asa.
Astazi tinem pumnii pt toti bebelusii care fac vaccin...si tine si Alexia pumnisorii!
Aissa, eu ii dau lapte la fiecare masa. Deci dupa ce papa piure de legume (cam 2 lingurite jumate de ale noastre...ca a ei e mica rau) ii dau cam 60 ml supa in biberon si apoi o pun la san (deci nu stiu exact cat lapte bea, dar bea). La masa de cereale semisolide papa cam 2 linguri jumate cu varf si apoi ori ii dau cam 100 ml lapte cu biberonul, ori o pun la san. Eu o sa-i dau si dupa masa de fructe laptic. ceai nu-i dau deloc si nici apa. Prefer sa bea laptic de sete pt ca si asa nu prea e mancacioasa.
Mai nou, paranoia de mine ii da in somn, pe la 1 dimineata cate un biberon de lapte (100 ml) ca poate asa ajungem si noi la portia zilnica de laptic. Ideea e ca ea 12 ore nu papa noaptea si altfel nu am cum sa-i dau ziua atat de des sa pape.
Amoodia, mie doctora mi-a zis ca atunci cand ii ies dintii poate sa aiba diaree dar nu mai mult de 2-3 scaune pt ca altfel inseamna ca e o alta cauza si trebuie gasita. Incearca sa-l alaptezi cat mai des ca sa nu se deshidrateze si combate intr-un fel sau altul diareea pt ca nu e de glumit cu ea.
Anamari, clar ii plac dulciurile din cauza asta nici nu mai imi vine sa-i dau fructe asa repede. Nici nu stiu. Aseara ma gandeam sa-i amestec fructele cu legumele si poate asa le papa. Sau sa amestec legumele cu cereale. Habar n-am ce combinatie sa fac si sa-i placa si ei.
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
ionella3003 spune:
aissa, gand la gand cu bucurie! Si eu vroiam sa va zic despre traditia care spune ca cine vede primul dintisor al lui bb trebuie sa-i cumpere ceva nou!
noi ne laudam cu ceva mai multa agitatie decat de obicei si cu faptul ca roadem tot: batistuta, mana lui mami, paturica, jucarii, etc.CAutam, cautam, poate rasare si la noi vreun dintisor... ce sa mai zicem suntem mari... Zambim toata ziua si, mai nou, ne taraim, stand pe spate si ajutandu-ne de cap si de calcaie, de ne-a prins mama de 2 ori la marginea patului! Gata cu distractia!...
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
http://community.webshots.com/user/ionella3003