Bebelusi de iulie-august 2004 (34)
Raspunsuri - Pagina 7
roxanaz spune:
io nu va mai bag in seama daca ii mai dati cu zapada asta ca ma 'nerfati
acusi lasind gluma la o parte, habar n-am, ca pe aici nu a fost anl asta di loc. dar nu cred ca e vreo mare diferenta....ca doar nu e inca de 30 de cm, nu? (sau ee????)
Florina, incearca si altceva in afar de fructe - legume pasate, supa limpede. si amesteca ptr inceput in orice putin lapte, asa simte gustul cunoscut si emai usor. ia-o incet si daca refuza ceva fa o pauza de o zi doua si incearca din nou cu acelasi aliment sau cu altceva.
mitzura spune:
Roxi, pai cam e 30 de cm. Si e si afanata, inca n-a apucat sa se batuceasca. Si nici ieri n-am iesit.
Baby-boom, eu zic altceva, ca poate nu i-ai dat timp sa se obisnuiasca cu gusturile noi, ca i le-ai schimbat prea des. ai rabdare si chiar daca nu ii place ceva, incearca a doua zi tot cu chestia aia, ca poate il accepta. Nici lui Tudor nu ii placeau legumele la inceput dar am insistat, nu cu forta, ci cu blandete, si acum le papa mai ceva ca fructele.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
cristalina spune:
Buna dimineata si de la noi...
N-am citit tot dar am zis sa o "incurajez" pe baby_boom acum cat doarme Bototsica si pot sa scriu....
Noi am inceput de la 2 luni si 3 saptamani si tot nediversificata a rams!...hahaha
Nici acum nu mananca prea cu spor altceva decat lapte, iar de cand cu diversificarea nici pe ala prea bine...Asta dupa 4 luni!
Asa ca... succese si rabdare muuultaa!
Catinca, mie doctorul mi-a zis sa iau calciu, magneziu, vitamina D si fier pana dupa ce termin cu alaptatul, o luna doua mai mult...
Nu pot spune ca am luat in fiecare zi, dar am luat.
Baga niste vitamine si mineral, ca de la alaptat (cmai ales cel de durata) se cam micsoreaza rezervele...sanatate multa!
Botosica mea adoarme numai in brate si se trezeste de vreo 3 ori pe noapte! Baga un ceai sau o tzatza si daca nu ii em foame adoarme imediat la loc (eu insa, mai incetinel..:))
Daca ii e foame, cum nu mananca in somn, avem frichineala toata noaptea si un pic a doua zi...
Si nu pot sa stau pe pat sa o adorm...nuuu! Leganata sin brate si eu in picioare, cateodata ma mai si plimb prin camera! ca la nebuni!
Acum a facut o fixatzie pentru taica'su...urla sa o ia in brate, cand pleaca la servici avem chiraiala...e de coma!
Fata lu ta'su!
Ma duc sa va citesc sa vad ce ati mai scris...
O zi linistita sa avem!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze si pozici
Dorsilia spune:
ok, azi am facut supa in oala normala si a iesit asa buna de m-am lins pe bot si eu. Bunny, de ce nu se da cartoful la mixer ???
sunt in MARE DILEMA- in carte scrie ca se dau 30-40 de gr de carne...se refera fiarta sau cruda? si cum Dumnezeu stiu eu cat sunt 30 de grame? Azi i-am pus in pireu 4 lingurite de carne de pui...va zic acum cantitatea fiarta si tocata cu cutitul marunt (am bagat-o apoi in blender cu zeama s-o maruntesc la maxim) 4 lingurite NU RASE, ci destul de consistente.......e mult oare? voi cata carne le dati la pui
ina32 spune:
Eu sunt disperata!! Raducu nu mai vrea laptele praf cu nici un chip. Aseara am reusit sa-i indes pe gat, dupa lupte grele, 140 ml(cand era pe jumatate adormit). Si mai mancase ieri dimineata inca 120 ml, tot cu maraieli si proteste, si tot semiadormit. Deci in total 260 ml. Ceva ceva a mai supt de la mine dar nu ajungem nicicum la 500-600 ml/zi. In timpul zilei nu-l accepta deloc si mai completam cu san (cat mai e si ala). Nu stiu ce sa fac??!!!
Am vorbit cu pediatra care mi-a sugerat sa-i schimb laptele cu Milupa dar inca n-am gasit decat in cutii mari (milumil 2). Nu exista si cutii mai mici?
La noi e zapada si ninge incontinuu. Nu putem iesi afara ca bate un vanmt nesuferit.
Sper sa fi fost coerenta cat de cat ca in timp ce scriu ii si cant ca domnul nu accepta pauze in progranmul de divertisment.
Ina32 & Raducu (14.07.2004)
http://community.webshots.com/user/ina32
cristalina spune:
Simona, nici Botosica nu vorbeste ca de varsta ei...gangureste cam cum facea pe la 3-4 luni, dar in top sunt chiraielile si tzipuriturile!...hehehe
Si daca vorbeste cineva cu ea casca gura si se uita, nu vorbeste decat cand o dezbrac sau cand se joaca...hehehe
Baby_boom, eu am incercat cu siringa, merge!
Problema e ca imbatranesti pana ajungi sa-i dai o cantitate rezonabila de lichid!...:))
Oricum, daca nu face altceva si e atenta la lingurita nu deschide gura! Asa ca eu ii dau sa se joace si sa-si faca de lucru ca sa pot sa-i bag cateva lingurite pe sub mustati! Saliveaza ca milogu' cand mancam noi, dar cand dau sa ii dau cu lingurita sau chiar cu biberonul strange din falcutze...:)))
poze si pozici
ina32 spune:
Inca ceva...daca-i schimb laptele cum fac? in prima zi 60 ml si a doua zi daca e ok maresc portia la 180-200? Sau cum? Si in prima zi va bea 2 tipuri de lapte(similac ca pana acum si 60 ml din noul lapte)? Nu prea sunt in clar...Heeeeeelp!
Ina32 & Raducu (14.07.2004)
http://community.webshots.com/user/ina32
papadie spune:
Dupa 3 zile de lupte crancene cu urlaturi si tot tacamu zi de vara pina-n seara a castigat...a castigat. am pus-o in permergator ca nu mai poooot. numa ca premergatoru' e unu simplu si nu-i tine atentia treaza asa ca in 2 timpi si 3 mijkari e la dulapurile cu ceaiuri, medicamente si alte prostii si scoate tot afaraaaaaaaaaaaaaa!!!!
nah acu ii caut premergator cu luminite si muzica :-( afara ninge si urla vantu'. ieri am bocit fo 3 ore ca am gasit o casa"the best" la un minut cu masina de serv lu' ionu si cu o gradinaaaa da' bineinteles ca o detera altora. nazistii dracu'!
cristalina spune:
Ina, pai buburuza daca mananca 600ml de lapte toata ziua sunt super multumita...O cutie din aia mare are doua pungi mai mici in ea, nu are nimic laptele pana il termini chiar daca mananca numai 250ml pe zi.
Fructe si legume, supa nu mananca?!
poze si pozici
bunny spune:
Lia...incerca sa vezi diferenta la piureul de cartof fcaut la furculita si cel al mixer. Cel la mixer zici ca e o guma de mestecat, nu piuree. Am citit si eu si am uitat de asta pina m-am lovit de problema, nu stiam de ce e asa. Tu faci cum vrei , dar doar incerca.
La carnita eu i-am dat primele 5 dati 9 din 2 in 2 zile ) cite o lingurita , apoi doua si tot asa. 30gr de prima data mi se pare mult .
gata...am fugit afara
Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall