Bebelusi de iulie-august 2004 (34)
Raspunsuri - Pagina 6
ana_a spune:
Dorsilia eu fierb legumele in kukta cam 9-10 minute maxim (pe ceas)de cand incepe sa sfaraie, si mie chiar imi pare gustoasa supica crema care iese, pun apa fff putina, cat sa acopere legumele taiate rondele mari. Poate le fierbi prea mult, sau pui prea multa apa. Nu stiu, mie mi se pare chiar gustoasa, mai incearca diferite variante, apa mai putina, timp de fierbere mai putin...
Florina (baby-boom) si eu sunt in aceasi situatzie ca si tine, al meu se uita la mine de parca i-as da cuie sa manance! Dar cu rabdare cred ca vom reusi sa-i facem sa inteleaga ca pe langa lapticul de la mami mai sunt si alte bunatati...
Stefan nu vrea sa manance marul! Am incercat si cu biscuite, si fara, si copt..cred ca o vreme nu il mai dau si revin mai tarziu...
http://photos.yahoo.com/ana_77net
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati! (19.08.2004)
mitzura spune:
Io inteleg ce zici tu cu cartoful, mie imi iese asa cand e prea fiert. Am uitat sa iti spun ca mai nou le fierb la aburi, sunt mai gustoase si mai sanatoase. Eu le pastram pana acum la frigider, saptamana trecuta m-am gandit sa le pun la congelator ca e mai sanatos, dar nu prea imi place ca atunci cand le decongelez, parca arata altfel si nu mai sunt la fel de bune. S-ar putea sa revin la frigider.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
bunny spune:
Lia..stiu care e cauza. scoate cartoful si sfarimiteaza-l cu furculita, nu cu mixerul. apoi le pui pe toate si le amesteci. Cartoful facut la mixer e problema....stan patitu iti spune.
Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall
BLUE ANGEL spune:
Lia, incearca alt soi de cartof .. nu stiu , sunt cartofi rosii , albi .. stiu ca unii in special sunt foarte buni ptr fiert .. dar nu stiu care din ei .. intreaba si tu in piata
Simona si bb Luca
http://photos.yahoo.com/ionel_dinu
mitzura spune:
Doarme puiutul, de aia stau degeaba pe aici....
Am facut febra musculara dupa abdomenele de ieri, asa ca azi cand am incercat sa fac a fost durere....da tot le-am facut.
Baby-boom, nu stiu ce sa iti zic, ma gandesc ca poate ceva tot ii place si trebuie sa descoperi ce e acel ceva. Mai da-ne detalii, ce ai incercat pana acum? Mar i-ai dat, ca asta de obicei e un succes la bebei...La supa de legume intr-adevar secretul e sa o amesteci cu putin lapte la inceput.
bunny spune:
fetele care aveti zapada...cum e cu caruciorul afara ? se poate iesi? va intreb ca intr-o ora ar trebuie sa fim afara ,cfm programului de fiece zi si nu ma vad cu ursache in marsupiu
plus ca nici pe aici pe trotuar astia nu prea dau zapada..pe unde nu sunt birouri si magazine si cred ca e fff multa floscaiala
Mani si Alex
mitzura spune:
Asta am intrebat si eu, cum iesim afara, dar nu mi-a raspuns nimeni inca. Nici eu nu pot iesi cu caruciorul, ca pe jos e fie zapada groasa afanata, fie fleasca. Eu cred ca astept sa vina tati sa iesim cu saniuta, mai spre dupa amiaza. Marsupiul a devenit nefolositor si la noi.
bunny spune:
sa va spun ce mama rea sunt
l-am lasat azi sa plinga ...5 min , dar eu care nu sunt obisnuita sa-l aud ca plinge ca nu am avut colici sau altle...am iesit pe balcon, ma uitam la ceas...sa treaca alea 5 min, ce credeti ca am rezistat? nu ..m-am dus la el...Domane ce tipa, parca-l taia cineva...nu avea o lacrima, aruncase ursuletul cit colo...l-am luat in brate si gata...a adormit ! Dar ....plingeam eu acum.Ce mai...m-a cumparat si de data asta !
Si de atunci doarme, el care se multumea cu 30 min, acum s-a facut 1.30 si nici un semn din camera lui!!
Eu o sa incerc sa ies cu carutul azi...va spun cum a fost !
Mani si Alex
corianai spune:
Eu am iesit cu caruciorul pe zapada, gheata sau ce o fi!! Mie mi se pare chiar superutil ca te tii de el si nu risti sa cazi in nas.
Mitzura spor la abdomene!! Si eu am bagat gimnastica cate 20 min pe zi inainte de sarbatori apoi m-a cuprins lenea....
De dieta South beach ce stiti? A incercat cineva?
baby-boom spune:
Fetelor, eu cu Elise am incercat multe de tot....
Initial, inainte cu vreo 2 zile sa implineasca 6 luni i-am dat suc de mar..cah ce s-a mai strambat.
2. Apoi i-am dat suc de morcov.si mai rau( nu credeam ca se putea, dar stati sa vedeti mai incolo...)
3. Pe urma am zis ca poate nu-i plac facute in casa si am cumparat piure de legume de gradina bebelac...nu l-a vrut cu nici un chip...tot atunci am cumparat piure de mar si morcov tot bebelac, care inca lancezeste pe rafturile camarii)
4.Deja intrasem in panica de gradul 0 asa ca am schimbat firma ....si am trecut la nestle, si am cumparta piure de piersica cu fructul pasiunii, ca deh e mai dulce, da' credeti ca la vrut d-soara??? A luat si asta calea cosului de gunoi...
5. Cerealele nestle de la etapa1, alea din orez.....nu, nu si iarasi nu!
6.Si mai panicata, daca se mai putea mai mult, am schimbat iarasi firma si am trecut la suculetz hipp....si am cumparat de mere si struguri albi, de caise si de fructe rosii...iarasi nu a vrut deloc cu primele doua, iar ultimul e inca in camara
7. Supica facuta de mine acasa( iar am trecut per home made, ca poate poate si-a schimba preferintele si ar aprecia efortul)...si parca parca am reusitv sa indes in ea o lingurita( in vreo jumatate de ora)...
8. piure de cartof...si asta parca i-a placut dar nu l-a mancat
9.In culmea exasperarii o sun pe doctorita, merg la ea si-mi face un grafic de difersificare asa ca la carte(nu dr. de familie care mi-a spus sa-i dau de pe la 2 luni papi, ci dr. de la cursurile prenatale, care e o scumpa de femeie) si incepui din nou cu suc de mere....
Sucul de mere il bea cu chiu cu vai, dar niciodata mai mult de 3 lingurite, si astea intr-o jumatate de ora si cu multe schimonoseli si din partea ei si din a noastra care incercam sa facem ca avionul, masina, purcelul si alte oratanii ca dade, dade a manca si ea ceva cu pofta si nu pacalita
Am incercat sa-i dau si piure de mere dar deja e mare si a invatat sa scuipe asa ca intr-o fractiune de secunda e pe jos cu tot cu lingurita din mana mea care i-a calea aerului!!!
Am primit sfatul sa-i dau cu seringa sucul de mar, ca deja daca vede lingurita si la 10-20 cm se agita si inchide gurita si maraie urat de tot.... asta cu toate ca nu am obligat-o niciodata sa i-a din lg!!!!
Ce spuneti? Cred ca singura chestie pe care o mai pot face e sa-i dau cu seringa, nu?? Voi ati incercat???
Multumesc mult fetelor ca sunteti alaturi de mine si sper sa reusim si noi cat mai curand cu diversificarea asta ca-mi scoate peri albi!!!
Florina & Elise(9 iulie 2004)