Bebelusi de sept-oct 2004 (14)
Raspunsuri - Pagina 12
roandre spune:
Etapa 2: Gusturi noi
Pt bebelusul care s-a obisnuit deja cu primele alimentwe semisolide:
- retete simple, dar cu mai multe ingrediente: cereale, fructe, legume, carne
- ingrediente cu alergenicitate scazuta
- sub forma de piureuri fine, usor de inghiti
- fara adaos de sare
- continut echilibrat de glucide si fibre alimentare
Laptele ramane cel mai important aliment si in aceasta etapa (minim 500 ml/zi lapte de maa sau formula pt sugari).
Cerealele mixte trebuie introduse numai dupa ce bebelusul a incercat initial cereale simple.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
roandre spune:
Mda, nu stiu cat e de interesant ce am scris...dar am facut-o si pe asta.
Mai exista si etapa 3 si 4 din acest program dar este de la 8 luni in sus si nu e cazul.
Eliana, eu am sterilizator Chicco pt 3 biberoane dar sincera sa fiu nu l-am folosit de prea multe ori. Este foarte comod dar eu nu prea-i sterilizez biberoanele ci doar le spal bine. Cam o data pe saptamana le sterilizez.
Andreea, nu stiu daca e vorba de dintisori la Nathalie dar merita sa-i iei o jucarie pt dinti. Bebelina mea are una dar nu e foarte incantata. Tot pe celelalte le roade.
Cu kk verde-cenusiu nu cred ca e prea in regula. Am undeva intr-o revista o descriere a culorilor care sunt normale si care nu pt kk si o sa ma uit sa-ti spun ce scrie.
Ana_a, intri in "Profil personal" si in spatiul pt semnatura stergi linkul si apoi treci ce vrei tu.
Amoodia, nu prea stiu ce medicamente sa-ti spun pt ca noi nu prea am avut nevoie de ele pana acum.
Totusi: Calgel (pt dinti), Calpol, Eferalgan, Nurofen (pt raceli, febra), Bephantene (pt iritatii fundulet), pudra Baneocin....cam asta e ce am avut noi pana acum.
Pupici si noapte buna!
Alexia, de 4 luni +
dixie spune:
Roandre, te rog mai pune o data aici reteta pt. branzica de vaci facuta din lapte, eu n-am salvat-o la timp.
Tyaa , noi bem lapte Milumil care e f. bine tolerat de bebe, se pare ca e si cel mai bun de pe piata. Ca biberoane eu am folosit Chicco si Disney ca au desene haioase. Nu si-au schimbat forma deloc, eu mai intai fierb apa si cand fierbe le pun acolo 1-2 minute
dupa care sting focul si dupa alte 5 le scot. La cele Disney se mai curata din desene.
Elyanne si noi am avut probleme cu tetinele si pana la urma ne-am inteles cu cele NUK fiziologice cu supapa, sunt chiar excelente (le gasesti in carrefour).
Ionella3003 - foloseste lubrefiant pt. mie mi-a recomandat medicul si e f. bun.
Andreea, kk verzui poate fi de la ceaiul de fenicul...
Dixie & Victoras (3 oct)
roandre spune:
Dixie, branzica din lapte de vaca se face astfel. 1 l lapte pasterurizat DEGRESAT (nu se urmareste ca sa ia din branza copilul grasime ci doar calciu) se da in clocot si se pun 8 tablete calciu lactic dizolvate si se mai da inca intr-un clocot. Se lasa putin sa se raceasca si se pune la scurs intr-un tifon si se mai da prin zer ca sa nu iasa prea uscata. Se pune apoi intr-un vas etans la frigider si se poate folosi cam 3-4 zile. Cum se da branzica. La a treia masa (deci dupa piureul de legume) se da mar ras cu o lingurita branza in prima zi. Apoi se mareste cantitatea de branzica in fiecare zi pana se ajunge la 30-50 gr pe zi. Se poate da chiar si in fiecare zi branzica.
Alexia, de 4 luni +
georgiana.david spune:
Danyce am reusit sa-mi printez cura si uitandu-ma mai bine pe ea vad ca sunt cateva chestii care mie nu-mi plac, cum ar fi untul de arahide, conopida fiarta, pepenele galben si nici cu broccoli nu ma omor. Ce ma fac? Le pot inlocui cu altceva sau trebuie sa ma tin de nas si sa le mananc?
Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
mama lui Licurici spune:
Ana, bravo pentru Stefanel si... la mai mare!
Mihaela multumim pentru informatiile despre diversificare... le-am pus la dosar!
Ce vreme urata!!!!!! Brrr, iese careva la plimbare? ca noi nici ieri nu am indraznit... de fapt astea sunt printre putinele zile cand nu am iesit din casa de cand am venit de la maternitate!
Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)
frosa spune:
elyanne eu ma duc la piscina la fosta baza cutezatorii (in Floreasca). Daca vrei pentru bebe stiu ca exista o tipa care face inot cu copilasi incepind de la 1 luna. Eu nu am apelat la ea dar am niste prieteni la care venea acasa si o plateau cu ora (era destul de scumpicel) daca vrei pot sa ma interesez. Oricum lectia se tinea la tine acasa in cada si cind mai creste la Clubul Francez (daca nu ma insel).
mama lui Licurici eu ii dau ceai intre mese daca il vad mai agitat si noaptea
adela ai spus tu ca ai sterilizator cu solutie. Vreau sa te intreb daca dupa ce le scoti de acolo le mai clatesti cu apa fiarta si racita pt ca eu am folosit o perioada si mi s-a parut ca miroseau urit si-mi venea sa le clatesc. Le lasi la uscat dupa?
Pupaturi maxime
mina spune:
Buna Dimineata!
La multi ani bebicilor care implinesc azi inca o luna!
Ce vreme urata... iar nu iesim afara azi... of.
Andreea, nu e in regula cu kk verde, daca tine mai mult de o zi-doua. Mai bine ai discuta cu un medic.
Cu ceai de musetel i=am mai atenuat si eu constipatia lu' micu'. El facea zilnic, deci nu era asa grav, numai ca se scremea f tare si kk era ff dens, ca o pasta.
Ar fi interesant de stiut cum trebuie sa arate mesele lui bebe la varsta asta, adica 4-5 luni. Adica din cele 5 mese, cam ce sa contina fiecare... are cineva un asemenea "meniu"?
La capitolul progrese eu i=am dat ieri pentru prima data o lingurita de suc de mere. S-a uitat la mine cu o expresie pe fata de parca ar fi vrut sa spuna : bey, mami, te tii de glume? A plescait o gramada pana s-a hotarat sa inghita, si inca nu stiu cat a inghitit el si cat bluzita....
Amoodia, la ce a spus Mihaela as adauga: Debridat(pentru colici si constipatie), ser fiziologic (bun la toate), Vigantol, supozitoare cu glicerina... daca imi mai vine vreo idee mai spun.
fetele, m-am tot plans ca micu meu e rasfatat si nu vrea decat cu mine in camera (sau cu altcineva, singur sa nu fie) sau, si mai rau, in brate. De azi mi-am luat inima in dinti si incepem procesul de re-educare. De cand se trezeste si pana la masa de la ora 10-11 trebuie sa stea la el in patut, daca se poate chiar singurel in camera. Ei, asa am facut, si la inceput am trebaluit pe acolo prin dormitor, dupa care m=am dus la bucatarie si mai veneam din cand in cand sa-i mai dau suzeta... ei, ce credeti? a scartait el un pic la inceput (nu a urlat) dupa care din ce in ce mai putin si in cele din urma si-a facut de lucru cu jucariile si a adormit. O fi fost mai bine dispus azi, sau re-educarea e chiar usoara, nu stiu, dar am mai prins si eu ceva curaj....
Insa in we urmator vine una pereche bunici in vizita, si ce credeti, am sa reusesc sa-i conving sa nu il tina numai in brate?... nici eu nu cred....
Hai va pup ca daca tot doarme micu' sa incerc sa mai lucrez si eu ceva.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
anielas spune:
Neata dragelor!
La multi ani !!! pt Andreiut al Adelei si tuturor bebicilor care-si maresc numarul de lunisoare.
Mina- sieu am aceeasi problema cu Ina...vrea fff multa atentie..chiar dc sunt in aceeasi camera cu ea si si nu obag in seama tot plange..asa ca ma gandesc sa adopt si eu un program de re-educare..ieri am incercat putin..dar a plans destul de rau..vreo 5 min.si tot se enerva...si am cedat...Matei chiar nu a plans rau..faza e ca Ina nu prea da atentie jucarioarelor..si se plictiseste..cred eu...
Cu somnul tot asa prost stam..cred ca de la noapte incep sa-i inlocuisc una din cele 4 mese cu ceiuc..poate reusesc sa o pacalesc..cu toate ca mai demult am incercat la fel si dupa ce abaut 100ml ceai a vrut sa si pape...
Pupici,
Ania & bebitza Ina (23 oct 2004)
Inutza televizomana
ana_a spune:
mina, anielas, fetelor dragi, intru si eu in clubul celor cu BB rasfatzatzi si speculanti! Maria Sa Stefan cel Mare si Speculant mai nou daca refuz sa-l port prin casa...sa se uite de jur imprejur urla si se burica, se enerveaza si tzipa de ciuda! Vai de spatele meu... si parac vad ca dupa ce va sta in funduletz va vrea sa se limbe pe picioare si tot asa... eu am zis ca luna viitoare ii iau premergator si il instalez acolo cate putzin in fiecare zi pana se va obijnui si macar sa ma lase sa respir cate un pic....
http://photos.yahoo.com/ana_77net
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati! (19.08.2004)