Bebelusi de sept-oct 2004 (14)
Raspunsuri - Pagina 11
elyanne spune:
Multumesc pentru info legat de magazinul Mothercare. O sa vad despre ce e vorba... cat poate sa fie de scump un biberon?
Acum am alta intrebare pentru cele care au sterilizator de biberonae: ce marca si daca e bun. Eu trebuie sa iau unul pt. ca sunt zapacita si sigur uit biberoanele pe foc...
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
ana_a spune:
Salut!!
Am REvenit si eu in sfarsit... Va-m citit in fiecare zi! dar nu am mai scris nimic pentru ca nu eram in apele mele, am fost tare stresata, obosita...etc.
Acu parca e mai bine.Desi Stefan tot nu doarme noaptea, am vazut ca nu e singurul, lapticul meu parca si-a revenit, am luat in continuare nutrinatal si vad ca nu se mai trezeste de foame, dar inca nu stiu de ce se trezeste.
Tyaa, pe langa ce au spus fetele eu am citit undeva ca laptele de vaca ar fi prea salin pentru bebe si i-ar afecta rinichii, de aceea nici branzica de vaca nu se recomanda in cantitati mari si cam de 3-4 ori pe saptamana nu in fiecare zi!
HA! si sa va zic de fapt care a fost motivul pentru care am vrut sa va scriu: Stefan azi a facut kaki singurel! A scremut de 2 ori s-a facut rosu la fatza si gata.A facut ceva, destul de multisor la efort putzin! Nu mi-a venit sa cred! l-am luat in bratze si l-am pupacit de bietul nu stia ce a patzit..hehe! si eu chiuiam de bucurie prin casa! Dupa 4 luni de termometru...in sfarsit!
Noi papam pireu de legume la amiaza, cam 125-150 gr. si laptic nu mai vrea, in schimb nu vrea mar! e a doua zi cand incerc sa-i dau si nu il vrea! isi face greatza! Eu l-am amestecat cu biscuite si ma gandesc ca poate daia nu-i place, maine il dau gol.
As pune si niste piersici dar vreau sa mai astept inca vreo 2 zile.
cam atat.
http://photos.yahoo.com/ana_77net
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati! (19.august)
ana_a spune:
Imi spune-ti si mie cum sa modific la profil sa imi apara alceva in loc de linkul pentru poze? PLSSS
pupici!
http://photos.yahoo.com/ana_77net
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati! (19.august)
cami-florina spune:
Buna
Elyanne eu am sterilizator de la Avent, sterilizeaza 6 biberoane odata, si mi se pare destul de bun. Eu l-am cumparat de la Mothercare si m-a costat 3.8 mil. lei. La el a avut si 3 biberoane dar eu nu le folosesc. Eu sterilizez biberoane normale cu el .
Cami-florina si bebe Ben(02.09.04)
amoodia spune:
buna fetelor
faceti-mi si mie o lista cu medicamente, geluri si alte chestii si la ce folosesc ele.ca maica-mea vrea sa imi trimita pachet si sa o pun sa-mi trimita din romania gelu pentru calmarea gingiilor si alte chestii de genul asta.eu cel putin la noi nu am gasit calciu lactic nicaieri, asa ca imi trimite din romania.
Cu respect, Teo
timea spune:
Ce de activitati pe ziua de azi:)
Eu mi-am luat steemer ca sa-i fac mancarica la BB... ma gandesc ca poate tine mai bine vitaminele... oare asa-i?
Timea si Mara 10 sept. 2004
http://community.webshots.com/user/timea2004
roandre spune:
Astazi am primit prin posta un plan de incepere a diversificarii la bebelusi.
Este destul de interesant si o sa incerc sa va scriu ce citesc in carticica.
Mai intai incep cu laptele de vaca
Laptele de vaca, ca atare nu este bun pt bebelusul tau!
Este cea mai mare greseala sa-i dai lapte de vaca bebelusului tau! Este un fel sigur si brutal de a face rau copilului, pe termen scurt si pt tot restul vietii!
Pt ca laptele de vaca:
- este un lapte greu, cu prea multe proteine pt o mica faptura omeneasca, ceea ce duce la o distrofie si ii solicita excesiv ficatul si rinichii
- are un continut mult mai mare de sare decat laptele matern, lucru care suprasolicita intens rinichii imaturi
- duce la anemie, la rahitism, afecteaza cresterea copilului, dezvoltarea inteligentei, fiind sarac in vitamine, fier si alte minerale
- predispune copilul la alergii, intrucat are un continut crescut de substante alergizante
- favorizeaza constipatia din cauza unui continut prea mare de calciu si fosfati care afecteaza flora si tranzitul intestinal
- nu se asimileaza corect, intrucat organismul bebelusului nu este pregatit pt elementele nutritive din acest tip de lapte si poate duce la malnutritie
Nu uita: Laptele de vaca este ideal pt puiul ei, adica pt vitel! N-are nici o legatura cu bebelusul tau! Gandeste-te numai ce diferente fundamentale sunt intre cele doua fiinte!
Natura nu putea gresi atunci cand ti-a daruit puterea miraculoasa de a-ti hrani copilul la san. Natura sau divinitatea nu se joaca cu viata nimanui.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
georgiana.david spune:
Bai frate da’ scrieti nu gluma !
DANYCE ce intrebare e asta, daca vrem cura de slabire ??? Normal ca o vrem si iti multumim ca ne-ai dat-o si noua !
Ionela3003 si Muttzi singurul lucru pe care l-am facut a fost sa ii dau lui Damian un pic mai mult ceai de musetel (in jur de 100 ml/ zi) si cred ca a ajutat pentru ca acum face kk singurel cam la 24-36 de ore.
Crini si eu stau in Bucuresti si daca vrei ma interesez sa-ti fac rost de niste carti pe cand vi dar trebuie sa-mi spui mai exact la ce nivel este fetita ta. Astept un PM daca esti interesata !
Eu l-am scos pe Damian pe ninsoare si a fost super incantat pana cand la luat aerul de nas si a adormit. Era fascinat de fulgi (i-am lasat sa-i cada cativa pe nasuc) si cand pica unul mai mare pe obrajor se stramba dupa care chicotea.
Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
roandre spune:
Diversificarea alimentatiei
A diversifica inseamna a imbogati
Primul an de viata este perioada in care laptele matern constituie alimentul de baza pt bebelusul tau. Totusi, incepand in jurul varstei de 5-6 luni se recomanda diversificarea meniului deoarece nevoile energetice si nutritive cresc odata cu bebelusul, cu noile sale achizitii psihice si motorii.
Asadar, cand incepi diversificarea?
Sugarul trebuie mai intai sa dezvolte anumite abilitati ca sa-i poti introduce prima hrana semisolida in alimentatia sa. Daca:
- isi tine capul drept si sta in sezut sprijinit (deci poate fi hranit cu lingurita)
- urmareste mancarea cu ochisorii ( e curios sa exploreze ce e nou)
- deschide gurita cand vede mancarea apropiindu-se de el (e pofticios)
- isi retrage buza de jos cand ii scoti lingurita din gura
- pastreaza si plimba hrana in gurita (nu o arunca afara), din fata in spate, pt a o inghiti;
inseamna ca da, timpul schimbarilor in alimentatia sugarului a venit, dar este obligatoriu sa aiba scaune normale.
A. Diversificarea precoce poate duce la:- scaderea fortei de supt si esuarea alaptarii
- risc crescut de diaree
- risc crescut de reactii alergice si intolerante alimentare
- exces prematur de proteine, ducand la supraalimentatie si, mai tarziu, la obezitate
- dificultati psiho-afective datorate frustarii si imaturitatii in dezvoltare.
B. Diversificarea tarzie poate avea efecte neplacute:- subnutritie si stagnare in crestere
- deficite nutritive ( de ex, anemie)
- dezvoltare sociala intarziata
- esec in stabilirea unor obiceiuri alimentare sanatoase
Putin cate putin cu lingurita
Masa din cursul diminetii este un moment bun pt a incerca lucruri noi. Incearca sa-l tii in brate cand incepi sa-i dai noua hrana: se va simti mai protejat.
Tine-l ridicat si cu fata spre mancare. ii usurezi astfel inghititul, iar riscul de a se ineca este inca o data micsorat. Pune o cantitate mica de hrana pe varful linguritei si aseaza-i-o usor pe limba. Vezi ce reactie are. Asteapta ca bebelusul sa-i dea atentie. Pt el, fiecare lingurita e o noutate, o aventura chiar!
Daca refuza insistent un aliment nou, nu-l obliga si da-i altceva. S-ar putea ca mai tarziu, peste 1-2 saptamani, sa-l primeasca fara probleme.
Si lasa-l sa manance in ritmul lui. La inceput s-ar putea sa nu manance decat 2-3 lingurite. Sugarul nu trebuie niciodata fortat sa manance.
Alimentele noi trebuie sa i le dai pe rand, treptat si progresiv, unul cate unul (nu se introduc concomitent oua alimente noi), urmarindu-i reactiile. In cazul in care nu se simte bine, vei sti cauza si vei inlatura imediat alimentul care nu i-a priit.
Nu este necesara incalzirea alimentelor, pt ca bebelusul e multumit cand ii dai mancarica la temperatura camerei.
Invata sa observi cand ii este foame sau sete. Ti-o araat el insusi, cand ii dai de mancare: deschide gurita, da din manute, zambeste sau se intinde inainte.
Atunci cand se intoarce cu spatele la mancare, inchide gura sau adoarme, bebelusul iti spune, in felul lui, ca este satul.
Atentie! Exista unele alimente strict interzise sugarilor:
- albus de ou (pana la 1 an)
- excitante: ciocolata, cafea, alcool
- fructe alergizante: zmeura, capsuni, fragi, kiwi
- nuci, alune (nu da niciodata bebelusului alune sau nuci intregi)
Pana in jurul varstei de 3-4 ani, eviita sa-i dai copilului alimente sarate, condimentate, grase sau conservate (peste sarat, costita, carnati, mezeluri).
Si nu uita: Laptele de vaca nu este recomandat sugarului cel putin pana la varsta de 1 an.
Alexia, de 4 luni +
roandre spune:
Planul de alimentatie pe etape de dezvoltare a bebelusilor:
Etapa 1: Alimentatie de inceput
Cand sugarul este pregatit sa primeasca si sa inghita alimente semisolide:
- alimente simple, cu un singur ingredient
- fara gluten, deci, fara fainuri de grau, orz, ovaz, secara
- avand consistenta fina, usor de inghiti
- fara adaos de sare
- continut moderat de glucide ( se va evita indulcirea)
- 100% naturale, pt a se obisnui bebelusul cu gusturi naturale
Laptele ramane baza alimentatiei in aceasta etapa (minim 500 ml/zi lapte de maa sau formula pt sugari)
Unul dintre alimentele potrivite pt inceputul diversificarii sunt cerealele din orez (nu contine gluten si este cel mai putin probabil sa produca alergii).
La inceput mancarea ar trebui sa fie mai moale, apoi consistenta va creste treptat pe masura ce bebelusul invata sa se descurce cu un amestec mai solid.
Alexia, de 4 luni +