Mamici din Canada (9)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caro spune:

medicalul se face aici, daca pe parcursul procesarii sunt in canada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Lidia, esti sigura de asta? Noi in aplicatiile respective am citit ca vizita medicala nu se poate face decat in tara natala sau in US (in Detroit)....nicidecum in Canada...oricum n-am ajuns inca la acea vizita mult ravnita inca ....

Da Try, este posibil ca mama ta sa vina la tine dupa ce ai depus dosarul de sponsorizare....noi i-am facut sponsorizare soacra-mii cum spuneam si acum ea este la noi.

P.S. Da, Bubbles, sigur ca poate sa faca acea vizita medicala in US daca are viza (noi alesesem celalta varianta doar pt. faptul ca soacra mea n-avea viza si de US). O sa va mai tin la curent daca ii vine vreun raspuns soacra-mii intre timo si in ce anume consta vizita medicala.

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Khris, hai ca m-am confuzat de tot. Undeva in mesajele anterioare spuneai "noi am inceput actele cu soacra cand ea era aici deja", adica ati depus actele de sponsorizare cand ea era deja in Canada si de atunci a stat 1 an jumate aici din prelungire in prelungire? Sau i-ati depus actele cand inca era in Ro si apoi ati chemat-o aici in vizita?
Si mai vroiam sa te intreb: soacra ta e singura sau are sot? ca sa-mi dau seama daca ati sponsorizat-o doar pe ea singura sau pe amandoi socrii...

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Am cautat pe ici pe colo pe internetsi cred ca am gasit rasp. potrivit. Deci aici in Canada noi facem o aplicatie de sponsor catre guv. canadian. Ei ne aproba ca sponsori si de-abia dupa asta se depune dosaru lde sponsorizare la Bucuresti la ambasada. Din cate am inteles timpul de asteptare e infernal de lung pt a primi acceptul. Banuiesc ca tu acum, Khristin, astepti raspunsul celor de aici de la Mississauga ca te aproba ca sponsor. Si apoi mai dureaza nu stiu cat si in tara dupa ce se trimit actele la Buc si parintii depun dosarul acolo.
Din cate am inteles eu, pe perioada asta de asteptare a primirii calitatii de sponsor nu-i bai sa-i chemi aici, functioneaza ca o chemare de vizita simpla. Dar odata ce dosarul a fost depus la Bucuresti si se proceseaza dosarul de acceptare a sponsorizarii nu mai poti sa-i chemi. Si de aici din Canada am inteles ca nu se mai paote depune dosarul la ambasada (asa cu mse facea acum cativa ani), ci trebuie ca parintii respectivi sa depuna dosarul in Ro., iar astia deaici de la Miss. trimit si ei la Buc. hartiile necesare cum ca esti sponsor.
Am inteles bine tot procesul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Try, noi am sponsorizat-o momentan doar pe soacra, pt. ca socrul inca mai lucreaza. Revenind, spuneam ca noi ne-am sponsorizat soacra cat ea era la noi aici dupa primul an jumatate de stat in Canada (cu prelungirile de rigoare). Personal nu am auzit de un accept din partea guvernului care sa-ti ateste dreptul de sponsor, nici de depunerea dosarului in Bucuresti (noi toate demersurile si platile le-am facut de aici, nu am fost informati de depunerea ulterioara a dosarului la Bucuresti). Am vorbit cu un avocat aici si nu ne-a mentionat asa ceva. Tot acest proces l-am inceput anul trecut in aprilie 2004 (cat soacra era inca la noi, apoi in iulie a plecat in RO sperand ca poate va fi chemata acolo la vizita medicala, iar acum a revenit). Din pacate, se pare ca perioada de asteptare este in jur de un an (noi vom face anul in aprilie acum, dar am auzit persoane care au asteptat si un an jumatate pana la finalizarea procesului de sponsorizare). Nu am auzit de nici o conditionare a venirii sponsorizatului pe teritoriul Canadei. Stiam ca aceasta conditionare se refera doar la aplicantii cu dosar de emigrare (cumnatul meu urmeaza sa vina in Canada ca emigrant si cand si-a depus dosarul de emigrare nu a mai avut drept de vizita in Canada). Deci stiam ca se refera la emigranti si nu la sponsorizati . De asemenea vizita medicala pt. sponsorizare se face doar in RO (recent am inteles ca nici macar pe teritoriul US nu se mai poate face), doar vizita medicala pt. prelungirea vizei se poate face si in Canada, dar desigur asta e cu totul alta poveste. Deci Try, tu daca vrei ca mama ta sa vina la tina, poate veni fara nici o problema ca vizitator pt. 6 luni in prima faza (ii poti prelungi inca 6 luni apoi), si poti sa-i incepi si dosarul de sponsorizare fara conditionari de venire in Canada. Multa bafta si tutun (a se citi rabdare )

Cristina

noi

Mergi la inceput

Pe site-ul guv. spune ca procesul de spons. parinti dureaza in medie 19-20 de luni, asa ca...Iar acum sunt au ajuns cu procesarea dosarelor depuse in iunie 2003. Deci mai e de asteptat. Sunt multi in situatia ta: acte depuse acum un an si de-abia au primit de la guv doar o scrisoare de instiintare cum ca au primit actele.

Legat de proceduri aud de tot felul de variante de colo si de colo. Asa e, cred ca cel mai bine pot afla de la un avocat, cum ai facut tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Bubbles

Ana, intr-adevar, apa este placuta pe litoralul acadian, ajunge lejer la 30 de grade (se spune ca sunt cele mai calde ape la nord de Virginia). E tare frumos, sunt multe locuri interesante de vizitat, vara au festivaluri peste tot.
Gasesti o multime de informatii daca vei cauta pe Google: NB si turism.

Iti recomand sa faceti rezervari in cazul in care vreti sa mergeti in sezon.
Preturile sunt asemanatoare cu cele din Quebec, depinde de comfortul pe care ti-l doresti si perioada.

5 - 6 ore se fac pina la iesirea din Quebec (plecare din Montreal, presupun), in cazul in care mergeti cu masina si mai si opriti de 2 ori la o cafea. Apoi urmeaza alte ore pina la destinatia pe care v-o propuneti.

Oamenii sunt amabili, iar serviciile de informare turistica excelente (si gratuite ) !

Bianca

Multumesc Bianca; am frunzarit eu site-urile, dar vroiam parerea cuiva care a fost acolo in vacanta; inseamna ca merita efortul, chiar daca vad ca va trebui sa alocam 2 zile pentru drum dus-intors;
am ales litoralul acadian ca destinatie (sper sa si reusim sa ajungem...)pentru ca imi doresc sa mai vad cite ceva din tara asta mare; cind eram in Romania sorbeam documentarele, filmele despre Canada, acum realizez ca in afara Quebecului n-am vazut nimic in aproape doi ani de cind suntem aici.

Ana

"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Buna, buna !
Si eu ... si eu .... puneti-ma pe listuta canadienilor ....
Cat dureaza formalitatile pt. chemarea unui parinte ?
Trebuie s-o aduc pe mama .... am ratat deja un job pt. ca sotu' era pe teren si n-am avut cu cine sa-l las pe BB ...Le-am spus la interviu ca nu sunt disponibila decat dupa o luna .... si pas ... li s-a parut ca sunt nehotarata ....
De gradinita .... nu suntem inca .... nu facem la oala .... si nici nu imi place ce am gasit in zona .... n-avem inca bani de masina.

Numai bine de la noi !

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Ochinegri, mersul la gradinita n-are legatura cu facutul la oala, primesc copii in diapers. Mai rau ca n-ai gasit ceva ce sa-ti placa in zona ta.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Mamici de Canada, tocmai ce ma primit urmatorul mesaj (pare serios, asa ca vi-l transmit si voua, cu scuze ca nu am timp sa-l traduc):

URGENT-URGENT- DRUG RECALL.

All drugs containingPHENYLPROPANOLAMINE
All drugs containing PHENYLPROPANOLAMINE are being recalled. You may want to try calling the 800 number listed on most drug boxes and inquire about a REFUND. Please read this CAREFULLY. Also, please pass this on to everyone you know.

STOP TAKINGanything containing this ingredient. It has been linked to increased hemorrhagic stroke (bleeding in the brain) among women ages 18-49 in the three days
after starting use of medication. Problems were not found in men, however, the FDA
recommended that everyone (even children) seek an alternative medicine.

The following medications contain Phenylpropanolamine:

Acutrim Diet Gum Appetite Suppressant
Acutrim Plus Dietary Supplements
Acu trim Maximum Strength Appetite Control
Alka-Seltzer Plus Children's Cold Medicine

Effervescent

Alka-Seltzer Plus Cold medicine (cherry or orange)

Alka-Seltzer Plus Cold Medicine Original

Alka-Seltzer Plus Cold & Cough Medicine
Alka-Seltzer Plus Cold & Flu Medicine
Alka-Seltzer Plus Cold & Sinus Effervescent
Alka Seltzer Plus Night-Time Cold Medicine
BC Allergy Sinus Cold Powder
BC Sinus Cold Powder
Comtrex Flu Therapy & Fever Relief
Day &Night Contac 12-Hour Cold Capsules
Contac 12 Hour Caplets
Coricidin D Cold, Flu & Sinus
Dexatrim Caffeine Free
Dexatrim Extended Duration
Dexatrim Gelcaps
Dexatrim Vitamin C/Caffeine Free
Dimetapp Cold & Allergy Chewable Tablets
Dimetapp Cold & Cough Liqui-Gels
Dimetapp DM Cold & Cough Elixir
Dimetapp Elixir
Dimetapp 4 Hour Liquid Gels
Dimetapp 4 Hour Tablets
Dimetapp 12 Hour Extentabs Tablets
Naldecon DX Pediatric Drops
Permathene Mega-16
Robitussin CF
Tavist-D 12 Hour Relief of Sinus & Nasal Congestion
Triaminic DM Cough Relief
Triaminic Expectorant Ches t & Head
Triaminic Syrup Cold & Allergy
Triaminic Triaminicol Cold & Cough

I just found out and called the 800# on the container for Triaminic and they informed me that they are voluntarily recalling the following medicines because of a certain ingredient that is causing strokes and seizures in children:

Orange 3D Cold &Allergy Cherry (Pink)
3D Cold &Cough Berry
3D Cough Relief Yellow 3D Expectorant

They are asking you to call them at 1-800-548-3708with the lot number on the box so they can send you postage for you to send it back to them, and they will also issue
you a refund.

If you know of anyone else with small children, PLEASE PASS THIS ON. THIS IS SERIOUS STUFF!

DO PASS THIS ALONG TO ALL ON YOUR MAILING LIST so people are informed.
They can then pass it along to their families.

To confirm these findings please take time to check the following:

URL: Phenylpropanolamine Information Page

http://www.fda.gov/cder/drug/infopage/ppa/default.htm

Laura
_

"We build too many walls and not enough bridges." Sir Isaac Newton

Mergi la inceput