Mamici din Canada (9)
Raspunsuri - Pagina 4
columbiana spune:
Fetelor,
care ati fost in new brunswick in vacanta sa-mi spuneti cum e, noi am vrea sa mergem anul asta;
am inteles ca e cald oceanul, fara valuri si perfect pentru copii ca se ajunge in aprox. 5-6 ore cu masina si preturile-s acceptabile;
Ana
"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."
try spune:
Hai ca v-am descoperit. Am mai scos si eu capul din barlog (adica bebelusi de Nov.-Dec. 2004) si-am dat de voi. Nu stiu prin ce intampalre sau imprejurare sunt si eu pe listuta voastra... parca vag im iaduc aminte ca am postat odata cand eram gravida.
Pe baietelul meu il cheama Alex (am preferat forma scurta, nu Alexandru) si acum are aproape 3 luni. E temperamental, incapatanat, dar e cel mai frumos baietel pe care l-a vazut mama lui vreodata
Am intart mai mult sa va salut.
Dar profit de ocazia discutarii subiectului cu vizele pt parinti si va intreb si eu ceva: cam cat mai dureaza o sponsorizare de parinti? Imi vine sa mor deciuda ca nu am depus actele pt. ai mei de cand eram insarcinata, pana facea Alex 1 an primeau si ei actele si tot si nu mai era nevoie sa ne chinuim cu 6 luni aici, 6 luni in tara etc. si aveam si eu continuitate la bebe. Plus ca nu-mi mai statea inima cat un purice legat de asigurarea medicala, ca una e sa ai health card si alta e sa platesti nu stiu pe unde o asigurare de vizitator care pana la urma, in caz de nepalceri tot cu ochii in soare te lasa.
E cineva dintre voi care si-a sponsorizat parintii de curand? Eu am prieteni care au facut-o, dar cu ceva ani in urma si deja nu mai e relevant.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
khristin spune:
Try,
Welcome back ....Sa-ti traiasca frumuselul si sa te bucuri de el ....uite, noi sintem in plin proces de sponsorizare, adica am depus actele pt. soacra in aprilie 2004 si pana acum nu s-a intamplat nimic in afara scrisorii standard primita in urma aplicatiei. Am inteles ca in ultima vreme a crescut numarul sponsorizarilor si de aici intarzierea, se ajunge si la un an jumate de asteptare....partea proasta e ca vizita medicala se poate face doar in US sau in Romania, deci nu se poate face cat e pe tritoriul Canadei. Deci daca vrei sa-ti sponsorizezi parintii, incepe de pe acum, cu cat mai repede cu atat mai bine. Multa bafta!
Cristina
noi
try spune:
Nu pot ca raman descoperita, Khristin. Trebuia s-o ac cand am ramas insarcianta, dar am zis ca las ca prima data o aducem asa si pe parcurs ma ivedem noi cum ne descurcam. Daca depun actele acum, nu o pot aduce incoace pe tot acest parcurs, nu-i asa? Iar eu in oct. va trebui sa ma intorc la serviciu (fac 1 an de stat acasa). In cazul asta ce fac? ca nu-mi convine sa-l dau pe Alex la 1 an la day care, plus ca dpdv financiar e mai convenabil sa aduc pe cineva. Si in afara de parintii mei nu pot sa aduc pe nimeni. Socrii inca sunt in campul muncii.
Atunci te intreb altceva: Odata ce ea e aici pot depune actele de aici pt sponsorizare? Si ma gandesc ca o aduc pt. 6 luni, mai prelungim si noi cat putem pana la 1 an si apoi se duce in Ro. Pan atunci Alex face si el 2 anisori si nu-mi mai e inima stransa sa-l dau la day care sau sa gasesc o bona pt. diferenta de timp ramasa pt. a finalzia actele de sponsorizare.
Si mai am o intrebare: pot s-o sponsorizez doar pe mama? Si apoi vad eu cum il sponsorizez si pe tata. Ma gandeam ca in timp ce o sponsorizez pe mama pot sa-l chem pe tata aici...Sau e mai bine sa o fac pentru amandoi odata...
offff, ce m-am complicat singura... daca depuneam actele exact acum un an ce bine era. M-am luat dupa sot ca lasa ca vedem noi cum facem pe parcurs...
khristin spune:
Try,
Relax....nu e asa negru cum pare....sigur ca poti sa o sponsorizezi in prima faza doar pe mama ta....si noi am inceput actele cu soacra cand ea era aici deja (pana acum a stat in Canada un an jumate adunat), asa ca o poti chema, si-i poti incepe si actele de sponsorizare, una nu o deranjeaza pe cealalta, nu e nici o problema ca ea sa te viziteze.....simama ta poate sta 6 luni si apoi dupa 3 luni poti sa-i prelungesti sederea cu inca 6 luni (noi asa am facut in primul an). Deci, head up , ca se gasesc solutii . SPer ca am fost cat de cat coerenta, daca nu, mai intreba-ma....
Cristina
noi
Bubbles spune:
Ana, intr-adevar, apa este placuta pe litoralul acadian, ajunge lejer la 30 de grade (se spune ca sunt cele mai calde ape la nord de Virginia). E tare frumos, sunt multe locuri interesante de vizitat, vara au festivaluri peste tot.
Gasesti o multime de informatii daca vei cauta pe Google: NB si turism.
Iti recomand sa faceti rezervari in cazul in care vreti sa mergeti in sezon.
Preturile sunt asemanatoare cu cele din Quebec, depinde de comfortul pe care ti-l doresti si perioada.
5 - 6 ore se fac pina la iesirea din Quebec (plecare din Montreal, presupun), in cazul in care mergeti cu masina si mai si opriti de 2 ori la o cafea. Apoi urmeaza alte ore pina la destinatia pe care v-o propuneti.
Oamenii sunt amabili, iar serviciile de informare turistica excelente (si gratuite ) !
Bianca
caro spune:
Try, hai sa-ti povestesc ce au facut niste prieteni de-ai mei rusi. I-au invitat pe parinti (ai lui) in vizita (sa-si vada nepoata, care abia se nascuse). Odata veniti aici, au depus dosarul de sponsorizare. Pana a venit primul OK, au prelungit viza cu inca 6 luni (viza initiala se da pe 6 luni, mai poate fi prelungita de aici cu 6 luni = 12 luni). Intre timp, dosarul a intrat in procesare, si din cate imi aduc aminte,batranii au primit si drept de munca s-ar putea sa ma insel.... dar nu asta e important). Pe calea asta dureaza mai mult decat daca ei sunt acolo si aplicati pentru sponsorizare, dar cel putin ii ai aici si sansele sa fie trimisi inapoi sunt minime.
AlbaIulia spune:
Khristin,
Deci daca vreau sa-mi sponsorizez parintii cand ei sunt in Canada, vizita medicala se poate face numai in RO sau in SUA? Am inteles eu bine? Deci daca sunt aici vor trebui sa se intorca in Ro si apoi sa vina inapoi? Se poate asa ceva?
Multumesc
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
Bubbles spune:
Daca tot se vorbeste de sponsorizare si vizite medicale, am o intrebare si astept un raspuns pozitiv
Ar merge fara probleme vizita medicala la o persoana in varsta de aproape 75 ani? (cu precizarea ca-i sanatoasa "din ce se vede", mai raceste ca tot omu' si are reumatism).
Si ca o continuare la intrebarea Albei, daca are dosarul depus la Bucuresti si e cu viza turistica aici, poate sa faca vizita medicala in Statele Unite (desigur, presupunand ca are si viza de State)?
Va multumesc
Bianca
try spune:
Khristin, adica pot sa depun actele de sponsorizare acum, adica sa le depuna ei din Ro) si s-o chem pe mama in vizita peste 6 luni, adica la toamna? Sa stea 6 luni - 1 an cu prelungire - si daca nu i-au iesit inca actele sa o trimit in tara si eventual sa astepte finalul procesarii acolo? E posibil asa ceva? Eu intelesesem ca nu-i posibil s-o mai chem in vizita aici odata ce s-a depus dosarul de spons. Iar daca se depune de aici poate sa-si termine vizita siapoi odata intoarsa in tara nu va mai putea reveni pana nu-i ies actele finale...asa mi-au spus niste amici. Cum e pana la urma?