In pat cu bebelusul? pro sau contra?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Claudia...:):) cam asa si noi.
Legat de noapte... eu puneam pompita seara..puneam totul in biberon cu putin fainos si dupa ce termina biberonul ii mai dadeam de la mine daca inca voia. Si dormea continuu.
Din pacate de la un anumit moment tardiv (11 luni aprox.)cu diversificarea totala si completa cu tot lapticul meu a inceput sa se constipe si am renuntat la fainos... ii dau acum inainte de culcare un biberon de laptic cu ceva fainos urme vagi prin comparatie cu varsta (un an si jumatate)... Ehhh si adoarme la 20^30 la doua noaptea vrea papa..Apa nu tine.. o ia cuminte, dar peste 15 minute e iarasi papa. Apoi pana la 7^30-8^30 nu o auzi.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiasilvasanu spune:

Vladut are 7 luni si jumate si doarme singur. In primele 4 luni ne-am caznit sa-l culcam in patut, dar noaptea se trezea, il luam langa mine si adormem cu el in pat. Apoi am renuntat sa-l mai culc in patut si pana acum vreo luna a dormit cu mine tot timpul. Rationamentul a fost simplu: patul in care dormeam era al lui, deci daca se obisnuia era bine, eu eram cea care urma sa schimbe patul. Momentul in care am hotarat ca trebuie sa doarma singur a fost prima noapte in care a dormit neantrerupt. Acum doarme singur, in patul lui (nu in patut), din camera lui, in acelasi pat pe care l-am impartit pana nu de mult. Acum eu dorm in dormitorul conjugal, dar ma trezesc noaptea cel putin o data sa verific ce face bebe. Si din pacate situatia nu se imbunatateste: pana de curand atunci cand se trezea plangea, iar eu ma duceam fuga sa verific, acum insa nu mai plange ci incearca sa vina sa ma caute, escaladeaza grilajul improvizat ce imprejia o pauzaste patul si este in pericol sa cada - l-am gasit de cateva ori in ultimul moment, gata sa cada, dar asta doar in timpul zilei pana acum. Am vrut chiar sa ii asez salteaua pe jos, macar sa nu aiba de unde sa cada. Dimineata ma trezesc impreuna cu sotul meu si ma mut in pat cu bebe, deci ma gaseste acolo atunci cand deschide ochisorii. Cine stie ce mai urmeaza ...
Hotaraste singura daca e bine.

mamica lui Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Marc are doi ani si 2 luni si ma inchin la el sa doarma cu mine!!
Cand l-am adus de la maternitate a dormit cu mine in pat ...macar pana la vreo 4 luni,apoi langa patul meu.Nu am avut probleme cu adormitul niciodata,pana pe la 7 luni adormea pe canapea in sufragerie,cu noi acolo,il puneam in patut apoi si gata.Pe la 8 luni il lasam singur,apoi la 1 an am mai dormit vreo doua luni impreuna..apoi tot singur pana anul trecut in octombrie cand a inceput sa sara din pat si e musai acum sa il adorm.Voiam sa.l iau in pat cu mine,asa de drag,dar ma gandeam sa nu-l trezesc.
Si stiti ceva?imi pare ATAT de rau ca n-am dormit cu el tot timpul,este atat de frumos!Ne jucam si ne iubim,si stau cu nasul in parul lui toata noaptea si cu o mana pe talia lui.
Si nu ma tem ca o sa doarma cu mine pana la 4 ani..ba chiar imi doresc sa vrea el asta.Avem paturile lipite si va rog sa ma credeti ca vine doar cand are el chef,pot sa.l rog oricat.Si..oi fi eu mai de acum 5 secole,dar care e problema daca doarme cu mine si la 7 ani?Pe bune,...care e problema?

Acum se mai intampla sa dorm in alta camera,ii este egal,vine dimineata la 7 si trage de mine,e fooooarte independent.Sau daca adoarme in brate se muta cateodata singur in patul lui sau il pun eu cand anchilozez pe partea dreapta.Si oricum,el adoarme la 10-11,eu vin la culcare pe la 1-2.

Ma gandesc ca daca as fi avut vreo 2-3 copii ar fi fost problematic,dar atata timp cat numai unul am ,il ador si el imi raspunde la fel...de ce sa ma agat in studii psihologice(care oricum se bat in cap de multe ori)Si chiar nu consider ca imi rapeste intimitatea ,ba din contra,ma simt mult mai bine acum,de cand dorm cu el(chiar daca dorm oricum ca butucul,eu sunt sigura ca se formeaza o relatie atat de minunata intre mine si copilul meu si in nici un caz nu da semne ca ar fi dependent de mine.Mai vad peste un an ce spun!
fiecare copil e altfel dar fiecare parinte si-l cunoaste,nu?

Nu e corect sa spunem ca o mama care doarme in pat cu copilul face mai bine sau mai rau decat una care a ales sa doarma separat.E dreptul nostru sa alegem si alegem in mod normal functie de reactiile copilului.Exagerat si o cruzime mi se pare sa lasi un copil mic si neajutorat sa urle singur in pat nopti intregi.

Eu zic sa fim mai relaxate si sa ne bucuram de timpul asta,in care ne accepta EI in pat,sa le suflam in ceafa ca acusi o sa zica juniorul ca nu e "cool" sa mai doarma cu mami/tata sau bunica.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia0606 spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

Nu e corect sa spunem ca o mama care doarme in pat cu copilul face mai bine sau mai rau decat una care a ales sa doarma separat.E dreptul nostru sa alegem si alegem in mod normal functie de reactiile copilului.Exagerat si o cruzime mi se pare sa lasi un copil mic si neajutorat sa urle singur in pat nopti intregi.

Eu zic sa fim mai relaxate si sa ne bucuram de timpul asta,in care ne accepta EI in pat,sa le suflam in ceafa ca acusi o sa zica juniorul ca nu e "cool" sa mai doarma cu mami/tata sau bunica.

Bine zis, Mamica dulce!
Subscriu si eu!

Felicia si Alex

http://www.babiesonline.com/babies/a/alex2003
http://community.webshots.com/user/felicia0606

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

pentru cea care s-a oferit sa-mi dezvete puiul sa doarma langa mine, sa nu se preocupe, parerea ei e ultima care ma intereseaza

http://www.naturalchild.com/articles/sleeping.html
http://www.attachmentparenting.org/
sunt niste link-uri pentru parintii care-si vor fiii aprope

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Mi se pare putin rautacios, raspunsul tau.
Personal, nu cred ca se va oferi nimeni.....
In alta ordine de idei, nici nu era subiectul formulat de tine, ca sa dai un asemenea raspuns.

Nu-mi sta in obicei, dar cind vad asemenea tupeu,

narcisa

quote:
Originally posted by gazzella

pentru cea care s-a oferit sa-mi dezvete puiul sa doarma langa mine, sa nu se preocupe, parerea ei e ultima care ma intereseaza

http://www.naturalchild.com/articles/sleeping.html
http://www.attachmentparenting.org/
sunt niste link-uri pentru parintii care-si vor fiii aprope

Mergi la inceput

pai narcisa draga de ce nu ai aratat aceasi indignare citind raspunsul uneia scris cu majuscule si care se oferea sa-i ajute pe parintii cu probleme peste vreo 2 ani?
a se citi si copii cu probleme

Mergi la inceput

narcisa, am vazut ca te preocupa ideea de a avea 2,3 copii in conditiile in care vrei sa-i culci pe totii in pat. eu nu vad o problema, din partea mea si a sotului poate sa doarma si catelul. daca mie imi place sa-mi simt progenitura aproape, imi creaza o stare de confort afectiv, imagineazati cum trebuie sa se simta un copil care este infinit mai neajutorat decat un adult care poate sa-si controleze pulsiunile.
si daca ti-ai iesi din matca ai arunca o privire asupra unor site-uri ca sa vezi si ce mai zic altii, acum ca stii ce gandesti tu.

Mergi la inceput

Poate poti sa postezi raspunsul(daca vrei bineinteles, in mod special nu pot spune ca ma intereseaza), ca eu nu l-am vazut.
Si daca te refereai la o anumita persoana, mie una mi se pare corect, sa raspunzi cu Quote, ca sa priceapa tot omu unde bati.
De ce sa ajungem la neintelegeri din nimic? Nu?
Eu din primul tau raspuns am inteles, ca te referi in general la mamicile care au raspuns ca bbei dorm in patutul lor propriu; si zic eu logic sa mi se fi parut obraznic raspunsul ca doar fiecare procedeaza cum crede de cuviinta.

toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Mi se pare mie sau iti sta in caracter sa dai raspunsuri obraznice?
Poate au si MODERATORII, ceva de spus??????????
narcisa

quote:
Originally posted by gazzella

narcisa, am vazut ca te preocupa ideea de a avea 2,3 copii in conditiile in care vrei sa-i culci pe totii in pat. eu nu vad o problema, din partea mea si a sotului poate sa doarma si catelul. daca mie imi place sa-mi simt progenitura aproape, imi creaza o stare de confort afectiv, imagineazati cum trebuie sa se simta un copil care este infinit mai neajutorat decat un adult care poate sa-si controleze pulsiunile.
si daca ti-ai iesi din matca ai arunca o privire asupra unor site-uri ca sa vezi si ce mai zic altii, acum ca stii ce gandesti tu.

Mergi la inceput