In pat cu bebelusul? pro sau contra?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Narcisa.. eu am cosulet de bebe mic folosit ocazional pentru poze si rarul somn..oricum daca vrei sa dormi langa bebe exista niste cutiute de carpa moi care se pot pune in pat..la cei mici ca sa nu-i sufoci.
Ma rog eu n-am avut asa ganduri... Copilul meu oricum pana la 6-7 luni dormea mai tot timpul... deci dac-ar fi si mancat... era destrabalare curata.. nu plansete, nu colici..nimic

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Fetita mea a dormit in camera cu noi dar in patutul ei pina la 3-4 luni...dupa care la ea in camera tot in patutul ei..mi-a fost mai greu ce-i drept, dar mi-a fost mai bine sa stiu ca ea are locul ei si numai al ei,( noi ca cei mari ..nu are rost sa intru in amanunte) dar asa am considerat eu ca e mai corect si asa am procedat! Acum ma felicit ptr. efortul facut, m-am chinuit atunci, dar a meritat!Numai bine tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela92 spune:

Eu sunt PENTRU!!! Nu stiu pentru cine e asa de bine ca bebe sa doarma in patut separat... Cred ca mai mult pentru parinti, dar mult mai putin pentru bebe.
Stiu multe cazuri in care copiii, cand au atins 2-3-4 ani, au cerut singuri sa aiba patutul lor. Iar pana la varsta asta cred ca le mai bine sa simta mereu parintii aproape, nu au probleme cu frica de intuneric sau frica de singuratate.
Dar binenteles... fiecare cum crede ca-i mai bine.
Toate bune la mamici si bebei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Eu tot citesc raspunsurile voastre. Ce faceti cu 2 sau chiar 3 copii?
Si mai ales daca sint de virste apropriate. Ii luati pe toti cu voi in pat pina la 2-3-4 ani?
narcisa

Mergi la inceput

E loc la o adica, nu? Aici paturile sunt mari:):)
Si ma gandesc cand urla unul mic de trezeste toata casa..important e sa doarma un parinte ca restul sunt sacrificati.. Dilema nerezolvata, dar sper sa aflu in vreo patru luni s-un pic raspunsul.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia0606 spune:

Cred ca trebuie sa mai dau cateva amanunte la mesajul pe care l-am trimis. Eu sunt toata ziua la serviciu si de aceea il tin in brate toata noaptea. Simt ca si asa stau prea putin cu Alex. Parca creste prea repede si eu nu sunt acolo! Si in legatura cu tati - nu are nimic impotriva sa doarma copilul cu noi. Chiar el se duce sa il ia seara inainte de culcare sa il adoarma.
Cand o sa fie pregatit sa doarma singur in camera lui sunt convinsa ca o sa spuna chiar el.
Noi ne-am dorit prea mult copilul asta care s-a lasat foarte mult asteptat. Iar acum este comoara noastra!

Felicia si Alex

http://www.babiesonline.com/babies/a/alex2003
http://community.webshots.com/user/felicia0606

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

andreea (ac), felicia, sabina, a.s.o. -
asa gandesc si eu. si pana la urma nu vad marele serviciu pe care i-l fac bebelusului cand il pun in pat singur si ma duc sa ma cuibaresc in bratele calde ale sotului meu. nu pot decat eventual sa invat bebelusul ca trebuie sa se descurce de unul singur, ca mama si tata au nevoie de spatiul lor personal in care el nu are ce cauta.
si apropos de situatia in care tatal simte copilul ca un intrus - mai bine sacrificam copilul ca sa nu plece tatal? ei uite ca la asta nu ma gandisem! daca tatal simte asa, pai atunci poate ar fi bine ca mama sa nu alapteze noaptea, sa nu il lase singur in patul conjugal. of, of mai fetelor... gluma-i gluma dar treaba-i serioasa si inversunarea cu care se apara ideea dormitului separat pe mine ma cam ingrijoreaza.
eu am dormit cu parintii in pat cat timp m-a alaptat mama. dupa aceea am avut patutul meu in camera alaturata in care dormeam, dar nu mereu.
ei si m-am facut o independenta si o incapatanata... am fost mereu sigura pe mine si am simtit ca parintii ma sustin si ma iubesc. nu mi-a fost niciodata frica sa dorm singura sau frica de intuneric (pana am vazut un film de groaza cu omul musca si mi-era frica sa nu vina un gandac urias dupa mine pe hol cand se oprea curentul pe vremurile acelea )
concluzia mea - o sa dorm cu bebelusa, pana cand o sa vad ca vrea sa doarma singura. o sa vina atat de repede vremurile alea...

marcela si alexandra lia
album: http://community.webshots.com/user/vrabiuta9
povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37669

Mergi la inceput

Marcela..pai evident.. copilul trebuie sa doarma singur ca sa avem o relatie de cuplu neschimbata macar noaptea.

Mama in multe tari nu se alapteaza.. pentru ca ea isi strica imaginea de fiinta sexy in fata sotului si sanii isi schimba forma dupa alaptat. E drept ca atunci taticul e si el solicitat sa dea un biberon de noapte ca sa nu ne stricam somnul de frumusete.

Evident impartirea intre sot si copil/copii nu e prea evidenta zic eu:):), dar daca sotii chiar si-au dorit copilul/copiii atunci eu zic ca e cale de mijloc... in care inteleaga cu totii ca e o noua viata care incepe.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu nu am alaptat decat o luna, dar nu am dormit cu David in pat. in fine cred ca au fost mai multe motive pe care nu am facut-o:
Cel mai important este ca DAvid a avut clavicula fracturata si trebuia sa doarma numai pe o parte, si imi era frica sa dorm cu el.
Dormea fooooarte bine singur in patut (de la 2 1/2 nu s-a mai trezit noaptea)
Si camera lui mirosea asa bine dimineata (spre deosebire de a noastra!!!)

Si io nu cred ca eram o mama prea sexy (pt faptul ca nu am alaptat) pentru ca aratam ca o balena gratioasa, cu cateva zeci de kg in plus!!!

Pentru David cred ca a fost cea mai buna solutie...de asta cred ca depinde de fiecare copil in parte...
Poate daca mai am unul o sa vreau sa il tin in pat cu mine (asta poate peste vreo 15 ani!!) si o sa spun ca nu l-as lasa pentru nimic in lume sa doarma singurel!!!!!
DAr acum, mi se pare ca David e asa un copil extraordinar si datorita faptului ca are parte de camera lui, patul lui si aerul lui !!!

Sinzi si David
David la 1an si 11 luni Noi - noute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Si eu am fost de parere ca copilul trebuie sa doarma in patul lui, chiar in camera lui. Dar dupa ce s-a nascut patul lui a fost pus in camera noastra, ca sa fie mai aproape si mai usor de alptat noaptea. Apoi a inceput sa se trezeasca de doua ori pe noapte. Acum are 7 luni si inca se mai trezeste noaptea. O alaptez si acum, si de multe ori o iau lamga mine si, pana suge ea, eu mai dorm un pic. Uneori ma trezesc dimineata ca am dormit amamndoua asa de bine. Patul este mare si avem loc toti trei fara probleme. Cand vrem intimitate o punem la ea in pat sa doarma si daca se trezeste... , ginion. Incercam alta data.
Daca este langa noi in pat o simt cand se trezeste si cauta sanul. I-l dau si astfel sotul meu nu se mai trezeste in urletele fetei care vrea sa manance. Stiu ca la varsta asta ar trebui sa nu-i mai dau sa suga noaptea. Si pentru mine este obositor. Si recunosc ca ma gandesc sa o dezobisnuiesc.

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)

Mergi la inceput