In pat cu bebelusul? pro sau contra?
Raspunsuri - Pagina 2
AlexNes spune:
Cand e un singur BB e de inteles..ca se simte singurel sau poate intradevar ne este mai usor..dar cand sunt doi sau trei...cei mari nu se vor simti marginalizati ?
Sabina spune:
cat am alaptat am dormit cu fata, iar acu la 2 ani si 4 luni doarme singura! Chiar adoarme singura! dar la ea n-a fost problema ca vrea cu cineva ci ca imi era mie mai simplu cand se scula noaptea.Si acum se scoala, chiar de 4 ori pe noapte, insa plange dupa noi.Niciodata nu s-a dat jos sa vina la noi in pat.
dar e adevarat ca am dormit intr-un pat mai mare la ea in camera, nu la noi.De aceea cred ca nu-si paraseste "teritoriul".
Sabina si
Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
carrie spune:
THea a dormit singurica de la inceput si e muuult mai bine.are spatiul ei, e mai independenta, se culca singura, nu ii e frica de intuneric , nu e fricoasa in general, iar ptr noi e bine ca ne putem odihni, avem intimitate.e mult mai bine si pentru cuplu in general.
si credeti-ma ca timp de giugiuleala si pupaturi avem ziua, noaptea e ptr somn.
ca sa nu-i fie urat copilul poate avea o jucarie si sunt sigura ca va fi in timp mai stapana si mai sigura de ea, nu va avea senzatia ca trebuie sa-i suflu tot timpul in ceafa
parerea mea
cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si 7 luni)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
AC spune:
Noi dormim impreuna cand e bolnava, cand calatorim si schimbam fusul orar ca sa ajut cu noul fus orar cand deschide cate un ochi ametita. Si schimbatul continentelor are loc foarte des. Impreuna inseamna sau cu mine sau cu tati sau cu buni.
In patutul de bebe se mai joaca ea de-a nani, dar desi are un si jumatate i-am luat de ceva luni un pat normal de o persoana, unde adoarme singura sau langa cineva fara prea mare scandal.
Andreea
narcisa spune:
Si eu tot cam aceeasi parere o am.
Si am vazut si la TV, pareri ale psihologilor ref. pe aceasta tema, indicat este sa doarma singuri in patutul lor.
toate cele bune
narcisa
quote:
Originally posted by carrie
THea a dormit singurica de la inceput si e muuult mai bine.are spatiul ei, e mai independenta, se culca singura, nu ii e frica de intuneric , nu e fricoasa in general, iar ptr noi e bine ca ne putem odihni, avem intimitate.e mult mai bine si pentru cuplu in general.
si credeti-ma ca timp de giugiuleala si pupaturi avem ziua, noaptea e ptr somn.
ca sa nu-i fie urat copilul poate avea o jucarie si sunt sigura ca va fi in timp mai stapana si mai sigura de ea, nu va avea senzatia ca trebuie sa-i suflu tot timpul in ceafa
parerea mea
cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si 7 luni)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
AC spune:
Narcisa si cand copilul nu poate respira daca doarme cu burtica in sus? Se trezeste, innecandu-se, eventual vomitand?
Si dupa asa un caz exceptional..zdup il pui in pat? Sau exista o tranzitie?
Si psihologii sunt impartiti din cate stiu eu. Si cinstit vorbind argumentele sunt pro si contra copil+mama in balans cu mama+tata. Inafara de dorinta noastra de intimitate cu sotul/partenerul nu e alt motiv sa doarma singur. Toate animalutele dorm cu puii lor... independenta oricarei creaturi vine din siguranta si incredere. Iar prezenta mamei caldura, vocea si mirosul ei sunt in top la creerea increderii in sine. Pentru siguranta puiul trebuie sa se desprinda incet, incet de mama si nu invers.
Evident ca o fiinta egoista, apreciez propria-mi intimitate si tin sa o am. Vreau si copii si sot si cariera.. dar hai sa pastram putin echilibru si sa fim sincere cu noi insine.
Andreea
sinzi_ana spune:
Ac, ce ai spus tu cu voma si cu inecatu in somn...sa stii ca se poate sa se inece si cu tine langa el si sa nu poti sa faci nimic...
Eu nu sunt de acord cu teroia ca bebelusul e mai in siguranta daca doarme cu parintii!!! Ba din contra.
Prietena mea doarme cu copilul ei de cand s-a nascut si cand avea 1,4 ani, noaptea, a facut o miscare rapida in somn, a cazut din pat si si-a fracurat clavicula! A stat saracu o luna cu o fasa!
DAvid al meu, doarme singur de cand s-a nascut si nu s-a inecat niciodata cu voma in somn, sau a cazut din tarc!
Eu cred ca fiecare parinte stie ce face si ce e mai bine pentru micut...
Eu imi pun problema mai departe...
1. este bine in relatia dintre parinti ca acestia sa doarma cu "paznicu" langa, sau in paturi separate??? (de ce sa mint copilu ca dorm cu el si apoi sa ma furisez noaptea in patul sotului ca dimineata sa ma strecor la loc???)
2.Daca relatia se destrama din cauza asta, nu are de suferit copilul mai tarziu?
3.Sunt dispusa sa risc asta???
4. cati ani o sa dorm cu copilul?
5. cand va fi mai mare nu va fi mai greu sa ii fac camera lui?
6. oare sotul nu va privi copiul ca pe un intrus care il da afara din culcusul conjugal?
7. daca 6 este adevarat, nu va avea copilul de suferit ca il privez de o relatie apropiata cu tatal???
Eu dupa ce am concluzionat asta, am decis ca cel mai bine e ca bebe sa aiba independenta lui si camera lui, si noi intimitatea noastra!
Singura exceptie o facem cand mergem in vizite, sau in excursii, sau cand este bolnavior, sau cand simte el nevoia sa doarma cu noi si cere asta (foarte rar!)
Sinzi
si David
David la 1an si 11 luni Noi - noute
AC spune:
Ah vomitatul.. Sanzi nu era asa.. nuuu.
Pur si simplu am petrecut cateva nopti in care am atipit cand si cand si in rest am avut grija sa doarma ea pe o laterala. Se inneca si vomita in urma tusei. Nu mi-era ca moare acolo fara mine. E maricica, nu-i bebe care nu se poate ridica in fundut. Voiam doar sa doarma, sa prinda puteri si sa se vindece mai repede.
Ah si in pat langa mine cat era mica n-a dormit.. eu adormeam cu ea in brate si al meu pe langa... Fiind prematura imi lua atat de mult sa o trezesc ca nu apucam intre doua alaptari decat sa atipesc cateva zeci de minute sau uneori sa mananc. Si uneori atipeam asa cu ea in brate fara sa vreau, evident...
Evident daca dormi prea mult cu bebe sufera tatal. Depinde de tata, totusi. Oricum daca esti singur fara bona, fara mama, fara tata, fara socri cu un bebe mic si servicii... Intimitatea asa imperioasa in primele luni e un eveniment rar
. Oricum nu cred ca eu o chestie categorica: eu dorm cu sotul si bebe la el ca altfel vai de noi..copilul e intrus. As zice ca bele si taticul ar trebui sa invete sa-si imparta mamica si mamica sa nu-i uite pe nici unul.
In plus seara povestim cu randul si o asteptam sa adoarma lin..deci ar trebui si eu sa-l vad pe bebe intrus??? Iar dormitul cu bebe e ceva rar, dar pentru ca asa vreau eu, nu pentru ca vezi D-ne asa e mai bine pentru bebe! Asta zic eu ca e sinceritate!
Andreea
narcisa spune:
AC, pina la 3 luni copii amandoi au dormit intr-un cosulet pe rotile pt. bbei linga patul meu.
Pai daca o luam pe Vivien in pat cu noi, atunci ar fi vrut si Patrick, nu? Si ce faceam?
E parerea mea, si nu mi se pare OK.
Linga patul tau e la fel de aproape si-l auzi si-l poti supraveghea la fel de bine.
narcisa
ruxij spune:
Si eu sunt impotriva, dar vreau sa dorm cu fi-miu pana o avea 14 ani
Se rezolva si cu tatal, nu trebuie toata noaptea pt. asta![]()
Eu am dormit cu mama pana la 8 ani, cand am cerut singura sa nu mai dorm cu ea, ca ma enerva. Ma tot certa ca "ma foiesc" si n-am mai avut chef sa stau nemiscata si sa nu am voie sa scot picioarele de sub plapuma:)). Da' sor-mea a dormit cu mama pana la 13 ani. Ca nici nu mai aveam loc ca sa doarma si ea singura. Cand avea ea 13 ani, eu m-am maritat si am plecat, asa ca si si-a capatat si ea un pat saracuta.