Mamici de iulie-august 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 11
pisi_ella spune:
Buna, dupa mai mult timp!!! Nu am mai scris cam de multisor aici, insa promit ca scriu mai des de acum incolo!
Vad ca au aparut muuulte gravidutze noi p'aici! Le urez bun venit!
Kulta, ce bine ca ai venit printre noi! Ce bine ca ai luat decizia cea buna! Bravo!
Eu am aproape 16 saptamani, ma simt SUPER acum, nu mai vomit, nici obosita nu prea mai sunt, burta nu ma doare deloc...Sunt surprinzator de vioaie! Nici nu-mi vine sa cred ca a trecut perioada aia oribila!!
Eu inca nu stiu ce am...la echo din maternitate nu s-a vazut pana acum, la de-aia 3D nu m-am dus inca, ma duc cand ma trimite dr. La prima sarcina am facut echo 3D la 24 de saptamani si abia atunci am aflat ca e fetita...pana atunci nu se vazuse nimic. Sa vedem acum...Nici miscarile inca nu le-a simtit, cu toate ca la prima sarcina le-am simtit devreme, pe la 16 saptamani...Cine stie...poate ca o sa simt, cat de curand! Abia astept!
A propos de primele miscari.....Sunt foarte derutante, sa stiti! Le poti lua foarte usor drept altceva....ca niste gaze la stomac, de exemplu!
Nu sunt miscari puternice la inceput. Seamana cu o mica zvacnitura si atat! Parca ai snzatia ca un mic balonas se sparge acolo!
E aproape imperceptibil! Ah, abia astept sa simt iar ca misca! Mi-e asa de dor!
A propos de Calciu, eu stiu ca e bine sa fie evitat, pentru ca poate provoca contractii. Trebuie sa mancam alimente ce contin calciu natural, lactate.
Papu, si eu fac triplu test peste o saptamana. Am facut si la prima sarcina. Dr. meu il cere. Si eu sunt pro-triplu test! Nu te ingrijora, daca iese cumva ce nu trebuie, testul se repeta.
In ceea ce priveste vitaminele...eu am luat Prenatale (Your Life) la prima sarcina si nu am luat decat 14 kg. Am inceput sa iau si acum...Desi dr mi-a zis sa mai astept vreo 2 saptamani...Da' ma simteam super-obosita!
In rest....ce sa va mai zic? Nu am luat decat 1 kg, insa am o burtaaa!!!! Oricum, se zice prin popor ca al doilea copil se naste mai mare decat primul!
O fi adevarat?
Va pupam,
_Ella,
Emma &
din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro
emaaimee spune:
Nu stiu cu vorba din popor
,dar din punct de vedere medical la a 2 sarcina(3,etc.),uterul e deja dresat
-a mai fost intins si de aceea sarcina se vede mai devreme.Nici eu nu am simtit miscari,ci un fel de falfaieli(de vreo 3 ori)diferite total fata de ceea ce am mai simtit pana acum.
In legatura cu vorba din popor,asteptam sa ne zici tu dupa ce nasti daca e adevarat-sunt curioasa.![]()
si pestiuc de 17s(sambata intram in 18s
)
Cezara08 spune:
Monica_Elena
Am facut doar o eco morfologica in primul trimestru dar nu cred ca a durat chiar 40 de minute - cam vreo 25 maxim. Totul parea normal, atat cat se putea vedea la 11 saptamani jumate
Acum ma pregatesc sa o fac pe a doua. Poate aflu si ce este BB, fata sau baiat.
O sa va tin la curent.
Sarcina usoara tuturor!
adelau spune:
Buna dimineata fetelor!!!
Ce de
noi FELICITARI!!!! cat si celor ce au aflat ce au.
Am si eu o intrebare pe mine dr. m-a trimis la clinica de hematologie Fundeni sa fac niste analize pt. coagulare (nu stiu exact cum se numesc si reteta o am acasa). A mai facut cine aceste analize??
Va pup
Adela
cin spune:
Buna dimineata la burtici...o zi lipseste omu de pe net si nu mai apuca sa ajunga la zi cu cititul...da' ce harnicutze ati fost la scris....uf..eu am scapat de emotii. am fost aseara la dr. iosup...il vedeam atat de concentrat incat imi era frica sa-l intrerup cu vreo intrebare, dar usor, usor, m-am linistit...totul este bine in ce-l priveste pe bebe. din pacate, eu nu l-am vazut cam deloc, avand in vedere pozitia monitorului, dar i-am auzit inimioara...imi venea sa plang...dar sotul meu privea fascinat monitorul si mi-a spus ca bebe era tare activ...facea tumbe si se invartea pe-acolo...si-am ajuns si la partea in care m-a intrebat daca vreau sa stiu sexul...si, tre sa recunosc ca am fost destul de dezamagita cand mi-a zis ca e fetita.. dar deja mi-a trecut..cred ca imi doream baietel mai mult pt sotul meu, dar el e tare minunat..e atat de fericit cu fetele lui...
concluzia medicului: cu bebe totul e ok..tot ce se putea vedea la varsta asta s-a vazut bine si nu-i nici o problema...singura problema e ca placenta e inserata cam jos si mi-a recomandat sa nu fac efort. mi-a fost jena sa-l intreb ce inseamna placeta prea jos....aveti idee?
si mi-a calculat vasta sarcinii...mi-a zis ca-i mai mare bebe fata de varsta calculata si probabil am avut ovulatia in prima parte a ciclului...asa ca bebe al meu are 13 sapt si 5 zile (fata de 12 si 5 zile cum credeam eu, desi la un moment dat am scris gresit pe forum)si DPN este 27 iulie - 6 august...
Doamne... cat de minunat e sentimentul pe care-l traiesti cand ii auzi inimioara batand...si acum imi dau lacrimile...
hai ca v-am scris un intreg roman...v-am pupat
laura-s spune:
Bine v-am regasit burticilor cu bebei
noi am fost in concediu medical pana ieiri, de fapt o saptamana, nu a fost nimic grav, doar oboseala multa....
Am fost la eco si avem baietel!!! Eu vroiam fetita, dar nu a fost sa fie.....asta este!
Ce conrteaza de acum inainte e sa fie sanatos. Imi spune cineva care are baietel, ce poti face cu un baietel, cum te joci cu el, nu stiu nimic despre baieti..... am crescut doua nepotele de la varsta lor de 3 zile, iar acum au 8 si 6 ani, zau ca nu ma stiu juca cu un baiat, ma invatati, va rog!!!!???? Nu vreau sa fiu o mama rea pt ca nu ma stiu comporta cu un baietel.....
Va las acum in speranta ca ma ajutati cimva-oricum,
Pupici peburtici,
Laura
cin spune:
Laura...se pare ca avem aceeasi problema...eu am crescut doi baietei...si nici nu concepeam sa nu am si eu un baietel al meu...dar asta e...asa a fost sa fie..toate au un rost...si o sa fie bine...sigur o sa ne descurcam...acuma e vorba de bebeii nostri...
Katink spune:
Bun venit si felicitari pentru sarcini, noilor venite!
Felicitari Cin si Laura_s sa va traiasca puiutii!!
Nu mai stiu cine spunea ca are multe inrebari si pana ajunge la doctrol le uita de emotie... eu mi-am facut o agenda in care trec toate intrebarile care imi vin in minte in decurs de o luna (aici controlul se face o data pe luna) si cand merg la doctor iau agenda cu mine...
Nu trebuie sa ve fie rusine, e chiar mult mai bine asa, parerea mea...
O zi buna tuturor si multa sanatate,
Katink 
Lory2004 spune:
Laura_s sa-ti traiasca
....nu te ingrijora ca nu ai experienta in crescutul baieteilor. Sunt convinsa ca o sa fii o mami buna . Nici eu nu am experienta (pt. ca n-am crescut nici fetite nici baietei) dar sper sa fie bine si sa fiu o mamica buna pentru puiutul meu.
Cin sa-ti traiasca
sa fie sanatoasa si super frumoasa
sa se uite baieteii dupa ea ![]()
!!!
Lory si baietelul din burtica
gabirus spune:
Wow! Ce agitatie e pe forum ... Se vede ca a trecut perioada critica si incepem sa ne mai dezmortim. As fi si eu mai bine, daca nu as fi racit varza ![]()
La
nici nu m-am mai dus, pentru ca oricum nu pot lua medicamente si ceaiuri stiu sa imi fac si singura 
Sper sa nu il afecteze raceala pe bebe in dezvoltarea lui. Eu abia sapt. viitoare merg la urmatoarea eco. Nu mai am rabdare ... Mai ales ca va vad pe toate cum povestiti despre eco etc. Cred ca in genere nu am rabdare, parca burta creste prea incet (desi e ditamai deja, parerea mea), timpul trece prea incet, eu deja as vrea sa-l vad pe bebe. Si fetita mea e la fel. Ma intreaba in fiecare zi cand iese bebe din burta si imi masoara burta sa vada cat a mai crescut. E asa o dulceata!
Va pup si multa sanatate!
gabirus