Mamici de iulie-august 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Pentru andre_ea

"Sindromul Down este o boala genetica, cromosomiala. In 95% din cazuri Sindromul Down se prezinta ca trisomia 21. In 5% din cazuri cauza genetica a bolii este o translocatie sau mozaicism.

CARE ESTE CAUZA SINDROMULUI DOWN?
Au fost emise mai multe teorii in legatura cu etiologia acestei boli dar cauza exacta nu este inca cunoscuta. Probabil intervin mai multi factori ca: tulburari hormonale, radiatii, infectii virale, probleme imunologice dar factorul cel mai implicat este virsta mamei. Probabilitatea ca copilul va avea sindrom Down creste direct proportional cu virsta mai inaintata a mamei. La 20 ani riscul este 1 la 1600, la 35 ani 1 la 365, la 40 ani 1 la 100. Riscul ca si al doilea copil sa se nasca cu sindrom Down este 1 la 100.

TESTE PRENATALE PENTRU IDENTIFICAREA SINDROMULUI DOWN
- Teste “screening”: se determina din singele matern : alpha-fetoproteina, hCG (human chorionic gonadotropin) si estriolul neconjugat. Rezultatul acestor determinari impreuna cu virsta mamei ne permite sa estimam riscul aparitiei sindromului Down. Aceste teste se efectueaza intre saptamina 14 si 16 al sarcinii.
- Echografia abdominala: permite detectarea unor semne caracteristice acestei boli: ingrosarea pielii pe partea posterioara a gitului, modificari ale membrelor, diminuarea diametrului capului, boli congenitale ale inimii, probleme gastrintestinale.
- Teste diagnostice: se aplica daca testarile amintite mai sus trezesc suspiciunea sindromului Down. Amniocenteza si CVS (chorionic villus sampling-examinarea vilozitatilor coriale) sint testele diagnostice cel mai des utilizate.

- o amniocenteza se efectueaza in jurul saptaminii 16 al sarcinii. Dupa o ecografie, cu ajutorul unui ac se extrage o mica cantitate din fluidul amniotic, care contine si celule fetale, si se examineaza. Rezultatul se obtine in aproximativ 12-20 zile. Efectele secundare ale amniocentezei sint: in 2% din cazuri avort, singerare, infectie.
- CVS se aplica in jurul saptaminii 9-12 al sarcinii. Dupa ecografie abdominala un tub subtire se introduce pina la placenta pe cale vaginala si se extrage o mica portiune a vilozitatilor coriale. Vilozitatile coriale, fiind tesuturi apartinind fatului, se examineaza din punct de vedere cromozial. Rezultatul se obtine in 7-10 zile. Efectele secundare sint: risc de avort, singerare, infectie, pierdere de fluid amniotic."

Asta am gasit eu pe net.

Numai bine,
Katink 13 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika1 spune:

vin si eu cu vestea: avem baietel!!!!el pare sanatos, insa am o problema cu IR pe partea stanga . sunt intre 0.81-0.84 si dr Iospu m-a speriat de-a dreptul, mai ales ca eu deja sunt la a 2-a luna de Pregnyl.
Puteti sa-mi dati mai multe detalii de aceste IR?

Multumesc...si sa ne traiasca!

Mergi la inceput

Bravo mika1, sa va traiasca puiutul, sa creasca mare si sanatos!!!

Fetele eu nu stiu imi spuneti si mie ce reprezinta acest IR?

Katink
13 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lory2004 spune:

Felicitari Mika1 , sa va traiasca baietelul si sa va bucurati de el!!!!
Sper ca iti place caruciorul albastru .....

Lory si baietelul din burticuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papu spune:

mika,
stai linistita cu ir-urile. la varsta asta de sarcina n-au nici o relevanta. abia pe la saptamana 20-24 am inteles ca au relevanta si ca ar trebui sa scada la 0.4. si eu in saptamana a 13-a aveam ir-u intre 0.8-0.9 si doctorul mi-a zis sa nu-mi fac griji.
ir-ul unei artere uterine este presiunea care se exercita asupra sangelui care trece prin artera. cu cat e mai mare cu atat uterul este hranit mai greu. am inteles ca conteaza mai mult artera uterina din partea unde e placenta (in dreapta sau stanga). si cel mai mult conteaza ir-ul arterei din cordonul ombilical.

si eu m-am speriat cand mi-a scris iosup ir usor crescut artera dreapta. dar cand l-am intrebat mi-a zis ca nu are relevanta acum si la fel mi-a zis pe urma si doctorul.

fetelor, eu am 33 de ani si eco morfologica din primul trimestru mi-a iesit normala la toate capitolele. insa doctorul mi-a recomandat triplul test in sapt a 15-a. si eu am citit ca se recomanda de obicei dupa 35 de ani. acum o sa-l fac dar am auzit de atatea cazuri cu fals-pozitiv ca mi-e cam frica. voi mai faceti vreuna triplul test?

apropo de vitamine: nici mie nu mi-a recomandat doctorul pe motiv ca ingrasa si ca oricum bebe isi ia din rezervele tale, asa ca daca nu ai suficient doar tu ai de pierdut insa el nu. idea e ca eu luam si inainte vitamine din cand in cand si nu ma ingrasam de la ele, asa ca deocamdata am decis sa iau macar 10 zile in fiecare luna sa vad cum ma simt.

Mergi la inceput

Cin - cum a fost azi la doctor?

Numai bine,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina78 spune:

Ma inscrius si eu pe lista.Sunt insarcinata in 18 saptamanisi 4 zile, UM - 26 septembrie 2004, data prevazuta a nasterii - 4 iulie. Nu stim inca sexul dar il vo afla pe 15 februarie cand facem morfofetata.
Salutari tuturor,
alina si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Azi am luat legatura cu Dr. Tutunaru. Urmeaza sa merg la dansul saptamana viitoare. Sunt tare nerabdatoare sa ii aud inimioara lui BB. Nu stiu daca o sa-mi spuna sexul, dar eu presimt ca e baietel. Ramane sa vedem!
Ma bucur ca bebelusii vostrii sunt bine si cresc cumintei in burtici.
Va recomand un site pentru momentul in care se apropie venirea pe lume a minunilor
: www.reclama.ro

Luminita 10 saptamani

http://photos.yahoo.com/lumylorv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut fetele cu burtici,

Ce de vesti in 2 zile de cand n-am mai citit!
Am vazut deja pe listuta ca ati mai aflat unele din voi ce aveti. Bravo! sa va traiasca.

Eu n-am simtit inca nimic la 16 sapt jumate. Am avut la un moment dat imtresia, dar cred ca era imaginatia mea.
Oana draga, si aici se fac tot 3 eco. Eu cred ca pe urmatoarea o sa o fac peste 2-3 saptamani abia.
Astia aici nu-ti zic mare lucru...paote doar daca intrebi tu. dar cum sunt la prima sarcina, de multe ori nu stiu ce sa intreb...sau uit cand ajung acolo. Ma duc saptamana viitoare. Sa vad ce imi mai aduc aminte sa intreb. O sa intreb de calciu. Trebuie, sau nu trebuie luat???
In rest suntem bine, dar desi nu am luat decat un kg...am trecut la pantaloni cu banda de bumbac peste burta....mai comozi. Haha! si chiar si cu astia, vad ca la servici nu s-au prins ca sunt gravida. Sun curioasa cand or sa vada. In luna a 6a? a 7a?

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Bun venit fetelor noi!
Mie ,prietena mea-care e dr neonatolog in Ro, mi-a spus sa iau supl de calciu,daca nu consum suficiente prod lactate/zi.Ca bb iti ia serios din rezerve.Eu nu ma ingras de la ca si de la alte vit(mai iau vit pt mum to be).Si ca in Ro nu se cunosc prea multe despre beneficiile vit, de aceea drii sunt reticenti la adresa lor.Parerile sunt impartite.
Am o eczema uscata pe mana dreapta pe care o tratam cu cortizon si acum nu mai stiu cu ce sa ma dau(ca nu pot sa ma mai dau cu cortizon).M-am dat cu crema de galbenele,dar nimic...Voi aveti vreo idee?

si pestiuc de 17s

Mergi la inceput