Mamici de iulie-august 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebestrumfitza spune:

Ziua buna doamne cu burtici!.....
Adelau :presupun ca e vorba de anticorpi antifosfolipidici; la mine asta a fost, analiza mi-a iesit pozitiva, si iau tromboass de 3 ori pe sapt si fac in fiecare zi o injectie cu clexane. E important sa-ti faci analiza, daca dr tau considera ca e necesar.....si chiar daca iese pozitiv, oricum sunt destule scheme de tratament. Poti citi mai multe la forumul de aspirante-sindromul de hipercoagulabilitate.
Sanatate maxima tuturor!
ancasi fetitza 14s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by emaaimee

Bun venit fetelor noi!
Mie ,prietena mea-care e dr neonatolog in Ro, mi-a spus sa iau supl de calciu,daca nu consum suficiente prod lactate/zi.Ca bb iti ia serios din rezerve.Eu nu ma ingras de la ca si de la alte vit(mai iau vit pt mum to be).Si ca in Ro nu se cunosc prea multe despre beneficiile vit, de aceea drii sunt reticenti la adresa lor.Parerile sunt impartite.
Am o eczema uscata pe mana dreapta pe care o tratam cu cortizon si acum nu mai stiu cu ce sa ma dau(ca nu pot sa ma mai dau cu cortizon).M-am dat cu crema de galbenele,dar nimic...Voi aveti vreo idee?

si pestiuc de 17s

Pentru eczema crema/gel de aloe vera face minuni. Eu asa am scapat de o eczema care cu cortizon imi trecea numai temporar. Cauta la farmacia naturista sau pe unde crezi gel de aloe vera pur, si daca e certificat e si mai bine si da-te din abundenta de 3 ori pe zi. Fi pregatita sa faci asta cel putin o luna, poate chiar 2-3-4 luni, dar iti trece garantat.

http://community.webshots.com/user/roxanabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Multam-multam cipcipcip!

Ca bine zici,ce mai foloseam gelul de aloe pur cand doar ce aparuse Oriflame in Ro si am uitat complet de el.V-am zis ca am memoria scurta de obicei,dar mai ales acum!
Cin,de placenta jos inserata-placenta previa-stiu ca,de obicei, se aseaza cum trebuie in timp.Nu te speria!Poate fetele care au avut diagnosticul asta iti spun mai multe!
Aaaa,felicitari fetelor care au aflat ce au in burtici!
Am uitat ceva?Insomnii aveti?Eu dupa ce ma duc la toaleta(aseara pe la 2 ma mers la ...-pana la 7 nu am avut somn,am tras si un forum),adorm tare greu!Am baut lapte,o sa ma dau si pe ceai de musetel!

si pestiuc de 17 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Buna ziua la toate burticile.
Eu sunt cam racita dar sper sa scap usor.
Dar este si un avantaj, nu mai simt mirosurile si nu mi-e greata.
Am citit mesajele si vreau sa fac si eu cateva precizari.
Si medicul meu mi-a zis sa nu iau calciu pentru ca provoaca contractii, si nimeni nu vrea sa nasca prematur. Sunt destule alimente care contin calciu. Pe langa asta prea mult calciu poate afecta si copilul, in sensul ca poate sa se nasca cu fontanela anterioara inchisa, adica<moalele capului>, si asta poate afecta dezvoltarea creierului.
Placenta jos inserata nu e acelasi lucru cu placenta praevia!!!!
Placenta jos inserata inseamna ca placenta vine pana aproape de colul uterin pana la cel putin 8 cm de orificiul intern al colului uterin. In acest caz in general placenta se departeaza de col o data cu cresterea uterului si nu prea sunt pericole. Totusi nu e chiar o placenta normal inserata, deci e bine sa eviti efortul fizic. Dar in acest caz se poate naste normal fara probleme.
Placenta praevia inseamna placenta care vine peste colul uterin sau la cel mult 8 cm de orificiul intern am acestuia, deci se interpune intre copil si orificiul prin care iese acesta la nastere.
In acest caz exista riscuri de sangerare de obicei la sfarsitul trimestrului II de sarcina. Se poate chiar recomanda repaus la pat pe tot parcursul sarcinii. In aceste cazuri se naste aproape exclusiv prin operatie cezariana.
In rest va doresc numai bine la toate.

dede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Pentru papu
in legatura cu triplul test, eu am 22 de ani si am facut si eu testul saptamana trecuta la 16 sapt.Sarcina mea nu prezinta riscuri dar eu am cerut testul inca de la inceput cand am aflat ca sunt insarcinata.Am considerat ca este mai bine sa fac aceste teste ca sa fiu sigura ca totul este bine cu bebe.
In legatura cu vitaminele mi se pare ciudat ca dr nu ti-a recomandat vitamine.Doc meu mi-a spus ca trebuie sa iei vitamine inca de la inceput si chiar si inainte de sarcina pentru ca toate vitaminele si mineralele pe care nu le iei din dieta de zi cu zi le obtii din vitaminele prenatale.
Succes in continuare
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Buna burticutzelor...
Nu ne-am auzit de alaltaieri si tare ma bucur ca e ceva activitate pe aici...poate pt ca ne apropiem de sf perioadei nasoale sa ii zic asa..si ne mai relaxam un pic...

Si noi am fost azi la eco,avem 13 saptamani...bebe e bine.,.doarmea pe burtica...ca un ingeras ce e,si peste 1 saptamana mergem la Iosup si daca binevoieste sa stea cu fata ..ne va dezvaluii si ce e...important e sa fie sanatos.

Va pupic pe toate pe burtici

AniS

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut fetelor!

Bravo pentru noutati, pentru fetite si baietei :)

Adriana, si aici iti dau vitamine prenatale chiar dinainte. Se pare ca pe continentul asta e un pic altfel ingrijirea gravidelor. Mai rea? Mai buna? Cine stie?
Ce pot sa zic e ca m-am uitat la continutul vitaminelor pe care le iau si nu e nimic in exces. Asa ca nu cred ca fac rau. Sunt putine dintre noi care mancam ce trebuie si cat trebuie ca sa asimilam cantitatile necesare si pentru noi si pentru bb.

Eu ma duc la triplu test saptaman viitoare, adica in sapt 17. Am inteles ca e doar de sange. Ce mi-a trecut pe foaia cu care ma duc, sunt niste masuri de la eco de 12 sapt.

Va pup si inca o data felicitari pentru carucioarele roz si albastre :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papu spune:

blackpanterro,
de ce mi-e frica mie la triplul test este ca in Ro e un singura laborator genetic privat care interpreteaza rezultatele si care din ce-am citit pe-aici pe forum le zice la majoritatea fetelor ca e pozitiv ca sa faca amniocenteza care costa o gramada de bani (ceva gen 5-10 mil) si pe care tot numai la ei poti s-o faci. si se pare ca mai sunt cateva laboratoare la stat unde sincera sa fiu n-am deloc incredere. dar sper ca ce unde o sa fac testul sa-mi dea si plaja de valori normale si atunci sa pot sa le interpretez si singura. ca altfel cred ca mi-am facut pana acum toate analizele posibile...nici nu vreau sa ma gandesc la bani...bine ca au iesit toate bune :)

cat despre vitamine am vazut ca sunt tot felul de pareri. unii doctori (cum e si al meu) spun ca ingrasa. eu oricum incerc sa mananc diversificat si mai ales numai produse proaspete. nu conserve. mi-am propus ca in fiecare zi sa mananc cel putin 2 fructe si 2 legume proaspete pt vitamine. iar in rest oua, branza si carne de pui si multe salate. dar iau si prenatale deocamdata 10 / luna. ca eu oricum ascult ce zice doctorul, dar fac ce consider eu ca e mai bine pentru bebe.
am vorbit si cu o buna prietena din sua care a fost anul trecut insarcinata si ei nu i-a recomandat doctorul vitamine decat prin luna a 7-a cand a gasit-o cu anemie si atunci i-a dat ceva cu supliment de calciu.

eu zic ca fiecare are alt organism si stie mai bine ce ii trebuie. eu de ex si inainte luam cam 10 zile/luna vitamine gen magne-b6 sau altele.

sanatate tuturor burticuteleor si incercati sa mancati cat mai natural si proaspat ca asta e cel mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Eu iau matena si tardyferon fol din sapt 3 si nu m-am ingrasat absolut deloc doar burtica creste atat. Depinde de metabolismul feicaruia chestia cu ingrasatul. Eu mananc de sparg mai ales de cand mau lasat greturile. De dat la boboci nu am dat decat o singura data dar greturile au fost destul de rele.

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Cin,
Si mie dictorita mi-a spus ca am placenta putin mai jos, cind am fost la ea dupa ce am inceput sa singerez (cam pe la 12 sapt). Si mi-a zis sa stau acasa, sa nu fac nici un efort, no sex ... chestii de-astea. Chiar daca tu nu singerezi, este bine sa asculti de ceea ce ti-a zis medicul tau, mai ales sa-l intrebi daca poti avea sex; pt ca din ceea ce mi-a zis doctorita mea si din ceea ce am citit, sexul poate provoca singerarea cind placenta este pozitionata mai jos.
Dar stai linistita, ca placenta o sa se ridice (dupa 20 sapt, pt ca BB creste si trage si placenta dupa el) si atunci totul o sa fie bine. Oricum, s-ar putea sa te tina sub observatie sa vada cum se misca (daca sta tot acolo sau se ridica).

Oana C

Mergi la inceput