Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (31)
Raspunsuri - Pagina 14
DianaR spune:
Madutza, exista doua tendinte moderne in pediatrie la bebelusii alptati natural:
cea europeana, alaptarea pana la un an, diversificare la 6 luni inceputa in forta cand se inlocuiesc rapid cele 3 mese
cea americana, lalptarea pana la 2 ani, diversificare tardiva 6-8 luni (!) treptata, astfel incat lactatia sa fie mentinuta cat mai mult timp posibil. OMS recomanda aceasta ultima varianta, si chiar in scopul de a mentine cat mai mult alaptarea diversificarea se face prin oferirea de alte alimente decat laptele dupa ce s-a oferit sanul, ca un fel de completare la san. Abia dupa un an, se ajunge la 3 mese de diversificare fara adaus de lapte.
Acum, fiecare face cum crede, eu am hotarat sa fac asa ptr. ca Vladutz nu mai arata un interes prea mare pentru san si citisem pe forum despre o gramada de bebelusi care au renuntat la san dupa ce a inceput diversificarea in forta, ai si la fetele noastre mai multe exemple: Iuliana, Anacami, Gabitza. Vladutz a crescut prost in primele 3 luin (400 g pe luna, in listuta nu am scris asa sa nu va sperii), apoi acrescut mai bine cam cu 600 grame pe luna, chiar de la 6-7 luni cu 650 grame, deci mai bine si decat media din carti de 500 grame. Eu intentionez sa raman asa pana la 9 luni cand ii voi da piureutul inainte da san, la 10 luni masa de mimineata si la 11 luni cea de seara. Fac asta pentru ca trebuie sa ma intorc la lucru si voi veni pe la 5-6 acasa, altfel as mai amana.
Ioana, Rebeca e racita si toti copii cand sunt racici refuza mancarea solida si prefera sanul, e normal sa uga mai des daca nu mananca altceva.
Revin, plange pruncul...
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni
mephala30 spune:
La multi ani, Lia si Codrin Ionut!
Acris, sanatate Amaliei si tie multaaa rabdare!
Madutza, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste meniul puiutilor. Asa m-a sfatuit si o prietena de-a mea, care este medic pediatru (rezident).
Grate, te-ai cantarit azi? Care-i rezultatul?
Eu am mancat cam mult in week-end, si se vede la cantar...am slabit doar juma de kg. Dar sunt multumita: in 2 saptamani, 2,5 kg e bine. Asta inseamna 5 kg. pe luna. Incet, dar sigur.
Ioana, eu zic sa aplici sfaturile Madutzei. Sau vezi ce-ti spune pediatrul tau. Multa bafta!
Si eu, si Iustin suntem raciti cobza de vreo 4 zile. Sper sa ne treaca cat mai repede, mai ales ca Iustin trebuie sa faca vaccinul de la 6 luni (la 6 luni a fost bolnavior, asa ca l-am amanat...poate nu-l amanam si acum).
Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin
mephala30 spune:
Diana, acum am citit si postarea ta. Intr-adevar, cine isi cunoaste copilul mai bine dacat mama? Asa ca, fiecare procedeaza cum crede de cuviinta.
Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin
madutza spune:
Diana, multumescpentru lamuriri! Eu cred ca o sa incerc metoda dr., dar oricum o sa ii dau san mai des decat zice ea, ca altfel nu se poate. Avand in vedere ca are mult de recuperat in greutate...
Carmen, sper sa va treaca raceala cat mai repede!
Cris, pupici puiului bolnavior. Asa mai sunt unele zile, dar noi iti suntem alaturi!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
ANA
acris spune:
Multumesc fetelor pt. incurajari!!!
Si eu sunt alaturi de voi!!!
Hai ca am plans si m-am descarcat. Plec acasa cu gandul ca va fi mai bine.
Cristina & Amalia (20.04.2004)
Bebe Beca spune:
Am vazut ca ati discutat putin despre alaptare. Revin cu o chestie pe care mi-a spus-o medicul endocrinolog. Mi-a spus asa: ca, alaptand, se excita o anumita glanda, care dupa 8 - 9 luni ale copilului este excitata in exces si poate duce la tumora hipofizara. Mi-a spus, de asemenea, ca medicii pediatri recomanda alaptarea "a la long", dar ca este totusi destul de periculos pentru mama si ca, oricum, dupa atata timp lapticul matern nu mai este la fel de nutritiv. Si m-a rugat sa ii iau in considerare sfatul si sa renunt la alaptat. M-am consultat si cu medicul pediatru al fetei si, surprinzator, nu a protestat foarte mult, cu toate ca este "pro alapatre" pana in panzele albe...
Voi ce spuneti?
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
mamaleone spune:
Ioana, interesant ce ai aflat de la medicul tau endocrinolog, chestia asta chiar n-am gasit-o pe nicaieri, pote de asta s-a intarcat si Anghelushu meu la 8 luni si 3 zile ( am tinut minte).
Nu cred nici eu ca mananca asa de des din cauza ca ar fi ceva cu laptele tau, n-are de ce sa nu fie bun. Si fii-miu imi facea la fel, sau chiar mai rau , se scula din ora in ora si papa la san cu toate ca ziua manca foarte bine si ajunsesem sa-i dau de la 4 luni seara inainte de culcare,cereale cu lapte praf in ideea ca nu se mai scoala noaptea, da de unde? Pana nu s-a intarcat m-a hingherit el pe mine, pe urma dormea de la 21-9 legat, de nu-mi venea sa cred dupa atata chin.
Cristina, iti urez multa putere si insanatosire rapida Amaliei. Asa nasol e cand se imbolnavesc astia micii, dupa 2 ani jumate parca altfel e, dar cand sunt asa mici...uf,uf.
Carmen. tie iti urez sa slabesti usor.
Maria, bine ca ai ajutoare si mai poti sa pui si tu capu pe perna cand Alex e asa de marait. Sa va luati repede un apartament fain, ca preturile astea au luat-o razna rau de tot. Nu tre sa fie neaparat super amenajat, mai bine amenajarile vi le faceti voi cum va place decat sa dati o tona de bani ca si-au pus unii niste termopane si nu mai stiu ce gresii care te costa mai ieftin daca le pui tu, acum depinde si de timpu vostru si de cum luati ap, -in rate sau cu banii jos. Ma bag si eu ca musca-n lapte.
Vanessa, da ce te mai iubeste Andutu tau...daca o sa fie si Cata la fel. te-ai scos. E nasol intr-adevar sa auzi o veste asa de trista, poate nu e chiar tumora...
Grate, parca tu ziceai mai zilele trecute sa treca raceala la tine, se pare ca l-a crutat pe Patrik si te-a ascultat. sa te faci si tu repede bine. Bine ca ai gasit metoda cu paiul, eu nu cred ca m-as fi gandit.
Madutzo, si Anei insanatosire rapida , poate dupa ce-i mai trece haleste si ea mai bine, ca asa se intampla.( sa recupereze)
Monet, sa-ti traiasca Lia, mai are putin si face anu!
Noi va pupam !
Laura, mamika lu Anghel si Elena (21 mai).
http://community.webshots.com/user/lauragrigorescuhttp:/
DianaR spune:
OOOOf, am scris un mesaj destul de lung si Vladut mi l-a stres dintr-o miscare
Carmen, pupici lui IUstin si tie sa va faceti bine... Noi am facut vaccinul muciti fiind la 6 luni si nu a fost nici o problema.
Cris, curaj si rabdare c-o sa treaca si asta!
Vanessa, Andu e un dulce cat e el de atent cu mamica lui!
Maria, pupici lui Alex s-o lasa pe mamica lui in pace...
Madutza, parerea mea, repet parerea mea este ca Mariuca nu crste nu din cauza ca papa mult san ci pentru ca are diaree cronica deja si posibil sindrom de malabsorbtie, adica degeaba papa daca mult din ce mananca se duce prin scaune frecvente sau nu se asimileaza. Eu zic ca faptul ca suge asa mult de la tine a impiedicat-o sa slabeasca, ceea ce era foarte posibil avand in vedere starea ei. Inca o data parerea mea, eu sunt probabil cel mai greu pacient pentru orice medic ...
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni
MariaG spune:
Buna fetelor
noi ne-am continuat ziua de ieri si mai rau azi, azi de la 6 s-a pus pe o maraiala continua (desi el dormea pana la 7 jumate, adica dupa ce papa se culca la loc), si dupa ce l-am pazit toata noaptea ca sa nu-l scoale pe tati care are azi o zi cumplita, m-am enervat infiorator de diminieata si constatand eu ca nu mai am rabdare cu copilul si ca mi se face rau de oboseala l-am plasat mamei (care nu se trezise de-a binelea, dar am trezit-o noi)si m-am culcat si eu cu capul sub plapuma sa nu aud nimic si am dormit pana pe la 10 fara un pic cand a sunat telefonul (agentia imibiliara), oricum ma sculam ca ma apucasera remuscarile. Si peste zi abia l-am convins sa manance cate ceva, nu am insistat prea mult daca am vazut ca dupa 4 lingurte de mancare s-a pus pe un plans jalnic de i se inodau lacrimile in barba l-am lasat si i-am facut un biberon de lapte in care i-am pus si o masura de orez (facuse si putina diaree de dimineata) i-am dat o lingurita de panadol si am inhatat copilul si am plecat cu el sa vedem un apartament. Pana sa vina agentii la locul de intalnire si-a baut si Alex biberonul de lapte si a adormit in brate la ta'su.
Cand s-a trezit iar mar-mar mar-mar si tot asa, abia am reusit sa-l adorm acuma la 6 dupa o 80 ml de cereale cu lapte tot din biberon ca daca il atingi cu ceva in gura sare de zici ca torturez copilu'. Sper sa doarma macar o ora ca ma lasa puterile, noroc cu mama, sa-i dea Dumnezeu sanatate!
Laura: nu te bagi ca musca in lapte ca daca nu vroiam sa va dati cu parerea nu va spuneam si tineam numa' pentru mine. Ideea e ca asta e super la pret si ne place cum e asa ca maine ne ducem sa facem precontract.
Ioana: s-a mai discutat despre subiectul asta acum ceva timp si am mai spus si atunci ce spun si acum (sper sa nu supar pe nimeni): OMS (organizatia mondiala a sanatatii) recomanda alaptarea pana la 2 ani luind in calcul beneficiile asupra mamei si copilului. subliniez ca e organizatia mondiala a sanatatii si nu organizatia mondiala a pediatrilor desi nu cred ca vre-un medic (fie el pediatru sau nu) ar recomanda ceva in detrimentul mamei.
Mie imi pare rau ca am asa de putin lapte, dar tot mai sper.
Eu nu cred ca la tine e problema de prea putin lapte ci de starea Rebecai de agitatie care se calmeaza cand o pui la san, si daca e acolo de ce sa nu manance (asa cred ca a fost si cazul Laurei cu Anghelus)(sau poate ii e frig - Alex se trezea mai demult din cauza asta). Ai putea incerca intr-o seara sa ii dai completare si sa vezi daca iti doarme mai bine.
Madutza: eu sunt de acord cu Diana - Anuca n-a slabit din cauza ca o alaptezi tu ca altfel la cat a fost de bolnava dadea repede-repede inapoi. Pupici si cat mai multa sanatate la amandoua
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
http://community.webshots.com/user/maria_alex100
Grate spune:
La multi ani Lia!
La multi ani Victor!
La multi ani Codrin Ionut!
Buna fetelor,
Ma simt mai bine astazi desi am inceput de dimineata cu miere cu lapte, inhalatie si baie de aburi de mushetel cu un pic de bicarbonat, apoi un dus cald in baie plina de aburi(am dat drumul la robinet de apa fierbinte cu 30 min inainte de a intra sub dush) si tot asa, ceai cu lamaie, etc. Patrick se simte bine doar ca nu vrea sa manince si gata, sunt exasperata deja in privinta lui, a mai slabit inca un pic.
In ciuda bolii, Carmen, am slabit si eu cu un 1.100kg, dar nu-mi prea dau seama cum, ca la mijlocul saptamanii am dat navala in ciocolate , primisem pachet de acasa si n-am rezistat, in schimb in ziua ceea mincasem foarte putin la cina.Ce sa zic, sper sa am aceeasi tarie de caracter si pentru saptamina aceasta, ar fi fain sa mai scad un kilo, in ritmul acesta as ajunge la greutatea dorita pina in vara.
Fetelor, v-am citit, dar nu va pot raspunde ca ma simt rau.
Va pupacesc pe toate si pe toti bebelushii!
Mamica siPatrick(31 mai,2004/4kg,50cm,scor Apgar 8/9)poze http://photos.yahoo.com/gratepeter