Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (31)
Raspunsuri - Pagina 13
Bebe Beca spune:
Sa va povestesc ceva...
In primele saptamani de viata, Rebecutza a vea un program foarte dragut: se trezea din 4 in patru ore (22.00 -02.00 - 06.00 - 10.00,etc). La a doua luna deja nu mai manca noaptea, se trezea pe la 5.30 - 6.00. Dupa inca o luna, copilul se culca pe la 22.30 si se trezea pe la 8-9 dimineata. Si tot asa. Am dus-o pe picior mare pana acum doua saptamani, cand s-a schimbat foaia. Se trezeste din 3 in 3 ore!Prima oara am crezut ca este un accident, a doua seara am spus ca ii fac dintisorii necazuri, a trea seara m-am mai amagit eu cumva... dar deja nu mai pot. Nici scuze nu mai gasesc. Oboseala troneaza...
Acum imi face si mofturi la mancare!
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Bebe Beca spune:
Ieri nu am intrat, asa ca spun astazi:
La multi ani, Horia!
La multi ani, George!
Ioana si Rebeca
madutza spune:
Ioana, cum se mai simte Rebeca? Si Ana a avut o perioada de fro luna asa, a coincis cu cresterea dintisorilor!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
ANA
Grate spune:
Dragele mele,
Patrick se simte bine, i-a trecut virusul ca prin minune, nu mai are nici muchisori nimic. In scimb eu am luat o griiiipa, de ma doare totul in mine. Ma tratez cu lapte cu miere, cu ceai cu lamaie, gargare cu apa salina (sare de mare cum mi-a zis Madutza), vata umezita cu spirt in urechi peste noapte si tifon umezit cu spirt la gat.
Ma bucur totusi ca baietelul nu mai are nimic, a doua zi de boala seara a tras un somn luuung de pe la 18 pina pe la 8 dimineatza si s-a trezit fara pic de temperatura sau muci. Nu reusesc insa , sa-i dau de mincare, nu vrea decit san. Am incercat in fel si chip si am ajuns sa-i dam cu paiul mincare. Sotul ii distrage atentia iar eu ii bag incetisor paiul cu suc in gurita si el suge, sau sucul se duce singur in gurita, el n-are incotro si inghite. Tot prin pai i-am dat si mincare, are nevoie de aport caloric ca sa faca fata bolii, poate simptomele au trecut, dar daca nu maninca, cred eu, ca nu s-a vindecat perfect.Ah da, si mai nou are scaune mai dese, mai moi si mai verziu, poate e de la lapte, sau poate elimina virusul,trebuie sa ma interesez.
Uite-asa suntem noi.
Sanatate bebe-ilor bolnaviori si mamicilor bolnavioare si sanatate tuturor!
Mamica siPatrick(31 mai,2004/4kg,50cm,scor Apgar 8/9)poze http://photos.yahoo.com/gratepeter
MariaG spune:
am citit tot si v-am ajuns din urma
Nally: ce-ati mai dormit voi mai, mai ce-as vrea si eu
Azi noapte chiar am patrulat rau de tot si pe la 7 i l-am pus mamei in brate cu pampersi, servetele si hainute si ce-i mai trebuia si m-am inchis in dormitor si-am dormit pana spre 9 jumate ca nu mai puteam
si asa cat am dormit am vista numa' apartamentul pe care l-am vazut sambata dimineata si pe care nu stim daca sa-l luam sau nu (un patru camere semidecomandat la et 10, super finisat la un pret tare fain)
Madisor: bine ai venit si sa-ti traiasca copiii (am inteles ca ai 3 - inca nu i-am vazut, prestez imediat)
Acris: nu stiu daca au mai zis fetele (parca da, dar mai zic si eu) BabyDrink-ul constipa tare rau. Ceaiul de musetel nu constipa (pe incercate) cel putin nu la noi.
Gabitza: am auzit-o odata pe dr Culcer spunand ca daca e constipat copilasului i se da mancare mai grasa, si am mai citit si in Mama si copilul sa-i pui o lingurita 2 de ulei in mancare. Eu ii dau iaurt bio cu bifidus cand se screme mai tare si il ajuta.
Irinusha: eu am dat numa' un sfat, tu stii ce se poate si ce nu se poate cu Crisulet. Sa aveti o intalnire cat mai placuta
Monet: distractie placuta la schi!
Madutza: ciudat rau de tot ca ti-a intrerupt antibioticul dupa 2-3 zile
bine ca ai gasit o doctorita mai consecventa. Sanatate multa Ucai!!!
Ma intreba cineva (am cautat da' n-am mai gasit) daca e frig in apartament de-l tin cu caciulita: noi stam cu chirie si usa de la intrare nu e pusa definitiv adica pe sub ea bagi mana, sunt un fel de pietre, usa de la baie are 10 cm lipsa in partea de jos, iar sufrageria noastra si ea e pe colt, drept pentru care pe jos e curent (cu toate pernele si paturile pe care le-am pus eu la usi) si destul de frig iar Alex e mai tot timpul pe jos. Dupa ce mi-a racit de 2 ori in 10 zile (nu tragic, dar suparator) am trecut la operatiunea: "imbraca/dezbraca" adica daca sta pe jos ii pun caciulita, ii schimb bluza de peste body cu una mai groasa, ii mai dau o pereche de pantaloni de trening si sosete tricotate de mama in picioare (pe astea reuseste sa si le scoata dupa munci indelungate), daca sta in scaunul de masa, la el in patut sau la noi in pat ii schimb bluza groasa cu una de bumbac, si ii scot sosetele , caciula si pantalonii. Asa ca va dati seama suntem toata ziua imbraca copilul/ dezbraca copilul. Poate ca o sa vi se para infofolit, dar prefer asa decat sa trebuiasca sa-i suflu nasul de 20 de ori pe zi in urlete sfasietoare. Ca sa nu spun ca cred ca e la fel de friguros ca mine caci azi-noapte s-a trezit de o suta d eori si abia dupa ce l-am bagat la mine sub plapuma (tati era plecat) cu sac de dormit cu tot n-a adormit ca lumea. Mi-a parut rau ca mi-am dat seama asa de tarziu ce are: a trebuit sa-l schimb si am constatat ca nu are picioarele atat de calde cum eram obisnuita, erau aproape reci pe pulpe.
Cat despre calculator: avem deja doua, si cand il vad doritor sa butoneze in locul meu il trimit la tastatura lu' tati
Laurina, Irinusha, Madutza, Grate si daca mai sunt bolnaviori: sanatate multa!!
va pup
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
http://community.webshots.com/user/maria_alex100
MariaG spune:
am uitat sa ma plang de nervii lui Alex: cred ca o sa ii iasa toti dintii odata asa de urat face!! Ma doare capul de numai pot de la tipetele lui, iar daca indraznesc sa-i bag mana in gura sa vad ce-i pe acolo, ma musca de tre' sa o trag repede-repede afara.
Dinti tot ioc!!!!
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
http://community.webshots.com/user/maria_alex100
vanessa ionescu spune:
La multi ani tuturor sarbatoritilor din ultimile 3 zile cam de cand nu am mai postat daca nu ma insel.
de citit v-am tot citit dar nu am avut nici o noutate, baietii mei sunt bine si am avut si o pasa un pic mai proasta (baietellului unei prietene bune i-a fost descoperita o tumoare pe o coasta si nu are decat 5 ani si m-a cam maracat).
Sa va povestesc ce a facut Andu azi.
Au venit soacra-mea si cumnata-mea sa-l ia la plimbare si la o pizza in in Mol. Si cu ce credeti ca a venit Andutul meu din Mol. Mi-a cumparat de la un magazin de bijuterii un pandantiv micut de argint (i-a cerut bani imprumut cumnata-mi pana au venit acasa si i-a dat innapoi din portofelul lui). S-a oprit in fata vitrinei si a intrat si i-a cerut vanzatoarei medalionul pentru mama lui. Acum mi-a zis ca sa ma duc la posta sa-i scot alocatia ca are stransi vre-un milion ca nu i-am scos-o din septembrie si ca vrea sa-mi ia si un inel ca a zavut dar nu avea bani. am cam bazait nitel..
Cata a papat azi morcovi cu cartofi la cuptor si cu pastrav.
Am vazut ca discutati de ceaiuri. Lui Cata ii place si ii face si bine la burtica ceaiul de fenicul de la milupa. eu tin baby drink-ul tot asa pentru cand are diaree ca are menta.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
ALBUM
BAL@CRACIUN@REVELION
Bebe Beca spune:
La multi ani, Lia!
La multi ani, Codrin Ionut!
A mai trecut o noapte din asta turbata... Tot trezit si tot papat si apoi culcat...
Eu am mai eliberat o ipoteza. Alimentatia Rebecai se bazeaza pe laptic de la tzitzic. Si poate acest laptic nu mai este la fel de hranitor. Trebuie sa ma consult si cu pediatrul ei si sa vedem daca nu ar trebui sa ii dau in completare si lapte formula.
Nu mai pot, tre' sa recunosc!!!
Ioana si Rebeca
madutza spune:
La multi ani, Lia si Codrin Ionut!
Ioana, nu stiu daca e vorba de schimbat laptele de la tzitzi. Probabil ar trebui sa manance mai mult la alte mese, sa aiba 3 mese pe zi de altceva. Uite, dr. mea mi-a spus ca dupa 8 luni poti sa mananci si carne de elefant, ca laptele de la tzitzi nu are mai mult de 65kcal, de fapt orice lapte. Sfatul meu, si de incerc eu sa fac acum la inistentele dr., este sa ii dau san cat mai putin in timpul zilei, ca sa se stranga seara mai mult si sa pape bine. In timpul zilei mese de altceva. Eu ar trebui sa ii dau : 11:30 - fructe; 15:30 - legume + carne, branza, oua; 19:00 - iaurt + cereale. Acum poate tu ai alt meniu. Oricum, dupa cum am spus, asa ar trebui sa manance, dar nu o face pt. ca e crima daca nu ii mai dau san intre mese si atunci clar ca nu mai manance tot. Mi-a mai spus ca la 8 luni, cat au ale noastre, trebuie sa pape 180-200 mg piure. A mea de 2 luni nu a luat deloc in greutate, bine ca a fost si bolnava, dar nu e mancacioasa. Vezi ce zice si dr. tau.
Vanessa, cred ca ai fost terminata la faza aia. Saracu' Andu pe ce isi da el alocatia, e o minune de baiat!
Diana, tu ziceai ca ii mai dai lui Vladutz laptic cat vrea el. Dar papa bine? Ce parere ai de ce mi-a spus dr. sa ii fac (citeste raspunsul pt. Ioana)?
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
ANA
acris spune:
Buna dragele mele si pupici la bb-lusi !!!
Top si eu sa ma vait.....
Amalia a racit in weekend ...nu f.rau, dar asta a insemnat nopti nedormite, cu urlete....nasuc infundat, mucozitati.
Am reusit sa o lecuiesc cu Nurofen, dar avem inca mucisori si ne infundam de nu mai putem respira....
Si sunt f. suparata ca azi dimineata am vrut sa ma invoiesc cateva ore de la servici ca sa ma pot duce cu ea la circa, dar nu s-a putut ca se astepta un control la firma ....
Plesnesc de nervi.....
Cred ca de data asta ii dau si dintisorii ca altfel nu-mi explic toate urletele din noapte (saliveaza din abundenta, nu ma lasa sa o ating pe gingii).
Simt ca ma lasa puterile si nervii !!!!!!!!!!!
Tare as vrea-o pe ama langa mine in aceste momente.....
Cristina & Amalia (20.04.2004)