Independenta in casnicie

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

eu sint pentru! ...pentru independenta si libertate dar cred k fiecare familie are limitele ei, pina unde poate merge libertatea unuia sau altuia?
cind este vorba despre incredere relatia functioneaza si in aceste conditii, iar dk nu exista incredere poti sa faci orice k tot calca alaturi!
chestia cu fiecare cu banii lui mi se pare un pic nahspa in familie dar eu as accepta-o doar cu conditia ca ambii sa contribuie la cheltuielile copilului(atunci cind acesta exista);
sincer, eu l-as lasa pe-al meu sa plece in excursie dk asta isi doreste(si dk nu l-as lasa ce, s-ar potoli cumva? nu mi-ar reprosa??)

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela1567 spune:

chatonel,intr-adevar,fiecare crede ce vrea,insa eu am vorbit din proprie experienta ,pe care nu as vrea s-o impartaseasca si alte fete.am ajuns la concluzia ca ce-i prea mult,strica .in rest,fiecare isi organizeaza viata dupa cum stie.in orice caz,nu am intalnit pana la 37 ani ai mei,un barbat care sa nu minta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu cred ca un pic mai multa independenta (tie) nu ti-ar strica.
decit sa ai scandal, daca stii ca el oricum va pleca, indiferent de parerea ta, mai bine negociaza.
faceti fiecare cite un we cu amicii/amicele, iar peste 2-3 saptamini un we impreuna intr-un loc romantic.
el va fi multumit ca nu-l cicalesti si ca-l lasi liber, iar tu ai putea descoperi savoarea independentei.
plus ca te-ai alege si cu un we romantic

ps - si noi sintem separati cu banii si eu gasesc ca e minunat ( a fost ideea mea, de altfel)
impartim cheltuielile la centima, ne cerem parerea la achizitii serioase, dar banii sint separati.
cind unul e pe zero il finanteaza celalalt.

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

gasca MAO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Am sa incerc sa il las mai liber, sa vedem ce iese....dar nu sunt foarte optimista.

Cu drag,
Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

noi facem totul impreuna..mai putin orele petrecute la serviciu. nici eu fara el...dar nici el fara mine
nu mai departe de aseara...el a lucrat si eu trebuia sa merg o petrecere intr-un restaurant (cu el eram invitata...dar nu se putea) asa k am ales sa nu merg nici eu..decat singura..mai bine deloc
daca are nevoie de timpo ptr el..eu ma gandesc la altele..

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Ce am uitat sa spun:

Daca vrea sa calce stramb atunci o face oricum, chit ca nu te "deslipesti" de el.

Doar "orele suplimentare", "sedintele" si deplasarile in interes de servici pot fi folosite drept acoperiri. Plus altele.

Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Uite, Ruxandra_sb a spus ceva la ce m-am gindit eu...parca asta lipsea in toate postarile voatre:'Mi s-ar parea absurd ca sotul meu sa-mi interzica sa-mi fac o placere.' - si eu am dedus ca mersul la Barcelona este o placere deosebita pentru Puskin, nu?
Asa vad eu independenta, mai bine zis neingradirea personalitatii - facem si lucruri separat(cum ar fi sa ma car eu dupa el la jocul de GO si sa ma uit ca vitzelu' la poarta noua la ei sau el sa vina dupa mine la un meeting de gagici sa-i umplem uechile de 'birfe').
Dar de aici si pina la a ne refuza palcerile e cale lunga pe care nu am de gind sa o strabat.
Si problemele cu banii separat, platit fifty-fifty concediile - nu le comentez, nu sint pe gustul meu si basta!

DORIS cu bb la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Draga Ruxandra,

Astfel de independente in casnicie, de genul finante separate si excursii de unul singur, depasesc cu mult sfera pe care eu as putea s-o accept si s-o consider normala. Imi pare rau sa-ti spun, dar mie, atitudinea lui nu mi se pare una prea plina de respect si de iubire pentru tine. Si e pacat, pentru ca sunteti si tineri si abia la inceput de drum ( doi ani de casnicie!!! ). Eu una nu as accepta si i-as spune-o in fata. Daca toate le faceti separat, pentru ce mai sunteti un cuplu? Adica stie cat de mult ti-ar place sa mergi la Barcelona, ati fost acolo amandoi in luna de miere, si totusi nu vrea sa te ia si prefera sa mearga cu "baietii"??? Hai, ca m-am enervat, ce de "baieti" i-as da...

Ruxi si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Draga Puskin,
eu una nu as putea suporata o astfel de relatie. Eu am stat cu sotul meu inainte de a ne casatori aproape un an si nu am tinut banii separat, cu toate ca el castiga mai mult ca mine. Avem carduri dar fiecare are acces la cardul celuilalt.Nu cheltuim banii fara stirea celuilalt, ne consultam mai intai. La vacante si we separate nici nu ma gandesc. O singura data a plecat o saptamana la mare intr-un stagiu de pregatire (face arte martiale)si eu nu am putut merge pentru ca eram insarcinata in 8 luni si EU am ales sa raman acasa pentru confortul meu. In rest se duce si el la sala, la antrenamente dar nu ma deranjeaza pentr ca face de cand ne-am cunoscut si face parte din personalitatea lui. Si eu ma duc la sala, la sauna. Facem cu randul pentru ca avem si o fetita de 2 ani. Fara mine nu pleaca niciodata decat daca ii spun eu ca nu vreau sa merg si ii spun sa mearga singur.
Nu stiu. Depinde de tine , de cat poti tu sa suporti, de cat de multa libertate esti dispusa sa ii acorzi si cred ca depinde si de firea ta. Eu sunt independenta pana la un punct. Pot sa ma descurc singura dar la petreceri sau vacante nu ma duc singura .

Criss si bb Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

Draga Puskin/ Ruxandra :)
ma alatur celor care iti spun sa deschiz ochii si sa iei atitudine. si zic asta chiar daca nu sunt casatorita.

in 2 ani de zile singurele liberati pe care si le-a permis singur au fost vreo 3 nopti cu prietenii din facultate - 2 tipi pe care ii cunosc suficient de bine - pt a-si aminti de good old' times si a mai juca un joc pe pc impreuna. in afara de asta au mai fost cateva petreceri ale burlacilor pt prietenii care s-au casatorit si apoi seri impuse de mine prin refuzul de a-l insoti din diverse motive. plus 2 petreceri cu colegii de dpt organizate in scop de "team building" la care deja am strambat putzintel din nasuc.

insa: in decembrie a facut un lucru care m-a surprins f neplacut: m-a anuntat ca merge la 2 petreceri de Xmas la fostul si la actualul job fara sa ma invite sa il insotesc. iar cand mi-am aratat interesul de a fi prezenta a zis ca nu se poate. ca invitatiile sunt individuale!!! sa mi-o spuna mie mutu'!
asa ca m-am enervat si l-am informat ca eu nu accept o astfel de situatie. mie incepuse sa imi puta ca el nu vrea sa se afiseze cu mine - mai avusese cele 2 evenimente cu colegii -, mai ales ca in dept in afara de el si inca un tip restul sunt femei. m-am crizat si i-am transmis ca daca el se duce la una din cle 2 petreceri ma duc glont la cumparaturi si saloanele de frumusete cele mai scumpe si stilate. ca PROBABIL I-O FI RUSINE SA SE AFISEZE CU MINE IN PUBLIC! si ca voi avea grija sa corectez acest lucru - TINUTA MEA - pe viitor. la un cost financiar pe masura.

adevaru-i ca in ultima vreme am cheltuit cat mai la limita - am ajuns de multe ori sa ma tund la frizerie - pt a termina anumite plati/rate.
ca rezultat, desi nu am zis sa nu se duca nicaieri, al meu a decis sa renunte la petrecerea de la fosta firma si m-a invitat sa il insotesc la actualul job. in mod miraculos descoperise ca e pt cupluri.

insa, pt asta i-am explicat - dupa ce m-am calmat - cum vad eu lucrurile si ce logica se petrece in capul meu de femeie cand pun cap la cap actiunile mele. si cred ca nu i-a placut nici lui ce a vazut prin ochii mei. de asemenea, l-am informat ca nu mai este binevenit la petrecerile date de organizatia mea. asta ca sa echilibram balanta. ca si eu pot f bine sa ma simt bine numai cu colegii. ceea ce nu i-a convenit.

asa ca acum am trecut sipeste asta. si am fost week endul trecut la un eveniment organizat de fostul meu loc de munca. unde ne-am simtit impreuna extraordinar.

ca sa nu o mai lungesc: eu zic ca nu este doar o chestie de a imparti care sunt libertatile fiecaruia dintre voi. - scuze daca repet, dar nu am putut citi tot ce s-a scris - eu am inteles de la al meu prieten ca noi femeile avem un cu totul alt mod de a vedea lururile si a le judeca decat o fac ei. asa ca, de multe ori, o ilustrare a ce vezi, cum interpretezi, cum te face sa te simti si la ce actiuni te indeamna pe tine ajuta mult de tot.

nu intotdeauna recunoaste imediat ca a fost un capos. dar daca dupa astfel de discutii nu ajungeti la nici un rezultat, io zic sa iei masuri drastice. si vorba aia: daca a vrut casnicie, atunci sa demonstreze ca te merita si ca merita sa iti fie alaturi.

cinta

Mergi la inceput