Independenta in casnicie
Raspunsuri - Pagina 7

ruxandra_sb spune:
Uite ca se mai intampla.
O prietena buna ne-a invitat sa dam o fuga la Milano pt cateva zile; gasit-a o oferta super-ieftina la avion. Cum sotul meu nu ar mai avea zile de concediu (vrem sa le papam la vara, la mare si la munte), o sa merg numai eu. Asa ca voi petrece cateva zile, departe de casa, cu o buna prietena.
Credeti ca a bombanit sau macar sa strambe din nas? De loc. Chiar m-a incurajat. Fiindca stie ce mult imi place sa calatoresc si sa fac cumparaturi prin tari straine. Doar isi facea probleme sa ma inteleg cu partenera de excursie. (Amandoua mai avem fixuri).
P.S. Intre timp el se va muta cu juniorul la socrii. La socrii lui.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Gabrielama spune:
Puskin,
nu cred ca exista o reteta sau o formula, cred ca cel mai bine este sa vorbesti cu sotul tau si sa intelegi ce il face sa-si doreasca sa plece cu prietenii.
Personal, eu n-as avea probleme sa mearga fara mine intr-un week-end cu prietenii. Dimpotriva, eu chiar il incurajez acum sa plece sa-si viziteze prietenul din strainatate singur.
Eu merg la petreceri fara el el merge cu baietii la bere fara mine si nu mi se pare o mare tragedie. Eu am nevoie de spatiul meu si daca mi se ataca spatiul si independenta musc, asa ca pot intelege dorinta de a merge singur intr-o excursie. Eu am nevoie sa fiu singura din cand in cand, sa ma pot intalni cu fetele la o cafea, sa merg la sala, sa casc gura prin magazine. Acum nu se prea mai poate din cauza de bebe, care nu este inca atat de mare sa ii faca placere mersul la magazine, dar...... trebuie sa stiu ca pot face aceste lucruri singura.
Sotul meu are in fiecare an calatoria cu prietenii lui in Delta, la pescuit, de cateva zile. Nu am absolut nici o problema, ba chiar il incurajez sa mearga.
Si nu cred ca asta este o dovada ca ceva merge rau intre voi si ca trebuie sa te temi; pur si simplu simte nevoia sa fie singur cu prietenii lui si s-ar putea sa ai surprize placute cand se intoarce. Ii va fi dor de tine si va aprecia ce bine este sa stati impreuna. Putina independenta intr-o relatie ajuta....... altfel, daca va simti sa ii iei aceasta independenta, atunci s-ar putea sa fie mai rau.
Cat despre temeri ca intr-o asemenea conjuctura (singur+prietenii+ strainatate) s-ar putea sa-i fuga ochii dupa altele.... sa fim seriosi! Asta se poate intampla si cand merge sa cumpere paine de la colt!
Succes!
Gabi

a2p spune:
Hm... Ruxandra... ai primit multe sfaturi in multe directii... Cred ca depinde intr-adevar de ce anume e dedesubt... Barcelona asta inseamna probabil altceva... eu ma gindesc ca nici nu mi-as dori asa ceva in locul lui, deci mi-e greu sa inteleg...
Pot doar spune despre socul meu cind mi s-a intimplat acum citiva ani acelasi lucru invers... Sotia mea a hotarit sa-si petreaca vara (2-3 luni) in Romania cu fetitza noastra fara mine. Eu se presupunea ca ramineam aici in SUA sa continui sa lucrez (cum am facut-o in fiecare vacanta de vara citiva ani buni la rind) sa finantez acea excursie...
M-a socat ideea si cit am putut mi-am exprimat dezacordul ca nu facem vacanta fetitei impreuna... Citeva luni mai tirziu incepeam sa divortam... un nou soc pentru mine, de unde concluzia mea ulterioara ca acele planuri de vacanta simbolizau de fapt altceva, ce nu aparea sau nu era spus la suprafata...
Ori, cred ca daca ar fi fost spus si adresat la vremea lui, acel _altceva_ necunoscut n-ar mai fi dus la rezultatul final...
Incearca deci sa comunici deschis sa intelegi ce se intimpla, ce e de fapt (posibil) in spatele acestei intentii... Mult mult noroc...
Doar doi centii mei...

a2p spune:
Hm... Ruxandra... ai primit multe sfaturi in multe directii... Cred ca depinde intr-adevar de ce anume e dedesubt... Barcelona asta inseamna probabil altceva... eu ma gindesc ca nici nu mi-as dori asa ceva in locul lui, deci mi-e greu sa inteleg...
Pot doar spune despre socul meu cind mi s-a intimplat acum citiva ani acelasi lucru invers... Sotia mea a hotarit sa-si petreaca vara (2-3 luni) in Romania cu fetitza noastra fara mine. Eu se presupunea ca ramineam aici in SUA sa continui sa lucrez (cum am facut-o in fiecare vacanta de vara citiva ani buni la rind) sa finantez acea excursie...
M-a socat ideea si cit am putut mi-am exprimat dezacordul ca nu facem vacanta fetitei impreuna... Citeva luni mai tirziu incepeam sa divortam... un nou soc pentru mine, de unde concluzia mea ulterioara ca acele planuri de vacanta simbolizau de fapt altceva, ce nu aparea sau nu era spus la suprafata...
Ori, cred ca daca ar fi fost spus si adresat la vremea lui, acel _altceva_ necunoscut n-ar mai fi dus la rezultatul final...
Incearca deci sa comunici deschis sa intelegi ce se intimpla, ce e de fapt (posibil) in spatele acestei intentii... Mult mult noroc...
Doar doi centii mei...

adrienne12 spune:
Fata mosului cunosc familii care au banii separat, fiecare in contul lui dar cheltuielile mari gen casa, mobila, masina se fac cu acordul partenerilor. Cel mai bine este sa aveti un cont comun de unde va platiti cheltuielile comune si fiecar un cont de maruntis. De pilda virati-va salriul in contul comun apoi va trageti o suma de (stabilita de comun acord de voi) fiecare in cont. In felul asta tu nu-l mai cicali si nici tu nu mai esti frustrata.Apoi mi se pare nepoliticos din partea lui sa-ti spuna ca vrea sa mearga cu prietenii in locul in care voi v-ati petrecut luna de miere si unde probabil ca voiata sa mergeti impreuna. Cit despre libertatile fiecaruia... eu l-as lasa dar nu in barcelona si nu fara sa merg si eu la paris sau unde imi trasneste mie...