Independenta in casnicie
Raspunsuri - Pagina 4

mihaela1567 spune:
chatonel,vezi ca fiecare gandeste prin prisma lui.de ce oare nu te-a crezut sotul tau?el asa face?si eu l-am lasat pe primul meu sot sa fie independent si i s-a urcat la cap, iar acum sunt la number 2.mai multa curiozitate,nu strica.

puskin spune:
Mihaela R,
foarte adevarat ce spui tu. Daca i-as spune ca ma duc si eu cu cineva in weekendul ala undeva, ar fi foarte multumit...ca poate sa se duca linistit.
Pe de alta parte, eu am fost plecata in interes de serviciu in ultima vreme ( in septembrie 1 sapt si marti plec din nou pana duminica). Dar nu as pleca cu prietenele un weekend undeva,as vrea sa mearga si el...eu asa simt si gandesc.
Scarmanus, sunt sigura ca nu e nimic la mijloc, adica ca nu are pe altcineva, dar probleme avem, este adevarat, tocmai pt ca el vrea sa petreaca prea mult timp cu alte persoane ( surorile lui, prieteni, dus la sala,etc) iar eu sunt nemultumita ca pt mine nu mai are nici timp si nici dispozitie. Si mai e problema banilor...pe care nu am discutat-o de la inceput ( naivitatea, bat-o vina....eu aveam 23 de ani cand m-am casatorit, nu mai locuisem cu nimeni, el 28...). I-am spus de multe ori ca nu sunt de acord cu felul asta de a gestiona finantele, insa el imi spune ca eu sunt prea posesiva si daca as avea acces la banii lui l-as controla la sange, l-as intreba cum a cheltuit fiecare 500.000.
Cu drag,
Ruxandra

Rosey spune:
Ruxandra,
Imi pare rau ca trebuie sa iti spun asta, dar mie mi se pare ca sunt multe lucruri in neregula in relatia voastra. si aspectul cu banii, si cel cu independenta, si faptul ca spui ca ar fi linistit daca ai pleca si tu undeva...
Poate ca are pe altcineva, poate ca nu...dar cu siguranta nu te apreciaza si nu te respecta.

mariamunteanu spune:
Puskin, chiar asta ai face, l-ai controla la fiecare 500.000 lei ? parca nu-mi vine sa cred. Desi ti-am povestiti ca eu si sotul meu suntem oarecum separati cu finantele, asta inseamna ca fiecare are bani de buzunar, dar pt. tot ce trece de 50 euro ne cerem parerea reciproc.
Cred ca ar trebui sa te vada ca esti ferma si hotarata, nu poti lasa lucrurile asa. daca te simti nedreptatita si consideri ca nu e corect ce face, nu accepta, altfel va face mereu numai ce crede el iar tu vei fi frustrata, vei suferi si in final vei rabufni si cine stie ce va iesi din asta.
Maria

stralucitor1 spune:
Si noi destul de independenti...acum depinde de la caz la caz....unora le face bine, altora nu. Noi am facut vacante separate ( de ex: el in Toscana, eu in Romania, el la munte, eu la mare) si a fost ok (ba parca a fost suuuper dupa...). Depinde de om. Parerea mea e ca daca pe tine te deranjeaza, spune -i clar chestia asta si exprima- ti punctul de vedere.
"Imi place munca, ma fascineaza. Pot sta ore in sir si sa ma uit la ea." Jerome K Jerome

chatonel spune:
quote:
Originally posted by mihaela1567
chatonel,vezi ca fiecare gandeste prin prisma lui.de ce oare nu te-a crezut sotul tau?el asa face?si eu l-am lasat pe primul meu sot sa fie independent si i s-a urcat la cap, iar acum sunt la number 2.mai multa curiozitate,nu strica.
ce anume sa faca?
Toulouse, la ville rose

nikomiko spune:
quote:
Originally posted by puskin
... Daca i-as spune ca ma duc si eu cu cineva in weekendul ala undeva, ar fi foarte multumit...ca poate sa se duca linistit.
...
Ruxandra, inclin si mai tare sa cred ca e bine as-l lasi sa mearga, iar tu sa pleci undeva cu fetele (dar el sa fie anuntat inainte, pt. a nu apare discutii).
Eu am impresia ca lui ii place independenta, nu numai pt. el, cat si pt. tine. Si daca te-ar vedea putin mai sigura pe viata ta, mai putin dependenta de el, te-ar vedea cu alti ochi si probabil ar fi mai atras de tine si atunci ar insista el mai mult sa iesiti impreuna.
Daca tii neaparat sa-l tii langa tine tot timpul, risti sa-l trimiti undeva si mai departe.
Cum ati fost pe vremea cat nu erati inca casatoriti? Erati tot timpul impreuna sau si atunci era la fel?
_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi

Carolyne spune:
Cand am citit prima oara ca aveti banii separat am citit si a doua oara! Am zis ca nu vad bine. Este peste puterea mea de intelegere cum sa ai banii separat...
O relatie, o casatorie, presupune dragoste, respect, incredere si muuuuulta intelegere pentru partener.
Scuze, dar daca va faceti concediul separat la 25-30 ani, la 45-50 ce faceti?
Si daca l-am luat de sot mi se pare normal sa impart si ce-i bine si ce-i rau cu el, nu-i asa? Dar voi avand bugete separate...probabil fiecare merge in concediu dupa posibilitati.
Si cand vine vorba de "prietene/prieteni" de vacanta, oare chiar dispun toti de atatea sute de euro ca sa te acompanieze pe tine unde vrei tu sa mergi numai pentru ca sotul doreste sa fie independent? Poate la randul lor vor sa mearga cu jumatatea lor sau in alta parte.
Si, scuza-mi curiozitatea, de ce s-a casatorit cu tine?
Banii sunt separati, concediul separat... Numai sa nu vrea si copii separat.
Imi cer scuze daca te-a deranjat mesajul, dar ceea ce se intampla in mariajul tau mie mi-ar ridica muuuulte semne de intrebare...Nu neaparat ca te inseala.
Ai in fata o viata. Este pacat sa ti-o irosesti cu asemenea semne de intrebare...Ceva trebuie schimbat in regulile mariajului vostru, altfel...boala lunga moarte sigura.
Nu pot decat sa iti doresc noroc in orice alegere vei face.
Carolyne

mihaela1567 spune:
"Eu i-am zis o data (vroiam sa fac o iesire cu fetele de la flamenco) si nu aveam chef de ei (barbati) si cind i-am spus a luat foc. Nu numai ca nu m-a crezut cind i-am spus ca merg cu fete"
Vroiam sa spun ca nu te crede pt. ca ,probabil,ti-a spus vreodata ca se duce intr-un loc cu baieti si de fapt nu era asa.Asta inseamna sa gandesti prin prisma ta,adica atribui altora faptele tale.Sper ca m-am facut inteleasa,Chatonel.