Independenta in casnicie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

quote:
Originally posted by puskin

eu i le-as baga, dar nu stiu cum...plus ca e incapatanat ca un catar...si i se pare ceva foarte normal( desi cu amicii aia nu iese foarte des, poate o data pe luna).

Ceva concret in sensul asta? Ceva verificat daca se poate...

Nu-i verificat, pt. ca nici noi n-am plecat inca unul fara altul undeva afara din oras. Plus ca suntem casatoriti abia de un an si cateva luni.
Dar eu iti propun sa-l lasi sa plece, dar sa-ti cauti si tu un loc unde ti-a placut tare si sa gasesti o prietena sa mearga cu tine. Si sa-i spui frumos, ca in timpul cat el o sa fie in Barcelona, tu o sa fii acolo undeva, pt. ca nu poti sta acasa, ca te plictisesti si te-ai gandit ca asta ti-ar place cel mai tare sa faci.
o sa-ti treaca si tie timpul mai usor si s-ar putea sa-i vina lui singur mintea la cap.

_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

quote:
Originally posted by puskin

Adica fiecare cu banii lui...nu-i tinem impreuna.

Si mie mi se pare ciudat. Si cum platiti cheltuielile? Ce se intampla daca unul din voi o sa ramana vreodata fara servici? De cata vreme sunteti casatoriti?

_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Pentru mine excursia asta suna cam aiurea, esti sigura ca se duce cu prietenii sau poate e o intilnire romantica cu cineva...
Daca ar fi dupa mine,cum sunt bani pentru excursia lui, se gasesc bani pentru amindoi sa mergem in Barcelona, fiecare se duce unde ii place si seara ne intilnim daca altfel nu se poate.
Eu sunt de acord cu iesirile cu baietii, dar plecatul in excursie fara mine, nu. Daca e ceva de vazut merg si eu, ca doar si mie imi prinde bine sa-mi clatesc mintea si ochii.
Eu l-as invita la o cina undeva si as discuta fara nervi si fara reprosuri despre noi.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Suntem casatoriti de 2 ani si jumatate. Cheltuielile le impartim asa: eu cumpar mancarea, el plateste intretinere+ telefon+ curent+gaze+ cablu.

Deocamdata avem amandoi joburi foarte bune. Dar daca unul din noi ar ramane fara job, nu ar fi o tragedie...celalalt ar plati tot.

Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Eu cred ca si independenta asta trebuie sa cunoasca anumite limite, la fel ca si dependenta de altfel. Stiti voi cum e...ce e prea mult strica. Trebuie gasita o cale de mijloc...nici prea legat de celalalt incat sa nu faci un pas fara el, dar nici prea dezlegat. Parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Si noi suntem de 2 ani 1/2 casatoriti, tot independenti cu banii pt. ca primim salariile in conturi separate si asa raman. Cheltuielile casei le facem in comun si stim ca tot ce castigam este al amandurora, avem fiecare imputernicire pe contul celuilalt. Chiar si cand isi cumpara lucruri personale (costum, pantofi) se sfatuieste cu mine si alegem impreuna. In nici un caz n-ar face cheltuieli care sa ne afecteze bugetul sau doar de dragul de a-si face lui o placere fara mine. In principiu sunt pentru o anume independenta, de ex. sotul meu merge saptamanal la sport cu amicii lui, a fost la team-building cate un w-e, se mai intalneste rareori cu cate un prieten de facultate si cam atat, toate astea dupa ce in prealabil ma intreaba daca sunt de acord si mai mereu sunt. Vacantele si in general timpul liber ni-l planificam numai impreuna.
N-as fi de acord ca el sa mearga cu amicii la Barcelona si nici eu n-as pleca fara el. Chiar si simpla propunere de genul asta venita din partea lui m-ar deranja si i-as spune ca nu sunt de acord. Doar nu suntem colegi de camera, ci o familie.
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Si eu sunt de aceeasi parere: sa pleci si tu undeva(fiindca iti permiti)cu prietenele sau singura dar sa nu ai spui si lui,o va vedea ca o razbunare pentru ca din cate inteleg asta nu e si obiceiul tau.Ai spui ca ti-a venit ideea stand asa singurica.Mai bine faci cumva sa vina el inaintea ta acasa si sa te astepte.

Bineinteles asta daca pana la urma tu accepti situatia cu excursia la Barcelona sau daca el nu renunta deja la idee.Sa inteleg ca te-a exclus deja din gasca sau poti sa-i spui ca mergi si tu?!

Dar situatiile cu banii si gradul de independenta au fost negociate dinainte de casatorie(adica tu stiai si ai acceptat)sau aici s-a ajuns?
Iarasi nestiind ce fel de relatie este intre voi in afara acestor excursii separat de tine, e greu de dat un sfat.Eu cred ca si tu esti o fire destul de independenta asa ca veti gasi o solutie de compromis!

Pitica si Gogosica

pitica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Treaba cu platitul cu aceeasi moneda e cu doua taishuri. Nu dati cu rosii, spun si eu o parere.
Daca el tine musai sa plece si s-ar da si peste cap numai sa se vada la Barcelona fara tine, s-ar putea sa ii convina ca pleci si tu undeva, si sa se gindeasca "Bine ca si-a gasit si ea ceva de facut, in felul asta ii tace gura si stau si eu linistit". Si s-ar putea sa isi doreasca sa mai plece, si sa se gindeasca ca tu ai acceptat stilul acesta de viata si ca iti vei gasi si tu ceva de facut de fiecare data cind el va face excursii cu prietenii. Si atunci ce faci? Pleci si tu, oriunde, numai ca sa ii faci lui in ciuda, in ciuda faptului ca nu este ceea ce iti doresti?
Depinde de om, nu stiu cum e sotul tau, Ruxandra, tu stii mai bine ce reactie ar putea avea.
Totusi, pina la a lua o decizie, cel mai bine ar fi sa discutati f. serios. El stie cit de tare te deranjeaza excursia aceasta? Poate ca daca ii spui ca iti faci si tu bagajul si te duci si tu la Londra cu fetele se va trezi la realitate. S-ar putea sa fie un dus rece pentru el. Din nou, depinde de om. Tu il cunosti. Noi doar ne dam cu parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Puskin draga,

Acuma, sincer, esti sigura ca nu e ceva mai grav la mijloc? Mie uneia mi se pare ca nuca-n perete sa vina si sa-ti zica ca el alege sa se duca cu amicii lui la Barcelona, orasul unde v-ati petrecut luna de miere, si nu cu tine, sotia lui! Si nici macar nu-ti ofera motive credibile, adica ceva de genul celor spuse de fete, un meci, o ocazie unica, o chestie care sa stea in picioare singura. Ca eu de exemplu, stiu ca n-ar fi mare tragedie daca sotul meu ar vrea sa se duca in Anglia la un meci cu Liverpool (ca e viata lui Liverpool-ul asta) dar mai stiu ca nu l-ar lasa inima sa nu ma ia si pe mine, adica el cu fotbalul lui, iar eu sa fac altceva in oras in timpul asta, sa ma duc la un muzeu, ma rog, undeva unde-mi face mie placere. Iti spun sincer ca la noi sunt frecusuri mari, insa nu i s-ar parea lui normal sa se duca singur, numai cu amicii, in strainatate. Aici n-ar trebui sa aiba nici o legatura cat de dependenti sau independenti sunteti unul de altul, ci cu faptul ca ii pasa ce se intampla cu tine in timpul asta (sau ca nu-i pasa?). Sincer, e ceva ce nu iti spune, treceti printr-o perioada critica? Iar chestia cu fiecare cu banii lui iar mi se pare o nepotrivire crasa cu statutul casatoriei, da, e normal sa nu te intrebe sau sa nu-l intrebi tu de fiecare data cand vrei sa-ti iei ceva, dar de aici si pana a fi fiecare pe cheltuiala lui...mi se pare un aranjament ciudat pentru o casatorie. Ce faceti voi impreuna la urma urmei?

scarmanus

Pisicile mele

Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

fetelor, noi facem iesiri separate cind ne taie capul. Eu am fost in fiecare (aproape) an in vacanta cu tata, cind vine aici, plecam haihui. Cu mama la fel, cu matusi/ prietene. Acum el este de o sapt la munte, la ski. Sapt ce vine spunea ca vrea sa plece la un prieten.
De multe ori se intimpla ca unul dintre noi sa aiba chef de plimbare si celalalt nu, sau sa nu aiba posibilitatea (vezi serviciul).
Dar niciodata nu s-a pus problema, daca celalalt vrea sa vina, sa i se spuna NU.
Eu i-am zis o data (vroiam sa fac o iesire cu fetele de la flamenco) si nu aveam chef de ei (barbati) si cind i-am spus a luat foc. Nu numai ca nu m-a crezut cind i-am spus ca merg cu fete (una din ele chiar a telefonat dupa mine) dar s-a dat bolnav ca sa ramin linga el acasa, sa il oblojesc

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput