Copilasi din Aprilie 2003 (16)
Raspunsuri - Pagina 2
Pico spune:
Acvi,nu e treaba mea dar ma gandesc ca e mai bine sa-l lasi pe micut cu soacra ta.Gandeste-te ca ea va avea mult mai multa grija decat educatoarele de la cresa,va dormi in patucul lui,il va scoate la aer,va papa o papica ca lumea etc.Plus ca o data intrat in colectivitate iti va lua tot felul de viroze si de raceli plus altele.
De timiditate va scapa el la gradinita(da' poate ca nici nu e timid)Si eu sunt de acord ca copilul trebuie integrat in colectivitate si o voi da si eu pe Ioana la gradi dar pe la 4 ani.Pana atunci dragostea ta e de ajuns ca sa ii dea incredere in el.Asta e parerea mea.Sper sa nu te superi
Raluca si Ioana (09.04.2003),sufletelul meu drag
acvi spune:
Cary,ai mare dreptate intr-adevar treburile acasa nu se termina niciodata,dar cind ai un servici care nu-ti place ,si vii frinta si plina de nervi ,nu stiu daca o sa mai am energie prea multa.
Si pentru mine acesti doi ani au fost fff bine veniti si eu ca si tine am avut sansa sa prind asigurarea suplimentara asa ca acum cind ma intorc la jumate din banii pe care i-am luat in cei doi ani...cam naspa!!
Dar sa vad si partea buna ,am reusit sa ne schimbam apartamentul(de la 1 la 2 camere,nu e un salt spectaculos dar totusi..Alex va avea camera lui)singurul regret e ca nu am facut schimbarea asta in 2003 cind preturile erau mai mici,pt ca in final tot prin credit am facut.Imi pare rau ca nu am si eu timp ca tine sa-mi pun la punct micile amanunte,sintem in cautari de mobila ,jaluzele...pt care tb timp.As fi vrut sa am totul pus la punct pina incep serviciul..dar asta e ,voi face cit reusesc.Te admir ca ai atita energie in tine,ma mai inviorez dupa ce-ti citesc mesajele si ma apuc de treaba !!Eu sint genul mai lent imi place sa nu ma grabeasca nimeni,sa stau sa-mi savurez cafeaua fara sa ma grabeasca nimeni...
Pico,cum sa ma supar!!Ai mare dreptate in ce ai scris,dar ti-am spus vreau sa fac o incercare,poate ii place!!Pe de alta parte am si ex cumnatei mele care are 2 copii de 5 si 6 ani si care a tot aminat sa-i dea la gradi pt ca a stat cu ei acasa,iar acum numai cu ajutorul psihologului a reusit sa-i convinga sa mearga la gradi,si nu as vrea sa trec si eu prin asa ceva.In plus soacra mea are pb cu coloana,nu prea poate sa-l ia in brate,si o are si pe mama ei careia tb sa-i mai faca cumparaturi ,sa-i achite facturi...nu vreau sa o incarc pe ea prea mult...
Voi mai dati copiilor ceva vigantol,CA??Eu spre marea mea rusine nu i-am mai dat vigantol din vara,azi am fost la dr lui sa-mi dea trimitere pt analizele pt cresa dar nu mi-a spus nimic.Alexino al meu a inceput sa-mi refuze laptele. I-am cumparat cereale de tot felul ,cu putin zahar vanilat mai bea asa cite 100ml dar cu greu,nici Danone nu mai manica ca inainte,brinza de vaci nu a mincat niciodata (doar amestecata cu banana dar f rar),in schimb sucuri bea la greu!!Ii cumpar Prigat ii mai adaug si apa ca mi se pare prea dulce,sau ii fac eu sucuri din grefe,portocale....dar parca prea mult ,si daca am tupeu sa-mi ceara suc si sa-i aduc lapte imi arunca biberonul cit colo si plinge pina ii aduc ce vrea el(deja am voci care spun ca-i alintat!!)
Gabi.
Cary spune:
Nici eu nu sunt pentru CRESA,acolo sunt piticoti multi si ingrijitoarele nu prea se ocupa de ei,dar daca la 3 ani si juma il dai la gradi nu vei avea probleme,tot la soacra iti vei gasi scaparea!!! caci nepotul are si sange de acolo si va CASCA de 2X ochi mai bine,ca sa aiba grija de el.
Intr-adevar programul meu va fi aglomerat dar trebuie sa fac fata ca nu am alta scapare,daca peste zi Axel va merge la parinti mei(70 si 66 ani)va dati voi seama ca pica franti dupa ce il i-au pe D-nul BOROBOATA de acolo!Bine ca Rebi se duce la gradi unde ii place foarte mult,dar din toamna vine scoala si aici iar sunt scapata(tati va face lectiile,daca va fi cazul)caci eu nu am rabdare,el a rezistat mai mult timp dand meditati!!!
Da Acvi daca mutarea ta se producea mult mai repede aveai timp sa-ti cauti lucrurile trebuitoare si sa le potrivesti(mai ales daca esti cusurgioaica!-n-a ca ti-am dis-o)asa va trebui sa tai din programul lu i Alex sau sa-l cari cu tine(dar o sa se plictiseasca repede si o sa te calce pe coada!)
Eu am o viteza foarte mare(cred ca asta este avantajul)si cred ca un ritm mai LENT m-ar OMORA!deja am ajuns sa dorm doar 5 ore pe noapte ca sa fac fata caci mai am un pic de tras(treburi de rezolvat),pana cand intru in vacanta=servici.
Andreea sa nu te lasi pana nu obtii IMPOZITUL(ai depus cereri??),eu mai am inca 5 zile si ma duc din nou la ADM.FIN.ca vor trece cele 30 zile si vreau un raspuns!!! binenteles ca si bani!!!
Pupici tuturor!
vlada spune:
Gata - am scapat de pacatosul de virus !!! Am fost aseara la dr. si am repetat toate analizele si totul e-n regula !
Nu ma las cu impozitul, oricum n-am nimic de pierdut daca ma tot ciondanesc cu ei, ca tot nu mai vreau sa ma intorc sa lucrez la ei ! As ca ma tin tare pe pozitie.
Pupici
Andreea si Vlad
Iubirea mea
Cary spune:
Buna tuturor,
O sa fiu cam absenta o saptamana caci am o problema,sotul a avut accident cu motorul(si-a luxat doar un deget si il are in ghips!)motorul e VARZA si trebuie sa fac pe soferul.
A sarit o cucoana pe el cu masina cu tot asa ca acum trebuie sa ne repare!!!si trebuie sa alerg cu actele.Fiind de vina si ca sotul a patit-o cu degetul,POLITIA i-a deschis dosar penal.
Am uitat sa spun de calciu,noi luam calciu lactic,cate o jumatate de pastila de 3x/zi,timp de 10 zile,iar in a6a zi injectabil cu Vit D.
Branza de vaci o papam bine: adica cu macaroane,cascaval ras,unt,2 linguri de iaurt natural,branza de vaci si sare.La fiecare lingura se da o feliuta de rosie(asta e preferata lui).
W-E placut!
Laura B spune:
Cary, imi pare rau de accident. Bine totusi ca sotul tau nu a avut decit problema cu degetul!
Diana bea inca bine lapte, cred ca in jur de 1 litru pe zi. Nu accepta insa nici apa, nici sucuri. Pe de alta parte, nu ma pot plange de ea pentru ca mananca foarte bine: iaurtuile si in general brinzeturile sunt favoritele ei, dar nu ma refuza nici cu supa, carnita, rosiile, castravetii, ardeii grasi, macaroanele, fructele, etc.
Trei probleme as mai avea acum de rezolvat cu ea:
- sa o invat sa faca la olita
- sa o dezvat de supt degetul mare inainte de somn ( ca deja si l-a "tocit")
- sa o dezvat de biberon si sa se obisnuiasca si acasa sa bea din canita cu cioc ( la gradi are cana cu cioc, dar bea din ea tare putin, sa zic cam 100-150 ml in toate cele 8 ore de stat acolo)
Am adaugat la sfarsitul albumului nostru cateva fotografii recente, facute in zilele de Craciun (... daca vreti sa vedeti ce fata mare am acum )
Laura
_
"We build too many walls and not enough bridges." Sir Isaac Newton
bendis spune:
Hop si eu!
Pt. Tuchi
FELICITARI! Nu pot sa nu admir curajul tau…
Intotdeauna mi-am spus ca un copil e prea putin iar trei sunt prea multi…
Pt. Acvi
Subscriu la cele scrise de tine….
Ma apuca groaza la gandul ca aceasta minunata vacanta se va incheia.
Pentru mine acesti doi ani au fost cei mai frumosi. Mi-am implinit visul de a deveni MAMA – una foarte stresata ce-i drept!
Mereu imi spun ca daca as mai avea un copil as fi mult mai relaxata!
De aceea va multumesc inca o data pentru ca existati! Sfaturile voastre mi-au fost utile de foarte multe ori.
Si eu am inceput sa ma framant. In mintea mea a inceput sa incolteasca ideea de a mai ramane inca un an acasa (fara bani!). Un calcul matematic imi arata ca daca incep serviciul mai mult de 60% din salariu s-ar duce pe baby sitter. Adaug aici si faptul ca as lipsi cca 10 ore/zi. Timpul ramas ar fi impartit in mod nedrept intre treburile casnice si DAVID. Iar la anul in septembrie as avea curajul sa-l dau la gradinita.
Ar mai fi „varianta” soacra. Dar asta este (din punctul meu de vedere!) doar o varianta ipotetica. Relatia dintr noi e cat se poate de proasta. Influenta pe care o are asupra sotului meu n-as vrea sa o transmita si copilului …
Pt. Pico
N-am fost niciodata prea „cocheta” dar spre rusinea mea grija pe care mi-o acord ACUM este minima. M-am neglijat. Am inceput prin a ma ingrasa excesiv, vestimentatia mea lasa de dorit….
Dar anul acesta mi-am promis sa-mi schimb „atitudinea”
Pt. Mamamariana
Felicitari pentru progresele facute de Emi. Noi exccelam doar la capitolul „lingvistic”. In rest „suntem” extrem de incapatantati si de activi. Zilele trecute o prietena m-a intrebat daca ii dau fiului meu RED BULL.
Printre altele este un mare „devorator” de publicitate. Ca sa-l pot hrani in liniste am inregistrat o caseta cu spoturi publicitare pe care i-o „servesc” in fiecare zi. Pana acum a functionat de minune aceasta metoda.
Pt. Cary
Inca o data spun „ jos palaria!” Esti exact cum mi-ar place sa fiu…
Totul e bine cand se termina cu bine! Slava Domnului ca nu a fost mai rau...
Multa sanatate va doresc!
Pt. Mihuletu
Multumesc pentru urari….
Din pacate vin si momente de despartire. Sper din tot sufletul ca Sara sa-ti mai fi alinat din durere!
Pt. Laura
Si eu ma confrunt cu aceleasi probleme.
Am inceput sa fiu mai optimista si imi spun (vorba cantecului!) ca exista un timp pentru toate.
Mai nou, David, dupa ce-a facut in pampers se duce sa se aseze singur pe olita... Hm!
Iar in privinta degetelului deocamdata nu "intreprind" nimic.
Nu voi lua masuri nici impotriva biberonului. Din experienta (v. nepotica mea!) stiu ca trecerea de la biberon la canita va avea ca efect reducerea cantitatii de lapte baute. Asa ca .... deocamdata ... il mai las pe David sa copilareasca
Pt. Ariel
Care mai e viata ta?
Pana data viitoare toate cele bune!
Bendis
P.S. Dupa lupte "seculare" am intrat in posesia impozitului 2003 retinut eronat...
Deci ... se poate!
http://photos.yahoo.com/dianabalas
Pico spune:
Laura, bravo Dianei.ioana mea e cam mofturoasa la capitolul lapte.Bea si ea da' musai sa fie cu cacao si in nici un caz 1 litru pe zi.Iaurtul il mananca f. bine iar branzica eu nu prea cumpar pt ca mi se pare prea sarata asa ca asteptam vara sa avem branzica nesarata.Si eu am aceleasi prioritati mai putin cea cu biberonul.
Cary si Ioanei ii plac f.mult rosiile dar a incetat sa-i mai dau pt ca se irita foarte rau la fundulet.Bine ca sotul tau e OK(*in afara de deget).Bine ca n-a fost mai rau.
Vad ca puiutii vostrii mananca bine.La noi au cam inceput mutritele.O perioada Ioana a manacat foarte prost acum parca si-a mai revenit putin.
Bendis cred ca o sa incerc si eu.Sa vedem daca va iesi ceva
Pupici
Raluca si Ioana (09.04.2003),sufletelul meu drag
acvi spune:
Pt fetele care au avut asigurare suplimentara(si contract de munca):si voi ati primit anul trecut prin februarie scrisorica de la Casa de Pensii prin care vi s-a reziliat contractul suplimentar(cica pt neplata)??Ca eu acum stau si ma gindesc ca daca nu ma intorc la servici si as vrea sa mai stau 3-4 luni acasa tare bine mi-ar fi prins acea asigurare adica sa-mi platesc darile din buzunar ca sa am continuitate.
Eu m-am razboit putin cu Casa de Pensii ..dar pina la urma a ramas pe a lor.
Gabi.
Cary spune:
Eu am contract suplimentar cu Casa de Pensii,DAR sunt platite cele 6 luni de cotizare inainte de a se naste Axel si NU am primit nici o scrisorica,ca atat le trebuia!!!mama lor!!!
Contractul se putea rezilia DOAR cu acordul AMBELOR parti,deci daca tu nu ai semnat poti sa-i dai in judecata si sa-ti vezi banii,dar asta implica timp si avocat in tribunal.
Ce bine ca n-am fost pe motor caci eu de regula nu port echipament de motorist ca sotul(din cap pana in picioare in piele,manusi si cisme)doar casca si blugi.
Bine ca a scapat doar cu un deget!