Copilasi din Aprilie 2003 (16)
Raspunsuri - Pagina 3
tuchi spune:
Salut fetelor, am inviat si eu dupa 2 sapt. de raceala cum n-am mai avut de cind ma stiu. Greu dar a trecut si bb e ok iar Dragos pare ca nu a luat viroza. Doar ieri a stranutat de citeva ori si i-a curs nitel nasul. Sper sa scapam.
Multumesc pentru urari si felicitari dar sa stiti ca si conjunctura m-a ajutat sa iau decizia cu al doilea bb.
Vlada spune-mi si mie ce fel de virus ai tratat si mai ales ce fel de analize ai facut pt ca eu una n-am facut nimic de genul asta si poate ar trebui.
Succes fetelor care urmeaza sa-si reia job-urile!
Cit despre Dragos si el a avut o perioada de nemincat dar parca acum si-a mai revenit. Nu are preferinte dar daca sta la desene la PC pot sa-l hranesc cit de cit.
Acum ne luptam cu trezitul noaptea si cerutul de lapte (blable ). Tare ma tem ca va trebui aplicata metoda drastica gen (nu mai este) pentru ca e numai rasfat si obisnuinta. Citi dintre puii vostri se mai trezesc noaptea si citi mai beau (lapte sau ceai). Si mai ales de cite ori si ce cantitate? Ca sa-mi dau seama daca numai noi am mai ramas cu mofturi din astea (pt ca sint constienta ca sint fite).
Va
lilib72 spune:
Buna mamici,
Cu mici exceptii vad ca sunteti bine si asta ma bucura, citesc cu placere povestioarele voastre, din pacate eu nu prea am timp de scris;
cu exceptia lui emi, care este una dintre "senioarele" noastre voi cand v-ati gandit sa trimiteti copiii la gradinita?
acvi vad ca tu te-ai gandit la cresa, eu zic ca poti sa-l dai, daca nu-ti convine il poti retrage, am o cunostinta care are o fetita de un an si 6 luni merge la cresa este multumita cum sunt ingrijiti copiii acolo; si eu as da-o pe daria insa sotul nici nu vrea sa auda;
vigantol ii dau dariei mai rar, mai bine zis cand imi aduc aminte (rusinica)
La capitolul ingrijire personala, incet incet ma dau pe brazda pt. ca nu se mai putea...am slabit si vreo 3 kg, eu am insa un fix nu ies din casa nerujata pt. ca am culoarea buzelor f. deschisa si daca nu ma rujez parca sunt stafie.Mama are 63 de ani si este f. ingrijita ma cearta cand ma vede ca nu am grija de mine.
Ce mai papa puii vostri dimineata? le-ati dat fasole verde?
Pupici la toata lumea.
acvi spune:
Multa sanatate Tuchi ai grija de fetita!!
Ufff,am stat doua zile fara calculator din cauza ca domnul Alexino a facut pipi pe tastatura si ..a trebuit sa cumparam alta(l-am certat si i-am spus ca-i tai din alocatia pe luna asta,dar a sarit tati cica da din banii lui!!).Azi a fost prima zi cind nu s-a udat deloc inclusiv noaptea a dormit fara pampers,Doamne ajuta poate scapam de el!!
Lili si eu l-as da la gradinita dar aici la noi in oras nu primesc asa mici la gradi,de aia am ales cresa.Miine ii termin analizele care ni le-au cerut pt el mai ramin eu cu tati(care taaare mai trage de timp) sa facem singele si plaminii si ..gata.Sper macar de la 1 februarie sa reusesc sa-l dau sa ma apuc serios de cautat un job mai bunisor.
Cary(multa sanatat sotului,ai grija de el!!),eu am luat banii pe asigurare(i-am luat cumulat de la servici,dar desteptii de la Casa de Pensii au spus ca din moment ce mi-au dat stagiul de cotizare pt a fi luat in calcul la servici ,eu ar fi tb sa platesc in continuare la Casa de Pensii cotizatia de 31%sau cit era,daca voiam sa-mi pastrez contractul ,asa ca au asteptat 6 luni in care eu normal ca nu am platit, daca eu eram in plata CIC si mi-au reziliat din oficiu contractul.Singura pierdere e ca as fi putut sa-l pastrez cu minimul pe economie macar sa-mi mai completez si eu ceva pe cartea de munca ca e jale cam peste tot am avut minimum pe ec, o sa am o pensie..sa-mi iau o piine!!
Alex nu mai cere citeva saptamini de baut noaptea ,el cu sucurile e durere am inceput sa-i fac limonada cu lamiie si miere de albine ,sau grefe,portocale,ceai cred ca bea pe zi cam 600-700 ml,in schimb cu laptele nu am nici un succes,azi daca a baut 100 ml dar cu mari insistente din partea mea.A inceput sa se joace mai mult cu cuburile dar numai daca stau si eu sa ma joc.
Gabi
Cary spune:
Noi papam aproape orice mai putin carne tocata,carne de porc si fasole uscata (nemixat).Peste noapte nu se trezeste de foarte mult timp si nici cand era bebelus nu cerea lichide in timpul noptii.Am scapat de suzeta(cu ea adormea si si-o scotea singur)a marait cateva zile si cand a vazut ca nu-i,a uitat de ea!
Cu laptele stam bine,cam 200ml dimineata cu cereale,iar seara 300ml cu cereale. Sucuri naturale in casa facute si cand sunt in mare graba ii mai dau Tedy.
Mihu si Ariel voi ce mai faceti???
Sanatate si pupici tuturor!
lilib72 spune:
Ce liniste...
acvi m-am distrat la faza cu pipi, haios alexino; vad ca ati facut progrese la capitolul pampers, felicitari, sa ne scrii si noua reteta.
Cum mai stau bebelinii cu inaltimea/greutatea? daria are 12 kg si 85 cm.
Pupici.
Saso spune:
sa nu dati...si sa nu strigati!!!
dupa multe absente am revenit!
intre timp am fost si in ro in sept oct anul trecut ca sa-mi dau un ex...apoi am venit iar aci la tata..si tata lucra de dimineata pina seara..si iar am ramas numai noi doua fetele pe acasa..cu toata gospodareala! ce sa facem aci nu avem nici o buni sa ne ajute!
si cum au trecut sarbatorile si anul nou...la sotul la servici n-a fost mult de lucru..si iaca si-a luat concediu..si am savurat..aceasta placere in 3! ceva ce nu am mai facut.. ca de fiecare data mergeam pe undeva..acum..am stat acasa, si ne-am bucurat unii de altii...mai ales nathalie de tata!
si la noi..sint multe noi... eu nu mai stiu in ce limba vorbeste..pina cind am fost in ro..si si de atunci am vorbit numai romana cu ea..doar ca se uita mult la Bambi..care e in germana..si la alba-ca-zapada..tot in germana! a preluat o graoza de cuvinte de acolo..si le amesteca!..trece..sper sa ne clarificam..cit de repede...pt ca ea se uita la mine..imi spune ceva..ce ea a auzit, dar eu trebuie sa spun forma corecta a cuvintului..nu ceea ce ia-a iesit ei..si tare se enerveaza daca nu stiu ce-a vrut sa spuna!
altele noi..
nu mai papa nici un fel de carne..fiarta prajita..tocata..
se papa la greu parizer, cremwurst, si de alde astea cu piele..care se observa tarerepede..si mama cutzara pielea!
cu lingurita si furculiza merge bine...vorma lu' Mamamariana..sa nu curga prea tare! ce e super la moda de doua sapt..am gasit ..paste fainoase ..in forma de stelutza..si i le-am pus in supa de carne...hehe..mare greseala..ca de atunci se maninca la amiaz...OBLIGATORIU..numa supa de stelutze!
in rest utu adica iaurtu..sa nu cumva sa-l vada ca maninca pina pocneste..si sera si la amiaz si dimineata merge bine cu bautul de lapte...ne spalam pe dinti fara scandal..cu mare bucurie inca!(si asta e o jucarie de care greu ne despartim)!
dac o intrebam cum il chema pe tata mama fetitza...catelu lu...vara-mea..stie sa ne spuna! stie ca vrea melodie cu Usher..sau cu eminem..sau cu picaso...
si lista-i lunga! realizarile sint zilnice! de trei zile n-a mai pus suzeta in guritza..oricum o foloseam doar la adormit..dar acum adormim si fara!!
va pupam pe toti..mamici si bebici!
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto
mamamariana spune:
Buna dimineata,
Iata ca ma iscusesc si eu sa scriu doua vorbe de la scoala ca acasa nu mai am nici o sansa... Emi ma termina pe de o parte si Ioana vrea sa foloseasca doar calculatorul de la noi din dormitor, iar eu nu ma pot obisnui deloc cu al ei si asa mai departe.
Avem si noi noutati... Emi recunoaste o gramada de fructe - fara sa am nici un merit . Le-a invatat de pe la gradi sau din zbor. Stie mango, papaya, babana (asa il spune ea) pepene, apple, oigi (adica portocala) si e tare incantata sa le arate cu degetul si sa le numeasca de cate ori ajunge la cosul cu fructe din bucatarie. Abia astept sa mai apara si alte fructe sa o invat. Cu culorile... nu avem nici o sansa - totul e blue. Doar daca ii spune eu ce culoare e, ea repeta.
Nu stiu daca am mai spus - spre rusinea noastra, Emi numara in thai pana la 10 si in engleza pana la 6, dar in romaneste nu stie decat pana la 5. Voi mai lucra pe aici. Stie sa cante odata cu tv-ul "Twinkle, twinkle", ABC, Silent night si "Bate vantul frunzele" - multumim mult!!! pentru cantecel - pe care il asculta la calculator cand ne lasa surioara Ioana. In rest, face numai nazbatii. La gradi se joaca foarte mult cu apa, cu nisip si face baloane din sapun/sampon - asta ii place f. mult. Ii mai place sa picteze si se unge toata de vopsele si sa verifice toate cartile din gradinita. Tici (asa ii spune doamnei - de la teacher) e tare multumita de cate cuvinte in engleza a inceput sa vorbeasca si zice ca face progrese pe zi ce trece. Acasa ne mai baga si thailandisme, de exemplu, cand vrea sa se spele pe maini spune in thai (nam lang) ca e mai simplu de spus decat in orice alta limba pe care o aude. Dar daca eu ii spun in romaneste - hai sa ne spalam pe maini, stie si o taie direct la baie. Ii place apa la nebunie - asteptam inca putin si incepem sa mergem la piscina (cred ca in cel mult o luna) unde e universul ei.
De papat - papam de toate... nu mai pasam nimic de multa vreme. A descoperit si dulciurile si imi tot arata sertarul cu ciocolata de la frigider de unde i-am mai scapat cate o molecula de ciocolata de sarbatori. Acum reusesc sa o mai pacalesc cu o stafida sau nuci, alune si seminte de bostan (dupa care e inebunita) atunci cand imi cere papa de la acel sertar. Sa stiti ca i-am dat sa guste chiar si fasole uscata, cateva boabe - nu mai mult de 10 insa nu prea a fost incantata. Ii place in schimb broccoli si conopida si e prezenta daca se pun sarmale pe masa, le-a mancat de sarbatori in premiera cu varza cu tot.
Nu stiu ce inaltime are exact, dar la greutate e cam de 12 kile... o mai cantaresc din cand in cand pe cantarul nostru din baie, dar nu prea are stare sa stea, tot timpul se agata de ceva de acolo sa apuce sau sa strice. Are o placere deosebita de a rasturna betisoarele de scobit in urechi si apoi se joaca cu ele, asa ca i-am cumparat o cutie pe care o foloseste doar in acest scop.
Lapte bea si ea cam 300 ml dimineata si tot la fel seara inainte de culcare, deci la capitolul asta nu ma plang...
Ne-am laudat destul, acu sa va spun si ce probleme avem, ca sunt destuleeeeee.
In primul rand nu putem scapa de nani=suzeta. Nu e f. grav pentru ca o cauta doar atunci cand merge la culcare si dupa ce adoarme o impinge afara din gurita. Dar totusi... as vrea sa o aruncam la catel undeva, poate nu o mai cere. Voi incerca. La gradi, si doamna munceste, dar nu are nici un spor ca daca nu are suzeta incepe sa se joace, sa faca scandal si trezeste si ceilalti copii.
A doua problema e bibe care nu e indispensabil. Am incercat sa il inlocuim pe cel de dimineata cu breakfast normal si merge f. bine, dar nu mai bea decat vreo 100 ml de lapte, chestie care nu ma satisface. Cel de seara, la fel... il putem inlocui cu iarut si cu branza cu smantana si mamaliga dar NU cu lapte. Din canita bea f. putin lapte si nu stiu cum sa procedez.
Alta problema ar fi ca nu vrea sa bea lapte de vaca deloc, ci doar formula. Nu ma deranjeaza atata vreme cat aici se gaseste lapte special pentru copii pana la 3 ani si bea din ala, insa ala e dulce si cred ca e deja obisnuita cu laptele dulce si nu vrea sa bea din asta normal. Am avut vreo 3 incercari nereusite sa ii introduc laptele de vaca incet-incet inlocuind cate 20 ml la 2-3 zile, dar cand am ajuns pe la jumatate, nu mai voia sa bea din biberon. Mai merge pana la 3 ani si dupa aia cred ca va renunta la lapte. Alta solutie nu vad!
Cea mai drastica problema e OALA. Ii place la nebunie, se aseaza pe ea, stie sa isi dea chiloteii jos, sa si-i puna inapoi, e toata o treaba, spune pipi, oala, tata (adica caca) insa cand vine vremea sa faca, pleaca in alta parte, poate uita... si chiar daca s-a ridicat acu un minut de pe oala, face alaturi si inca mai si arata cu degetul si spune "pipi". Chestia care nu ma avantajeaza deloc e ca sunt acasa cu ea doar 5 ore dupa amiaza si nu reusesc sa o invat. SI nici nu pot sa o tin intr-una doar cu oala la fund in astea 5 ore ca dupa aia asociaza mama cu oala si nu as vrea... Astept sambata si duminica sperand de fiecare data ca voi face numai biciuri, insa imi cam scade entuziasmul pentru ca in weekend mai plecam si noi de acasa asa ca se alege doar pampersul de fundul ei. Aveti vreo idee despre cum ar trebui sa procedez aici???
E cazul sa ma opresc. Poate totusi mai am timp sa mai scriu de acasa zilele urmatoare.
Va pup pe toti si va doresc numai bine,
Mamamariana
mihuletu spune:
ce de lume noua... tare placut sa afli atatea noutati despre copilasii nostri, pe care ii simt ca fratii si surorile sarei (nu dati cu rosii:) ).
sara are cam 90 cm si 12,5 kg (are cu cine sa semene la capitolul asta - eu lunga, tac'su rotund). toata lumea care o vede ii da cel putin 2 ani. de papat nu mai papa supa-ciorba, nu stiu de ce nu-i mai place de cand punem legume congelate in ea. mersic saso de pont, o sa-i caut si eu fidea de diferite forme, poate o pacalim. carnita papa bine, in general papa bine daca o lasam pe ea sa pape cu lingurita sau furculita. a inceput sa nimereasca destul de bine gurita si sa tina si lingurita dreapta, asa ca nu mai varsa multa mancare pe ea. sta la masa cu noi, pe scaunelul ei, si mancam cot la cot. ciocolata nu i-am dat, i-am dat bomboane de ciocolata, dar ratia e de o bomboana pe zi si se pare ca a priceput, ca dupa ce-i dau nu mai cere "babane". fructe... stam trist la capitolul asta, nu manaca decat banane si cate o gurita de portocale, mandarine sau mar. nu i-am dat sucuri de mica, asa ca acum bea numai cateva gurite din suc si in rest apa. e foarte incantata de apa minerala, o tot plimba in gurita ca o pisca de limbuta si de cerul gurii. e inebunita dupa unt, toata ziua cere unt. ii dam cam un pachetel mic pe zi. la capitolul nazdravanii stam bine. numara pana la 7 in romaneste si cu ajutor in continuare pana la 10 (mamamariana, cum a invatat emi sa numere in atatea limbi?) se catara pe masa si incepe concertul: canta pe limba ei si ne spune o poezie, de fapt ultimele 2 versuri din ea- pe care o tot repeta si rade de fiecare data dupa ce spune poezioara, ca apoi sa inceapa din nou poezioara. asa, ne tine isonul cand ii spunem poezii, le zice si ea odata cu noi, dar singura nu si le aminteste, la fel canta aproape toate canticelele de pe cutiuta muzicala cand le aude, iar daca aude cantece noi, da din gura ca si cum le-ar sti (e smechera rau). mai nou plimbarile ei afara inseamna plimbari cu autobuzul (incepe sa strige in statie, spre deliciul celor de acolo: abusule,vino 'epede") si si cu scarile rulante de la metrou. ar putea face asta ore in sir, noroc de socru-meu ca are rabdare. n-o vad bine pe soacra-mea in primavara, cand o sa preia odorul. culorile le recunoaste insa doar la o singura jucarie, la care a exersat. la alte jucarii nu le recunoase. si noi stam cu olita prost. dupa ce a avut o perioada in care se aseza voluntar pe olita si facea macar jumate de caca in ea, acum nici macar nu o mai foloseste. nu o fortez, o sa inteleaga ea intr-o zi si utilitatea olitei, ca altfel si mie imi intinde la wc, dupa ce crede ca mi-am terminat treaba, un petic de hartie (e mai generoasa ca emi, mamamariana, imi da o fasiuta lunga, sa-mi ajunga).
la televizor nu se uita, nici macar la desene, isi cauta tot timpul de lucru prin casa.
tuchi, la noi e invers, sara nu se deslipeste de mine, greu se joaca cu tac'su. stai linistita, indata vine bebe doi, e bine ca dragos il adora pe tatal lui, o sa fii linistita.
acvi... o sa-ti para tare greu si plicticos la serivici, dupa atata activitate acasa. din pacate nu ne prea putem permite, in tarisoara asta, sa stam acasa cu copilasii nostri pana le cresc suficient aripile.
si eu sta prost la capitolul "ingrijire". macar am inceput sa-mi mai cumpar haine, ma incapatanam sa nu-mi cumpar pana nu vedeam ca slabesc. cum ai slabit lilib? eu slabesc incet, cantarul s-a incapatanat sa ramana pe o cifra, insa pantalonii parca sunt mai largi ca inainte...astept sa plece tati in anglia, sa am si eu mai mult timp de mine.
pupici tuturor
www.sara.haihui.ro
Saso spune:
si noi cintam---cel mai mult ii place un elefant se legana pe o pinza de paianjen.. si mi-am mai amintit eu alunelu' alunelu' hai la ...si nu zic joc..ca zice ea...si iar zice noroc..
de carticele sintem si noi tare indragostite..indiferent...ce sa aiba poze..
probleme avem si noi..
olitza sta pe cap..nu pe fund..adica in cel mai fericit caz..e folosita pe post de palarie..ca mama cinta BADE PALARIE NOUA..si copilu danseaza..spune caki..cu 2 secunde inainte..dam jos..PAMPERS...ca inca avem..si cind sa punem fundu pe olitza se face tare ca lemnul..zici ca olitza arde..si nu se aseaza pe ea...si caki nu mai face..
am luat colacel de adapat la toaleta mare..si am dus-o co mine in baie..cind am facut eu pishu..si i-am zis ca e si ea mare si poate sa faca ca si mama..dar acolo se aseaza..dar nu da jos pampers-ul..
si alta chestie...ii pun pampersul..si nu stie cum sa faca sa-l de-a mai repede jos..ii tot spun..nu-ti mai pune mama pampers daca faci la toaleta mare sau olitza...dar degeaba..
mai asteptam un pic cu toaleta!
ma bucur ca zice deja si inaite..cu 2 secunde... poate se va mari timpul..si o convingem sa se aseze..
oare i-o fi prea rece la fundulet oala?
e din plastic..si capacul de toaleta..e din plastic..
voi cum ati facut?
aci avem poze noi
de la craciun si din ro
inaltime are acum 91cm..si greutate 13,100 kg
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto
Cary spune:
Hop si noi sa ne facem prezenta,ca iar s-a tinut sedinta!!!!
Da ce de lume!!!.........numai fete scumpe la vedere!!
Saso-am vazut pozele,Doamne ce repede trece timpul si ce copii mari avem,unul mai frumos ca altul,mai e un pic si uite facem cu totii 2 ani.
Voi ce faceti la aniversarea de 2 ani:
-peterecere acasa
-la Mc.D.
-la iarba verde cu prieteni care au copiii
-la tara unde se pune de gratar in sanul familiei???????
Noi inca nu stim,asteptam sugestii!!!
Mihu draga si noi ne distram de minune pe scara rulanta de la metrou,noroc ca are taica-meu timp si-l mai scoate din cand in cand ca sa ma ocup de Rebi(acum m-a inebunit cu desenatul pe calculator,mereu vrea sa-i arat ceva nou).
Cu vorbitul stam extrem de prost,dar o sa recuperam cu siguranta in cel mai scurt timp,sa vezi cand si-o da drumul cum o fi.
Mamamariana-operatiunea olita e de GROAZA si la noi,nu vrem sub nici o forma s-o vedem,nici la capacul de WC nu vrea asa ca mai am de tras cu pampersul.
Abia astept vara,cand va fi cald,sa-i pun 2 pantalonasi de bumbac,sa-l las fara pampers si sa vad daca se simte cand face pe el.Probabil ca n-o sa se suporte fleasca si o sa se imprieteneasca cu olita.
Din martie voi incepe serviciu,iar operatiunea OLITA va trece in "fisa postului"la mama mea unde va sta pana cand voi veni eu de la servici.
Are mult mai multa rabdare si doar e pensionara,nu?!?!?!?
La capitolul greutate stam bine 12 kg,mananca pe rupte,dar la inaltime nu stim,ca nu ne-am dus de mult la masuratoare,iar acasa nu stam de nici o culoare,asa ca poate mai incolo!
Va pupam si W-E placut!