Pro sau contra concubinaj?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

PRO si eu!

sunt intr-o relatie de mai bine de 1 ani de zile si de cca 16 luni locuim in concubinaj - ca urat mai suna cuvantul asta :)

si sunt f multumita ca am facut pasul asta, dincolo de considerentele materiale gen platit o chirie in locul a 2 chirii, etc.

la inceput m-am mutat acasa la ai lui, insa mi-am pastrat si camera cu chirie in care locuisem in prealabil. am locuit asa vreo 8 luni de zile, timp in care m-a apucat groaza:
puiul meu este singur la parinti. de cate ori veneam acasa de la servici, mancarea ne astepta calda. de gatit eu personal, reuseam odata pe luna eventual, cand mama sa nu trona in bucatarie.
dupa cina ii ceream sa isi spele farfuria. iar eu mi-o spalam pe a mea. o data sau de 2 ori in 9 luni a facut gestul. ca doar face mama!!! la fel si la spalat. si tin sa mentionez ca ai lui nici pana azi nu au masina de spalat!!!

am crezut ca inebunesc de draci si de griji.

asa ca in iunie ne-am tras deoparte, in urma si unor treburi mai neplacute fabricate de mama lui. Eram deja gata sa ma inarmez cu "biciul" si sa il invat care ii sunt atributiile. spre surprinderea mea, dragul de el si-a intrat in rol fara prea multe discutii prealabile. probabil comentariile mele anterioare au dat rod. mai mult am trecut si prin nemaipomenita experienta de a renova apartamentul in care locuim. nu f mult, dar destul. am facut cu manutzele noastre totul acolo. si cu ajutor de la prieteni. iar culorile si materialele folosite tot impreuna le-am discutat.

si uite asa, cu fiecare luna de CONCUBINAJ, creste placerea de a trai impreuna si de a fi in compania celuilalt. nu am discutat despre casatorie la modul serios inca. pt ca inca sunt multe de clarificat legat de cariera in viitorul apropriat pt ambii.

iar legat de cum stii daca va fi sau nu un tata bun :) mamicile de pe forum sa ma ierte pt asemenea comparatie deplasata :) dar io am adus o pisica in casa. murdara si speriata, ca vai de capul ei. ma temeam ca poate ne da pe amandoua in strada cand o vede. ca el se astepta la un ghemotoc mic si dragals ca in filme :)

si ii da papa in fiecare dimineata - ca se trezeste primul - si apa proaspata. si ii schimba nisipul si mai curatza si dupa ea daca face vreo boacana. si o iubeste si o alinta de ma face pe mine geloasa aproape uneori. si ii vorbeste si se joaca cu ea :) asa ca eu zic ca al meu ar fi un tata extraordinar de iubaretz si grijului cu propriul copil. insa uneori se va lasa convins sa le faca pe plac chiar daca asta va insemna sa incalce regulile casei :)

deci, la momentul de fata noi concubinam. si cred ca ne-am gasit raspunsul deja la o groaza de intrebari si temeri personale. si mi-a adus o liniste pe care nu o aveam cu toate sentimentele mele nobile inainte de a face acest pas :)

cinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Bine ai venit printre noi, cinta !

By the way, ce face o romanca in Latvia ??

Mult noroc in 2005 iti doreste Aprilie !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

PRO si eu!

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Sunt si eu PRO, dar pe termen limita, 2-3 anisori!!!

Ne-am mutat impreuna dupa aproape 2 ani dupa ce ne-am cunoscut. La vremea respectiva eram studenti, eram logoditi si stiam ca o sa ne casatorim. Dar nu doream ca parintii sa ne faca nunta. Dupa inca 3 ani ne-am casatorit asa cum am vrut NOI si nu am regretat nici un moment. Luna asta pe data de 15 am implinit 7 ani de cand suntem impreuna. Pentru noi asta conteaza. Casatoriti suntem de aproape 2 ani jumate.

Vremurile se schimba, societatea se schimba! Prin urmare, si abordarea trebuie sa se schimbe! ATENTIE: Nu vorbesc aici de principii, care pot fi tinute la inaltime foarte bine. Asta depinde de cei in cauza. Moralitatea sau imoralitatea nu e legata de casatorie!!! E legata strict de cei 2 in cauza. Am vazut principii solide la oameni care au trait "in concubinaj" ani buni de zile, aveau copii casatoriti etc. Si am vazut si o imoralitate crasa si principi laxe in familii "respectabile"!!!

Succes si minte multa!

"Where there's a will, there's a way!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Eu cred ca e mai bine fara, deci CONTRA

toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

pro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

multumesc, Aprilie pt primire :)

abia acum am vazut mesajul tau.
in Letonia sunt din vara lui 2002. am venit aici pt a-mi imbogati experienta si ziceam eu pt a-mi crea premisele unei cariere de succes in Romania. si aici am ramas deocamdata.

cinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanya spune:

categorig pro!!!
Noi suntem de 7 ani impreuna si eu intre timp eu mi-am cumparat 2 case si o masina... daca am fi fost casatoriti si (doamne fereste) am divorta intr-o zi, ar fi avut si el dreptul la ele ... in cazul in care raman insarcinata ne casatorim, altfel nu!

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanya spune:

categoric*

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaDia spune:

Si eu sunt pentru concubinaj.
Ar fi ipocrit din parte-mi sa spun ca as fi impotriva unei situatii in care ma complac. Traiesc impreuna cu partenerul meu, de ceva mai bine de un an. Si ne este bine. Ideea de a trai in pacat imi apartine pentru ca, desi sunt o persoana cu frica de Dumnezeu, credincioasa si precticanta, imi este greu sa accept o legalizare a relatiei noastre. Poate experientele mamei care a divortat de doua ori deja, ma fac sa nu am incredere in casatorie cu acte, dar, ceea ce traiesc eu este oare alteva decat o casatorie? Impart cu el si bune si rele. Oare nu asa se intampla si intr-o casnicie cu acte in regula?

MariaDia

Mergi la inceput