Pro sau contra concubinaj?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Draga Ruxij, ai perfecta dreptate : a fost un discurs bisericos !

Nu stiu nici eu de unde mi-a venit sa scriu tot ce am scris...

Draga Amuleta, fiecare avem o experienta de viata unica.Ne educa parintii,bunicii,scoala,(pe unii si biserica)societatea are si ea impactul ei asupra noastra.Cu ani in urma ,opiniile mele erau oarecum mai conturate si aveam pareri mai precise...musai sa fie alba sau neagra ! Azi lucrurile s-au mai decantat si am constatat ca de cele mai multe ori ele nu sint nici albe ,nici negre de-a binelea...sint doar cenusii (adica lucrurile bune au si o fateta "rea" iar lucrurile "rele" au si partea lor mai luminoasa,totusi).
De aceea consider ca daca alegi concubinajul la un moment dat, poate fi OK (chiar daca nu "se recomanda")...sau daca il eviti la fel, e OK ( ca poti "face" altele, mai "rele", de ex. o relatie extraconjugala dupa ani buni de casatorie, etc).

Ca si tie(chiar daca poate in alt fel) si mie mi s-au "virit pe git" anumite lucruri ani buni...care toate, una peste alta m-au facut sa detest mai mult ca orice INTOLERANTA !

Nu stiu daca poti "alege" ceva din ce-am scris, ma opresc aici.
Cu bine, Aprilie , cu fluturi in par...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Si uneori cu fluturi in cap !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Aprile, ma bucur ca ramanem toate "prietene", macar la subiectul asta ca la alteleee..:))

Mai copii, "fiecare sa faca ce vrea si cu cine vrea...dar nu fetele noastre".

De aia va ziceam io sa nu va concubinati, ca m-am trezit cu un sentiment matern fata de voi! Ptiu! Da' mi-a trecut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Da, m-am infierbintat si eu pentru nimic, mai ales ca situatiile prezentate de fete n-au mai nimic cu fenomenul care ma infurie : concubinajul in serie
cu copii in paralel.
Sa ne auzim cu bine la alte subiecte, daca nu oboseste fluturele pina atunci.
Promit sa nu fiu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

Sunt CONTRA CONCUBINAJ, cu toata desavarsirea.

Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

ingerasilor..da` ce turnura a luat discutia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

NinaB, aici nu e nimic, stai sa vezi in alte parti!

Ramonika si pisica
O MINUNE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rafyraf spune:

Ramonika,

Depinde ce intelegi tu prin durata "concubinajului"Eu PERSONAL sant impotriva acestui lucru 100%....pt o perioada de sa spunem 1-2 anishori timp in care trebuie sa va claditi unul pe altul si sa aveti incredere unu in altul sa spunem ca merge .Dar daca intelegi prin acest cuvant neplacut urechilor mele "O VIATA IN COCUBINAJ" nu mi se pare normal ,(lasam deoparte ce scrie in biblie) ....Inainte ca sa-ti dau un exemplu pune-ti intrebarea:cum m-as simti eu (tu) la o varsata de 50 ani sa ai copii mari si sa te intalesti fiind cu unul din baietii tai care este de varsta 20 ani si cu concubinul :plimbandu-va in molul "x" baiatul sa se intanleasca cu unul din colegii lui care este si el cu parintii lui si sa va prezinte: aceasta este mama mea si acesta este "PRIETENUL EI" de-o viata....CUM SUNA?Concubinajul este pt cei care nu vor sa aiba nici o responsabilitate si in acelasi timp vine (parerea mea) dupa cate am inteles eu de la carpele-quebecoase de aici ....ACEASTA ESTE MODA LA ACTORI DIN STATE>>>SI A DOUA SCUZA ...DACA E SA MA DESPART MA COSTA PREA MULT DIVORTUL....Cu speranta ca n-am suparat nici o fiinta va doresc numai bine si sanatate :)

PS: Decizia iti apartine tu faci ce crezi ca este bine si ce este bine pt sufletelul tau

stima si respecte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Sunt pentru 100% dar nu pentru o perioada lunga de timp. Pentru 1, 2, 3 ani, pentru a se cunoaste partenerii mai bine. Eu consider ca e bine sa ne cunoastem din toate punctele de vedere inainte de a face pasul decisiv - casatoria.
Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

daca situatia continua pana la adanci batranet in nici un caz,chestia cu cunoasterea e reletiva, uni nu stiu sa se prefaca deloc iar altii tot timpul.
bunica mea spunea ca poti sta cu un o si sa mananci un sac de sare si tot sa nu sti ce ii poate pielea

Mergi la inceput