Bebelusi de sept-oct 2004 (9)
Raspunsuri - Pagina 9
roandre spune:
Gata, ne-am intors si noi acasa. Fata mea mai nou nu mai vrea sa pape. Pe ziua de azi a mancat doar de 3 ori. S-a culcat la 12 aseara, am trezit-o la 11 azi dimineata sa pape, apoi a mai papat la 15 si la 19. Acum doarme iar. Deci azi cred ca ne rezumam la 4 mese...asta daca nu mai cere inca o data pana la 12 noaptea.
Ana, pt pozici am tinut-o in fundulet. Intre perne o mai pun si eu dar in asa fel incat sa nu-si sprijine toata greutatea pe fundulet. Acum ii place foarte mult s-o tin ca si cand ar merge si ea sa faca pasi...dar ma dor pe mine mainile si nu o tin!
Hai ca sar de la una la alta. Lorena, ma bucur mult ca si-a revenit bebe. Mai au si ei perioade mai "ciudate". Mai fetelor care va hraniti bebelusii mixt sau doar cu lapte praf, NIMENI nu va judeca pt ca fiecare stie ce e mai bine pt copilul sau. Alaptarea la san este (trebuie sa recunoastem) mai buna pt copil caci pe langa vitamine i se transmit copilului si anticorpi pe care nici un lapte praf nu-i poate oferi (si ca are vit K si ca n-are).
Danyce, daca lapticul nu mai era suficient foarte bine ca ai bagat si laptic praf. Aici era vorba de fete care au laptic dar bebeii trec prin perioade mai agitate si ar vrea sa stea mereu la san. Asta nu inseamna ca mama nu mai are lapte. S-a mai spus pe forum ca pe la 3-4 luni lactatia scade dar apoi isi revine (eu am trecut prin asta si stiu ce inseamna).
Aaaa, si inca o chestie....de unde si pana unde sanatatea sau frumusetea unui copil se masoara prin nr de kg pe care le are???? Eu de multe ori imi faceam probleme ca bebelina mea e prea slabuta cand citeam cate kg au alti bebei, iar ea e exact cum ar trebui un copil la varsta ei. Adica la 4 luni trebuie sa-si dubleze greutatea de la nastere. Si apoi conteaza si greutatea cu care s-a nascut si cel mai important cat a luat in fiecare luna!
Danyce, Alma a luat foarte bine in greutate pana acum, dar poate fetita cumnatei tale s-a nascut mai micuta decat Alma si e normal sa fie si acum mai micuta.
Iar faza cu maraiala....asta depinde de fiecare copil in parte. Prietena mea are o bebelusa de 6 luni careia ii da si san si lapte praf si sucuri si cereale si mar cu biscuite si tot maraita e mereu si noaptea nu doarme. Asa ca nu tine doar de cat mananca sau nu. Apoi trebuie sa recunoastem ca mai sunt bebelusi care si acum mai se trezesc noaptea sa pape iar a mea de la 7 sapt doarme toata noaptea si asta nu inseamna ca ceilalti se trezesc mereu pt ca nu le ajunge lapticul (uneori doar cel praf). Fiecare bebelus e diferit in felul sau!
Scuzati-mi mesajul...dar am spus ceea ce am gandit! Daca am ofensat pe cineva, rog sa considere ca nu a citit mesajul!
Pupici tuturor!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roandre
elyanne spune:
E normal ca pana la urma sa ajungi sa-i dai lui bebe lapte praf pentru ca pana la urma ramai fara lapte, dar este bine ca macar un timp, oricat de scurt, sa-i dai lapte de la san (bineinteles, daca ai). Asta nu inseamna ca daca nu-i dai lapte de la san e o tragedie.
Iar cu luatul in greutate mi se pare normal ca un copil hranit cu lapte praf, la biberon, sa ia mai mult decat cel hranit la san pentru ca reuseste sa manance mult mai usor din biberon. Pitica mea a luat doar 550 g in luna a doua, dar din moment ce doarme toata noaptea, nu plange de foame inseamna ca se satura. Iar pediatru mi-a spus ca este perfect sanatoasa si ca este OK cat a luat in greutate.
Avantajul celor hraniti natural este ca sunt mai protejati de infectii pana ce sistemul lor imunitar se dezvolta, datorita anticorpilor pe care-i contine laptele matern.
Si pitica mea doarme toata noaptea (de la 11pm la 7am) de pe la 5-6 saptamani si mananca deocamdata doar lapte de la mine. Iar verisoara mea are o fetita de 1 an care si acum se scoala sa manance la 3 noaptea (cu toate ca nu mai ii dai lapte de la san). Deci nu cred ca are vreo legatura una cu alta...
Dar fiecare isi creste copilul cum crede mai bine. Asta este parerea mea... Nici eu nu tin cont decat de ce cred eu ca e bine, chiar daca imi spun 100 de persoane ca e mai bine altfel...
Eliana si Elena (23.10.2004)
http://community.webshots.com/user/elianacalin
irina piticuta spune:
La multi ani!
Va doresc la toate si la copilasii vostrii tot binele din lume, multa sanatate si progrese.
Revin dupa o lunga pauza.Ba am avut internetul oprit, ba am fost plecata din Bucuresti. Dar iata ca m-am intors si am citit ceva din urma, dar multe ati mai scris...
Noi suntem bine, azi facem 4 luni si incep sa-i fac trecerea la Milumil 2. Suc de mar papam de vreo' 2 saptamani, astazi i-am dat si cu o farama de pulpita. Tot de la 4 luni ne-a spus dr. sa incepem cu cereale, asa ca maine ma duc la Carrefour sa vad ce-i iau.De fapt, habar nu am de care. Voi ati inceput? Ce le place la copii vostrii?
Dani meu era puturos la ridicat de manute, dar si-a pus mami in cap ca se poate si acum se amuza foarte tare cand se ridica. In fundulet sta intre perne, iar prima data era captivat de propriile picioruse. Ca si fetita Mihaelei si el cica face pasi. Doamne, ce haiosi mai sunt!!!
Multi pupici la toate si mai vorbim...Fug la somn acum
lizzy spune:
Bebelul meu s-a nascut prematur, cu o infectie urata in sistemul digestiv, rezolvata cu multe antibiotice. Cu laptele meu, REPET, cu lapte de mama, si-a dublat greutatea in 2 luni, de la 2500g la 5000g. Laptele de mama i-a intarit sistemul imunitar in lupta lui cu infectia si l-a facut sa arate la 2 luni ca si cum s-ar fi nascut "la termen".
Mamici care nu apreciati valoarea inestimabila a laptelui matern, nici un lapte praf n-ar fi putut face asta!
As da orice sa mai am lapte. Din pacate, de la 2 luni lactatia mi-a scazut treptat desi pofta copilului crestea. Ma consolez cu ideea ca l-am ajutat cat am putut. Am ajuns acum, la 3 luni si jumatate sa-l alaptez exclusiv cu lapte praf. De atunci si-a incetinit f.f.mult cresterea in greutate, mananca f.putin, desi am incercat 3 formule diferite la recomandarea medicului. Nu va grabiti sa renuntati la alaptare, din experienta lui Ianis am invatat ca laptele matern e cel mai usor digerabil si cel mai bine tolerat.
Pana la urma, indiferent de formula de alaptare aleasa, fiecare facem ce credem ca e mai bine pt copil si cel mai important e sa fie sanatos!
Diana si bebe Ianis (14.09.2004)
http://www.babiesonline.com/babies/i/ianis
Poze: http://photos.yahoo.com/dianarus78
Andreea_si_Doru spune:
La Multi Ani!
Un an rodnic, plin de impliniri si mai ales SANATATE!
Azi am facut botezul si a iesit foarte bine
Andreea, Doru si Nathalie
Minunea noastra, Nathalie www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37497" target="_blank">Povestea nasterii www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36133&whichpage=2" target="_blank"> Cererea in casatorie si povestea noastra
anamari spune:
la multi ani la mamici, bebici si tatici...si bunici-ca mi-am adus aminte de vbunici) pe 2005...
Lia mea e din ce in ce mai activa si vorbareata. acum rade foarte mult si zambeste cu toata gura- ne arata gingiile...a inceput sa fie pasionata de jucarii (am primit o caracatita si un catel care atunci cand i le atarn deasupra patului sau covorasului le poate atinge si e asa fericita ca da cu manuta in ele si face zgomot)...
Mihaela- si noi avem aparat de sterilizat-si e foarte practic-eu sterilizez tot ce-mi cade sub mana -suzete, biberoane -si eu alaptez dar pentru oras pregatesc un biberon sau ma mulg, asa ca am tot timpul unul la indemana, lingurite- e foarte comod fata de cum ma chinuiam cu ale lui Alex-ca trebuia sa stau langa ele sa fiu sigura ca nu le fac supa....
Herra-si al meu cel mare ,Alex, tot cu supozitor ne-am chinuit pana am inceput diversificarea-si am inceput cu suc de morcovi(chiar inainte de cereale) tocmai pentru a rezolva problema. si s-a rezolvat-la 4 luni cand ne-a dat ok pediatra.
Lorena-Cat despre laptele de mama-fara sa judec pe cele care aleg hranitul artificial-fiecare mama stie cum e mai bine pentru bebele ei- nu numai ca laptele de mama ajuta sistemul imunitar al lui bebe, dar am citit ca : laptele de mama se adapteaza nevoilor fiecarui bebe-deci e diferit de la bebe la bebe, si de la varsta la varsta.Copii hraniti cu lapte de mama sunt mai putini susceptibili de a face boli precum diabet sau cancer si chiar tu ca mama -daca alaptezi natural, va scade riscul pentru anumite tipuri de cancer, plus ca slabesti fara dieta...Se spune ca cel mai bine e sa alaptezi cel putin 6 luni-si chiar sa alaptezi exclusiv 6 luni. Asta e speranta mea-desi nu am reusit cu alex sa alaptez decat pana la 5 luni...Cat despre greutate, nu cred ca e un argument-Liuta mea e piticuta ,dar sa nu uitam ca s-a nascut doar cu 2750 g ...si a luat mai mult de un kilogram in fiecare luna pana acuma...dar desigur ca nu se poate sa ajunga din urma un bebe care s-a nascut cu 3.800-4.000 g in cateva luni...Alma s-a nascut in aceasi zi cu 4250g-deci 1.500g mai mult, dar Daynce -daca Liuta mea nu mai creste asa bine in greutate,si plange de foame, voi decide ca si tine pentru hranitul mixt si pana la urma artificial-dar nu vreau sa o lipesesc de avantajele pe care alaptatul i le va oferi mai tarziu,atat timp cat pot sa o fac...altfel eu ma chinui -ca a trebuit sa renunt la lactate -pentru ca se pare ca are o usoara alergie la lapte , a trebuit sa-mi ponderez dulciurile-se pare ca laptele matern cand e prea dulce e un mediu foarte propice pentru candida...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
http://community.webshots.com/user/anababa100
timea spune:
Am aparut si eu cu frecventa mai mare ca de obicei:0 e tati la datorie... se distreaza el un pic cu fiica-sa...
Eu mi-s obosita din cauza de nesomn- o noapte nedormita tare-i gru de recuperat cu bb:)
Ca tot vorbeati de alaptat natural, artificial... eu am de gand sa o alaptez cat se poate de mult... in primul rand e de necontestat ca-i mai sanatos, e mai comod( parerea mea), copilul suge chiar cat ii trebuie. Se zice ca marea majoritate a mamelor au suficient lapte, numai stresul ca nu-l au le face sa nu-l aiba pana la urma...e un fel de cerc vicios...Pentru mine-i extrem de comod, cand e foame, cand e stresata ii pun sanul in gura si ea e in al 9-lea cer. Eu ii dau cam de 5, 6 ori intr-o zi, totul este perfect. Daca ma luam dupa povesti cand avea Mara refluxul o treceam pe lapte praf ca nu-i bun laptele si alte chestii..
Pe de alta parte mie imi place la nebunie cand se abandoneaza la san cand suge, imi place cat ii este de bine.. nu cred ca este la fel cu sticluta...
Mara a crescut foarte bine in greutate... s-a nascut sub medie iar acum este un pic peste medie...
Probabil cea mai mare greutate pe care o vom intampina noi va fi sa adoarma singura.. dar ne vom descurca cumva...Nu-i maraita si doarme toata noaptea:)
Eu in general sunt pentu tot ce este mai nou.. mai putin cand este vorba despre asta...eu am vrut sa nasc pe cale normala si sa pot sa alaptez... slava domnului ca mi s-a aratat...
Numai bine,
Timea
http://community.webshots.com/user/timea2004
mama lui Licurici spune:
Ma bag si eu daca e vorba de alaptat!
Lasand la o parte toate avantajele legate de sanatate, comoditate.... mie momentele cand il alaptez mi se par cele mai frumoase din cate am petrecut cu Licuriciul meu. Asa cum m-am bucurat de perioada sarcinii, cand stiam ca e al meu si-l fac eu om acolo in burtica asa ma bucur si acum la alaptat. Si imi pare un pic rau pentru sotul meu (si pentru barbati, in general) ca nu poate impartasi tainele astea... oricat ar incerca nu cred ca barbatii isi pot imagina sentimentele care ne incearca.
Ce sa mai... eu savurez cat pot experientele astea. Pana la 5 luni jumate daca o sa avem laptic suficient nu ma gandesc sa ii dau altceva.!
Mihaela si Timea am vazut si ne-au placut tare ultimele pozici cu bebelusele voastre!
Angela si Licuriciul ei mic
http://community.webshots.com/user/davidangelatavy
lorena_andreianu spune:
Fetelor, parca discutia a capatat alta amploare...
Nu am inceput sa-i dau lapte praf dar eram pe punctul de-a o face daca nu-si revenea cu suptul la 3 ore ziua... caci tot asa, poate aveam eu ceva la lapte. A fost el mai puturos cred... ca lapte aveam daca apasam pe sfarcuri (deci nu muls!!!) si el lasa sānul dupa nici 3 inghitituri. Nici nu mai voia pe celalalt nici altceva. Acum e mai bine, ne reinvatam cu 3 ore (azi-noapte a dormit mai bine si mult mai mult).
De renuntat nu vreau sa renunt la alaptat, chiar daca mai face el prostii. Iar vitamina K1 ii dau o fiola pe saptamana (nu stiu cum e in Ro, dar aici asa se da, pe perioada alaptatului).
Acum e in patut cu iepurii lui si il aud ca se cam plange de somn ca e trezit de la 8.
Va pupacesc.
si Miron Radu (06 oct. 2004)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian
herra spune:
quote:
Originally posted by dianarus78
Bebelul meu s-a nascut prematur, cu o infectie urata in sistemul digestiv, rezolvata cu multe antibiotice. Cu laptele meu, REPET, cu lapte de mama, si-a dublat greutatea in 2 luni, de la 2500g la 5000g. Laptele de mama i-a intarit sistemul imunitar in lupta lui cu infectia si l-a facut sa arate la 2 luni ca si cum s-ar fi nascut "la termen".
Mamici care nu apreciati valoarea inestimabila a laptelui matern, nici un lapte praf n-ar fi putut face asta!
As da orice sa mai am lapte. Din pacate, de la 2 luni lactatia mi-a scazut treptat desi pofta copilului crestea. Ma consolez cu ideea ca l-am ajutat cat am putut. Am ajuns acum, la 3 luni si jumatate sa-l alaptez exclusiv cu lapte praf. De atunci si-a incetinit f.f.mult cresterea in greutate, mananca f.putin, desi am incercat 3 formule diferite la recomandarea medicului. Nu va grabiti sa renuntati la alaptare, din experienta lui Ianis am invatat ca laptele matern e cel mai usor digerabil si cel mai bine tolerat.
Pana la urma, indiferent de formula de alaptare aleasa, fiecare facem ce credem ca e mai bine pt copil si cel mai important e sa fie sanatos!
Diana si bebe Ianis (14.09.2004)
http://www.babiesonline.com/babies/i/ianis
Poze: http://photos.yahoo.com/dianarus78
si al meu Vlad (nascut la 34 sapt., cu 2250 grame) si-a dublat greutatea de la nastere la 2 luni si 12 zile; in prima luna a crescut mai putin decat in luna a 2-a pt. am fost sfatuita sa-i dau si completare (humana 0); apoi am scimbat si pediatrul si meniul (alaptat exclusiv) si s-a vazut imediat.