Bebelusi de sept-oct 2004 (9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne33 spune:

la multi ani ! fericiti si din partea noastra,chiar daca e ne-am trezit cam tarziu sa venim cu urarile de rigoare.Noi suntem bine,nu mai papam de la san pentru ca nu a mai fost pur si simplu si Giulia a protestat refuzand laptele praf vreo 3 zile de imi vemnea sa innebunesc;Nu am crezut ca un bebe de 4 luni poate fi atat de incapatanat,prefera sa-il dam cu lingurita si ne-a chinuit dar...bine ca a trecut si episodu asta,asta fiind acu 2 saptamani;apoi de la creciun a cam tinut-o intr-o raceala cu un pic de febra si nasuc infundat cu care ne luptam si acum sa-l curatam de cateva ori pe zi si ma bucur ca cineva a inventat pompita aceea care ne face munca mai usoara.Si a trecut si Craciunul si anul nou si uite ajunsaram si in 2005.Doamne ce trce timpu asta,ceva de speriat,Ce sa va mai spun,gangurim nevoie mare atunci cand avem chef,de obicei dimineata cand suntem vesele si stam putin si in picioare daca ne tine cineva de subsiori.V-am pupit si revin curand.Am pus pozici noi. http://community.webshots.com/user/anne3321

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor

gata am scapat de canale infundate ...fi-miu mi-a fost de maaare ajutor

Roandre sunt absolut de acord cu tine in discutia asta despre lapte praf , kilograme si tot asa.
Nu se critica aici nici o alegere a mamelor....fiecare isi creste asa cum crede mai bine copilul.In Franta de mult timp mamele au libertatea de alegere intre a alapta sau formula....si mult timp nimeni nu a mai ales alaptatul....acum de 2 ani e o campanie nationala de reintoarcere la alaptat, e clar ca si formula e buna pt. bebei dar nu cred ca cineva poate spune ca e de preferat formula alaptatului. Se striga sus si tare cat de benefic e laptele de mama.

Eu mai alaptez exclusiv si luna a 5-a , sper sa am lapte iar de la 1 februarie o sa incepem diversificarea.Aici se incepe intai cu cereale fara gluten, si apoi se baga sucul de mere , morcov.
Pupici

Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian1/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionika spune:

In ceeea ce priveste alaptatul am un mare regret, acela ca m-am lasat convinsa ca nu am destul lapte si de la 3 saptamani, pe langa san ii dau si lapte praf. Consider ca o mama responsabila nu abandoneaza alaptarea numai de dragul comoditatii sau esteticii.Pentru mamele care nu au avut lactatie sau daca ulterior au intarcat copilul cel mai greu este atunci cand li se reproseaza acest lucru.Asa ca trebuie intelegere!
Mihaela, tu ai auzit de folosirea sterilizatorului pentru prepararea legumelor si fructelor pentru bb?

Ionika si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Fetelor, fetelor,'

Nu vreau sa ma lungesc, dar cine a vrut a inteles ce am vrut sa zic. Si eu am vrut sa-i dau numai lapte de la san fetitei, dar daca ea a inceput sa planga de foame ca e un copil mare si necesita mai multa mancare normal ca am inceput sa-i dau lapte praf drept completare ca nu mi-oi lasa fata toata ziua sa planga. Sunt perfect constienta de beneficiile laptelui matern si imi place si mie la fel de mult ca voua sa o am pe Alma la san ca e un moment unic, intim,intre mama si copil. Eu ziceam ca nu trebuie exagerat, ca atunci cand se constata lipsa sau cantitatea insuficienta a laptelui trebuie facut ceva in aceasta privinta, ca e foarte important ca bebelusul sa fie hranit suficient si ca multumirea, comportamentul copilului pot depinde de satietatea lui. Asta e cazul Almei, ea e super fericita daca are burtica plina. Atunci e plina de viata si rade tot timpul. Daca ii e foame plange si nu se opreste daca nu primeste papica, indiferent daca aceasta curge din san sau sticluta.O dadeam exemplu pe cumnata mea, deoarece stiu ca se incapataneaza sa ii dea doar lapte, chiar daca i s-a semnalat faptul ca bebe nu a luat aproape nimic in greutate in ultimele saptamani, ceea ce nu e prea normal.Si fata ei plange de foame si ea se incapataneaza se ii tot dea sanul, chiar daca nu curge lapte suficient si fata nu se satura. E normal ca un copil sa fie alaptat din ora in ora cate 20 minute? Nu vi se pare aiurea? Vorbeam in mesajul precedent de greutatea Almei pt. a sublinia ca e un bebe f. mare pentru varsta ei si ca are nevoie de mai mult lapte decat alti copilasi.Din intamplare, da, Alma e o fetita foarte frumoasa (zice toata lumea care o vede, mai ales in realitate; puteti sa va convingeti uitandu-va la pozele recente), dar n-am afirmat eu ca frumusetea bebelusului depinde de kg sau inaltime (ca si la capitolul asta Alma sta ff bine).
Sa fie sanatoase cele care au lapte suficient si sa dea Cel de Sus sa aiba lapte suficient in continuare, dar daca se intampla sa nu mai fie laptic indeajuns, nu e o tragedie si cantitatea de lapte nu are nimic de a face cu dorinta mamei de a alapta sau nu. Cel mai important e sa fie bebelusii nostri sanatosi.
A propos de sanatate, am fost azi pentru ultima data la pediatrul de la spital si acesta a constatat ca Alma e o fetita super sanatoasa, creste cu mult peste medie si nici gand sa aiba sau sa fi avut acel chist ovarian de care pomenea ginecologul meu inca inainte de nasterea ei.De ce zic ultima data? Pentru ca aici se duc copiii la pediatru doar daca sunt suspecti de ceva sau daca au ceva. In rest sunt consultati de asistentele din cartier si de medicul de familie.
Azi plecam la bunici cu tot cu bunica din Romania si cu matusica, deoarece dis-de-dimineata trebuie sa ne prezentam maine la aeroport ca bunica si matusica pleaca spre Romania.Asa ca mai intram pe forum doar maine dupa-amiaza. Pana atunci, numai pupici tuturor mamicilor si bebicilor si sper ca mesajele mele sa nu mai creeze polemici.

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
http://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Salut voios!

nu-i asa ca va incearca un sentiment de mandrie cand vedeti ca puiul vostru a reusit performantza de a mai face ceva nou? eu plutesc de bucurie cand vad ca Stefan trece o jucarie dintr-o manutza in alta, o ia singur de pe pat pe care o doreste, ba mai mult, are o minge micutza moale cu niste tzepi pe care a luat-o singur de pe pat si s-a chinuit sa o duca la guritza! ba mai mult decat atat are preferintze pentru jucariile care suna si cele care nu suna incearaca sa le "zdrangane" iar daca nu se aude nimic...le lasa jos si cauta una care suna! Si tot mai mare e bucuria mea cand aud sunete noi si chicoteli pline de bucurie din guritza lui! de imi vine sa-l mananc cu tot cu hainutze!
Si mai ales cand il vad cu zambetul larg si ochi sclipid in momentul in care ii ofer sanul pentru papa! Imi place la nebunie aceste momente cand el papa si eu ma uit la el, si cum spunea cineva pe aici...pacat ca tatici nu pot simti acest lucru oricat s-ar chinui!

Dar oricum sanatatea copilului nostru este cea mai importanta, si danyce a avut dreptate cu cumnata ei care desi nu mai avea laptic insista sa tina copilul flamand!eu cred ca in maxim 2-3 zile iti dai seama daca mai este laptic sau nu si daca nu mai este...nu chinui copilul, lorena avea o cu totul alta problema, ea avea lapte doar ca puiul ei s-a rasfatzat un pic si papa putin si des, si eu am trecut prin asta, si ma bucur pentru ea ca acum sunt bine amandoi si ca puiul ei mananca mai rar si se satura!

Cristina ma bucur ca ai scapat de nodulii la san, acu sper sa nu urmez eu...ca de cateva zile ma doare un san, nu tare, si nu la atingere...asa ca si cum m-as fi lovit, si nu am simtit nici un dul, nimic! sper nici sa nu fie! oricum il pun pe Stefan prima data la acest san si daca e vreun canal infundat sper sa il desfunde inainte sa se agraveze.

la toata lumea!

Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liaT spune:

La Multi Ani si multa multa sanatate bebelusilor nostri
Revin si eu dupa o lunga pauza cauzata de lipsa internetului.Intre timp am avut si botezul pe 26 decembrie, a iesit ff bine desi eu am fost putin stresata dar Alexia s-a comportat super bine .Am avut probleme si noi cu dormitul si cu laptele... dar din fericire nu a fost nevoie de complectare , desi eram pregatita sa ii dau .Toate astea s-au intamplat din cauza agitatie dinainte si dupa botez...bunicii si neamurile din jurul ei au agitat-o foarte mult. Acum de la o saptamana dupa botez am revenit la programul nostru si e totul bine si e mai linistita.
V-am citit postarile si mai ales discutiile despre laptele praf si alaptarea la san... parerea mea e ca fiecare mama stie ce e mai bine pt copilul ei si decat sa il infometeze mai bine apelam la laptele praf ca oricum se ajunge acolo mai tarziu ... dar sa dea Domnul sa avem (cele care alimentam la san)cat mai mult timp laptic.
Noi ne apropiem de 3 luni, mai avem 6 zile pana atunci , si luna asta a luat doar 400 gr in greutate, eu sper ca sa recupereze saptamana asta ceva mai mult... cresterea asta mai lenta o pun pe seama agitatie, a racelii usoare pe care a facut-o inainte de botez si pe faptul ca pana acuma lua peste medie in greutate si luna asta a echilibrat balanta ...de mancat mananca bine la interval de 4 ore , de 5 ori pe zi cu somn de 6-7 ore pe noapte, rade fff mult gangureste si isi roade manutele dupa ce se joaca cu ele minute in sir. Semne ca ar avea ceva nu sunt ... daca stie careva ceva va rog sa imi spuneti si mie, care ar fi cauza ca nu a luat destul in greutate.
Pentru anul 2005 nu imi doresc mai mult decat sanatate si sa am putere de a o creste pe papusica mea Alexia.
Acum va las ca da semne de trezire si se apropie si ora mesei.
Ne revedem cat de curand , acuma ca s-a rezolvat cu internetul.

Liana si mica Alexia
http://community.webshots.com/user/lianatodoni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Cristina imi pare bine ca ai scapat si s-au desfundat canalele pentru ca stiu ce inseamna...
Mihaela am vazut pozele cu Alexia de Craciun. E o scumpa!
Danyce am inteles foarte bine ce ai zis. Normal ca daca nu se satura copilul trebuie sa-i dai si lapte praf. Ideea era ca este bine sa-i dai lapte de la san oricat cat de putin ai avea (ca si cantitate, dar si ca perioada de timp) si daca nu este suficient ii dai si lapte praf. Bineinteles ca nu e normal sa-i dai sa manance din ora in ora si sa lasi copilul nemancat doar de dragul de ai da doar lapte de la san.
Sunt convinsa ca nimeni nu a criticat pe nimeni legat de metoda pe care a ales-o, pentru ca fiecare isi creste copilul cum crede ca este mai bine. Doar ne-am spus parerea fiecare.
Ana_a cred ca e super haios sa-l vezi cum se joaca... abia astept sa inceapa si pitica mea.
LiaT ce pot sa-ti spun in leg. cu greutatea este ca si Elena in luna a doua a luat doar 550g, insa dr. pediatru a spus ca este OK. Eu m-am gandid ca din moment ce doarme noaptea, nu plange ziua de foame inseamna ca se satura. Probabil e ea mai micuta... nici nu are cu cine sa semene prea grasa ca nici eu, nici sotul meu nu am fost grasi cand eram mici.

Eliana si Elena (23.10.2004)
http://community.webshots.com/user/elianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Am revenit si noi in Bucuresti si o sa fiu mai prezenta de azi incolo.
Am o mica problema Dienutza mea cred ca a facut un picut mai moale de sarbatori probabil din cauza mea ca nu stiu ce am mancat si am sunat dr sa imi spuna ce sa fac i-am dat ceai de menta cu smecta si de doua zile imi face o singura data pe zi si in cantitate f mare, ea facea cam de 4 ori pe zi inainte sunt ingrijorata rau.
Aseara ne-am cantarit si la 2 luni si 13 zile are 5.500 kg cred ca este bine zic de la 3300 la nastere sper din toata inima sa am laptic sa ii dau in continuare chiar daca mananca cam de 2-3 ori pe zi la 3 ore in rest la doua, iar noaptea se trezeste la 3 si apoi la 5- 5:30 depinde si nu suge mult.
Apropo a inceput sa bea un pic de ceai si mai nou cate un pic mai ia si suzeta insa ceai chiar bea nu gluma. Voi ce ceai le dati la bb ca eu una sunt in dilema e bine daca ii dau de tei?
I-am mai dat si baby drink dar parca astea naturale zic eu ca fac mai bine decat prafurile,nu?
Acum trebuie sa plec in carrefour sa imi fac reaprovizionarea ca bate vantu prin frigider si sa caut noi biberoane pt Diana ca acum ii plac mie sa nu se invete si sa imi refuze sanul credeti ca este posibil, intreb,nu stiu.
O sa punem si noi pozici cu Dia de sarbatori.

http://community.webshots.com/user/danina120

Danina si Dienutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by lorena_andreianu

Fetelor, parca discutia a capatat alta amploare...

Nu am inceput sa-i dau lapte praf dar eram pe punctul de-a o face daca nu-si revenea cu suptul la 3 ore ziua... caci tot asa, poate aveam eu ceva la lapte. A fost el mai puturos cred... ca lapte aveam daca apasam pe sfarcuri (deci nu muls!!!) si el lasa sānul dupa nici 3 inghitituri. Nici nu mai voia pe celalalt nici altceva. Acum e mai bine, ne reinvatam cu 3 ore (azi-noapte a dormit mai bine si mult mai mult).

De renuntat nu vreau sa renunt la alaptat, chiar daca mai face el prostii. Iar vitamina K1 ii dau o fiola pe saptamana (nu stiu cum e in Ro, dar aici asa se da, pe perioada alaptatului).

Acum e in patut cu iepurii lui si il aud ca se cam plange de somn ca e trezit de la 8.

Va pupacesc.

si Miron Radu (06 oct. 2004)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian

pentru ce se da vitamina K?
stie cineva?
eu citisem undeva ca se poate face si injectabil, dupa nastere, dar am uitat de ce...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Ana_a stiu foarte bine cum e sa te bucuri de fiecare "performanta" a bebelusului. De ex astazi puturoasa mea s-a intors singura de pe burtica pe spate. de ras a inceput si ea de cateva zile si tare ne mai place. Si la capitolul cantat stam foarte bine si tipam toata ziua. A invatat sa-si duca jucariile la gurita si tare se enerveaza cand nu o nimereste.

Danina, bebe pe parcurs ce se mareste isi mai reduce nr de scaune pe zi....dar nu prea si cantitatea...hihihi. Si a mea cand face umple pampersul si da si pe afara de trebuie s-o schimb de toate hainele. Probabil la voi e si de smecta, dar mai asteapta cateva zile sa vezi cum e.

Anne33, cat pe ce sa te punem absenta. N-ai mai scris de ceva vreme!
Am vazut pozicile si ai 2 fete minunate! Sa-ti traiasca!

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput