Bebelusi de sept-oct 2004 (9)
Raspunsuri - Pagina 8
blue77 spune:
Salut fetelor
mersi pentru raspunsuri
eu sa zic ca e mai bine acum, am pus sare fierbinte la san si apoi a mancat bebe doar de la sanul cu prin=cina si ma simt mai usurata mai e un pic umflat acolo dar sper sa treaca pana maine.
Aici e mai complicat cu antibioticele ca trebuie reteta , vizita la medic si tot asa, eu sper sa treaca fara antibiotice ca de cand am luat pentru degete m-am ales si cu o mandrete de candida.
Azi bebe al meu si-a descoperit piciorusul pt. prima oara, de obicei nu-l las fara sosetute dar azi incerca sa avanseze pe burtica si l=am lasat ca sa aiba aderenta ai mare si intors pe spate si-a luat piciorul in mana si-l studia...am inteles ca in curand manutele in gura vor fi inlocuite de picioruse :)).
pupici si sper maine sa am vesti bune bune cu canalele mele
Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian1/
ana_a spune:
Cristina, si eu am patit o data sa mi se infunde un canal, pozitie gresita a lui bebe la san si chiar sub san s-a intamplat, cred ca de acolo nu iesea cum trebuie, am masat cu margarina, asa mi-au spus asistentele in spital, sa nu masez pe pielea uscata, si cu pompa (NUK) am reusit in cateva zile sa scap, si binenteles ca puneam copilul prima data la sanul cu problema!Fara apa fierbinte, nu e bine, dar nici prea rece nu e bine, asa la temperatura camerei, pentru comprese, desi eu nu am folosit.Am inteles ca infuzia de galbenele e inca buna pentru comprese, eu nu am folosit, m-am chinuit cu masajul sanului de la baza la sfarc, dat cu margarina si apoi cu pompa! Succes!
Hera Si puiul meu a crescut putin in greutate luna trecuta... asa o fi ritmul lor, zic eu, atata vreme cat nu plange de foame eu zic ca nu tre sa ne facem probleme.
lorena_andreianu, eu zic sa nu te grabesti cu laptele praf!Si eu am patit asa o perioada te timp, incearca sa nu-i dai sa manance 3-4 ore, ca s-ar putea sa pape putin daca papa asa de des, si oboseala il face sa ceara sanul! Daca creste bine in greutate parerea mea e sa vezi de ce vrea sanul asa de des, nu e neaparat sa fie din cauza laptelui! Toate cele bune!
Hai ca m-am lungit cu vorba!
pupici!!
LA MULTI ANI!SI MULTE IMPLINIRI!
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
herra spune:
pentru sani eu folosesc aceeasi crema cu care il dau si pe el la fund si prin alte locuri unde ar fii posibil sa se irite - si pana in prezent sunt foarte multumita de ea: Bepanthen. Iar pe cap l-am dat cu vasilina salicilica, preparata in farmacii (1 sau 2%), de cateva ori in timpul zilei, apoi ii puneam caciula, iar seara la baie il periam si s-a mai curatat (avea coji seboreice).
ionika spune:
LA MULTI ANI, SANATATE SI MULTA FERICIRE IN 2005! SA AVETI PUTERE DE MUNCA, RABDARE SI BB VESELI SI SANATOSI!
Desi nu am mai scris demult sa stiti ca citesc aproape in fiecare zi mesajele voastre. Acum am reusit sa-l "pacalesc" de Andrei si sta singur in carut si se joaca. In rest, noi suntem bine, bb a ajuns la 6,800 kg, este forte vesel si cel mai mult imi place ca dimineata cand se trezeste are chef de joaca.
Vreau sa va intreb daca are cineva aparat pentru sterilizat biberoanele si daca este multumita de achizitie.
Ionika si Andrei
roandre spune:
Ionika, eu am un aparat de sterilizat biberoane Chicco si mi se pare bun. Poti steriliza cate 3 biberoane o data. Desi nu prea il folosesc (alaptez exclusiv) am mai avut cateodata nevoie de sterilizat....si am incercat si pe aragaz sa le fierb in apa si am uitat de ele si am topit un biberon....hihihi, cred ca nu sunt singura. In aparatul asta pun 75 ml apa si se opreste singur dupa 15 minute de fiert. Deci nu-ti mai faci griji ca topesti biberoanele.
Lorena, nu-i da lapte praf iubita. Nu-i mai da asa des sa pape ca din cauza asta el suge putin si cere des. Incearca daca e sa-i dai ceai intre mese.
Blue77, sper ca esti mai bine acum cu sanii. Eu n-am patit inca asta si nu stiu ce sfat sa-ti dau. Piciorusul?!? wow...super. A mea inca n-are treaba cu ele, pt moment se multumeste cu manutele (ei si ale mele)...
Herra, am vazut ca ti-au mai raspuns si fetele la intrebari. Cu supozitorul nu e prea bine sa-l obisnuiesti dar daca da semne ca sufera, nu ezita sa-i pui unul.
De luat in greutate e normal ca din luna a 4-a sa ia mai putin. A mea a luat doar 550 gr in luna a 4-a desi pana atunci luat cam 900-1000 gr pe luna.
iar cu viata sexuala....sa nu-mi spui ca ati "stat pe bara" pana acum. Nu e nici o problema, o sa fie un mic disconfort la inceput dar apoi e ok. Deci, tot inainte!
Noi o tinem tot in vizite, asa ca nu ma puneti absenta nemotivata!
Va pup!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roandre
lorena_andreianu spune:
Incet-incet se regleaza probleme...
Am inceput sa papam mai rar; bine ca nu l-am pus pe lapte praf... Am reusit sa-l pacalesc sa ia ambii sâni uf, ca tare ma speriasem ca e ceva in neregula cu laptele (care era din belsug, ca curgea ca la robinet cand zgândara el sfârcul)... Ana, merci de incurajari.
Mihaela, am postat in acelasi timp... L-am cam infometat ca sa-si revina si uite ca a mers. Ceaiul nu-i mai place... de ceva vreme. Suge doar 10 ml si cateodata nici atat... Bine ca s-a rezolvat, ca ma ingrijoram. Merci
Un we placut in continuare si fara probleme in saptamana care vine.
Va pupam.
si Miron Radu (06 oct. 2004)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian
ana_a spune:
salut!
Mihaela, am vazut pozele cu Craciunul, papusa ta e o scumpa, am vazut ca ai tinut-o razmata pe pat, o ti asa doar ca sa-i faci poze sau o mai pui din cand in cand? te intreb asta pentru ca al meu abia astepata sa-l las un piculetz sa stea singur in funduletz razmat de ceva, si mie imi e cam frica...in schimb l-am surprins pe tati facand cu el "exercitzii" de stat in funduletz... fara sa stiu eu, cica : "tu habar nu ai de cand facem noi doi exercitzii de stat in funduletz" hehe...si eu care imi faceam probleme si nu stiam de unde atata dorintza la copilul asta sa stea in sus...cand colo e invatzat deja de tati...
abia astept sa vad maine cat a crescut in greutate sa stau linistita ca creste bine, ca mai mai sa ma apuc sa-i dau si alceva pe langa laptele meu, suc sau chiar pulpa am citit in cartea Mama si copilul de sotii Capraru ca de la 4 luni jumate se poate da suc si la cei alaptati, si de la 5 luni pulpa, eu asa am inteles... desi uneori zica ca nu e nevoie decat de san, alteori spune ca "se continua doar cu suc la cei alaptati la san" si nu mai inteleg nimik... oi fi citit eu aiurea?
LA MULTI ANI!SI MULTE IMPLINIRI!
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
timea spune:
Salutare!
Sper ca ati petrecut un rev cat mai fain... la noi a fost OK, mai putin placuta a fost ziua da 1 cand Mara s-a trezit la 6 upa ce a dormit exc\elent tata noaptea.
Ca achizitii pe 2005 ne laudam cu un discurs de 5 minutele.. tot intr-un ga si a si la.. a tinut-o... si se pare ca incepe sa-si atinga jucariile... e bine ca ea nu s-a aratat interesata de manyte inca... ai vostri se uita la manute?
va punem si noi ultimele poze cu noi:)
http://community.webshots.com/user/timea2004
La multi ani!
Timea
danyce spune:
Salut,
Alma are deja adevarate concerte, speech-uri si rade in hohote. Se intampla destul de des si dureaza ceva vreme. Si noaptea, de cele mai multe ori, ea ramane singurica in camera ei si converseaza cu animalutele din plus pe limba ei, iar pe noi ne bufneste rasul in dormitor cand o auzim jucandu-se, povestind si razand prin baby-phone.Nu ii mai e frica deloc sa ramana singurica si adoarme singurica de aproape 2 saptamani.Si inca ceva: are tendinta sa ne imite si invata de toate foarte repede. Par exemple, am invatat-o deja sa faca "bye-bye" cu manuta si de cate ori pleaca cineva de la noi ea isi ridica manuta sa salute. Sa mori de ras, nu alta. Si daca vede ca lumea rade de dragul ei, apoi ea repeta gestul la nesfarsit pana ne oprim noi din ras. Acum o invata bunica din Romania sa invarta manutele ca o morisca si ea se distreaza de nu mai poate. Imi vine sa o pap toatam, de la nasuc incepand si terminand cu piciorusele ei dolofane.
Si eu am inceput sa-i dau lapte praf pe langa laptele meu, si, ianinte sa mi se sparga borcanele in cap si a fi catalogata drept o mamica inconstienta, vreau sa spun ca nu am lapte destul, ca am incercat aproape o saptamana sa pompez, sa stimulez lactatia cu de toate, inclusiv bere bruna si oricum nu avea Alma destul sa pape si plangea mereu cu sanul in gurita sau se oprea dupa 10 minutele de alaptat si plangea nevoie mare. Ultima data cand am pompat au iesit doar 10 ml si ar fi trebuit sa pompez de cateva ori (vreo 2 zile) pt 1 sticluta si nu era o solutie buna ca nu lua doar timp aiurea toata operatiunea asta, dar nu ar fi fost bine sa combin laptic proaspat cu cel statut, etc. Nu mai vreau sa ma explic ca nu are rost. Acum ii dau laptic din san dimineata cand am din belsug. Apoi ii dau san si completare, iar seara cand nu mai curge nimic (inainte de culcare) ii dau o sticluta de lapte praf si ea e fericita si se joaca , apoi adoarme pana dimineata. Eu nu cred ca are rost sa-ti lasi copilul infometat daca vezi ca nu ai lapte suficient. E adevarat ca lapticul matern e cel mai bun, dar daca nu e, trebuie sa te impaci cu situatia si sa gasesti solutii dupa caz. Eu nu cred ca alapatarea din ora in ora e o solutie ca si eu am ajuns sa fac asta cand nu mai aveam atata laptic, tocmai pt. a stimula lactatia si din incapatanare la fel ca alte mamici (visam ca se regleaza situatia), dar o faceam degeaba ca domnisoara mea nu se satura deloc niciodata.Scriu toate astea deoarece nu sunt de acord cu cele care se incapataneaza sa creada ca la toata lumea vine laptic daca pompezi sau stimulezi mereu.Cumnata mea, de exemplu, se incapataneaza sa alapteze exclusiv si acum (fetita ei are 5 luni)si o face chiar din ora in ora si fata ei este mereu maraita si e mai mica decat Tristan al Ralucai (Tristan are pe 7 ianuarie 3 luni). Nu mi se pare normal ce face ea.Si a luat extrem de putin in greutate, aproape nimic in ultimele 2 saptamani. Si Alma mai are fff putin si o depaseste. A propos, Alma are acum cam 6500 g si 64 cm la 10 saptamani si jumatate. Si ceai ii dau Almeisa bea zilnic, dar nu il accepta tot timpul, bea doar cand ii e sete.
Va urez o zi buna in continuare si va transmit tuturor pupici,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca
http://community.webshots.com/user/danyce103
ralucule spune:
Mda, ma bag si eu ca musca acum, ca doar al mau Tristan e hranit artificial din prima zi, cu Aptamil 1 de la milupa. Acum are pe 7 ianuarie 3 luni si bea 170 ml la o masa la interval de 4 ore, si are doar 5 mese. Se culca la 11 seara si se mai scoala la 7-8 sau chiar 9 dimineata. Nu e marait, Dana va poate confirma ca doar am fost la ei si nu am avut nici un fel de probleme a dormit si acolo in patul Almei de la 10 seara la 6 dimineata cand l-am trezit ca trebuia sa mergem la botez, sa mancam sa ne spalam etc. Acum ma veti intreba de ce nu i-am dat nici macar o zi lapte matern. Raspund: nu am vrut. Sora-mea care e mai mica decat mine cu 13 ani a fost hranita cu lapte matern pana la 2 luni jumate exclusiv cu san, la 2 luni jumate a introdus mama sucuri de fructe treptat si pe la 3 luni jumate mar ras cu biscuiti si putina branza de vaci, apoi a venit supa si etc. A continuat maica-mea cu sanul pana pe la vreo 4 luni cand nu mai era, oricum de pe la 2 lunu jumate nu prea era san, si uitati asa sora-mea a fost teroarea intruchipata in casa, nu a dormit nici macar o noapte timp de 4 luni de zile doar urlete si urlete de foame si era o aschilopata. Cand a aparut laptele praf in viata ei a devenit fata linistita si a inceput sa se ingrase, asa ca eu am hotarat ca nu ma complic cu sanul ca si asa se ajunge tot la praf, pana la urma.
Acum voi faceti si credeti ce vreti puteti sa ma faceti iresponsabila si mai stiu eu cum, sa ganditi ce vreti despre mine. Dar eu nu cred ca s-a inventat laptele asta praf pt copii asa de dragul de a se inventa. Plus ca mama la mine nu a avut lapte de nici un fel, si eu am crescut cu humana bine merci, am dormit asa ca si Tristan am fost un copil super cuminte si linistit. Si traiesc inca.
In fine nu fac propaganda pt lapte praf. Voi trebuie sa simtiti singure cand e momentul si sa luati singure deciziile.
Eu ii dau mai nou lti Tristan suc de fructe cam 20 -50 ml pe zi, doar suc fara pulpa. El bea de mult apa plata, si ceai.
De ce ii dau suc? Mie mi se pare ca e mai bine asa sa se inceapa treptat putin cate putin, eu am inceput cu sucul cu cate o lingurita pe zi.
Oricun copil mai linistit ca Tristan am mai vazut doar unul la viata mea la distrofici care mai era saraca ca era fetita si abandonata, si ea hranita la fel articial.
Laptele praf are si vitamina K vitamina care nu exista in laptel de mama. Nu ma mai lungesc.
Marti am sa cunosc si eu cate kg are Tristan, ca eu nu am cantar in casa. O sa ii faca si vreo 5 vaccinuri.
Altfel copilul e linistit nu urla nici nu prea plange. Gangureste, se misca extrem de mult, doarme bine, si e ditai flacaul, marimea 62 ii este fixa. Si mai nou are fixatie cu sunetele la, lu, ma, ki, ka, si mgu.
Parul e in cadere, bube pe fatza nu mai avem de mult, coji in cap nu a avut. Adevarul ca l-am dat tot timpul cu crema sau cu ulei. Cand ies afara cu el ininte ii dau cu crema pe fatza ca e cam vant pe aici si frigut ca sa nu ii crape
Degetul mai nou e cel mai bun, suseta nu o prea mai vrea.
Cam astea ar fi.
ralucule si Tristan (7 oct 2004)
http://community.webshots.com/user/ralucule