Bebelusi de sept-oct 2004 (8)
Raspunsuri - Pagina 11
Simona_B spune:
Multumesc Angela!
Pai io cred ca picaturile alea or fi tot antibiotic ca se gata cu -cin numele lor . Cum eu nu prea am incredere in pediatrul ei, am zis ca va intreb pe voi cum si ce... Aici antibioticele se dau de regula cu "zgarcenie" cea ce pe mine ma incanta, doar ca pediatrul e "de scoala veche", tre' sa iasa la pensie si nici nu e prea laudat...
V-am vazut pozicile de Craciunel. Parca ati fi coborat din panzele lui Tonitza!
Multu inca o data!
Ana, Adela, multumesc din suflet!
dixie spune:
Cu ochisorii si noi am avut probleme, mai intai la dreptul - o secretie purulenta, care intr-o seara a excelat - la 30 min. dupa baie avea deja ochiul acoperit cu secretia aia galbena, de m-am si speriat. L-am spalat de atunci cu ser fiziologic si de 10 ori pe zi daca era nevoie, a.i. sa fie ochiul curat tot timpul.
In cateva zile si-a mai revenit, nu mai era asa de rau, dar cand am ajuns la doctor ne-a dat picaturi TOBRADEX sa i le pun o saptamana in ambii ochi. Va spun sincer ca n-am vazut nici o imbunatatire, ca dupa o saptamana problema persista, asa ca am insistat mai departe cu serul fiziologic si masaj langa nasuc. Si doctorita mi-a spus sa-l las in pace ca-si revine si doar sa-l curat permanent.
In fine, cand s-a curatat primul ochi a inceput al doilea - poate am gresit eu si l-am atins cumva pe al doilea cand il curatam pe primul, nu stiu. Am continuat in acelasi mod si dupa inca 1-2 saptamani a trecut si acolo de tot si acum nu mai e nici o problema.
Dixie
ana_a spune:
Am pus pozici in album!
Slava domnului ca noi nu am avut probleme cu ochisorii, cand era mic parca avea ceva secretie galbena la un ochi dar nu mult timp, si cu ser a trecut, il spalam zilnic cu ser.
Ce mai doarme puiul meu!de la ora 14.30 si inca doarme dus!! de cate ori va dorm pe zi copilasii?astia mai maricei? al meu are 3 somnuri sanatoase!uneori parca numa mananca si doarme!nu e prea curios de lumea asta!mananca, se joaca o juma de ora, si somn!
Ana si Stefan, minunea lu mami si tati!
NinaB spune:
tobramicina (tobrex) si cloramfenicol (sificetina) pt secretii! dar numai la recomandarea oftalmologului!!!!!! secretiile nu trec singure! ci dispar si revin! mai rele!
pentru simpla inrosire a cozii ochiului antibiotic local!!! noi folosim un unguent cu 3 antibiotice in el! sau picaturi speciale!
fara musetel la ochi! ca-l fac praf!!!
timea spune:
Salutare!
Felicitari pentru toate zilele de nume si de alte aniversari...
Noi am fost cuminti tare de Craciun, vizite zgomote, trecut cu succes peste...
Mara e toto mai vesela si mai sociabila...parca s-a schimbat in cateva zile.. ii lace faorte sa stea in fundic... a devenit pozitia favorita... Am auzit cativa zicand ca nu-i bine sa o tin in fundulet, voi ce stiti de asta? Are 3 luni si 2 saptamani...
Ma hotarat sa incerc sa-i dau ceiut... ca sa o obisnuiesc sa ia sticluta ( finul nostru, alptat pana la 1 an, fara nimic la biberon, bea acum laptele cu lingurita... ce chin, ca nu stie cu biberonul)... i-am facut ceai de colici, cred ca a tocait o singura data... am incercat cu 2 forme de biberon... fara succes... Oare o sa am aceiasi problema la sticluta ca si la suzeta? cat zahar trebuie pus... sa aiba un usor gust dulce???? Ce ceaiuri le plac la BB????
Anamaria... zantacul il dau de 2 ori pe zi cate 1.6 ml cu pipeta de la vitamina D... e mai usor cere asta la medic... si asta e foarte rau... il bac destul de adanc in gurita intr-o parte... am destul de mult succes... binenteles ca mai il impinge si afara...
Cam atat pe azi..
Numai bine,
Timea
Kittie spune:
Vai, fetele, ce harnicutze mai sunteti!!!
In vreo cateva ore am reusit si eu sa citesc tot ce-ati postat..
Imi pare nespus de rau pentru mamicile cu probleme, cu operatii, cu secretii, cu dureri de spate.. Noi avem program de disco noaptea, intre 2 si 4 ore interval intre mese , de la ora 2 cand adoarme puiu, de parca face concurs cu noi..si mai nou si mai nou, cea mai cea dintre figuri - musca sfarcurile, asa de rau incat masa deja se arata intr-o lumina tulbure in capul meu.
A mai patit cineva asa? Ca nu pricep de ce-o face, deci si prin urmare nu stiu cum sa-l potolesc in asa fel incat sa-l pot alapta linistita..
Va pup si va doresc numai sanatate
lorena_andreianu spune:
Am intrat sa vad ce ati mai scris pe aici si nu am rezistat sa nu postez!
Kittie, ce e mama cu baietii nostri??? <ca si al meu ma musca, dar nu de acum... avea deja cateva saptamani si nu ma credea nimeni. Stiu ce inseamna sa traga de sfarc si sa-si rasuceasca capul cu el in gura
Ana, buna intrebarea ta. Eu am insa impresia ca puiul nostru doarme prea putin. Tot asa, de vreo 3 ori pe dupa-masa insa cate o jumatate de ora. Mai rar cate o ora legata... Noroc ca noaptea doarme bine (cu trezit o data la vreo 4-5 ore pentru papa). Aveti idee cam cat trebuie sa doarma puii nostri in 24 de ore???
Am plecat la vaccin, sper sa fie OK. Va scriu maine cu vesti.
Pupici.
si Miron Radu (DN 06/10)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian
roandre spune:
Gata, am citit si eu ce s-a mai scris.
Am facut vaccinul si bebe a plans mai mult cand a cantarit-o decat atunci cand a intepat-o. Oricum a fost foarte cumintica dar compenseaza cu maraiala de acum. Vrea sa stea numai in brate, dar sa si mergi...sa nu stai jos ca e jale. Are noroc ca a facut vaccinul ca altfel nu-i tinea figura.
Are la 4 luni 5950 gr, 61 cm si a luat in ultima luna 550 gr ceea ce e bine zic eu (trebuia sa se incadreze intre 450-600 gr).
Referitor la durerile de spate am avut si eu o perioada cand pur si simplu ramaneam intepenita. Mi-am revenit in vreo 2 sapt. Ma mai doare si acum ca e bebelina grea si se simte la cat o tin in brate.
De dormit...stai ca fac acum un calcul sa va zic cat doarme a mea in 24h...gata, cam 15 ore doarme in medie pe zi....destul de mult, dar mama nu se supara, de ce oare?!?! hihihi....
De muscat...musca si a mea..mai ales cand nu mai vrea sa pape, nu-i da drumul, prefera sa muste si sa intoarca cu totul capul intr-o parte de zic ca l-a rupt! Cand o avea dinti nu stiu ce o sa ne facem.
Adela, imi era dor de postarile tale ordonate si lungi...super ca ai revenit! Am vazut si pozicile...hehehe, ce pui smecher cu doua mamici are....
Referitor la botez, mama trebuie sa-i cumpere nasei un prosop si un sapun pe care sa le foloseasca la baita de mir sa se spele pe maini si apoi sa i le dea acasa. Noi le-am luat nasilor si cate un cadou (nu stiu daca e obligatoriu, dar noua ne-a facut placere). Nasa trebuie sa-i cumpere un rand de hainute cu care sa-l imbrace de la biserica, fasa de mir, panza de mir, sapun, prosop (pt popa si pt bebe), putin ulei pt mir, lumanarea, sa plateasca slujba, un rand de hainute (un body, uncostumas, o caciulita, sosetute) pt baita de a doua zi. Cam asta imi aduc aminte acum. Nasa sa nu uite sa-i ia si ceva de incaltat la bebe pt botez. In apa de la baita de mir trebuie sa-i pui un fulg, lapte, orez, petale flori, miere, bani, bijuterie, busuioc.
Ana si pozicile lui Stefan le-am vazut...desi cateva le stiam. Hehehe, ce diferenta intre Stefan de 3 sapt si cel de 3 luni!
Va pup!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roandre
elyanne spune:
Lorena, in legatura cu dormitul am citit in Mami ca:
- la 2 luni dorm 15-16 ore/zi din care 3-4 ore ziua si 12 ore noaptea
- la 4 luni dorm 14-15 ore/zi din care 2-3 ore ziua si 12 ore noaptea
- la 6 luni dorm 13-14 ore/zi din care 2-3 ore ziua si 11 ore noaptea.
Nu e obligatoriu sa se incadreze perfect in tipar. Cifrele sunt orientative.
Si eu am probleme cu muscatul... si cand mai aude un zgomot care o intereseaza se intoarce, dar uita sa mai dea drumul sanului.
Eliana si Elena (23.10.2004)
http://community.webshots.com/user/elianacalin