Bebelusi de Noiembrie-Decembrie 2004 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

cand faceti sarmalele?
da cozonacii?

de voinicel si pompitza David (01.12.04)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Fetele care dati formula in completare sau exclusiv, spuneti-mi si mie cat de des trebuie sa faca bebe kkuta. Al meu de cand am trecut pe formula face odata si mult si apoi doar pipi cat e ziua de lunga. Inainte cand ii dadeam san, facea de fiecare data dupa ce il alaptam. Sa fie oare asta cauza pt care nu a luat in greutate suficient?

Fulguletz, le mai fierb si eu din cand in cand dar pe aici desi se face reclama la greu la tot felul de sterilizatoare (electrice, la micro-unde, etc) nu prea se streseaza astia sa sterilizeze ceva. Eu adopt solutia de mijloc. Adica le fierb exact cum ai zis si tu, desi nu prea vad nici eu sensul de vreme ce le spal bine.

David Andrei, minunea noastra (18/11/2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fulguletz

cand faceti sarmalele?
da cozonacii?

Fulgu, iti da mana sa intrebi ca are cine sa te ajute, te invidiez
Voi incerca sa fac si eu cateva sarmalute si racituri, dar anul asta nu ma mai inham si la cozonaci (anul trecut am facut, dar nu aveam "cozonacelul" dulce pe care il acum) Oricum aici fac astia un fel de colac (care la gust este cam ca si cozonacul nostru) si voi cumpara si eu una bucata. Mey, dar voi aveti ceva zapada pe acolo, ca aici cica o sa ninga un pic pe 23, dar va fi ca pudra de faina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu ii dau sa manance numai laptic preparat si de facut kk, face doar o data in zi, rar se intampla de doua ori si asta numai daca nu a facut suficient.

Cristina si Damiana (5 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by fulguletz
Cica a luat binishor in greutate da tre sa mai apelam si la lapte de beberon (suge la mine cam 90 si ar trebui cam 120-130)...si ce sa mai..se vede clar ca nu-i ajunge lapticul meu...

ma exasperati cu completarea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mai fugule, ce-ai zice sa stea cineva dupa tine cu un cantar si sa zica: n-a mancat destul! si sa-ti bage un furtun (undeva!) si pe urma sa-ndese cu pompa!

copiii sug cat au nevoie, nu exista greutate standard!

dar, de fapt, ce ma tot agit eu faceti cum vreti!

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

Mergi la inceput

for2nity, de unde-ai luat maica jucaria aia pentru bebe cu melodii din natura, ca a cautat si sotu pt ioachim si a gasit cate ceva in carrefour... pe la 1 milion!!!

ai, zi-mi repede, sa vina si la el mosu!!!

ps: m-am enervat rau de tot! sa nu va mai aud cu completarea! try, ai auzit!!! daca te prind ca ii bagi formula nu mai vorbesc cu tine in veac!

Mergi la inceput

Gandacel scump, tu chiar crezi ca noi mamicile care de la inceput am optat pt alaptare la san ne dorim sa dam completare? Eu as face orice sa nu fie nevoie (si cred ca si celelalte mamici gandesc la fel), dar cand dr iti spune ca nu a luat suficient si iti spune sa-i dai completare (si culmea ca aici mi s-a interzis orice cantarire de capul meu acasa, numai la dr cand am fost la 1 luna) ce sa facem? Si apoi cand vad ca acum puiul meu este ca un ingeras dupa ce papa si inainte stateam cu ceasurile la san si el tot flamand era...eu sper ca dupa ce termin tratamentul sa opresc orice completare, sa dea Domnul sa se mai poata...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dama

Gandacel scump, tu chiar crezi ca noi mamicile care de la inceput am optat pt alaptare la san ne dorim sa dam completare? Eu as face orice sa nu fie nevoie (si cred ca si celelalte mamici gandesc la fel), dar cand dr iti spune ca nu a luat suficient si iti spune sa-i dai completare (si culmea ca aici mi s-a interzis orice cantarire de capul meu acasa, numai la dr cand am fost la 1 luna) ce sa facem? Si apoi cand vad ca acum puiul meu este ca un ingeras dupa ce papa si inainte stateam cu ceasurile la san si el tot flamand era...eu sper ca dupa ce termin tratamentul sa opresc orice completare, sa dea Domnul sa se mai poata...

scumpa, scuzati-ma ca m-am ambalat asa stau prost cu nervii, deh

ce voiam sa spun e ca, bineinteles, unele din voi CHIAR NU AU LAPTE, dar nu toate! nu se poate! gata, nu a luat cupilu inca 50mg, trebe completare!

pai completarea inseamna intarcare in scurta vreme - suptul la biberon e mai usor de 10 ori decat la tztza plus laptele din sani care scade, nestimulat fiind

asa mi-a zis si mie pediatra la ile, sa-i dau completare, si ea chiar nu luase dar nu i-am dat decat san si s-a reglat totul pe la 3 luni, a fost cel mai normal copil etc etc etc ca trebe sa fug ca plange!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dama

scumpa, scuzati-ma ca m-am ambalat asa stau prost cu nervii, deh

ce voiam sa spun e ca, bineinteles, unele din voi CHIAR NU AU LAPTE, dar nu toate! nu se poate! gata, nu a luat cupilu inca 50mg, trebe completare!

pai completarea inseamna intarcare in scurta vreme - suptul la biberon e mai usor de 10 ori decat la tztza plus laptele din sani care scade, nestimulat fiind

asa mi-a zis si mie pediatra la ile, sa-i dau completare, si ea chiar nu luase dar nu i-am dat decat san si s-a reglat totul pe la 3 luni, a fost cel mai normal copil etc etc etc ca trebe sa fug ca plange!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelas spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
m-am enervat rau de tot! sa nu va mai aud cu completarea! try, ai auzit!!! daca te prind ca ii bagi formula nu mai vorbesc cu tine in veac!

Gandecel, nu te supara ca ma bag in vorba, dar statistic vorbind 10% din femei NU AU LAPTE suficient (verifica te rog, nu cred ca am gresit procentul, dar vezi sum semnez). Aici suntetzi cam 80 de sau mamici. Asta inseamna ca statistic vorbind 8 nu au lapte. Pe care din astea 8 le sfatuiesti sa nu alapteze ?

Iar acum, pentru cele care avetzi probleme de alaptat, sa spun si eu ce am CITIT in revistele de pe aici (DE).
- inainte de alaptat se pun pe sani comprese fierbintzi ( in cazul in care avetzi punce unde se acumuleaze lapte, zone tari, dureroase)
- adoarme copilul la san, se ia de la san, se trezeste (asta-i o problenma grea) si se da la celalat san
- se beau multe lichide (recomandare verbala de la moasa : se bea karamalz, in DE se gaseste, e un fel de bere dulce fara alcool, pare a avea rezultate bune)
- copilul nu primeste lapte daca are in gura numai mamelonul, laptele se obtzine presand zona din spatele acestuia
- un film despre alaptat (trebui sa avetzi real player si este in germana este aici : www.eltern.de/videos/eltern_stillen_300.rm" target="_blank">http://www.eltern.de/videos/eltern_stillen_300.rm

Chiar de sunt barbat, nu . Mult succes, bebei necoliciosi, somnorosi si mancaciosi (baba frumoasa a vazut cineva ?)

80% din ceea ce citesc pe Internet este gresit, imoral si ingrasa

Mergi la inceput