Bebelusi de Noiembrie-Decembrie 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 11
Eliza5 spune:
Try, si eu am vrut sa-l las o data sa planga sa vad poate oboseste si adoarme, dar plange atat de intens incat nu am putut pur si simplu sa nu il iau in brate. Dupa 2 minute se face stacojiu la fata si aproape de ineaca, atat de tare plange. Parca plange cu toata fiinta lui :-)
Gazzella, mama mea ne-a dat sa sugem pana la 1 an si ceva - suntem 4 frati - iar 2 avem forme usoare de rahitism (eu de exemplu am o mica deformare a oaselor sternului). Asa ca eu zic sa dati la copii Vigantol pentru ca nu va costa nimic iar pe ei ii ajuta foarte tare. Ideea cum ca laptele de mama contine destula vitamina D este dupa cum vezi, falsa. Mama se alimenta foarte bine si totusi uite ce s-a intamplat.
Lumi, eu il culc pe Alex pe burta numai cand il pun pe burta mea. Ii linisteste si stomacelul pentru ca ii transmit caldura la burtica.
Gandacelule, cum se face masajul asta? Pur si simplu il frec eu peste tot? Cu ulei?
Cristina, biberoanele, tetinele, suzetele, se sterilizeaza dupa fiecare folosire! Eu le fierb. Imediat ce le folosesc, le clatesc si apoi le fierb. Am o oala special pentru asta care sta mereu pe aragaz..
Eliza si Alex (15 nov. 2004)
dama spune:
Gandacel, si David are bubite pe fata ca un fel de acnee, uneori ii dispari alteori ii apar in nr si mai mare. L-am intrebat pe dr daca sa-i dau cu ceva si a zis ca nu trebuie dat cu nimic pt ca vor disparea de la sine. Si mi-a spus ca astea sunt din cauza hormonilor mamei si apar numai la baietei.
Si e care credeam ca numai al meu are acele cojite ca matreata, ma gandeam eu pt ca are parut mult pe cap.
Try, imi pare rau ca aveti asa un program cu somnicul si papica la Alex. Dar chiar ar trebui sa incerci sa nu-l mai pui mereu la san, asta inseamna ca el s-a cam invatat ca e bine acolo si acum speculeaza. Si apropo de formula, daca zici ca te mulgi si constati ca ai 70ml la un san, eu zic ca e bine sa n-o introduci inca. La mine abia scoteam 30-40ml la un san si desi papa cam la 3 ore, parca nu avea timp sa se produca macar aceeasi cantitate. Astia recomanda aici pusul la san alternativ (la o masa la unul si la urmatoarea la celalalt)
Si acum sa va spun una: am intrat de ieri seara pe antibiotic (amoxacilina) si ultima papica la san a avut-o ieri dupa-masa pe la 6, apoi numai biberon. La 4 dimineata m-am trezit cu o durere de sani de credeam c-or sa plesneasca. M-am muls de doua ori dimineata la interval de vreo 3 ore (cam la orele cand papa David) si cat credeti ca am scos? 240 ml din ambii sani si daca mai ma mulgeam tot mai curgea. De ce mulg parca mai mult vine. Nu-mi venea sa cred (eu care inainte nu scoteam mai mult de 30ml) si mi-a venit sa si plang de necaz ca trebuie sa arunc lapticul. Acum iar m-am muls cat sa ma mai usurez si iar am scos vreo 100ml. Nu stiu ce sa mai cred...acum cand fac tratamentul, acum am laptic mult. Si inca ceva: pe notita amoxacilinei se spune ca se poate lua in timp ce alaptezi, dar ca poate cauza diaree, eruptii pe piele sau candidoza la bebe. Voi ce ziceti? Sa risc si sa-l pun la san si doar daca apare vreuna din astea sa-l intrerup sau sa arunc in continuare lapticul?
Bits, stiu si eu de acele pastile de sterilizare, dar mai bine le fierb decat sa le folosesc pe alea (contin produsi chimici).
Si mie mi se rupe inima sa-mi las copilul plangand, dar din fericire al meu s-a cam invatat singurel in patut. Ziua mai scanceste pana adoarme, ma duc ii mai pun suzeta pe care o scuipa (isi face chiar greata din ea), ii pun o muzicuta la carusel si sta cumintel si se uita la jucariile lui. Dar noaptea trebuie sa fie complet adormit dupa ce papa altfel nu e chip sa-l las singurel in patut. Acum daca papa bine, adoarme apoi destul de repede. Singurul meu gand e sa ia in greutate cat trebuie. Spunea cineva aici (scuze ca nu am retinut cine) ca in prima luna trebuie sa ia 500g....uuuuuf, pai aici e necazul ca al meu nu a luat decat 300g (rezultatul=formula).
David Andrei, minunea noastra
FELIS spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
felis, ideea cu mancatul in timpul somnului e ca ce e mai rau e ca se obisnuieste asa (scuzati topica frazei, dar... deh!;) si o sa te chinui sa stai cu el, in loc de 10 minute, cate 1 h...
e musai sa-l trezesti, cum poti, stiu ca e greu, nici eu nu reusam cu ile, dar tehnicile sunt gadilaturi si ciupituri pe la gusulita, obrajori, nasuc, manute, picioruse sau, si mai eficient, faci un joc de du-te vino cu tztza-n gura
ca sa scoti tztza fara sa te accidentezi: tehnica e sa bagi degetul tau mic in gurita lui ca pe o parghie si apoi tragi tztza
GANDACULE... pai voi le dati sa suga cate 10 min?... Pai eu intre 40 min si o ora (cu tot cu pauze de 1-2 min si schimbat libero) ii dau sa suga... Si la spital la alaptat stateam mai mult de 40 min. La alaptat veneau sa ne ia bebeii la o ora!!!!!!!...
Cu cat trec zilele are intervale din ce in ce mai mari cand sta treaz, si una sau chiar 2 "mese" cand e treaz, si atunci tot treaz fiind tot timpul cat suge sta la san cca 45 min (cu tot cu acele pauze de 1-2 min)si suge nu gluma...Se aude cum inghite. Eu am obiceiul ca pe la mijlocul alaptatului sa-i schimb libero (daca a facut ceva), ca daca era treaz si incearca sa-l ia somnul il mai trezesc.
La orice alaptat primele 10 min e treaz si suge lacom si apoi incepe sa-l ia somnul, da tot trage din san...
Pt a-l trezi sau a-l tine treaz am incercat toate metodele zise de tine... NIMIC. Intr-o seara a zis taicasu ca il trezeste el. L-am avertizat ca daca bb nu vrea sa se trezeasca poate sa faca ce vrea el... Si fiti atente aici. Dormea profund... Am aplicat toate met de trezire = fara rezultat. Am controlat si facuse cacutza. L-am dus asa dormind si l-am spalat la funduletz bine de tot ca facuse mult... Nici asa nu s-a trezit. I-am schimbat hainutzele de pe el... nici asa nu s-a trezit... S-a apocat taicasu sa-i faca tot felul de chestii, sa-i plescaie la ureche ca si cum ar manca... Nimic!... La un moment dat chiar s-a enervat in somn, a pus buza de jos peste cea de sus si s-a incruntat... a facut o fetisoara atat de serioasa de om suparat (da dormind) ca a ras taicasu vreo 5 min de nu se mai putea opri... Tare scump a fost... In final am cedat noi ca bb nu a vrut sa se trezeasca...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
FELIS spune:
MADACHAN felicitari, sa-ti traiasca baietzelul, sa fiti sanatosi si sa va aduca numai bucurii.
LAURA (LOREENA) bine ai venit printre noi. Sa-ti traiasca bebelina si sa fiti sanatoase.
Pe mine m-a disperat inetrnetul asta. Ieri n-a mers, astazi a mers doar putin dimineata, cat sa citesc , dar cand sa scriu...
Asa ca eu v-am citit, dar de dimineatza am si uitat ce am vrut sa va zic!...
Ieri a facut baiatul meu 2 saptamani si pt prima data a scos si el niste sunete: "A^... GUU"
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
laura miu spune:
Buna seara la toate mamicile,
eu sunt uimita cat de mult mananca bb vostri (160?), a mea mananca 60-90 ml la o masa si noaptea doarme cam 3-4 ore.
Noi am avut la nastere 3600 kg si am iesit din spital cu 3400 si acum la 6 sap avem 4.500 kg si am crescut cu 4 cm.
Cred ca depinde f mult de la copil la copil desi diferenta este mare de la 160 ml la 60ml.
for2nity spune:
laura miu, fetita mea mananca intre 160 si 200 la o masa dar nu fa confuzii, cum ziceam, mananca doar de 4 ori pe zi.Asa mananca de la inceput, de cand am adus-o acasa.Daca am vrut sa-i fac program de max 3 ore...n-am avut cu cine, nu se trezea.Asa ca...am facut cum a vrut ea...si-o las sa doarma. Doctora a zis ca daca ia in greutate bine inseamna ca e ok si asa.Asta e.
eu si printesa mea http://photos.yahoo.com/for2nity
laura miu spune:
for2 esti extrem de norocoasa si mai ales ca somnul este la fel de important ca si mancarea, creste mult si se dezvolta mai bine decat cei care dorm mai putin.
Noi stam mai prost cu somnul, poate sunt si eu devina ca am fost mai stresata in ultimul trim de sarcina si cred ca i-am transmis.
..numai bine si multa sanatate
fulguletz spune:
maaaaaaaaaaama nene ce ati mai scris!
nu ma mai pot tzine dupa voi !
Mada, felicitari pentru baietzel! sa-ti traisaca si sa fi necolicios si somnosros noaptea!
Bitsone, galeata din aia nu i-am luat...facem baitza intr-o caditza normala...si tare ne mai place..mai nou, dam si din piciorushe..
Roserbitza, mey, da ce cavaler ai facut! sa-ti traisaca flacaoashul...(as zice ca seamana cu tine)..
noi avem colici si ne luptam cu ei si intentionez sa trec la sab simplex, etc...Azi fuseram la cantarit si verificat si facuram pipi pe cantar si pe tanti de acolo...Cica a luat binishor in greutate da tre sa mai apelam si la lapte de beberon (suge la mine cam 90 si ar trebui cam 120-130)...si ce sa mai..se vede clar ca nu-i ajunge lapticul meu...
noi azi facem pomul de Craciun...si o sa-l asteptam cumintzei pe Mos Craciun..
de voinicel si pompitza David (01.12.04)
poze
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by gandaceluquote:
Originally posted by irinaA
Eu o spal pe cap doar o data pe saptamana.Nu as vrea sa exagerez cu spalatul ca deja are pielea uscata pe burta.si pe spate il spalam zilnic pe corp, acum incerc sa nu folosesc sapun sa vad ce se intampla.
Cu Ioana 8 saptamani
pana la 6 luni (parca) ar trebui zilnic spalati pe cap... asa stiam
mey...nemtii zic ca o baitza pe saptamana e suficienta...
eu ii fac de 2 ori pe sapt baitza de baitza iar la funduletz il spal zilnic..
poze
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by dama
Credeti ca ar trebui sa le sterilizam?
astia pe aici au zis sa le sterilizez cam pana la 6 luni..cica trebuie..
eu mi-am cumparat sterilizator..din comoditate si lipsa de timp..
daca nu ai sterilizator, le fierbi cam 5 minute..
poze