Bebelusi de Noiembrie-Decembrie 2004

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

mie mi-au zis trei doctori sa nu dau nimic copilului in afara de laptic de la mine pana la 6 luni.Mie mi s-a explicat ca la inceputul suptului laptele e mai apos pentru a-i potoli setea micutului si pe masura ce bebele suge vine lapte mai gras care ii tine de foame.
Unul din doctori mi-a zis sa nu ascult de cei care o sa-mi zica ca ei au dat copilului apa si ceai si uite ce sanatos a crescut.
Mie mama imi tot zice sa-i dau apa sau macar ceai dar eu nu si nu.
Deci bebicul meu nu a primit decat laptic de la mamica lui si nici nu va primi altceva prea curand decat daca 'Doamne Fereste!' nu mai avem laptic.

Buna fetelor, Felix s-a nascut pe 23 noiembrie, iar mie mi-a venit laptele la 5 zile, in rest s-a "hranit" cu colostru si n-a patit nimic, dupa ce a venit laptele a pus pe el 410g in doar 5 zile, e hranit doar la san si asa va fi pentru minimum 6 luni pe urma vom studia sa vedem ce-i cu diversificarea, nici intr-un caz lapte praf.
Am vazut ca va mai puneati intrebari legate de rahitism, vitamina D, (suntem in Italia)aici le este recomandata tuturor noi-nascutilor in asociatie cu vitamina K, curios e ca in Irlanda si Japonia nu se face preventia rahitismului, iar Irlanda daca nu ma insel e mai la nord decat Italia. Vitamina K nu este recomandata in Statele Unite, puii de americani pot sa creasca mandri, grasi si frumosi si fara vitamina K, iar puii de italieni nu, ma intreba in baza caror diferente au decis ca unii au nevoie iar altii nu. Cu baita, Felix face baita, dar inca nu i-am masurat temperatura camerei si a apei, daca pentru noi e bine e bine si pentru el si nu face scandal nici nu-mi raceste. Oricum el e mai multumit cand face baie cu mamica....Iese afara zilnic, ieri l-am lasat chiar fara caciulita pentru a-l bate soarele, noi nu camparam vitamina D.
Pupici la toti puii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by Sabina

Felis, o fi de la cioco?
Au inceput colicii...ata ete! Poti sa-l iei lam tine pe burta, si adoarme mai usurel!

SABINA... bine ca mi-ai amintit... De cand am nascut nu am mai mancat ciocolata. Aseara mi se facuse pofta rau de tot de cicolata si am cautat in "colectia" mea o ciocolata alba. Am gasit o ciocolata alba simpla de la Milka si am mancat jumatate.
Si eu ma gandeam azi noapte... Sa fi fost de la ciocolata?... Mi-am zis ca gata nu mai mananc... In rest mananc numai ce mi s-a zis de la spital...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Bonjurica!

Am venit si noi de la cumparaturi, ne-a pus necuratul sa mergem la Carrefour, maaamaaa, ce nebunie era acolo, ziceai ca se da totul gratis!. Noroc ca ne-am dus pe la 8,30, ca altfel cred ca eram si acum la coada.Bineinteles ca am cheltuit o caruta de bani si inca nu am rezolvat pe toata lumea cu cadourile de Mos.E drept ca ne-am trezit si tarziu, dar abia acum au fost disponibile ambele bunici concomitent.

Acum mai stau un pic sa-i dau papa lui Mihnea, il las pe Catalin cu plozimea adormita si dau o fuga pana la Mall, noroc ca-i aproape, poate termin cu toti.Cat de mult imi placea mie sa fac cumparaturile de sarbatori, acum au ajuns o corvoada din lipsa de timp.

Felis, bun venit in randul lumii. Credeai ca ai program preferential pana la adanci batranete? Oricum , vad ca al tau baietoi le doarme serios cand il apuca, nu gluma. Mihnea are cel mai lung somn de la 22 la 3 dimineata, apoi inca o tura de 4 ore , dintre care ultimele doua scoate tot felul de sunete de ma baga in sperieti : icneste, se stramba, se schimonoseste , scoate tot felul de sunete ciudate- ai vostri fac asa? ca nu mai tin minte de la Bianca ?

Roxana&Co

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

gazella, bine ai venit!

felis, nu-i mai da asa des sa suga, ca se amesteca lapticurile, ala vechi cu ala proaspat si d-aia plange! da-i, oricum, si preventiv, sab simplex, ca nu strica!

asadar ii dai sa pape ce ii dai, apoi faci o pauza de minim 1 h (il legeni, vezi tu ce faci;) dupa aia ii mai dai, altfel

cioco am mai papat si eu, chiar d-aia cu cacao, normala, dar doar 1-2 patratele (mari, de primola;) si chiar mi-am amintit de aia alba...
sa stii ca de cate ori iti face probleme, trebuie sa faci o recapitulare a chestiilor mancate inainte, si asa vei gasi "cauza"
acuma, nu stiu daca e de la cioco alba, dar daca altceva nou n-ai mancat, nu i-o fi cazut bine cupilului... incearca cu cacao, ca e obisnuit din timpul sarcinii

(io tomnai ce-am papat 3 catei de usturoi, asa, intregi)

roserb, bine c-ai intrebat: si ioachim scoate niste sunete tare ciudate, ma si sperie, ba de morsa, ba de bursuc... ba zici ca sughite, ba ca se ineaca, ba ca-si pierde rasuflarea... si io ma intrebam daca ile facea la fel??? desi nu cred, ca la cat de panicata eram atunci, cred ca chemam salvarea

fetele, numai eu spal de-am dat in benga? bag cel putin cate o masina pe zi, in fiecare zi (exceptie duminica)

mai mai...

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37932" target="_blank">cum a venit pe lume ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumi81 spune:

Nici eu nu fierb apa pentru baita si bb e bine merci.

Felis sa stii ca si eu cand nu am mai rezistat am mancat cam o jumatate de ciocolata, a doua zi Andrei a fost foarte agitat si nu a prea dormit. Cred ca ciocolata a fost de vina.

Luminita si Andrei(15 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/lumi20_81

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

quote:
Originally posted by ad_rianna

quote:
Originally posted by lumi81

Fetelor, si eu ii dau lui bb vigantol-ul tot direct in gurita si am intrebat-o pe pediatra daca e bine si a zis ca este foarte bine.
Sa va vand un pont pentru curatarea nasucului:la farmaciile Helpnet exista apa de mare(care este mai buna decat serul fiziologic- sau cel putin asa mi-a zis dr.) care se numeste Marimer si este sub forma de spray care se pulverizeaza direct in nasucul bebelului. La inceput mi-a fost mila de el sa-i dau ca mi se parea ca este jetul prea puternic si ii puneam cateva picaturi cu pipeta, dar am intrebat dr. care mi-a zis ca sa-i dau cu incredere si ca spray-ul este foarte bun ca ajunge acolo unde nu au cum sa ajunga cateva picaturi si in felul asta se curata foarte bine nasucul.
Este adevarat ca nu este foarte ieftin, este chiar putin cam scump(vreo 220.000) dar eu zic ca puii nostri merita ce e mai bun.

Luminita si bebe Andrei

Eu am luat pt. nas NAZOMER.E tot solutie marina dar sub forma de picaturi.

Oi fi eu mai ... insa spuneti-mi voi faceti baita la bebei in apa fiarta si racita? Ca m-am cheunat sa tot firb si sa racesc apa de baita la 2 copii

gemenusilor BIANCA si TUDOR

pozele noastre

Am uitat NAZOMERUL costa in jur de 70000, si functioneaza

pozele noastre

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Jasmine

Ele,eu ii fac masaj cu ulei de masline,dupa baie.Asta ca sa nu i se usuce pielea din cauza apei care e cam dura.

Gandacel,mie pediatra mi-a zis ca poate sa-mi dea gratis pt copil maxin 3 medicamente pe luna.Pe prima reteta a fost asa : SabSimplex,Vigantol si calciu.

Ad_rianna,eu am renuntat sa-I mai fac baie cu apa fiarta si racita.Am facut asa cam 3 saptamani dar ma saturasem sa fierb atatea oale cu apa in fiecare seara.Nu a aparut nici o problema de cand il spal cu apa de la chiuveta.

Dar problema e ca nu-i place deloc la baie.Urla si se zbate.Nu i-a placut de prima data.La voi cum e ?

Mersi JASMINE am vrut sa aud o parere si de la voi. Inteleg ca fierbem apa ca sa nu fie prea dura nu? Pai daca mai pun ulei sau musetel in apa nu e bine? Si nu o mai fierb. Oricum dupa baie ii dau si cu ulei pt. bebelasi. A inceput sa le apara pe frunte si pe cap o "chestie" formata din bubute si e foarte aspra daca pun mana. Asta o fi dermatita seboreica de care tot am auzit?

pozele noastre

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by FELIS

Am intrat si noi in randul lumii...

Aseara intre 22.30 si 2.30 nu a facut decat sa manance si sa urle... Daca vedeam ca plange si nu se opreste nici cu leganat nici cu nimic, ma gandeam "Ia sa vad, mai mananca?"... Si manca lacom de parca n-ar fi mancat de 4 ore nu de 20 min... Sugea ce sugea, adormea, dupa 5 min incepea sa se agite, sa stranga din piciorushe si da-i scanceala. Scancea de 2 ori tacea... rotea ochii peste tot, iar se strangea de burtica si de piciorushe , iar scancea de 2 ori... La un moment dat dadea in urlet, da iar se linishtea... Vreo 30 secunde urlet 2 min linishte... Iar o lua de la capat... Dupa 20 min iar ii bagam sanul in gura... si iar manaca precum flamandul vreo 3-4 min... Si iar o luam de la capat cu scancete , liniste, urlete linishte... Am incercat cu leganat pe perna..., in bratze... Nimic!... A dormit 30 min de la 0.30 la 1 si apoi pana la 2.30 am reluat tot ce am scris mai sus...
La 2.30 a adormit si a dormit pana la ora 9.

Pozele noastre!

Cam asta am patit eu ieri, intre orele 12 si 16. Doar ca erau 2 si eu singura acasa . Cand a sosit sotul meu eram deja chiauna. Nu a folosit nici "Apa contra colicilor" si nici "Sab Simplex" . Or fi avand si ei zile mai bune, altele mai putin bune. Azi au fost atat de cumintei ca nu-mi vine sa cred...pupe mama pe ei

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Adriana si fetita mea are bubutze aspre in general pe la tample. Apar pe partea pe care doarme. Deci sunt de la transpiratie +caldura. Eu am mai dat-o cu baneocin...dar acuma nu mai dau cu nimik..azi apar si tot azi dispar..maine apar altele

Elena si bb Denisa (26 oct 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by roserb
Mihnea are cel mai lung somn de la 22 la 3 dimineata, apoi inca o tura de 4 ore , dintre care ultimele doua scoate tot felul de sunete de ma baga in sperieti : icneste, se stramba, se schimonoseste , scoate tot felul de sunete ciudate- ai vostri fac asa? ca nu mai tin minte de la Bianca ?

Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

ROSERB... si al meu scoate niste sunete din cand in cand...... de am impresia ca se sufoca... are o respiratie shuieratoare...
In somn mai ales e ceva normal strambatu, schimonositul...

Pozele noastre!

Mergi la inceput