Bebelusi de Noiembrie-Decembrie 2004

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by FELIS

quote:
Originally posted by gandacelu

quote:
Originally posted by FELIS
Eu in afara de san nu i-am dat NIMIC. Nici macar o linguritza de apa fiarta si racita. TREBUIE?...

absolut nimic... PANA LA 6 LUNI!

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37932" target="_blank">cum a venit pe lume ioachim

GANDACULE... soacra mea mi-a zis sa-i dau totusi o linguritza de apa fiarta si racita ca laptele e gras si i se face si lui sete!...
Tie ti-a zis doctoritza sa nu-i dai nici apa? Intreb si eu... Ca de dat oricum nu i-am dat...
A... Doar Vigantol 2 picaturi amestecat in linguritza cu lapte...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!

Felis, asta e optica americana: "nu dai nimic la bebe pana la 6 luni daca alaptezi". Lapticul de mama asigura toata hidratarea necesara bebelusului. Astea cu "lapticul e prea gras si i se fac esi lui sete" sunt doar presupunerile noastre, dar bebe inca nu are notiunea de "as bea apa". EL nu stie cum e apa si ca urmare nu simte nevoia de ea. Primul lapte care iese din san e mai apos si satisface nevoile de sete ale bebelusului, iar lapticul mai de pe urma e mai cremos si satisface nevoile de sete, de-aia cica e bine sa-l hranesti pana la sfarsit dintr-un san, sa aiba parte de toate tipurile de laptic.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lumi81

Miche, sa stii ca si al meu plangea la baie, pana cand i-am pus si eu apa mai calda(in ciuda indicatiilor mamei mele care zicea ca e prea calda apa pt. copil) si sa vezi ce fericit e acum la baie. Nu stiu ce temperatura are apa dar sigur are mai mult de 37 de grade.

http://photos.yahoo.com/lumi20_81

Luminita si bebe Andrei

Ce termometre, ce verificari de temperatura? Eu la primele baite am incercat apa cu cotul, iar apoi doar cu mana. Caut sa nu fie prea rece ca nici mie nu-mi place sa stau afara din apa si apa sa fie mai mutl calaie. Si caut ca spre sfarsitul baitei sa-i mai pun apa mai fierbintica ca-l inmoaie de tot si sa-l moleseasca ca sa doarma mai bine.
Cand are cuculetzul strans imi dau seama ca ii e frigut si ii dau drumul la apa mai fierbinte.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ad_rianna

quote:
Originally posted by lumi81

Fetelor, si eu ii dau lui bb vigantol-ul tot direct in gurita si am intrebat-o pe pediatra daca e bine si a zis ca este foarte bine.
Sa va vand un pont pentru curatarea nasucului:la farmaciile Helpnet exista apa de mare(care este mai buna decat serul fiziologic- sau cel putin asa mi-a zis dr.) care se numeste Marimer si este sub forma de spray care se pulverizeaza direct in nasucul bebelului. La inceput mi-a fost mila de el sa-i dau ca mi se parea ca este jetul prea puternic si ii puneam cateva picaturi cu pipeta, dar am intrebat dr. care mi-a zis ca sa-i dau cu incredere si ca spray-ul este foarte bun ca ajunge acolo unde nu au cum sa ajunga cateva picaturi si in felul asta se curata foarte bine nasucul.
Este adevarat ca nu este foarte ieftin, este chiar putin cam scump(vreo 220.000) dar eu zic ca puii nostri merita ce e mai bun.

Luminita si bebe Andrei

Eu am luat pt. nas NAZOMER.E tot solutie marina dar sub forma de picaturi.

Oi fi eu mai ... insa spuneti-mi voi faceti baita la bebei in apa fiarta si racita? Ca m-am cheunat sa tot firb si sa racesc apa de baita la 2 copii

gemenusilor BIANCA si TUDOR

pozele noastre

Fii mai serioasa cu apa fiarta si racita. Astea sunt indicatii din partea unora care au timp berechet la dispozitie. bebeii n-au nimic sa fac abaie in apa normal de la robinet. Ca doar, Doamne iarta-ma, nu o inghit, doar se spala cu ea pe peilicica. Or fi ei mici si neajutorati, dar nu-s legume crescute-n sera...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Jasmine

Ele,eu ii fac masaj cu ulei de masline,dupa baie.Asta ca sa nu i se usuce pielea din cauza apei care e cam dura.

Gandacel,mie pediatra mi-a zis ca poate sa-mi dea gratis pt copil maxin 3 medicamente pe luna.Pe prima reteta a fost asa : SabSimplex,Vigantol si calciu.

Ad_rianna,eu am renuntat sa-I mai fac baie cu apa fiarta si racita.Am facut asa cam 3 saptamani dar ma saturasem sa fierb atatea oale cu apa in fiecare seara.Nu a aparut nici o problema de cand il spal cu apa de la chiuveta.

Dar problema e ca nu-i place deloc la baie.Urla si se zbate.Nu i-a placut de prima data.La voi cum e ?

Jasmine, incearca sa-i faci cunostinta cubaita mai gentil, poate e el mai sensibil si are nevoie de mai multa finete... Si eu la primele 2-3 baite am fost mai (vorba sotului: ca o moasa comunala care spala copii pe banda) si a plans de 2-3 ori la baita. apoi am fost mai gentila cu el si i-a placut din nou. Mai intai bagal usurel cu talpile si apoi mai mult si mai mult ca sa se obisnuiasca cu apica. Si cand incepi sa-l uzo pe restul corpului arunca la inceput cata putina apa la inceput mai jos si apoi din ce in ce mai sus catre zona gatutzului. Daca apa e prea fierbintica poate sa se sperie. Sau poate ca nu-i place sentimentu lde nesiguranta. Alex cand il iau de-o aripiara si-l transport mai rapid de colo colo vad ca da din manute ca-i e frica. La fel ca unu care ar cadea in gol. Ei au nevoie de siguranta, trebuie sa simta tot timpul "pamantul sub picioare".

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ven

Mamicuta draguta, imi permit sa-ti sugerez ceva. Nu mai da copilasului sa pape la 20 min. E clar ca are colici dupa ce descrii tu, iar laptele ajuns in stomac peste alt lapte , care abia a inceput sa se digere, creeaza acolo un dezastru, stomacul nu mai stie de capul lui, si colicile devin de 100 ori mai nasoale.
Multa sanatate si seri linistite!

Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si

Mai cum e cu lapticul nou peste laptic vechi? Aici astia nu vehiculeaza ideea asta. Aici chiar esti indemnata sa alaptezi la cerere, adica daca beeb cere din 15 in 15 minute, atunci dai din 15 in 15 minute. Ei nu-s adeptii programului de papat, cel putin in primele luni de viata.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roserb

Felis, bun venit in randul lumii. Credeai ca ai program preferential pana la adanci batranete? Oricum , vad ca al tau baietoi le doarme serios cand il apuca, nu gluma. Mihnea are cel mai lung somn de la 22 la 3 dimineata, apoi inca o tura de 4 ore , dintre care ultimele doua scoate tot felul de sunete de ma baga in sperieti : icneste, se stramba, se schimonoseste , scoate tot felul de sunete ciudate- ai vostri fac asa? ca nu mai tin minte de la Bianca ?

Roxana&Co

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Roserbito, daca l-ai auzi pe Alex al meu ce sunete scoate cand doarme. Singurul somn in care nu scoate astfel de sunete e somnul de afara. Probabil ca e prea adanc scufundat in somn. Si se foieste ca un viermus...cateodata se potoleste, cateodata se sfarseste prin scancete si plans.

Azi am fost cu el plecati afara la cumparaturi si apoi sa vedem de resturant pt. botez. De la 2:30 pana la 8 seara am fost plecati si el tot timpul asta a dormit.A dat semne de 2 ori ca ar vrea sa se trezeasca si a inceput sascanceasca, dar prin somn si i-am dat sa suga ca stiam ca-i e foame. La nici 10 minute dupa ce-am intrat pe usa acasa s-a trezit ( ca asa face mai nou in ultima perioada, nu mai doarme dupa ce ajungem acasa). I-am facut baita, i-am dat sa pape si l-am bagat din nou la culcare. Si de la 9:30 tot doarme, acum e 11. Sper sa ma chinuie mai putin decat in ultimele nopti.

De unde adunati atata la spalat? Ca eu spal numai de mana lui ALex ca nu as apuca sa strang decta o masina de rufe pe sapt. Un body si un scutecel in medie pe zi, altceva... destul de rar o paturica sau mai stiu e eu ce... Am si zile in care nu-i o spal nimic...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ad_rianna

A inceput sa le apara pe frunte si pe cap o "chestie" formata din bubute si e foarte aspra daca pun mana. Asta o fi dermatita seboreica de care tot am auzit?

gemenusilor BIANCA si TUDOR

pozele noastre

Auzi, o fi aceeasi chestie care i-a aparut lui Alex pe obrajori? E aspru daca pun mana si se vede ca o iritatie. Cateodata e mai evidenta, cateodata mai ascunsa. Si am observat la baita ca si pe umeri pielicica lui are aceeasi textura ca cea de pe obrajori, doar ca pe umeri nu e vizibil nimic. Cu ce sa dau si cum sa fac sa-i treaca?
Deocamdata am inceput sa-i dau cu laptic (de parca si lapticul asta le-ar rezolva pe toate). Va auzisem mai devreme de Nidoflor, dar eu aici nu am asa ceva...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dama

Am si eu o intrebre pt mamicile care alapteaza (si au sani mici). De ceva vreme mie sanii mi se umfla dureros numai noaptea (daca dorm si sunt linistita) in timpul zilei sunt grei dar nu foarte tare. E normal? Sunt mai goi daca sunt asa ziua spre deosebiere de noaptea? Si inca ceva cu care ma confrunt, am observat cand bebe suge la sanul drept ca dupa vreo juma de ora se flescaieste si incepe sa ma manance pieleade pe san. V-ati confruntat cu asa ceva?

David Andrei, minunea noastra

Imi pare rau sa aud de problema ta cu alaptatul, dama. Si eu am sanii mici si cateodata ma gandesc ca si asta e un motiv pt. care bebe cere asa de des. Ei nu pot stoca mult laptic (chiar daca produc peste zi toata cant de care are nevoie bebe) si de-aia bebe suge des. Nu stiu daca ar fi si asta o explciatie. Si eu am avut o peiroada destul de lunga cand ma dureau sanii noaptea, ii simteam tensionati si plini de laptic. Dar si bebe sugea mai rar noaptea si mai putin cantitativ. Peste zi nu simteam deloc ca se umfla sau ca sunt tensionati. De ce? pt. ca Alex sugea foarte des si sanii nu aveau timp sa se umple si sa imi dea starile de peste noapte. La inceput era chiar si mai puternica senzatia caci ma sculam noaptea si trebuia sa ma duc la baie sa-mi pun comprese fierbinti, altfel simteam ca-mi explodeaza sanii. In timp, dupa ce s-a stabilizat bine lapticul, nici noaptea nu mai am senzatiile astea decat destul de rar. Si pe mine ma mananca pielea de pe sani, mai ales in jurul aureolelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

wow TRY cat ai scris

vad ca aveti probleme cu lapticul da si eu am,numai ca eu am dat in super productie cu mulsul"laptelui rece".nu mai potsuge copilul si mai scot 200-250ml lapte,iar apoi imi golesc sanii in prosop.copilul meu se pare ca e grasunul grupului are 6010g si 62cm .am trecut la alte masuri de hainute,iar cele pe care le avem sunt fixe,unele chiar nu mai pot fi purtate.
ce sa fac sa mai scad putin productia?astazi m-am muls fff putin,am pus copilul sa suga si acum stau sa vaz poate se regleaza

octy,KEN si tetsu http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

copilul a facut colici caci eu nu am stiut ca alunele nu se pot consumasi plangea KEN intr-un stil pe care nu l-am mai auzit(parca-l taia cineva).m-am speriat si m-am dus la doctor(noroc ca e la 5 min de bloc) iar cand i-am spus ca retine gazele in intestin si cred ca de aceea plange stiti ce mi-a spus:"are putin nasul infundat si de aceea plangea!"ce sa-i mai spun eu de colici(nici macar nu stiu cum se zice) caci ei nu stiu de asa ceva.i-am dat copilului GRAPE WATER si dupa 1min a adormit ,pana la 6 dimineata nu am avut copil in casa.

cu kkuta verde mi s-a spus ca e din cauza alimentelor pe care le consuma mama si a arderilor din organism.la noi kk nu si-a schimbat culoarea decat atunci cand i-am dat ceiut baby calm

octy,KEN si tetsu http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput