Bebelusi de septembrie-octombrie (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

neaaaaata!!!
Multumesc ninaB pt. lamuriri... sustinem si noi campania ta, sa vedem cum ne intalnim (eu stau in Crangasi).
Raportam si noi o noapte mai mult decat linistita: somn adevarat de la 21 pana la 4, o mica pauza de masa si apoi pana la 7, acum iar a adormit. Insa in timpul zilei nu doarme mai mult de 20 min. Oricum, zic saru'mana ca-i asa, ca ne odihnim si noi noaptea. Ba, mai mult, de vreo 2 zile, adoarme seara singurel in patut, cu suzeta in gurita, bineinteles cu mama de paza ca sa rezolve cand scapa suzeta. Pe 21 facem 3 luni, trebuie sa mergem la control. Pana la ce varsta ar trebui sa vina medicul acasa?
Baita ii facem pe la 19,30 , apoi ii dau sa manance si mai tragem de timp pana pe la 9 jumate cand adoarme. Singurel si-a facut programul asta, mai ales ca si sa pape ii dau tot la cerere.
Mey, dragelor, cum stati cu pregatirile si cumparaturile de sarb???Deocamdata atat...

Ionela si Sorinel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Buna dimineata,
Azi noapte a dormit mai bine, s-a trezit dimineata la 6 si a stat in scaunelul de masina pe langa noi pana s-a facut ora sa plecam la gradi cu surioara. Cum am iesit din casa a adormit si de atunci tot doarme.
Cristia, la noi baita dureaza cam 10 min si nu mi se pare ca se raceste apa. Nu i-am adaugat niciodata alta apa.
Am si eu o intrebare pentru mamicile care nu sunt la primul copil. Ce reactii au cei mari? Cum gestionati situatia? Eu am tot citit despre subiectul asta ce spun specialisti dar as vrea sa vad si experientele voastre.
Acum va las ca vreau sa fac ceva treaba in casa pana se trezeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Am si eu o intrebare pentru mamicile carora le-a venit menstruatia. Cum au mancat bebicii vostri in timpul ei ? Mi-a venit si mie si mi se pare ca nu prea ii mai place laptele. Am citit ca atunci cand vine ciclul se elimina prin lapte o substanta produsa de ovare care schimba putin gustul laptelui. Poate este doar o parere de-a mea. Si apropos voau v-a scazut dupa ciclu secretia lactata ? Ieri a venit asistenta acasa si i-a facut vaccinul. Nu a avut nimic, s-a comportat chiar bine; a dormit toata noaptea si a fost cuminte. M-a convins si pe mine sa-i cumpar vaccinul de patru luni fiindca eu acum l-am facut pe cel gratuit. Am fost putin reticienta deoarece nu prea am avut incredere in produsele straine la acest capitol. Acum dupa ce am auzit atatea pareri bune despre ele m-am hotarat sa le cumpar si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

Buhna fetelor, intrebati cum doarme cupilu'devreme?
Eu nu ii fac nimic, ii dau ultima masa la 9 sau 10, ca in fiecare zi e decalajul asta de o ora nu stiu cum de reusim... si el dupa ce mananca e rupt de somn, asa ca il pun si doarme, pana dimineata la 8-9. Noaptea nu mai cere nimic, nu se trezeste dub nici o forma. Eu ma duc il mai pandesc dar el doarme. Baie ii fac pe la 6-7 seara, si aia dureaza 10 minute, in baie, in galeata sau in cadita normala, apa o pun ininte sa il dezbrac de tot, si masor cu termometrul de baie, pana acolu unde scrie ca e bun pt bebei. Api in nici un minut e dezbracat de tot in bag acolo, il sapunesc samponez il caltesc de vreo doua ori si gata. Deci la mine baia nu cred ca are efec adormitor.
Am vazut aici pe piata o spuma de baie pt bebei si un dusch gel tot pt bebei, pe care scrie ca il linisteste si ii da o senzatie de somn , si ca ala ar trebuii folosit daca bebele nu doarme noaptea, ca are nu stiu ce plante prin el, e de la Penaten, intr-o sticla roz. Eu nu am incercat pt ca nu am nevoie, poate la voi are efect...
AAAAAAAAA, si cand avem multe de facut ii fac baie dimineata, deci iar nu are efect adormitor, dar Tristan al meu e si copil model cum ziceti voi, doarme , mananca , ragaie, rade, sta singur in camera lui sau in tzarc, si tipa daca are gaze sau viseaza urat, in rest rade.
hai pupici la bebei si mamici

ralucule si Tristan (7 oct 2004)
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut, frumoaselor.

Mai dau si eu pe aici, uneori prea des uneori prea deloc.

Salutam initiativa Ninei cu donatiile. Ma inscriu si eu.

De ce va complicati cu turnat apa fiarta in cadita in timpul procesului? E pericol de opareala, mai bine stati la un loc. La noi baia dureaza 10 min, max 15 daca avem chef de joaca si nu mi se pare ca se raceste apa. Totusi cred ca eu l-am invatat pe bebe cu apa mai calda, ca intotdeauna o pun la 40 grade sa nu se raceasca prea tare.

Aissa, bine ai venit si sa-ti traiasca fetita! Sa fiti sanatosi si fericiti cu totii.

Puiul meu s-a razgandit, iar se scoala la 4 sa pape, de unde in ultimele zile a dormit pana la 6. Ei, nu=i bai.

Va pup ca suntem in zi de scartaiala.

Mina si BebeCostin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:



Noi tocmai ne-am intors de afara si acum o sa papam...
Bebe Elena a fost cumintica astazi, a dormit ceva mai mult in timpul zilei.
Noi ii facem baita pe la 6-7 seara, in functie de cum se trezeste. Nu dureaza mai mult de zece minute, asa ca nu e nevoie sa ii mai adaug apa in timp ce o spal. Apa o pun cam la 40 de grade ca sa nu se raceasca prea mult pana o dezbrac. Dupa baita mananca si vreo ora sta pe burtica pe pieptul meu si adoarme asa. O pun in patut si doarme pana la 3-4 dimineata (in functie de ora la care a adormit). Mananca repede si se culca imediat, apoi se trezeste pe la 7-8.
Cam asta este programul nostru noaptea... Pana acum sunt o norocoasa pt. ca nu am avut parte de nopti nedormite.
Cand e agitata cel mai usor adoarme la mine pe piept, apoi o pun usor la ea in patut pe burtica. Ziua am observat ca ii place sa stea in scaunul de masina ca sa o legan. I-am bagat o pernita sub husa de la scaun ca sa stea aproape orizontal.

Nina, noi inca nu avem lucrusoare care sa ne ramana mici, abia acum incep sa ne fie bune unele dintre ele pentru ca pitica mea nu are nici 2 luni. Acum nu stiu cand ii raman ei mici daca nu sunt mici si pentru acei copilasi...



Eliana si Elena
http://community.webshots.com/user/elianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

nu ma asteptam...[/red] da-mi pare tare bine...
din nefericire, in spital vin intotdeauna copii amarati...asa ca mereu e cate cineva care se va bucura...fie si de o caciulita primita!
din nefericire acolo vin la consultatii si copii institutionalizati de diferite varste.deci e valabil si pt copii mai mari.
probleme mari sunt si in alte parti (asistenti maternali, centre ale fundatiilor, centrul pentru refugiati)...daca vreti sunt multe de facut...orice aveti in plus prin casa poate fi binevenit undeva...
eu spun ca ar fi bine sa facem un inventar...cu prilejul curateniei de iarna..si vorbim, in cateva zile. [red]intre timp... mai merg la spital + vorbesc la casa de copii... si fac un inventar al amaratilor... vreti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami-florina spune:

Salut fetele!

Profit acum de faptul ca doarme minunea si va scriu!
Azi am fost pe la servici si am luat si bebicul cu mine. Fiind ultima zi inainte de concediu toata lumea a stat pe el. Dar n-a zis nici macar "pas", ba chiar i-a placut mai ales ca a fost tinut numai in brate.

In legatura cu baita eu ii fac pe la 10-11 in functie si de cum ii este foame apoi ii dau sa manance si doarme pana dimineata pe la 6-7.
Si eu l-am obisnuit cu apa mai fiarta asa ca nu se raceste pana terminam.

De Revelion noi venim in Bucuresti dar o iau si pe mama dupa noi asa ca ea sta cu Ben iar noi plecam la distractie .Sper sa pot sa ma relaxez si sa nu stau cu mana pe telefon tot timpul.

Ati impodobit fetele bradul? Noi o sa-l impodobim maine!
Asa de mult as vrea sa ninga pana la Craciun,nu stiu dar mie mi se pare mult mai special Craciunul cu zapada.
Am intrat cu totul in spiritul sarbatorilor!

Va las acum ca a inceput printisorul sa chitaie, nu a mancat de la 14,30 asa ca vai de tzitzi lu" mami!!!!!!!

Va pup!
Cami si bebe Ben(02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

Nina, desi puiuta mea a implinit 6 saptamani am cateva hainute care nu ii mai sunt bune si pana vine fratiorul ei ar putea sa se bucure altcineva de ele. Nu sunt multe dar sunt bune. Vreau si eu sa le donez unui bebelus.

dati-mi si mie un mesaj cand si cum sa vi le dau pentru ca nu reusesc sa intru zilic pe forum.
cristina@larond.ro

cristina si bb Alexia ( 31 Oct )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Noi iar am adormit la 4 dimineata si ne-am trezit din 2 in 2 ore sa mancam...de vina e mami ca a lasat-o aseara sa adoarma in brate...

crini
-cat de mare e cel mare? la mine alex are 11 ani- e topit dupa sora lui, dar in acelasi timp e suparat, mai mult pe noi, pe parinti ca nu-i mai acordam atata timp, ca-l repezim ( alex sufera de deficit atentional si cate o data iti pune rabdarea la incercare).Incerc sa petrec cat pot de mult timp cu el-, si i-am explicat cat am putut de ce bebe are mai multa nevoie de noi, si care sunt avantajele lui acum ca a crescut- are mai multa independenta."uite, ii spun, tu ai televizorul tau si poti sa il folosesti cand si cum vrei, bebe nici macar nu se poate ridica in poponet sa se joace cu jucariile ei"...voi cum faceti? cat de mare e cel mare la voi?
Nina -sa vorbesc cu sotul meu dar poate reusim si noi un pachet-doar ca la noi o sa dureze ceva mai mult.Noi avem deja unul cu haine de prematur- bebita noastra a fost foarte mica la nastere, chit ca la termen, si stiti si voi cum flutura hhainutele 0-3 luni pe bebiti nascuti cu greutate normala, dar pe ea. Asa ca tati s-a dus si a luat aceste costumase pentru prematuri -pana la 3.5 kg. care le-a purtat 2-3 saptamani-de fapt cred ca sunt doua care nici nu le-a purtat. arem si caciulite, body si camasute de noapte...)

cele bune tutror mamicilor,




anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
http://community.webshots.com/user/anababa100

Mergi la inceput