Bebelusi de iulie-august 2004 (23)
Raspunsuri - Pagina 6
mitzura spune:
Neata si din Sibiu!
Da, a castigt Base! N-as fi crezut!
Eu am chemat-o pe bunica mea sa stea cu bebe ca sa imi fac si eu ceva de mancare, asa ca acum sunt cam ocupata!
Am intrat sa va spun ca suntem bine, sa nu ne dati disparuti! Eu dupa ce am facut cateva incercari cu supa, fara nici un succes (am incercat sa-i introduc legumele pe rand si sa-i dau intai doar zeama), am lasat deoparte toate sfaturile din carti, ca am vazut ca nu mi-a prea mers asa, si am inceput sa-i dau piure de legume, fara sa ma mai chinui sa i le introduc pe rand.
Asa ca de vreo patru zile ii dau un piure facut din: morcov, patrunjel, cartof, pastai de mazare, dovlecel, porumb, ardei si o lingurita de ulei de masline. Le fierb, le maruntesc le mai amestec cu putin lichid in care au fiert ca sa fie fluide si am succes. Papa bebe cu placere. Si ma gandesc ca acum sa le diluez tot mai mult, ca sa il invat si cu ideea de supa, pe care la inceput mi-a refuzat-o cu indarjire.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
Dorsilia spune:
Mamicilor, Danut al meu linge lingurita cumva, limpaie cand ii dau suculetul, am crezut ca numai la inceput in prima zi o sa faca asa pt ca nu stie sa foloseasca limbuta da azi e a 4 -a zi si tot asa de cate ori ii apropii lingurita deschide gurita si apoi cand sa i-o introduc in gurita hop si el cu limbuta si limp-limp, asa papa el sucul de mar. Cum stiu sa pape bebucii vostri din ligurita?
La multi Ani sanatosi, Mielu` !!!
Dorsilia spune:
Mitzura....doua chestii imi sunt neclare:
- io nu stiam ca si pastaile de mazare sunt bune de fiert
- cum reusesti sa maruntesti totul, cu blenderul?
stie Tudor sa pape bine cu lingurita?
roxanaz spune:
hihihi Lia pai cum sa manince altfel? si la meu linge ca un catzel...e normal.
Mitzule te dadusem disparuta maica....stii ca tocmai ma gindeam ca nu ai mai zis nimik de mult? pupicei. si eu am facut la fel cu pitik, i-am dat 3 zile fara succes supa chioara apoi cu piure de legume o maninca mult mai bine.
Doamna Bibi spune:
Buna si de la noi.
Ce bine ca a iesit Basescu!Poate se schimba ceva!Stiti ca si in Biblie scrie ca poporul care-si omoara conducatorul (vezi Ceasca) 15 ani va avea parte numai de ghinion,asa ca la noi au trecut cei 15 ani,poate mai apare soarele si pe la noi...
De cateva zile copilul meu rade in hohote asa de frumos ca-mi dau lacrimile.Il distreaza la nebunie daca-i bat palmele lui una de alta sau de obrajori,rade de moare...
Eu incep sa-i dau sucuri,copilul meu nu prea se mai satura cu lapte (avem deja 3 luni jumate) si lapte de la tzitzi din ce in ce mai putin,noroc cu formula.Cel putin la masa de seara nu stiu ce sa-i fac,a inceput sa se scoale din ce in ce mai devreme,azi noate s-a sculat la 4 jumate,el care mai devreme de 6 nu se trezea.Cred ca nu se satura,cu toate ca seara mananca minim 200 ml lapte.E prea devreme sa-i bag ceva cereale sau sa-l trec pe formula 2 ???
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
roberta04 spune:
Salutare si de la noi! am un bebe tare somnoros, o fi oare de la medicatie?? Ca ieri a dormit aproape toata ziua, ma pregatisem sufleteste de o noapte alba si micul de el a dormit toata noaptea, cu 2 pauze de papa. La 5 dimineata, insa, era asa de ud, saracul, ca mama lui, ametita si ea de o saptamana de cosmar (mama cu semi-pareza, bebe cu 39 de grade ), a uitat sa-l schimbe la culcare si a stat cu acelasi pampers de la 5 dupa-amiaza.
LIA, vezi sa nu se irite puiul tau de la servetele umede, eu asa am patit, am schimbat Johnson cu Baby Care cu musetel si i-am facut un fund rosu ca de maimuta. Azi am plecat in pospectari pe la farmacii si i-am luat Pampers.
Fetele, aveti grija cu kk verde ca noi asa am patit-o cu Matei de a ajuns la diaree cronica, azi un pic, maine mai mult, verde, maro, miros urat si tot asa. Doctorita de spital mi-a zis ca o cauza foarte probabila este sucul de morcov -cica sucul crud da diaree, supa de morcov constipa.
Hai ca mai vin, profit ca doarme Grasu' Compasu' sa fac si eu ceva de papa.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/album?.dir=/a949
Mamica super fericita + MATEI-GEORGE (23.08.2004)
Povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36243
corianai spune:
Buna,
Nici nu stiti ce ma bucur de victoria lui Base!! am avut emotii nu gluma, eram pregatiti sa sarbatorim aseara si ne/am culcat sucariti ca parea totul incert...
Azi am fost la intalnirea cu mamicile si asistenta si am discutat despre mancare. A zis ca e ok daca are doar 4 mese pe zi si doar 500 ml lapte. Sa continuam cu o masa solida de legume si sa incercam gustare din fructe. Cum cu marul nu am avut succes de azi trecem la altele, mango, coacaze si banane. De zaharul ala inveted din piureurile gata preparate la borcanel a zis ca nu e problema, in special la ale lor care contin o cantitate minima... cica norvegienii de exemplu le fac mult mai dulci. Oricum e zahar din fructe si nu dauneaza. In plus sa incercam cate putin porridge seara pt a se obisnui treptat cu glutenul. Si ca sa o invat cu apa a zis ca pot sa/i amestec cam 1/4 din cantitate suc de fructe cu apa. Si ne/a repetat ca sucul de portocala e cel mai putin recomandat fiind agresiv pt stomac. Cica ei au renuntat la el de 15 ani incoace...
Am vazut ca mamicile pe aici se gandesc sa revina la job prin aprilie, deci cand vor avea puii 9 luni. Fac schimb cu tatii, care urmeaza sa stea acasa pana la un an jumate. Nu le/am mai povestit cum unui prieten ii spun colegii saru\mana pt ca sotia a ales sa inceapa serviciul, avand un salariu mult mai mare decat al lui. In fine, chestie de obiceiuri...
alice2004 spune:
Ce bine, ce bine, ce bineeeeee ca a cistigat Basescu !!!!! Si ce bine ca nu am pus pariu ca va iesi Nastase, ca pierdeam ... adevaru este ca eram sigura ca Basescu va pierde la mustatza in fata lui Bombonel, da' uite ca m-am inselat ! Si ce bineeeeeeee ca m-am inselat !!!! Acu' sa vedem ce va urma ...
Alice si Andrei Florin (12.08.2004)
http://community.webshots.com/user/alice20041
alice2004 spune:
Si nu putea sa cada mai bine victoria, ca ieri Moflici a implinit 4 luni si azi e ziua mea de (unul din) nume ...
Alice si Andrei Florin (12.08.2004)
http://community.webshots.com/user/alice20041
Dorsilia spune:
Alice, La multi ani amandurora!
Sa stii ca m-am strafocat la inceput cu tifonu, ca nu vroiam sa manjesc robotu pt o lingurita de suc, apoi am gasit la menaj cu 20 de mii o sita de plastic fina-fina, o pot si fierbe sau opari, si pun pulpa in ea si apas usor cu lingurita...iese sucu instant