GOBLENUL = pasiunea mea!
Raspunsuri - Pagina 3

Christel spune:
Mi-am cumparat si eu de curand 2 goblenuri, mai de incepatori asa dar nu prea stiu cum sa incep ca sa iasa bine, poate imi dati si mie cateva sfaturi despre cum se coase. Mai demult imi aratase cineva dar am uitat.

Ramonika spune:
Christel, fiecare goblen cumparat ar trebui sa aiba un minim de instructiuni inauntru. Asta mai mult ca sa vezi cum se face punctul de goblen. Cel mai important este sa asezi panza pe un gherghef sau pe o rama de lemn, unde sa stea foarte bine intinsa, altfel nu iese bine. Alt secret ar fi sa nu faci noduri, ci sa prinzi ata pe dedesubt printre celelalte. In rest, e cam greu sa-ti explic aici cum se face punctul. Oricum, e bine sa cosi punct cu punct, nu cate doua, cum mai recomanda unii, pentru a-ti iesi goblenul mai finut.
Eu am numai peisaje pana acum. Imi plac la nebunie, insa nu prea ma dau in vant dupa naturi statice, alegorii si alte chestii din astea. Poate dupa ce epuizez toate peisajele, ma apuc de altele, insa asta se va intampla probabil pe la 50 de ani...
Ramonika si pisica

jojo_nr1 spune:
cand eram in facultate ma obseda goblenul.era ca un viciu,abia asteptam sa ajung acasa sa cos.mi-aduc aminte intr-o noapte pe la 1 stateam cu colega mea de camera si coseam iar la radio era transmisa in direct distractia din Salsa II.ne chemau in disco,auzeam muzica,distractie,in plus de asta discoteca era aproape de noi,dar nu am cedat.chiar ziceam ca suntem ca niste babe,in loc sa ne distram noi ne facem zestre.a durat cam 1 an obsesia mea,acum nu am timp deloc,chiar am un peisaj f frumos inceput de vreo 2 ani si nu stiu cand am sa-l termin.

irina.c. spune:
Si eu sunt pasionata de goblen,imi plac cele de Focsani.Imi place sa cos icoane,dar de cand s-a nascut Ilinca ,nu am mai avut timp.Imi place in general lucrul de mana:impletit,crosetat,brodat,croitorie...Stiu sa fac de toate,sper sa ii transmit asta si fetitei mele.Lucrul de mana e foarte relaxant si reprezinta un mod placut si util de petrecere a timpului.Abia astept sa am din nou timp pentru cusut...Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

flori76 spune:
Christel,ca o completare la ce ti-a zis Ramonika:ca sa iasa "curat" si frumos goblenul si pe dos eu lucrez asa:de la stanga la dreapta lucrez de sus in jos(adica bag acul sus si apoi jos),iar de la dreapta la stanga lucrez de jos in sus.
Sper ca nu te-am bagat in ceata de tot
Flori Sarbatori fericite tuturor!
noi

Claudelu spune:
Acum am vazut si eu subiectul asta!
Pai goblenul e marea mea pasiune, dar din pacate de vreun an nu am apucat sa pun mana pe niciunu...sunt de-a dreptul indragostita, dar numai de cel cu puncte, cel picctat nu-mi place!
Am vreo vreo 11-12 goblene la activ...la un moment dat am facut doar pentru banii si a iesit binisor, aveam de mers in excursii...eram studenta pe atunci si aveam nevoie de multi multi bani
Claudia si Raul
Martie-Aprilie 2004

Ramonika spune:
quote:
Originally posted by Claudelu
Acum am vazut si eu subiectul asta!
Pai goblenul e marea mea pasiune, dar din pacate de vreun an nu am apucat sa pun mana pe niciunu...sunt de-a dreptul indragostita, dar numai de cel cu puncte, cel picctat nu-mi place!
Am vreo vreo 11-12 goblene la activ...la un moment dat am facut doar pentru banii si a iesit binisor, aveam de mers in excursii...eram studenta pe atunci si aveam nevoie de multi multi bani
Claudiasi Raul
![]()
Martie-Aprilie 2004
Claudelu, zi si noua unde vindeai goblenele si daca luai convenabil pe ele. Ca ma bate un gand si pe mine, insa nu stiu unde sa le vand. de asta am zis fetelor din strainatate ca poate le vindem pe acolo, insa nu s-a ivit nimeni deocamdata.
Ramonika

Burtocika spune:
Si mie-mi place sa brodez, nu stiu daca ce fac eu se cheama neaparat goblen, daca lucrez cu cruciulite pe etamina banuiesc ca tot goblen se cheama ... N-am lucrat niciodata "la liber", adica dupa model tiparit pe hirtie si sa stau sa numar punctele ... nu ca n-as fi vrut, dar mi s-a parut prea complicat si n-am avut timp ...
Si eu am studii superioare, si 2 masterate, si nu mi se pare ca ma injosesc cosind goblenuri, ba chiar tricotind din cind in cind. Ma linisteste si ma relaxeaza.
Cred ca ideea preconceputa ca numai femeile fara studii fac goblenuri provine din faptul ca in general ele au mai mult timp (sau poate si asta e o idee preconceputa).
Ce nu imi place insa sunt modelele de goblenuri pe care le gasesti prin magazine ... Peisaje, natura moarta, portrete si chiar si icoane ... mie mi se par cam kitsch. Culorile nu sunt intotdeauna fericit alese, si intotdeauna cind ma uit la modeleleexpuse am o retinere in a cumpara ceva ... Prefer florile sau ceva foarte pastelat ...
Ca sa nu mai spun ca nu se potrivesc neam in casa mea destul de moderna ...
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai

laurajr spune:
Mie imi place sa cos reproduceri dupa tablouri celebre sau peisaje, nu alegorii.Ba am cusut una se numeste cai in furtuna parca cu 7 cai si cu multe nuante de mov .
Este de departe cea mai placuta ocupatie cand am timp dar se pare ca asta imi lipseste cu desavarsire ...
Am noroc ca si soacra mea e fan Goblen si mai facem schimb de modele !

irina.c. spune:
Aici gasiti un programel care va face diagrame pentru cusut dupa o fotografie(contra cost,desigur) http://pointdecroix.levillage.org/point_de_croix.php?page=modele
Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."