Bebelusi de sept-oct 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 7
Kittie spune:
Biamar, mi-ai citit gandurile! In sfarsit vaz ca n-am fost chiar complet turmentata cand am explicat :))
Pup fetele, ma retrag, ne urez o noapte linistita!
blue77 spune:
Salut fetelor
Mina te-am batut hio hi hi , eu stau de o saptamana in casa ca am doua unghii infectate sac.De o luna sunt pe antibiotice doctori si toto , asa, e mai bine acum dar am iesit un pic duminica si am mers si mi s-a intors durere la o unghie de parca nu facusem nimic sa-mi treaca.In fine saptamana asta n-am iesit deloc sa-mi treaca , toto nu mi-a trecut de tot dar e mai bine.Am avut mereu probleme dar le rezolvam fara doctor si fara medicamente, se pare ca daca alaptam corpul nu mai e asa rezistent.
Fetele o intrebare intrebatoare care ma chinuie , voua v-a venit ciclul , eu alapptez si inca nici un semn o fi de rau?
Noi suntem bine, azi cam agitati un pic dar vad ca acum tot doarme de 2 ore ...
Pupici
Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian1/
marimar spune:
Cami-Florina eu beau cafea si alaptez . Am baut toata sarcina cite o cafeluta pe zi, de obicei dimineata. Fetita mea nu pare sa fie afectata, doarme bine, nu e agitata. Eu o fac destul de tare cafeaua si o beau cu lapte dar fara zahar.
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia
anamari spune:
Kittie-eu chiar ca nu aveam idee cum se zice...aici toate caditele de bebelusi au un suport-asa ca nu cred ca are un nume special...eu ii spuneam :chestie de aceea de pus in cadita ca sa nu-mi fie frica sa fac baie la bebe...
marimar- si eu bea cafea-ca eu sunt cafeino-dependenta-nu beau cafea de placere ci de nevoie, ca daca nu-mi beau cafeaua de dimineata ma maturi de pe pardosele...eu beau o cana de cafea neagra pe zi de ani de zile-drogul meu.
dixie-si eu mai am vreo 20 de kg de pierdut ...am pierdut deja 8 (gogosile astora ma omoara)...eu trebuie sa incep sa merg pe jos din nou, ca altfel tup in masina, cu masina incoace si incolo-nu le mai pierd niciodata.
mada-multumesc.
eu notez inca o noapte dormita in calendar. si asta pentru ca tati a venit acasa la 4 dimineata- l-au tinut mai mult la munca .acum , preocuparea mea e -cum sa o conving sa-mi adoarma mai devreme de 2 am cand vine tati acasa la 12? ca il simte, si sta treaza pe langa el, si apoi e asa obosita ca nu mai imi adoarme usor...
http://community.webshots.com/user/anababa100
Moss spune:
dragele mele, noi inca ne zbatem cu colicii...
ce-i drept acum s-au mutat ziua !
doarme noaptea pana pe la 5 - 6 dupa care vreo 12 ore nu mai doarme.
azi s-a trezit la 5, a mancat dupa care a stat treaza si vesela ceva vreme si au inceput crizele de plans.
faza este ca la un moment dat oboseste si da sa adoarma, o legan, adoarme 5 - 10 minute si atipeste dar se trezeste plangand de nu mai pot sa o potolesc si o iau de la capat...
si asta timp de 12 h. In tot aceste rastimp, cumulat cred ca doarme maxim o jumatate de ora.
pe la 17 a adormit, in sfarsit, dupa ce i-am bagat un supozitor si a facut un pic de kk.
acum o sa doarma pana maine dimineata, dar o voi scula sa manance.
voua vi s-a intamplat asa ceva ?
eu nu stiu ce sa mai fac. Sab Simplex ii dau in continuare...
pupici fetelor
roandre spune:
Buna fetelor!
Eu tot la ore ciudate dau raportul. In seara asta am fost la petrecerea sotului la Marriot si de abia ne-am intorsw si am intrat sa vad ce mai faceti.
Pe bebelina am lasat-o cu mama acasa si i-am lasat laptic de-al meu intr-un biberon (130 ml). Mi-a zis ca a papat tot lapticul asta si a mai cerut inca vreo 20 ml lapte praf. Este a doua seara in care papa si lapte praf si nu se mai stramba.....ii place chiar mult.
Marimar, bebelina a luat doar 150 gr in ultima sapt si doctorita a zis ca e putin si ii trebuie supliment de lapte. momentan ii dau doar seara cate 30 ml. Se pare ca s-a obisnuit si cu asta. Sunt curioasa daca saptamana asta ia bine in greutate.
Ma duc sa ma culc pt ca astazi am musafiri la masa....am atata de gatit!
Va pup!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre
anamari spune:
fetelor...
vi s-a intamplat sa planga bebeul si sa nu se potoleasca timp de patru ore...mi s-a mai intamplat si mie sa-mimplanga...da' gaseam ceva sa o consoleze. azi nimic. uite de abia a adormit de la 4 si jumatate...s-a sculat i-am dat sa pape si de la san a inceput plansul...mi-am zis ca inca i-e foame dar nu a vrut sa manance-plangea cu sanul in gura. am plimbat-o asm leganat-o -nimic...pana cand a intrat, cred intr-un cerc vicios...prea agitata sa manace ca lumea, prea fomista ca sa doarmas...si mai are si gaze pe deasupra. na ca acum s-a trezit din nou...a dormit 10 minute...o iau pe urmele tale moss,,,
ana maria cu bebe lia si alex(cel mare)
http://community.webshots.com/user/anababa100
LiliaToma spune:
Salutare, fetelor!
Da repede va mai miscati!
MIHAELA, LA MULTI ANI! SANATATE, PUTERE, RABDARE SI NUMAI BUCURII DE LA PITIC. INTELEGERE SI BUNASTARE IN FAMILIE.REALIZAREA A TOT CE-TI DORESTI!!! PUPICI, MULTU, MULTI
Cybip, ce sa-ti zic, stiu ca ti-e mila ca ii e foame si plinge si eu i-am zis la fel medicului. Si ea a zis ca sa ma chinui doua zile asa cu ea, sa ii dau ceai intre mese sa o mai bibilesc( desi cind ii e foame nu ii arde) si ca peste citeva zile isi va forma singura programul deja. Eu asa ii fac dar si acum mai am zile cind plinge si la o ora jumatate.
Sa stiti ca si la mine stranuta de foarte multe ori pe zi de cind s-a nascut.Si medicul a zis ca nu e ceva anormal la bebelusi.
In privinta suportului de baie, si caratului caditei.Eu tot nu inteleg, de ce trebuie sa cari cadita cu tot cu apa, Kittie.
Nu ar fi mai simplu, pina iti cumperi suport sa duci cadita goala si apa sa o cari cu o cratita mai mare, sau eventual o galetusa pe care o tii pentru apa curata? Iar inapoi, o duce el tati, ca vine odata si odata, sau o torni intr-un lighean , galeata pentru mop ca e mai comod.Am zis si eu asa... Acum fiecare cum ii e mai comod.Noi nu avem probleme ca fara tati nu se trece nici o baie. Chiar sunt curioasa daca i-ar lipsi tati cind nu va fi pe acasa.
Moss vreau sa-ti zic ca majoritatea mamicilor trec prin aceasta perioada. Si eu am stat cu ea in brate zile intregi. Si dormea cite o 2 ore cumulat, si mai plingeam si eu cu ea pentru ca imi iera mila si de ea si de mine. Am incercat mai multe feluri de picaturi pina mi s-a parut ca Bonissan ii face un pic( nu te bucura nu de tot) mai bine.
Acum, ce sa faci, rabdam si noi ca chiar si acum nu trece zi fara recital.
Apropo, am citit si eu in " Mama si copilul" si intr-adevar scrie de contaminare.Si de aceea v-am si intrebat ca nu prea eram de acord cu ce se spune.
Ei,dar tot il aruncam asa ca... pursisimplu am avut cazuri cind a mincat dintr-un biberon de 130 doar 20 si ma uitam la el si nu stiam daca sa-l arunc sau nu.
Asta e. Sa fie bebeii sanatosi ca lapte praf... este la magazin slava Domnului.
De ciclu, am citit eu pe undeva ca cit timp alaptezi nu vine ciclul( dar insarcinata poti ramine, hehehe, nu va bucurati)
acum nu stiu daca e adevarat, mie una nu mi-a venit inca de la nastere.
De impartasanie, eu cred ca pina la urma fiecare cum vrea. Daca ar fi dupa tati al nostru, nu s-ar duce deloc, ca nu prea e cu credinta.
Eu am fost cu ea de Sfintul Nicolae si tare imi iera frica ca o sa racneasca( la botez a facut un concert de mai mare dragul cind i-a dat vinul)
Dar ea nu a zis nimic. Iera prea preocupata sa-l scuipe inapoi
Pupici si weekend placut
Lilia si printesa ei Amelia
Kittie spune:
Cred c-au patit ceva bebeii.. si-al meu e tare agitat, tocmai l-am lasat sa planga ingrozitor pentru ca nu se linistea sub nici o forma si simteam ca nu mai am rabdare asa ca l-am lasat vreo 10min sa urle si dup'aia l-am luat in brate si a adormit instantaneu. Chiar vroiam sa va zic - al meu are o noua fasoana - incepe sa planga atunci cand ii e somn.. da-i da niste urlete de nu mai stiu ce sa-i fac..
Blue, eu am avut o oarescare sangerare de pot sa-i spun menstra, da' nu sunt tocmai sigura, ca lohiile se terminasera si dup'aia venii un val "proaspat" si de cu totul alta culoare.. Oricum eu eram in ceata si inainte cu menstruatia mea, cand era, cand nu era, si mai mare rasu atunci cand era...
fetele cu problemutele la unghii - era o chestie cu ceapa, nu mai stiu exact daca tb crusa sau coapta, pe locul cu infectia si iesea singura toata... O sa va zic sigur maine sau poimaine ca o intreb pe mama..
Anamari, mie nu mi-a fost frica la inceput, acum, in schimb, asa se misca si atata putere are incat cred ca o sa iau si eu un reductor.. si cred ca am rezolvat si problema cu caratul, Lilia
- pun cadita pe masina de spalat si dusul in cadita direct.. e mult mai usor, si super inalta, asa nu ma mai doare si spatele de la aplecat. Si daca sunt prea obosita si n-adoarme bebe (si nu e tati acasa), o las acolo pana vine el, ca sa "contribuie" la baita :)
Moss, tot io :) - sa stii ca si eu am patit-o la fel, nu mai stiam ce are, se trezea direct plangand, adormea plangand si se trezea din 10 in 10 min urland din nou , absolut inexplicabil. Pana la urma i-a trecut, nu i-am facut nimic, m-a tinut asa o saptamana de capiasem, si dup'aia s-a cumintit singur. Si acum gangureste si e super bine dispus cam 40min dupa masa dupa care se cam plictiseste si daca nu e nimeni pe langa el sa-i cante in struna, incepe sa planga . greu greu (dupa vreo 2 ore) adoarme cam 20min si dup'aia gata , incepe sa tziuie din nou. anamari, cum ziceam si la inceput, cred ca se intampla ceva de-i apuca pe toti asa agitatia! Prea ciudat.
Roandre, parca ziceai ca e ziua ta - La multi ani!
Hai ca pana am reusit eu sa scriu cred c-ati mai postat cate ceva, ca bebe al meu dupa ce a dormit 10min dupa urlete, iar dadea semne de trezie si-a trebuit sa plimb carutul prin casa, sa-i treaca (mai nou sta in carut ca sa nu-l mai iau in brate si sa se obisnuiasca asa.)
Pupici
LiliaToma spune:
Iarasi eu... Vreau sazic ca ma alatur si eu cu bebe la copii agitati.
Si pitica mea este cam agitata de vreo 2 zile. Cind o apuca racnetele o tine asa si nu ia nimic, nici brate, nici suzeta, de sin si biberon in asa momente nici nu vrea sa auda.
Acum doarme. In general dupa masa adoarme si cind se trezeste, daca ii trancaneste cineva la ureche e mare scandal.
Eu nu mai stiu ce sa-i spun toata ziua. Asa ca mi-am scos de pe net noste povesti si sta si asculta cu niste ochi mari de zice ca inteleg tot. Nu mai zic ca atunci cind mai face si cite un 'ghi' in timp ce eu citesc de parca ar comenta ma umfla risul.
Cum mincatul la noi e mai greu. MA rog la ea de fiecare data. Si cred ca intr-o ora mincam si noi 120 ml de lapte, dar fara plins nu e bun, macar de vreo trei ori dar tot trebuie sa racneasca de nu stii ce a apucat-o.
Buun, v-am pupat pina cind,
vad ca azi nu se da lumea in vint cu scrisul
Lilia si printesa ei Amelia