Bebelusi de sept-oct 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 4
marlen_b spune:
Nu v-am mai scris de muuuuuuuuuuuuult!
Am fost pe 6 decembrie la controlul de 2 luni. Avea 5800 g si 58 cm (la nastere 3300 g si 52 cm).
Mi-a spus medicul sa incep sa-i dau suc de morcovi; o lingurita in prima zi, pana la 6 lingurite in a sasea zi. Mi se pare prea devreme. Voi ce spuneti? Le dati bebicilor altceva in afara de laptic si ceiut? Andreas papa laptic de la mami si doar cand nu se satura Milumil 1 (130-250 ml in 24 de ore). Si Baby Drink.
Ceaiul de musetel cum se da?
Va pupam pe toate,
Marlen si Andreas - DN 5 oct.
Marlen - DPN 5 oct.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/marlen_hg
Kittie spune:
Hai ca veniram si noi..
Mel G,Mina, multam frumos de raspunsurile cu .
Moss, hapoi nu te supara asa, nu scrisesesi nicaieri ca-i dai Sab Simplex.. Eu asa am crezut, deci, ca sa nu iasa iar cu confuziune, uite, cum mai zicea si Mari74, si eu i-am dat Sab, Bonnisan, Gripe Water si Debridat.. Le alternam in cursul unei zile in asa fel incat nu ramanea nici o masa neacoperita. Cu toate astea, mai plangea si el.. Nu stiu sa-ti spun de ce, poate de nervi (mai ales seara, dupa o criza de colici, urma criza de nervi).. Ai si tu nitica rabdare, o sa treaca, daca altfel nu se linisteste..
Mina, merge cu marsupiu, da' m-am hotarat sa-l mai scot in carut, cat mai e frumos, cand da zapada ori ploicica ori cand ies insotita (adicatelea la cumparaturi), bagam marsupiu.. Al meu are 6 si un pic (neoficial, marti mergem la masuratori de 2 luni), deci inca se mai poate. Plus ca ma antrenasem inainte atata vreme cu caratul caditei cu apa.. Si sa stii ca si-al meu e cu masa de 3-4. Depinde, are nopti cand doarme snur pana dimineata (7 sau mai mult, chiar), nopti ca cea care tocmai trecu in care nu vrea sa doarma sub nici o forma mai mult de 2ore dupa ora 4. Si asta cu mine in pat (pe mine, mai exact), daca atinge patutul lui e cu tepii , tre' sa mai rabdam nitel, cred ca acum, dupa 2 luni o sa se potoleasca.Stiu ca pe la 3 luni deja dorm toata noaptea( ma rog, pana pe la 7..).. Chiar ca-i scriam lui Moss acum si ma gandeam mama, mama, ce mai plangeam de colici! Uite c-au trecut, sa vezi cum se duce timpul si-or sa inceapa sa doarma toata noaptea de-o sa uitam si umbra noptilor nedormite..
Danina, vezi sa nu fie temperatura apei, al meu urla cateodata ca era apa prea rece, cu toate ca foloseam termometru de baita pentru bebei si era la HOT indicatorul. Acum nu mai pun nici un termometru si-i las apa la aceeasi temperatura la care-mi place si mie si nu mai are nici o problema.. Sau poate sa fie o criza, io stiu.. ca acus nu vreau sa patesti si tu cum o patit Lorena - pei, madam, crezi tu ca te-am tzintit ca sa-tzi fie rau? Ben, non! Io vrusei sa va incarc si pe voi cu nitzica intzelepciune made in Kittieland si iote ca mai dadu si gres! Pai si io am vrut sa-l scot de multe ori si ma-ntorceam illico acas' ca tragea niste cantari de se uita lumea la mine pe strada ! Stii si tu cum sunt piticii pe toane! Vezi, daca erai in Ro si mergeai pe stradutele noastre cu nenumarate gropi, leganai piticu si=adormea lol , Frantzia tzi-o trebuit , astazi cum o fu?
Danina, io fusei acu' juma' de luna dupa toate actele - tre' sa mergi dupa negatia aia langa Arcul de Triumf unde era casa aia de copchii vizitata de Michael Jackson, daca mai tii tu minte.. Oricum, e pe colt, cred ca o recunosti tu.. De acolo iti dau negatia cam in 2 zile si tre' sa mergi cu ea la primaria unde stai tu, ca sa depui, impreuna cu 2 dosare cu sina, copii dupa certif copilului, bi tau , negatia in cauza , livretul de familie (parca asa ii spune) (parca mai era ceva, da' oricum, sa fii pregatita cu cate 2 copii xerox din fiecare actulet gen certif de nastere si bi tau) > la mine a fo o problema, ca nu se mai depuneau la primarie de vreun an si ceva (dar nimeni nu stia asta!!!) si se depuneau la centrul ala unde se incaseaz\a impozitele , na' c-am uitat cum ii spune. Si alocatia iti vine acasa dupa 2 luni de la depunerea dosarului, iar indemnizatia o iei luna urmatoare (la mine pe 20 si pe 21 ale lunii). Cam asta e tot.
Lorena, acum am ajuns la postul cu fericirea maxima . vezi ca pana la urma o fo bine? Nu mai la mine ca vrut bine la matale !
Am si eu o intrebare - are cineva suport pentru cadita lu' bebe care se pune pe cada de baie normala? Imi aduc aminte de cand eram cu el in burtica de un catalog pe care-l rasfoisem si avea o chestie d-asta si nu mi-am dat seama cat de necesara o sa fie, acum poate doar cu hipnoza regresiva sa-mi aduc aminte ceva din perioada aia .. asa ca ajutati-ma si pe mine, va rog
Poupi
timea spune:
Salutare,
Noi am fost ieri la dr. avem 5.81 kg la trei luni fara 2 zile, a zis ca-i bine oricum este peste media la fete...contiuam cu tratamentul inca 1 luna si dupa aia vedem....
A facut ceva scandal ieri la lonsult, cand i-a bagat lumina in ochi si chestia aiai in urechi .. insa culmea supararii a fost cand a pus-o in fundulet... mami nu face decat ce vrea ea nu ca si dr... asa m-a distrat mutra ei de suparata... ca se vedea ca plange de enervare...
Am inceput ssa o pun pe burtica.. isi tine bine capsorul...
Roande citeam ca tu ai pus-o in fundic intre perne de cand?
Cam atat la apel...
Noi in continuare exclusiv titi... a crescut bine si are slava domnului pofta... eu as vrea sa o tin cat de mult pe exclusiv... vine si vremea de dat alte cele...
Numai bine
Timea si Mara 3 luni fara 1 zi
http://community.webshots.com/user/timea2004
danina spune:
Kittie de obicei tot dupa termometru ma iau dar nu cred ca apa ar fi problema insa am descoperit ca ii place sa o spal cu fata in jos si asa nu mai imi urla. Merci o sa ma duc sa o declar si eu pana acum nu prea am avut timp.
Astazi am pacalit-o si mi-a dormit de dim de la 5:30 la 9 am pus-o langa mine si ia placut insa nu vreau sa o obisnuiesc asa,desi imi e asa draga cum se inghesuie in fata mea de nu mai pot.
Acum s-a facut ora ei de masa, a mea inca nu si-a facut un program fix mananca cam la 2-2:30 si uneori si la o ora dar asta mai rar si noaptea cam tot asa de aceea sunt somnoroasa tot timpul.
Va pupic sweet
http://community.webshots.com/user/danina120
Danina si Dienutza
lorena_andreianu spune:
Kittie, ce sa-i fac daca s-a nimerit sfatul tau in aceeasi zi cu patania mea? Am sarit si eu, ca eram disperata. Noroc ca a recuperat.
Azi... deh, a dormit, sa zicem. E mai greu ca e la perioada de obisnuit cu tzitzi la 3 ore ca eram tot la 2 ore noi Vad ca merge... mai un ceai, mai o zdrancanica...
Totusi mi-e sa nu-l fi prins vreo raceala ca s-a trezit de dimineata cu muculeti si pe zi a tusit de vreo 3 ori (s-o fi innecat copilu' si sunt eu nebuna) si parca hârâia un pic... sau o fi fost ca l-am mai lasat si sa bâzâie ca eram cu mainile in cratiti... Febra vad ca nu are. Sper sa-mi fac griji degeaba.
Mai nou l-am prins cu degetul in gura. Sa mi se faca rau!!! Nu stiam eu de ce are manecile mereu ude... aste pentru ca le linge, fetelor! Mi s-a zis ca descopera si el... atunci inseamna c-o sa-i treaca. Sau nu?
Timea, ti-am vazut puiutza. Sa va traiasca! Asa mandrete de fata...
Va pup ca-l aud ca s-a trezit.
si Miron Radu (DN 06/10)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian
Mada spune:
buna fetele!
Kittie, eu am un suport din ala de baie l-am luat din selgros e 300,000 se vede parca intr-o poza din albumul nostru. E tare bun eu il recomand cu caldura este foarte comod, nu ai grija cu apa in urechi si ea se simte in singuranta il el ea nu a plans nicodata la baie, mai maraie dupa, cand o imbrac.
am iesit azi afara, meyyy un frig de am inghetat, ea era bine imbracata nu i-a fost frig dar eu eram cam despuiata asa ca am inghetat.
intru mai tarziu din va pup
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
http://community.webshots.com/user/madaspa
cami-florina spune:
Salutare mamici!
LiliaToma eu stiu ca nu este bine sa mai pastrezi laptele dupa ce i-ai dat pentru ca saliva lui a atins laptele si l-a contaminat.
Marlen_b si eu am inceput sa-i dau cateva lingurinte de suc de morcovi iar in zilele urmatoare ii voi da amestecat si cu suc de mere.
Medicul pediatru mi-a spus sa nu-i dau nimic pana la 4 luni si atunci sa incep cu supa de legume, dar am ajuns la cocluzia ca in privinta diversificarii doctorii au pareri diferite.
Bebitul meu vrea sa stea in fundulet dar iarasi se zice ca nu este bine sa-llasi sa stea singur pana la 4 luni.
Pupici la bebici
Cami si Ben
danyce spune:
Mamicilor, intru si eu acum sa va zic ca zilele astea plecam la bunici si ne intoarcem duminica. Asta ca sa vedeti ca absentam motivat. Alma rade cu gurita pana la urechi si nu pare sa o deranjeze tusea. Eu i-am luat oricum un siropel de tuse homeopat sa i-l administrez daca nu ii trece pana maine.
Pupici si weekend placut tuturor,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca
http://community.webshots.com/user/danyce103
Kittie spune:
Ia stati asa, c-am vazut un post simpatic rau
Cami Florina, cu ce se contamina laptele daca-l atinge bebele cu limba? Nu te supara pe mine ca ma-ntreb asa, da' era tare amuzanta frazutza ta ca s-o las neobservata lol
Timea, ti-am vazut si eu printesa! Tare haioasa - si eu il pun pe bebe intre perne. Adica il pun motz in pat sprijinit pe o perna nu chiar verticala si cu bratzele pe inca alte doua perne (d-alea "tubulare", ca nu stiu altfel cum le zice) si (daca e in toane fericite) imi trage niste gangureli si niste rasete-n hohote d-acolo ca mor de ras si de plans in acelasi timp. Cred ca le place la toti foarte tare pentru ca pot sa vada mult mai multe lucruri decat stand pe spate la ei in pat (al meu, de ex, adora sa stea pe umar, d-aia i-o place si-ntre perne).
Danina, rezerva-ti o intreaga dimineata pentru istoria asta. Ma rog, pentru prima zi nu e mare scofala, cu negatia aia! Numa' o hartiuta de completat, da' dup'aia, cand mergi la depunerea dosarelor, hehe! Eu am cutreierat jumate' de Bucuresti cu deosebita informare care domneste intre institutiile romanesti..Si neaparat sa treci pe la starea civila (in sect tau) sa-l treaca pe bebe in livretul de familie! Asta fac pe loc, deci nu e mare problema! ca uitasem sa-ti spun asta. Sper sa mearga la tine mai usor, ca mie-mi venea sa iau pe cineva la bataie in ziua aia, cu cat m-au plimbat pe drumuri pentru 1.4 mil si inca niste maruntisuri pe luna! Bataie de joc, ca in toate cestiunile functionaresti de prin tara asta. (m-am incins, nu? )
Lorena, lasa-l mama sa-si pape degetelele, dac-asa ii place baiatului! Eeeee! Si-al meu fornai in niscaiva zile, cum eram eu cu raceala deja ma pocnea plansu' sa nu ia si el . In ciuda fornaielii si a celor 2 ori/zi cand tuseste, plus stranuturi la curentii de aer, nu facu bebe nimic! Sper ca si-al tau sa fie ok! Si sa nu mai fac-asa crize sa se supere mami pe Kittie . Si-al meu e ciudos seara! Si-nainte si dupa baie e in toane bune vreo 3 sferturi de ora dupa masa si dup'aia incepe sa planga de plictiseala. Si daca-l las din brate mi-am asigurat si criza de nervi dupa aia de plicti.. cu cantec piticii astia!
Mada, io zic de o chestie care se pune PE cada noastra de baie (ca un suport de cadita) si pe care se fixeaza cada LOR de baita. Ca sa nu mai car cadita aia cu apa ca ma omoara de spate (mai mult pentru ca e asa de incomod de tinut, nu ca e ingrozitor de grea).. Chestie de care-mi zici tu (n-am vazut-o in poze, o sa ma duc acum sa ma uit) , din cate am inteles eu, e "reductor de baie".. adica o treaba care se pune in cadita lor ca sa nu alunece la baie.. Ma citesc si nici io nu pricep ce-am spus.. sper ca tu intelegi mai multe ca mine, ca bebe papa de o gramada de vreme si nu pot ajunge la bucatarie sa-mi fac de mancare si mi s-au albastrit intestinele de foame si mi-am pus laptop'u pe genunchi sa mai uit de haleu..
Kittie spune:
Mada, avusei dreptate - ai reductor de baie...
Ptiu ce frumusete di cupchil ai
Lorena, acum m-am uitat si eu la pozele voastre - tare mult seamana bebe al tau cu bebe al meu.. Io nu i-am mai pus poze in album, da' acum, ca se apropie si al meu de 2 luni (pe 13), o sa-l mai trag pe camera, sa vezi si tu asemanare !
Pupici