Bebelusi de sept-oct 2004 (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Sunt si eu mamica unui baietel: Stefan Adrian nascut pe 14 octombrie, 3,9 kg, 52cm. Am fost pe lista de viitoare mamici de octombrie-noiembrie dar de cand am nascut abia acum am intrat si eu pe DC. Am o intrebare pentru mamicile din Romania de la acest subiect, de ce fac vaccinuri cumparate ? Nu mai sunt bune cele romanesti pe care le-am facut si noi. Maine merg cu baietelul la vaccin si doream sa stiu si eu de ce voi cumparati vaccinurile ?
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Salutare la popor!
Apoi daca v-am auzit si pe voi cu bebei agitati m-am mai linistit...In plus copilu' s-a mai linistit si el.Imi mai ramane doar grija dc nu cumva cere papa prea rar.Am inteles ca pe masura ce cresc bebeii creste si pauza dintre mese dar chiar 5 si cateodata 6 ore pauza intre mese la miezu' zilei o fi bine?? (Nina Help!)
He, he Mina eu nu am ajuns inca la poezii da' in schimb cred ca am isterizat vecinii cu cantatul.Am un CD Cutiuta Muzicala de care bb nu e interesat decat dc cant eu peste.Si eu cant cat ma tine gura, deja cred ca pot canta cantecelele de acolo si dc ma trezesti brusc din somn.
Si eu tin mai tot timpul o vezioza chioara la bb, mai putin cand decretez eu ca tre sa inceapa somnu' de noapte.
Rufele le spal cu detergent normal.Le clatesc de doua ori ca sa fiu cu inima impacata.
Lucia bine ai venit! Sa-ti traiasca baietul!Cica vaccinele importante imunizeaza la mai multe chestii si dau reactii mai slabe sau deloc.La noi asa a fost, adica nu am stiut ca a facut bb vaccin, puteam sa-l iau la palme peste locul intepaturilor si nu zicea nimic.
In ultima vreme il adorm plimbandu-l cu carucorul prin sufragerie. de multe ori merge.
Cristiana&bb Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Buna mamici,

Noi am facut binecuvantarea Alexiei pe 5 decembrie si apoi am venit in Brasov, la mama. Bebelusha a dat dovada de personalitate puternica si a plans in timpul binecuvantarii iar pe mine m-au luat toate transpiratiile, mi-era teama ca o sa planga asa de tare de nu se vor mai auzi rugaciunile in biserica. Poze nu prea avem pentru ca au fost facute fara blitz si au iesit neclare.

Suntem bine, mama are grija de noi, Alexia mananca numai san chiar si la 2 ore si ia in greutate. Pentru lactatie eu iau spirulina si bere fara alcool care isi fac efectul la mine. Kk face la 3-4 zile si umple pampersul. La baitza ii place foarte mult, rade si isi arata gingiile stirbe.

Singura problemutza care ar fi aici se numeste Bijou si este fosta noastra pisica care se uita cam urat la bebe si prin urmare trebuie pazite amandoua. Matza e curioasa in privinta bebelushului dar a scuipat-o de cateva ori si nu vreau sa-i dau ocazia sa-i faca ceva rau.

Va pupam.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria

http://community.webshots.com/user/lastusedpixel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

supozitoarele adica "supozitoare cu glicerina pt copii", se desfac cu grija din ambalaj (se taie cu foerfecuta pe o parte ambalajul...altfel se strivesc) si se taie in lung cu forfecuta. se foloseste cate o jumatate. se umezesc putin si se introduc. il tineti putin cu piciorusele ridicate si il strangeti delicat de poponeata.
pana sa folositi supozitoare e recomandat sa incercati cu varful de la termometru, sters cu spirt si gresat cu putina crema... se ridica bb de picioruse, se introduce delicat varful si se "amesteca" usor. ( doar varful, nu intoduceti si partea lata!!!!!!!!)
de regula se recurge la astfel de masuri atunci cand trec mai mult de 24/36 de ore de la ultimul scaun. mai devreme DOAR DACA ARE SEMNE VADITE, ca-l deranjeaza RAU, burta. (astea sunt sfaturile celor de la spitalul de bbei!!!!!)
masanu-i chinuiti cu ore fixe!!! aici am subscris la parerea unora dintre doctori, pt ca nu-s toti de acord cu programul "liber ales". atata timp cat bb e in graficul normal de dezvoltare hotaraste singur cat si cum papa.
kkadaca nu e verde! sau negru! nu e alarma (poate avea diverse nuante...)
detergent o prietena care e cineva pe piata detergentilor in tara asta mi-a spus ca : in urma testelor de laborator!!! cel mai putin "toxic" e Omo, iar pentru mai multa siguranta PERWOLL de la henkel (care ar fii cel mai recomandat pt bbei) + evident balsam "extra care"

scuze pt prea multe detalii..dar eu le-am gasit utile pe pielea mea...

dixie si cristia sper ca am reusit sa raspund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Si eu sunt ingrijorata din pricina lui Damian pentru ca de cand am facut vaccinul (adica joi pe
8 dec) , bebe nu prea mai mananca si a devenit un pic mai agitat. Saptamana trecuta mi-a
luat doar 100 de grame, abia astept sa vad si sapt. asta ce face. O avea si el emotii ca stie ca
se apropie Craciunul si botezul (pe 26 dec).

Am si eu o intrebare ?? Voi credeti ca anumite mirosuri le pot da stare de agitatie la astia
mici ? Intreb pt. ca tatal meu este pictor si de cate ori ma duc la ai mei bebe mi se pare mai
agitat decat de obicei si ma gandesc sa nu fie din cauza mirosului din casa (cateodata se
simte mirosul vopselelor cu care picteaza tata si al uleiului de pictura).

Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Uite la ce ora ajung si eu sa dau raportul!

Am fost astazi la doctor si bebelina a luat 250 gr in 2 sapt. Eu nu ma mai stresez cu asta pt ca am citit ca la 4 luni e normal sa ia in greutate 450-600 gr. Am fost si la stomatolog cu fetita...si surpriza: i-a aparut un muguras de dintisor! Am notata in calendar ziua...lol

Dixie, ma intereseaza de vaccin pt ca noi pe 23 dec mergem sa-l facem pe cel de 4 luni. Sunt mari!
Referitor la kk, a mea a inceput cam de 2 sapt sa faca o singura data pe zi, dar atunci umple pampersul si ii ajunge pana la gat...hihihi.
Cristia si Alexuta mea papa uneori ziua la 5 ore, asta depinde de cat are chef sa doarma.
Hainutele lu bebe le spal acum cu Persil lichid pt ca inainte le spalam cu Omo si mi se parea ca nu se dizolva bine detergentul. Noi n-am avut probleme pana acum cu iritatiile de la detergent, desi la inceput foloseam detergent pt copii.

Lucia bine ai revenit si te astepam mai des pe la noi! Ii tinem maine pumnii lu bebe sa treaca cu bine peste vaccin!

Cami-florina, super ce a invatat bebele sa faca. A mea nu vrea sub nici o forma pe burtica (e capul greu...hihihi).

Pupici si noapte buna!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Roandre, ti-am vazut pozicile ;).
Super fetita, mare deja, asa e!
L-am vazut pe taticul cu marsupiu si vreau sa te intreb... (intre timp mi-am luat si eu marsupiu de la Chicco) chestiile alea laterale parca se pun sub manutele lui bebe, a.i. marsupiul sa-l tina si la fundulet si la subrat, nu? Voi nu il puneti asa?

Eu asa incerc sa-l pun desi al meu e inca mititel si i se cam pierd manutele pe acolo ;-0)...

Vaccinul se face cu plata pentru ca e mai bun decat cel oferit gratuit de catre stat... Astia se vaita la noi ca a scazut natalitatea, dar nu ofera si ei macar conditii calumea pentru mamici. Asta e.

Dixie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna fetele
lucia si ela 2001 bine ai (re)venit!
caca facem si noi o data pe zi de regula, azi a facut de 2 ori spre exemplu. in toate cartile de specialitate am vazut ca scrie ca KK verde este absolut normal.
Nina as dori sa te intreb si eu o metoda de a-mi face copilul sa adorma la ore rezonabile. de o saptamana aproape iar am revenit la programul de somn de pe la 3 noaptea pana la 4 dupa amiaza. nu reusesc sub nivi o forma sa o tin treaza ziua.
a regurcitat ma duc sa o schimb si revin

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

am revenit
duopa cum vedeti e 1 si ceva apropae si jumate si noi nu dormim.
dar cand adoarme doarme cel putin 7 ore neintoarsa fara papa fara nimic. singurul lucru care ma intereseaza ar fi sa-i aduc ora de culcare macar la 12 noaptea daca nu la 10 sa zicem.
fetelor care va duceti zilele astea pe la pediatru cu bebeii intrebati-va dr poate stiu vreo metoda miraculoasa ca simt ca ma lasa nervii.
Mama a venit ieri cu sora mea, la 2 s-a culcat azi noapte. Cu o noapte inainte eram doar noi 2 cu fata si va spun sincer ca am lasat-o sa planga destul de mult si apoi dani a luat-o la leganat cu cosuletul deci fara sa o luam in brate, o ora jumate s-a chinuit asa cu ea de la 1,30 la 3 noaptea cand in sf a adormit.
i-am lasat azi pe amandoi si mama si dani sa doarma ca sa ma pot gandi in liniste la o metoda si vreu sa incerc maine ceva. o sa-i fac baie la 8,30 9 si ii dau sa pape si apoi o las sa planga pana adoarme am inteles ca dureaza cam 3 zile treaba asta.
pt ca s-a invatat si in brate adicatelea se plictiseste de tot ce avem in dotare si la un moment dat urla si in brate.
ne-am cumparat si noi in sf o cemera digitaa si de ieri o pozez intr-una o sa pun niste poze acuma
va pup

Mergi la inceput

am pus cateva poze n-am avut rabdare sa pun mai multe
albumul 2,3 luni e cel nou
bye

Mergi la inceput