Bebelusi de sept-oct 2004 (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna,fetelor. Am nascut si eu o fetitza pe 22oct si ar fi trebuit sa fiu cu voi la mamici de sept-oct,dar eu aveam dpn-ul in noiembrie.
Asa ca imi permit sa va pun si eu niste intrebari caci sint cam disperata:
1. cind au scapat bebeii vostri de colici?
2. cind au inceput sa doarma mai mult noaptea, ca a mea se trezeste noaptea la 2-3,la 5-6 si apoi pe la 7-8, ceea ce mie mi se pare f mult,iar ziua se trezeste cam la 2 ore dupa ce a mincat. La aproape 2 luni nu are cam multe mese pe zi? Ce sa fac sa doarma mai mult macar noaptea? Precizez ca o alaptez exclusiv la sin.
3. cele care au cumparat vaccinul de la 2 luni de unde l-ati cumparat mai ieftin?

Abia astept sfaturile voastre. Va pup.

Ela2001 - bebitzei Diana Andreea

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Eu nu pot tine ritmul cu voi. Totul e cu susul in jos la mine. Nu reusesc sa ma organizez si pierd timpul de pomana. Va citesc, dar de scris .... sunt o mare chiulangioaica. Plus, mutatul, sa nu va mutati in acelasi timp cand aveti bb mic!! Fiecare pe rand! Maine astept muncitori sa mai faca ceva la pivnita, 8 dimineata incep cu surubareala, cu geamuri, usi deschise, plus ca imi fac mizerie in hol, ca doar pe acolo trec in pivnita. bleah

Eu deja ma intreb cu groaza cum e sa ai doi copii

Irinaexercitii pentru sustinere gatului la bb-ii lenesi, ca al meu: cum sta el pe spate, il tii ferm de incheieturile manutelor si il ridici incet in sezut. Inapoi pe spate, tot cu miscari lente. Lasat mai mult timp pe burta sau cand ii tii in brate, capul lasat cat de cat liber, fara sustinere prea multa a gatului. Cam asta ar fi.

Poze Armin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Fetelor va multumesc mult pt urari si va doresc acelasi lucru si voua!

Tocmai am ajuns si noi acasa caci am fost sa ne intalnim cu NinaB. E o super mamica!

Ela2001 sa-ti traiasca papusica frumusica (am vazut pozicile).
Iti raspuns si eu la intrebari desi nu stiu daca te poti lua dupa noi.
1. Bebelusa mea a avut doar vreo sapt colici (cam in sapt 2-3) dar i-am dat SabSimplex cate 10 pic de 3 ori pe zi si nu a mai avut probleme. La noi a functionat, dar la altii nu prea merge.
2. De la 6 sapt nu s-a mai trezit noaptea sa pape. In prima dimineata m-am si speriat cand am vazut ca e ceasul 6 si bebe nu se trezise. Am crezut ca nu vad bine ceasul. De atunci imi doarme toata noaptea. Mananca pe la 22.30-23 si apoi dimineata la 7.30.
Poate ca bebelusa mananca mai putin si i se face foame mai des. Haplea a mea papa mult ca sa-i tina si probabil din cauza asta se trezeste mai tarziu. Bebelusa prietenei mele are 5,5 luni si se trezeste la fel de des ca si a ta sa pape. Deci fiecare cu programul lui. Eu nu i-am facut nimic, ea singura si-a ales programul asta.
3.Eu vaccinul de la 2 luni l-am cumparat de la doctorita pediatru cu 1210000 lei. Acum am schimbat doctora si trebuie sa cumpar eu vaccinul de la farmacie. Am intrebat la Flora si costa 1420000 lei. Daca gasesti undeva mai ieftin de atat, pls anunta-ma si pe mine. Noi pe 23 dec mergem la vaccinul de 4 luni.

Astazi am vorbit la telefon si cu Eliana si la botez bebelina a fost cam suparata ca ii era fomica dar in rest a fost cumintica.
Se pare ca la ele de abia acum au inceput colicii si se cam chinuie. I-au dat sa ia Debridat si SabSimplex cate 3 pic de 3 ori pe zi. Mie mi se pare putin doar 3 picaturi.

Ma mai gandeam la Adela. Cred ca tot asteapta sa vina aia sa-i puna internetul. Mai avea o sapt-doua de asteptat.

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Buun, deci ne-am intors... am mancat, am concertat la masa, evident, pana s-a saturat mami si m-a oprit si m-a pus pe umar pen'ca nu se mai putea...
Mina.. credeam si eu.. da' ce capatzanoasa de doctorita ai sa vrea sa te pedepseasca asa, sa speli de mana! Asa ma prind si pe mine la farmacie cu istorioara "a aparut un nou detergent... dermalin bla bla" pana le-am zis "bine, am inteles, da' io nu vreau sa obisnuiesc copilul sensibil, vreau sa nu iasa alergic sau alte balarii asa ca, cu ce-mi spal eu hainele, i le spal si lui! si pe deasupra miroase frumos, nu ca detergentu' vostru minune, fara miros :(, frumos cu scrisoarea III, eu cred ca nu m-as pricepe asa la cupil.. M-apuc sa-i cand ultimul Usher cu Alicia Keys (My boo), nu pare sa-l impresioneze asa de tare
Andreea, eu nu-i mai iau nici un suport, ma bazez pe masina de spalat, si la propriu si la figurat, iar masa de infasat e pusa pe o chestie pliabila - un cos de rufe de la ikea, gen suport de reviste, inalt, si e minunat, oricum, baia e asa de mica, de n-ar mai avea bebe unde sa fuga :)
Ela 2001 hai sa-ti raspund si eu cu numere :)
1. cred ca pe la o luna jumate, cu rabdare.. si-l mai pacaleam cu sab simplex, debridat, bonnisan si gripe water alternativ la fiecare masa asa incat la toate mesele papa cate un medicament..acum nu pare sa-l mai supere colicii, mai mult plictiseala
2.al meu cam de vreo saptamana si jumatate (azi avem 2luni) a renuntat la masa de la ora 2. dar depinde f mult de ora la care se culca pt masa de la 5-6.. de ex, daca adoarme la 12, atunci se trezeste la 7... si dup'aia cam din 2 in 2 ore ..nu-mi fac probleme, eu ma bucur ca mananca, sa creasca mare! (si eu tot san, exclusiv, ca bebe al meu nu intelege conceptul de biberon, cum nici pe cel de suzeta nu-l poate accepta..)
3.eu maine o sa-l fac pe cel gratuit, m-am hotarat. doctorita mi-a zis ca nu e nici o problema, oricum, daca e sa reactioneze, reactioneaza si de la cel platit.. cum crezi si tu, eu am luat decizia dupa cum vezi, cu o zi inainte..deci mai ai vreme!
Pupici fetele, o noapte minunata, luuuuuunga in somn si cu vise frumoase !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Buna fetelor !
Sa va zic si eu cite ceva pe scurt, din experienta mea si din ce am citit:

DIVERSIFICAREA se incepe dupa 4 luni, daca bebeul e alaptat exclusiv la sin chiar dupa 6 luni. Se incepe cu legume, cite o leguma timp de 3 zile si apoi se introduce o alta, etc. Apoi fructele, ca sint mai dulci si daca se incepe cu ele s-ar putea sa nu mai agreeze bebeul gustul legumelor ( care e mai fad).

OLITA : bebeii nu au controlul necesar al muschilor pina in jur de 2 ani, asa ca nu va stresati nici pe voi nici pe copil sa-l puneti pe olita de cum sta in fundic ( stiu ca se practica in RO), pur si simplu nu se poate controla pina in jurul virstei de 2 ani ( fetele mai repede se pare, baietii mai tirziu). Stiu insa ca probabil financiar conteaza sa scapati cit mai repede de scutece, dar daca va permiteti nu va stresati cu olita !

Mihaela ( roandre) eu zic ca bebelina ta luase destul 150 gr intr-o saptamina, uneori ia mai mult alteori mai putin, nu te lasa stresata de doctorita, daca maninca destul de la tine e ok !

cam atit acum,
va pup eu si copiii mei

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

vin si eu la apel, desi sunt printre ultimele pe ziua de azi. Alma mea e o strumfita scumpica si rade toata ziua, nu a avut colici aproape deloc (de fapt si cand a avut ea ceva problemute; nu cred ca erau chiar colici pt. ca nu plangea asa tare, isi strangea doar putintel piciorusele spre piept; mai face asa din cand in cand daca face treaba mare).
Azi a ramas domnisoara cu bunicul acasa, iar mami a fost cu bunica la cumparaturi.A fost cumimte ca i-a lasat mami o sticluta cu laptic de la ea din sanulet.
Alma inca nu doarme toata noaptea si are inca 2 ore de joaca pe noapte, de obicei de la 2 la 4.Daca o aduc langa mine in pat, atunci se joaca singura si nu plange, daca nu, atunci trebuie sa particip si eu la jocurile ei. Daca ii citesc povesti, ea le asculta cu atentie in loc sa adoarma de la ele. Mai nou, spune toata ziua "brrrr", ""crrr" si ma distreaza foarte tare daca face asa, mai ales ca fratele meu doar la 3 ani a zis "r".
iar trebuie sa fug la ea. Sper sa dau mai devreme apelul maine. Pupici,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
http://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

In sfarsit-doarme si bebita mea mai linistita...ca si azi nopate , nu stiu ce a avut ca s-a tot trezit si a marait...azi am dormit cu toti pana pe la 1.00 -in afara de alex care trebuie sa mearga la scoala dimineata)barabta-meu a stat cu ea de la 2 am la 7.30am eu de la 7.30 la 10am cand am adormit cu totii,,,
Mina /Kittie-sa speli de mana?nu cumva sa-ti faci si sapunul singura in casa-ca sa fie natural? noi folosim detergent de bbei- ca tati spala rufele (la masina,desigur: tati-) si asa a inceput sa le spele cu detergent de bebi asa ca cand am incercat cu Tide i-au aparut bubite pe corp...asa ca am zis sa mai creasca si schimbam detergentu' ca e 4-5 dolari la galon diferenta, si nu cresc nici astia in pom...
roandre-am vazut pozele noi. e asa de dulce bebita ta.. apropos, poate a luat bebita ta ceva din foamea alei mele, ca azi mi-a mancat numai o ureche, nu ambele
marimar-asa am citit si eu. eu speram sa o alaptez exlusiv pana la 6 luni-dar nu cred ca-mi mananca urechile. si poate daca ii dau un supliment ne mai linistim si noi si dormim noaptea- asa ca ma gandeam cum imi sta in fund binisor, sa incep...
ela 2001-bine ai venit.

va olas acum ca poate apuc sa si mananc pana se trezeste...si poate spal si bucataria...???

ana maria

http://community.webshots.com/user/anababa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut, frumoaselor!

Va spuneam ieri ca vreau sa dormim pe intuneric. Ei, nu am avut curaj sa fie chiar pe intuneric asa ca am aprins o veioza chioara-chioara cu baterii. Si am adormit cu totii pe la 11. Copilul cred ca dormea de pe la 10 jumate. Peste noapte veioza s-a stins, ca normal ca s-au terminat bateriile. Dar, minune, cupilu a dormit dus. Pe la 4 m-am trezit eu si l-am invelit, apoi pe la 5 a marait putin si s-a potolit. A dormit pana la 6 !!!! Bietu de el cred ca nu-si dadea seama ca e noapte daca nebuna de ma-sa statea cu veioza aprinsa. Acuma sper sa nu fie doar o coincidenta si sa fie la fel si in continuare. Ca taaare bine fu sa dorm si eu atatea ore in sir.

Anamaria, stai linistita, ca nu am urmat asa un sfat. Ca aceeasi dr mi=a zis si ca e INTERZIS ca in aceeasi camera cu bebe sa mai stea altcineva in afara de mama, nici macar tatal. Ha, HA. Eu spal hainele micutului la masina cu Tide, ca de la detergentul pentru copii ce se gaseste pe aici fac eu alergie, stranut de-mi dau sufletul. Sa mori de ras, nu alta.
Danyce, bravo, mare vorbareata are sa fie puica ta.
Kittie, cred ca felicitari merita copilu, fiindca m-a ascultat, nu eu. Ca daca ma auzi pe mine cantand.....eram disperarea profesorilor de muzica. De aia stiu asa multe poezii, ca la serbari se fereau ca de alta aia sa ma puna sa cant, asa ca ramaneam la recitat
Ela, al meu a scapat de colicii rai pe la 6 sapt, si de tot pe la 2 luni. A mai facut ceva colici cand i=am schimbat laptele praf, dar nu cine stie ce. Inca ii mai dau sab simplex seara ca sa elimine mai usor aerul din stomac, dar cred ca in curand renuntam.

Raportez ca m-a cuprins o vrednicie de zile mari. Tricotez haine pentru cupil de parca nu am dulapul plin ... sa vedeti ce pulovere trag, de mai mare dragul. Trebuie sa am si eu o precupare daca degetul asta infectat nu ma lasa sa ies din casa. Bine, as putea sa lucrez una-alta pentru firma dar e mai comod sa iau andrelele in pat decat laptopu',nu?

Va pup ca e ora sticlei. Cu lapte, ce credeati?

Mina si BebeCostin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

fetelor multumesc mult pt raspunsuri.
o sa mai intru pe la voi.

Ela2001 - bebitzei Diana Andreea

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Pupici, fetelor!
ieri am lipsit de la apel. am scris un mesaj de parea ca e un roman si aproape la sfirsit am atins nu stiu ce buton cu cotul si... s-a dus mesajul. Pe urma nu am mai avut timp sa scriu caci bebe deja imi cinta la ureche concertul de seara.
Voi tot scrieti aici de diversificare alimentatiei daca e exclusiv la sin. Si daca nu e? de cind se incepe?
Nina, bine ai venit, sa stii ca nu vom scapa ocazia sa te bombardam cu intrebari. Dar am si eu o curiozitate. de ce pe PM si nu putem sa te intrebam aici, asa mai aflam si toate raspunsul la unele intrebari , care poate nici nu stiam ca ne intereseaza si pe noi
Timea, vezi ca ai patit-o ca si mine cu denumirea site-ului.
Nu dau voie sa scrii de numirea unui site concurent si iti apare chesti aia cu reclama.
Tu vrei audio sa fie povestile? Da ce , draga, acum ti-e lene si sa-i citesti?
Eu am avut un CD tare dragut, s-a dat odata cu revista Mami, dar i l-am daruit nepoticai ca bebelina mea ier ape atunci in stadiu de embrion.
Acum cind mai crestem il imprumutam inapoi.
Ela, bine ai venit. 1. Sa stii ca colicii dureaza in mod diferit la copii. La Amelia a durat vreo 2 luni si un pic. Si nu ii ajuta nimic cind o apuca, am mai spus eu despre asta. Aveam citeva feluri de picaturi, dar... cin o apuca... In schimb, fetita unei prietene nu a avut deloc, nu i-a dat nici picaturi, nici ceai.
2.De dormit e acelasi lucru. Vecina mea de la etajul 10 are un baietel de 1 an si 3 luni. Si zice ca pina acum inca se mai trezeste de 2 ori pe noapte sa manince sin(inca nu l-a intarcat)
A noastra se trezea la inceput de 3 pri pe noapte, pe urma de 2 si acum vad ca, daca e noapte in care sa nu o supere altceva, se trezeste numai odata sa pape si atunci inspre dimineata.
3.Eu i-am facut vaccin gratuit si nu a avut nimic si a dormit bine.
Si eu spal cu detergent pentru maturi,la masina desi am fost tentata sa ii iau pentru bebei. Pina acum am spalat cu Ariel si nu a avut nimic, ieri am incercat cu Persil, dar inca nu stiu daca ii produce vreo alergie ca nu am apucat sa o imbrac in astea spalate acum.Sper ca nu.
oricum eu i le calc pe toate si cred ca se mai dezinfecteaza.

V-am pupat

Lilia si printesa ei Amelia

Mergi la inceput