Mamici de noiembrie decembrie 2004 (98)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Raluca si Olga,felicitari si sa va traiasca bebeii.

Gandacelu,chiar ma gandeam ca e cam nasol cu serul ala fiziologic de pus in nas.
Si apropos de asta,copiii vostri nu urla cand le bagati ser in nas?Al meu tipa si se zbate saracul ca mi-e si mila sa-I mai pun.

Voi ati observat ca e sarat?Cum o fi sa-ti bage cineva o apa sarata in nas?Sau sa te stearga la ochi?Nu cumva ustura?
Tu de unde stii de NAZIMER-ul asta,de la dr?

In alta ordine de idei si Radu face pipi pe mine foarte des.Cand vreau sa-l schimb,cum desfac pampersul¡Kcum trimite un jet de pipi spre mine.La cat e de mic are ceva ¡§fortza¡¨ ca trimite jetul in sus,cu bolta ƒº

Roserb,imi pare tare rau sa aud ca trebuie sa va internati.Of,of!Cred ca esti foarte suparata.
Dar daca trebuie,trebuie!Important e sa se faca bebe bine.Gandeste-te ca o sa fie bine,asta conteaza.Asteptam sa vii acasa si sa ne spui ca e totul in regula.

Gandacel,te miri de Felis ca a nascut de Sf Nicolae si i-a pus numele Mihai?Uite ca si eu am nascut de Sf Dumitru si i-am pus numele Radu.Ce sa fac daca nu-mi place de nici o culoare Dumitru¡K.pe urma i-am fi zis Mitica ƒº

O intrebare : vreau sa-l mai las pe bebe cu fundul gol sa se ¡§aeriseasca¡¨ si sa nu faca iritatii.Dar cu fundul gol inseamna chiar cu fundul gol sau infasurat lejer intr-un scutec?Daca-l las chiar cu fundul gol ma gandesc san u-I fie frig,plus ca sigur ar face pipi cu bolta si ar uda ce e prin jur.Voi cum procedati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Salutare mamici si burticute !
N-am mai intrat de mult din lipsa de timp. Si eu fac parte din clubul mamicilor anxioase :-) Mi-a facut acum 3 zile bubite mici si rosii mai intai pe palme si pe picioare si apoi s-au intins si pe burtica. Bineinteles ca m-am panicat. Nashul mau, care este pediatru, a zis ca e pojarel si sa-i dau Panadol Baby (desi nu avea febra). Pediatra copilului, pe care am gasit-o de-abia a doua zi, a zis ca e o alergie probabil de la hainute si sa nu-i fac nimic. Slava Domnului, azi au trecut bubitele, dar numai eu stiu cate ganduri mi-am facut gandindu-ma ca e ceva viral si o sa aiba copilul sechele. Acuma am alta suparare: in somn geme.. Si am citit in Capraru ca un sugar sanatos nu trebuie sa geama... Si deja am i-am innebunit si pe nashul meu si pe pediatra cu tot felul de griji si au consultat copilul asta foarte des si mi-au spus ca nu are nimic, dar tot nu inteleg de ce geme.. adica expira cu zgomot din gat, intelegeti ce vreau sa spun? Nu e fornaiala, e geamat, si e constant..
Jasmine, nu-ti mai face atatea probleme cu alaptatul. Nu e adevarat ca 90% din fete nu au probleme, as spune ca este chiar invers. Foarte multe dintre noi avem probleme cu asta. Unele au perseverat si au ramas la alaptatul exclusiv (bravo lor), dar cred ca cele mai multe dintre noi (si aici ma numar si eu) am clacat la plansetele si agitatia copilului si am inceput sa-i dam completare. Eu ii dau completare cam doua biberoane de vreo 70 ml pe zi cand vad eu ca nu reusesc deloc sa-i potolesc foamea (adica il tin jumatate de ora la ambii sani, el pare ca s-a saturat si nu mai suge, dar cand il pun in patut incepe sa planga si sa caute tzitzi cu gura, iar il pun la san, dupa 5 minute refuza, iar plange si tot asa). Nu are rost sa-ti faci procese de constiinta! Daca ai decis sa nu mai alaptezi deloc, mai bine asa decat sa te adancesti in depresie. Nu ajuta pe nimeni lucrul asta..
Eu acuma imi dau seama de ce scria in toate cartile ca e foarte important sa fie cineva care sa ajute proaspata mamica si ideal ar fi sa fie mama acesteia. Pai in primul rand ca nu am mai avea senzatia asta ca numai noua ni se intampla toate nenorocirile si ar fi cineva care a mai trecut prin asta si stie ce e normal sau nu. Eu dorm iepureste pentru ca mi se pare ca toate sunetele pe care le scoate bebe sunt anormale si mi-e teama sa nu i se intample ceva in somn...
Gandacelule, esti o comoara pentru forumul asta. Sa stii ca eu ti-am citit si urmat de multe ori sfaturile si tare bine mi-au prins. Ai dreptate.. si cu alaptatul, si cu mancarea consistenta.. si cu cutadenul pentru funduletz.. Si ai avut dreptate si cand spuneai ca o singura persoana nu prea poate sa faca singura baita la bebe, e nevoie de doi. Eu sustineam sus si tare ca am vazut eu o caseta la curs si arata cum o mamica spala bebelusul si daca ea poate, noi de ce nu o sa putem? Acuma imi dau seama ca de fapt e nevoie de vreo 3 oameni..

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Jasmine, si Alexutzu tzipa cand ii pun ser fiziologic in nas, si mai ales atunci cand il sterg la ochi.. Inca face niste cruste galbene la ochisori, de aceea il mai sterg.. Mie ieri mi-a spus pediatra sa incalzesc serul fiziologic (bain marie?) inainte sa i-l pun in nas.. Asta nu o stiam...
Si mai plange foarte tare (si de multe ori vomita) atunci cand il schimb de pampers. Nu e iritat la funduletz, deci nu e din cauza asta.. Eu din punctul asta de vedere sunt mai nesimtita, adica nu il schimb la fiecare cacutz, ci doar de vreo 4-5 ori pe zi (si incerc sa fie inainte de masa ca sa nu mai vomite). Il dau in schimb de fiecare data cu Bepanthen si pana acum vad ca nu s-a iritat deloc.
P.S. Citeam acum articolul de pe prima pagina cu depresia post-natala si m-a pufnit rasul cand mi-am dat seama cat de multe lucruri spuse acolo mi se aplica.. Trist dar adevarat . Cel mai tare mi se aplica:
"Citeodata au probleme legate de somn, alimentatie si luare a deciziilor." - asta mi se aplica 100%
"Aproape intotdeauna se intreaba daca se vor descurca cu noua responsabilitate, si anume aceea de a avea grija de un bebelus."
"Teama de a nu face vreun rau bebelusului".
si mai ales:
"Sentimentele de pierdere sint foarte intilnite dupa nastere si pot contribui de asemenea la starea depresiva. Pierderea poate lua mai multe forme: pierderea libertatii, alaturi de sentimental ca femeia este prinsa in cursa si legata; pierderea vechii identitati de persoana careia I se purta de grija sau care este totdeauna in control; pierderea zveltetii corporale si sentimentele de inatractivitate sexuala."
Oricum, e bine daca pot face haz de necaz, nu?

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor, azi dupa plimbarea prelungita m-au cam incercat niste dureri cam ciudate...asa ca toata dupa amiaza am stat in pat si m-am uitat la tv cumintzica.
acum am reusit sa citesc tot ce-ati scris intre timp si mai, mai sa cred ca am disparut din lista de subiecte...asa de jos eram, noi mamicile de nov-dec.
va pup si va urez o seara placuta

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Eilza , multe dintre sentimentele pe care le descrii ne incearca , cred , pe fiecare dintre noi, si nu neaparat trebuie sa degenereze intr-o depresie. Nu trebuie sa te gandesti la depresie deloc!!
E adevarat ca ne-am pierdut libertatea, si...alte cele, dar , ai rabdare, ca ne refacem noi... si cresc copiii nostri rapid si vom fi libere impreuna cu ei
Si eu mor de teama uneori sa nu-i fac vreun rau copilului fara sa stiu..
Dar vorba Gandacelului...sa lasam instinctul matern sa zburde liber!!!
Sa ma anunti cand iesiti la plimbare!!

poze Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Eliza, bebe vomita cand il schimbi pt. ca il misti probabil prea tare, il ridici de picioruse in sus si lui ii vine inapoi lapticul ce tocmai l-a mancat. Asa patesc eu cu Alex. Nu vomita mult, doar da un pic pe-afara. Eu prefer sa-l schimb dupa ce ii dau ceva sa manace, mai ales noaptea, caci tot asa ca la tine, plange cam tare (mai ales daca e somnoros - pt. ca e deranjat din starea lui cea buna si noi il chinuim cu pampersii aia, il miscam de colo colo etc.). Am observat ca daca il schimb dupa ce a apucat sa-si potoleasca foamea nu mai plange asa tare cand il schimb.

Ultimele 2 nopti au fost mai dificile cu Alex, desi nu m-a scualt mai des, atunci cand a facut-o a facut-o bine... adica m-am chinuit cu el ca nu stiam ce sa-i mai fac sa-l readorm. Plange sau se foieste fara sa-mi dau seama ce nu-i convine sau il deranjeaza. Il adorm, il pun in patut si dupa 3 minute se foieste iar si plange. Am observat ca nici nu prea stie cum sa doarma cu mainile pe afara. Eu l-am tot infasat cand dormea ca am vazut ca doarme mai bine, dar acum da semne ca nu-i mai place infasat (se incordeaza rau si plange nervos), dar nici nu prea stie sa doarma liber, tresare la miscarile lui si se trezeste iar (nu intotdeauna, dar de-ajuns cat sa nu ma lase nici pe mine sa dorm). Am zis ca nu-l mai infas deloc, ca e baiat mare de acum. Probabil ca voi mai indura cateva zile mai grele cu somnul lui, dar pana la urma tot trebuie sa se obisnuiasca.

Insanatosire grabnica lui Mihnea, Roserb. Ce usor se poate imbolnavi un bebe mic, de-abia acum realizez...

Raluca, Felis felicitari pt. bebelusi, sa creasca mari sanatosi si frumosi.

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

fetelor sa va spun una:acum 2 zile am mancat salata de varza rosie(caci nu mai puteam de pofta) si am tot asteptat reactiile adverse adica colicile,dar nimic.copilul meu mi-a dormit dus asta noapte,nu m-a trezit decat o singura data.aseara a facut baie cu tati in cada mare,a fost super incantat ca putea sa dea din picioruse si din manute,lucru imposibil in cadita lui,si tot pt prima oara mi-a dormit dupa baita,nu-mi venea sa cred.

TRY de ce nu-l luati pe Alex in pat cu voi daca nu mai readoarme?bebeii au nevoie sa va simta mirosul,se simt in siguranta,mai ales acum cand nu-l mai infesi si-l lasi liber se sperie,e spatiul prea mare in patut si e singur de aceea se sperie de propriile miscari.si la noi era la fel,mai tresare el acum dar numai cand il ating sau la vreun zgomot mai puternic

octy si KEN http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Fetelor sa nu ma ; poate par neserioasa, dar am fost ffffff. ocupata, iar acum mi-am putut permite putin timp sa-mi fac de cap la calculator; am incercat sa pun foto., care de data asta sper sa se si vada, caci altfel nu ma mai joc; sper sa se vada si sa va placa; am sa intru mai tarziu sa citesc ce-ati mai scris; oricum va multumesc din suflet ca sunte-ti alaturi de mine

roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna dimineata fetelor,
ma simt bine dar nu prea am chef de nimic
ionela-roxana, eu nu am reusit sa vad pozele noi...dar poate nu ma pricep eu.
bits-ulica, daca-l iei pe kenzo cu tine in pat noaptea...acolo o sa ramana hi hi ca si eu cu alex am facut la fel si nici acum nu vrea sa mai doarma singurel....se obisnuieste si fff greu il mai dezveti.
va pup si va urez o zi minunata

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Buna fetelor,

Va cer si eu cat mai multe pareri in legatura cu modul de alimentare al copilului, pentru ca nu stiu daca il hranesc cum trebuie.
David al meu nu scuipa niciodata sanul.
E normal??
Daca stau cu el trei ore, trei ore papa.
Papa si doarme.
Sau, mai bine zis,doarme si din cand in cand mai soarbe o inghititura.
Incerc sa respect programul si sa-i dau o data la trei ore. Il las la san cam o ora.
Mi-e teama ca mai ciriie si din cauza asta, ca nu mananca suficient.
ce ziceti?
Voi cat il tineti la san?
pupici.

Simona si David (10 nov)

http://community.webshots.com/user/simonacip

Mergi la inceput