In patut sau in pat cu mama si tata ?
Raspunsuri - Pagina 4
Rayuela spune:
Mia ,tare bine ai spus!
Eu dorm cu fetita mea si nu mi se pare deloc o povara,dimpotriva.Sintem innebuniti de bucurie si eu si tati,sa o vedem linga noi.Si daca o sa vrea sa doarma cu mami pina la 16 ani in pat,asa o sa fac!Pina o sa ma roage ea sa eliberez ringul![]()
Elena
si Craciunitza Amelie

mihaelabebe spune:
quote:
Originally posted by april
Voi, cei ce aveti copii care dorm singuri spuneti-mi nu se dezvelesc noaptea??? Ca eu de 10 ori pe noapte ma trezesc. Sac de dormit nu a acceptat niciodata.
Asta e.....
April & Andrada
Eu una am renuntat sa-l invelesc:).Il imbrac intr-o pijama calduroasa si am rezolvat problema,mai ales ca nu suporta paturica pe el.Iar in ce priveste dormitul,mi-a facut si mie program,pana acum cateva luni cand am observat ca dupa maxim o jumatate de ora dupa ce l-am pus in patut se trezea si plangea pana il luai de acolo,iar daca il puneam in tarc(in dormitorul nostru), dormea linistit toata noaptea.Asa ca i-am scos patutul din camera si l-am inlocuit cu tarcul.Acum nu mai avem probleme.Se mai trezeste peste noapte si cere sa fie luat in brate,dar rezist eroic:) si ma intind pe jos langa tarc,il rog sa puna capul jos si tine figura:).Stie ca ma-sa e o incapatanata:).Se zice ca cel mai destept cedeaza:).
In ce priveste dormitul in pat cu noi,nu sunt de acord,mai ales ca sunt singurele momente in care ma pot bucura pe deplin de atentia sotului si el de-a mea:).
Pupici!
mihaelaH
sinzi_ana spune:
Mia foarte bine spus...
DAr
1. bebelusul are nevoie de putina independenta
2. aerul din camera lui e mai aerisit (vb foarte serios!)
3. daca copilul doarme la el in camera noaptea nu inseamna ca nu ii arati afectiune, afectiunea nu inseamna sa dormi cu el in pat!!!
4. copilul care doarme singur, e mai linistit, se simte mai liber si e mai independent...
Eu cred ca ii consolidezi o mare incredere in sine daca il lasi sa faca anumite lucruri singur, cum ar fi dormitul in patutul LUI (sa fie si ceva al lui!!)
Sinzi
si David
Noi toti - poze
DianaR spune:
Nu consider ca obisnuindu-l sa doarma singur in camera il indepartezi de la tine sau ii arati mai putina afectiune. Important este sa te simta alaturi chiar daca dormi in cealalta camera, adica sa mergi la el imediat ce te cheama, si atunci se va simtii in siguranta pentru ca mami si tati vegheaza asupra lui chiar daca nu dorm cu el in pat... Oricum nu adoarme singur in pat, nu a facut-o decat extrem de rar si sunt de principiu ca nu trebuie fortat sau bruscat intr-vreu fel. Adoarme la mine in brate, la san, in leagan cu noi in camera si apoi cand e profund adormit il duc la el in patut...
Sanziana are perfecta dreptate, de ce trebuie copilul sa ne miroasa noua, ma scuzati, basinile?
Si acum, daca s-ar scoate o lege ca toti copii sa doarma cu parintii in pat puteti fi sigure ca am fi nefericiti cu totii (vorbesc de familia noastra), Vladutz oricum nu adoarme daca il pun intre noi in pat, se foieste si pana la urma plange, tot la vechile metode ajung... Si acum dupa ce ne-am obisnuit cu totii sa dormim in voie si cu spatiu suficient sa ne restrangem... Ne-ar fi foarte greu.
Deci, pana la urma toate avem dreptate, totul e OK pana la punctul la care copilul nostru continua sa fie fericit si ocrotit dar si familia sa ramana sudata.
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 6 luni
vrabiuta spune:
dragelor, eu am venit cu bebelusa de 2 zile acasa si nu am avut inima sa o las sa doarma singura. si pentru ca toata lumea m-a batut la cap ca invat copilul rau, am inceput sa ma documentez...
in romania, din pacate, inca e in mare voga teoria dr. spock (a carui carte e deja desueta), conform careia copiii care dorm singuri sunt independenti si puternici si parintii le fac un mare bine. ei bine, s-a mai studiat problema si se pare ca e valabil exact opusul: dormitul impreuna cu parintii le creeaza copiilor starea de siguranta care este baza independentei lor de mai tarziu. cine vrea sa citeasca, aici: www.askdrsears.com
oricum, parerea mea personala este ca fiecare copil este diferit, si fiecare parinte stie ce e mai bine pentru el. eu stiu ca bebelusa mea are nevoie de prezenta mea pentru a dormi linistita. si o sa dorm langa ea atata timp cat va fi nevoie.
cat priveste impactul asupra relatiei dintre soti, sa imi fie cu iertare, dar cred ca nu are nici o legatura atata timp cat relatia e solida.
pupici de la noi,
marcela si
alexandra lia
album: http://community.webshots.com/user/vrabiuta9
povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37669
sinzi_ana spune:
Vrabiuta parerile sunt foarte impartite, si cu cat cauti mai mult cu atat gasesti opinii pro si contra...si fiecare par cele mai bune...
Important este sa stii tu ca mama ce este cel mai bine pentru copilul tau, dar si pentru sotul si familia ta....
DAca ai gemeni, tripleti cu care dormi in pat???
Eu una nu consider ca a dormi in pat cu copilul este un semn de afectiune...(si eu ma am pe mine drept exemplu...am dormit in patul meu din ziua 1 si ma consider foarte echilibrata...imi iubesc parintii, bunicii ca pe mine insumi si savurez acum mai mult faptul ca dorm langa sotul meu!!!)
Sinzi
si David
Noi toti - poze
energy spune:
Nu cred ca un copil trebuie sa doarma cu parintzii in pat, pe perna conjugala ca sa fie un copil echilibrat si fericit.
Din punctul meu de vedere TOTUL ESTE NUMAI IN CAPUL PARINTILOR. Ei au nevoie sa doarma cu copilul, nu copilul cu ei.
Acum datzi cu pietre, le astept.
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
http://community.webshots.com/user/energy1602
rilbuc1 spune:
BB-ul nostru doarme in patutzul lui, insa nu reusim sa-l convingem sa doarma singur in camera. Si are 5 ani.
E, dar avem sperante. Ne-a promis ca atunci cand va face 6 ani si va merge la scoala, va dormi singur in camera.
Sa vedem la toamna daca se va tine de promisiune :)
Emi si mami spune:
Energy, ai pus punctul pe i !
Si eu ma mir de cat caz se face de chestia asta, ca nu-i oferi copilului suficienta caldura daca nu dormi cu el, etc.
Asa e, parintii (foarte des, mama) au nevoie sa doarma cu bb, nu bb cu ei. Si aici e o chestiune de optiune, fiecare isi organizeaza viata cum vrea.
Emi a noastra doarme in patutul ei si nu-i lipseste defel afectiunea, ba chiar cred ca o spalam de-a binelea la cat o pupam, si eu si tati. Ne jucam cu ea, etc. Si bunicii sunt topiti dupa ea, si matusile si unchii...
Eu am observat ca este si independenta. S-ar putea sa fie firea ei, dar in opinia mea e vizibil faptul ca modul ferm, dar relaxat in care ne comportam cu ea are un mare impact.
Va pupam pe toti,
Emi
si mami
Dorsilia spune:
Intradevar depinde de copil foarte mult, depinde si de modelul parintilor, de modul cum au crescut ei, de ceea ce stiu sau nu, de temerile lor, de multe, oricum.
Bebelusul meu doarme bine si la el in patut si la noi in pat si la el in camera si la noi in camera....e obisnuit cu ambele variante. Si asta n-are nici o relevanta si nu-i va afecta lui evolutia in asa masura incat sa merite sa facem un capat de tara din problema dormitului...unde, cu cine, cat, cum, de ce ?.
Am exemplul concret al unei cunostinte al carei copil are 3 ani acum si care e TOTAL NEindependent, nesociabil, nici macar cu alti copii nu socializeaza decat in prezenta mamei, tatalui, bunicilor, mofturos si alintata la maxim, total atasat de mama si practic nu se intelege nimeni cu el cand NU vrea s-o lase pe mama sa plece nici pana dupa colt la cumparaturi sau la cineva in vizita. Si, atentie, copilul a fost pus in camaruta lui, in patutcul lui, separat, cu becul stins si usa inchisa din ziua cand a venit din maternitate.
Asa ca deaia zic ca faza cu dormitul e putin depasita. Cand copilasul va atinge stadiul in care va manifesta autonomia, atunci e important sa i se asigure spatiul lui propriu, adica o camera a lui fata de care isi va forma un simt al ordinii si proprietatii, unde va prefera sa doarma sau sa se joace singur sau cu fratii, cu alti copii, unde isi va tine jucarelele....ceea ce nu exclude ca el sa mai prefera si camera parintilor pt dormit uneori.
Faza nasoala survine atunci cand copilasul isi doreste un spatiu al lui si nu i se ofera, ci este tinut in pat cu parintii sau numai cu unul din parinti. Asta da, ii va afecta evolutia si formarea personalitatii in mod negativ. Insa la aceasta etapa copilul e deja de varsta gradinitei.