Mamici de mai-iunie 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Androix, vezi ordonanta de urgenta pentru protectia maternitatii la locul de munca, m.o. 750 din octombrie 2003. acolo scrie ca medicul de medicina muncii va decide daca este necesara acordarea concediului de risc maternal. in ce priveste reducerea programului la 6 ore, stiu ca se poate dar de prin luna a 7a...
daca mai ai nelamuriri posteaza la legislativ (sau poate ai facut-o dar sincer nu m-am uitat
Si daca afli ceva interesant, spune-mi si mie! ca si eu as vrea s-o cam raresc pe la servici, dar astept sa treaca sarbatorile si dupa aia sa incep cm-urile.
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Nu e neaparata nevoie sa luati ceva (la vitamine ma refer ) - eu pana in luna a-7-a nu am luat absolut nimic . Daca doctorul nu recomanda aveti doar grija sa mancati sanatos - de restul se ocupa bb - adica isi ia el ce are nevoie .

crissu - daca vrei sa fii trecuta pe lista de mamici 2005 e de-ajuns sa le trimiti un mesaj cu datele .

Voi tot vorbiti de legi si lucruri sfinte - Oameni buni , ai mei sunt turci si gata ! Eu nici n-am nascut si ma intreaba cand ma intorc , ba,pe deasupra cica o luna e de-ajuns dupa si sa vin la firma cu catel cu purcel ( adica cu doica dupa mine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Apropo - cunoaste-ti vreun loc de munca disponibil peste 1 an ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

buna tuturor, mamici cu burtici

deci ziceti ca tre' sa-l ciumpesc sa dea in coate? diseara am ora de ciupeala

cat timp trebuie luat acid folic si prenatale? ca eu am intrerupt, cu de la mine putere - e un calvar pentru mine sa inghit zilnic buline

n-am retinut numele, dar zicea cineva ca are un mester pentru mobila la comanda, vreau si eu va rog frumos un nr. de tel, sau o adresa, daca lucreaza bine si ieftin, pleasee! e o idee buna cu patutul, ca tot vreau sa ne facem un pat nou mai mare. lenjerie si hainite, mai aproape de moment

in rest nimic deosebit, trebuie sa ma mobilizez sa merg la eco si control, acum ca le-am zis sefilor si au fost super incantati. parca deveneau ei tatici sau bunici, asa s-au bucurat. inca nu le-am dat in scris, dar ma gandesc ca nu imi fac ei una ca asta, mai ales ca mi-ai spus ca imi vor face un cadou frumos de nunta

cam atat, numai bine tuturor

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Androix e perfect acum ca m-am vazut si eu pe lista......mii de multumiri. Sa stii ca e bine la tara mai ales vara..........
Andreea nu-ti face probleme ca nu-i nimic daca ne-ai incurcat...eu cel putin nu ma supar deloc. Si mie mi-a ramas un singur neuron astfel incat uit pe unde pun lucrurile si uit sa fac unele chestii pe care mi le cere boss-ul....
Burtici dar de ce va faceti atatea probleme cu concediile astea......nu puteti intreba la voi la Serviciul Personal de la locul de munca exact cum sta treaba........noi aici avem o doamna super draguta care iti raspunde la orice intrebare.Oricum profitati cat puteti de tot ce se poate in perioada asta.
Criss si DPN 17-26 iunie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Eu am cam pierdut sirul, ca ieri eram la discutia patuturi .

Andreea, nu am verificat, dar cred ca e suficienta o adeverinta pt. program redus. Pe mine m-a intrebat dit. daca vreau program redus si i-am amintit ca eu deja lucrez doar 6 ore . Poate retine de data asta si nu ma mai cauta chiar cand trebuie sa plec.

Nefertari, sefii tai chiar exagereaza cu o luna dupa nastere! Pai daca intri si in vreo depresie postnatala (Doamne fereste!) nu cred ca or sa fie prea incantati sa te aiba prin preajma, unde mai pui c aar trebui sa vii si cu bb dupa tine si sa ii dai sa suga la cerere!

Daca tot vorbiti de vitamine. Eu acum nu iau nimic, pt. ca nu mai pot sa inghit nimic in plus fata d etratamenul meu. La ultimul control la medicul de familie, mi-a dat 10 fiole cu fier (zice ca in ajun de alegeri s-au impartit o groaza de chestii gratuite, printre care fier pt. gravidute). Problema e ca eu nu pot sa iau fier. Poate o sa incerc mai tarziu, sub forma de pastilute, dat asa in nici un caz. L-am donat si eu mai departe.

Va pup
Cornelia (18 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Crissu, multumesc, ma simt tare bine dar sa stii ca nu este meritul meu. Erai deja pe lista de la cap. 10 de unde am copiat-o eu. Singura pe care am adaugat-o e Pisik 4ever si am facut modificarile "vizuale" ca sa ne fie mai usor sa frunzarim lista.
Apropo de ordonanta asta si de programul prescurtat uite redau aici exact articolul care se refera la reducerea programului. In afara de art. asta nu se mai zice nimic in toata ordonanta despre reducerea programului. "Art. 13. - Īn baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate īndeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale." Deci nu zice niciunde de cand poti beneficia de reducerea programului. Mai ales ca din luna a 7-a nici macar concediu de risc maternal nu-ti mai dau cata vreme poti intra deja in prenatal. Oricum nu se specifica nimic de perioada ca motivele de sanatate pot interveni si in luna a doua.
Ce zici tu sa intreb mey, la personal ca exact asta am facut si mai documentata sunt eu dacat directoarea de personal.

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Nefertari m-ai linistit cand mi-ai zis ca nu ai luat nimic pana in luna a 7-a....si sincer cred ca e mai bine asa adica sa luam ce avem nevoie din alimentatie.Plus ca am auzit ca vitaminele astea ingrasa in ultimul hal....asta nu ca m-ar ingrijora treaba asta cu grasimea.. Iar despre locul de munca mai vorbim peste un an .......se poate sa fim mai multe in cautare de loc de munca cu sefii astia........mai ales ai tai care par ca nu-s pe treaba lor .......stii ceva
Speranta nu cred ca in cazul nostru bebe v-a misca nici daca-l ciupim.....cred ca e prea mic......poate mai incolo sa incercam.
Cornelia ce faci? Cum te mai simti.......s-a oprit sangerarea nu?
Eu de pofticioasa ce sunt ieri am mancat mult ravnita fasole de care mi-ati facut voi pofta, si m-a durut burtica toata seara iar azi asa ca sa pun capac am halit de la o colega salata de vinete....iammmmmm si acum vai de mine si de mine........oricum fie ce-o fi ma bucur si eu ca am mancat ceva mai bine azi. Nu ma injurati......daca v-am facut pofta.
Criss si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Nefertari, cautand despre programul redus, uite ce am gasit in normele de aplicare a ordonantei: "Art. 4(3) Pentru protectia sanatatii mamei si a copilului este interzis angajatorilor sa permita salariatelor sa revina la locul de munca in cele 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

quote:
Originally posted by crissu

Speranta nu cred ca in cazul nostru bebe v-a misca nici daca-l ciupim.....cred ca e prea mic......poate mai incolo sa incercam.

pai e corect? vrem si noi suturi si ghionturi. cat mai tre' sa asteptam?

eu de mancat, mananc ce am chef, dar ma straduiesc sa nu mananc prea mult. mai am crampe la stomac daca nu mananc imediat cum ma ia foamea. fasole, hmmmmm!, nu stiu de ce fasole vorbeati, dar as manca o fasole batuta cu multa ceapa calita pe deasupra, of!

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput