este bine sa faci epidurala?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

eu voiam doar sa va incurajez sa nu va mai fie atata frica de nastere, ca durerile nasterii sunt mai mult mit decat real… nu ca n-ar fi, nu zic asta, dar nu sunt atat de groaznice pe cat se povesteste ! si apoi, sunt dureri « productive » , nu ?!

imi pare rau ca ma aflu din nou contra curentului general de opinie… chiar nimeni nu mai gandeste ca mine ????

Asa gandesc si eu, nu esti singura!
Frica de durerile nasterii nu face decat sa le amplifice! In schimb, convingerea ca sunt "productive", le diminueaza considerabil!
Cat despre epidurala, e bine sa stii ca o ai la dispozitie. Gandul asta mie mi-a dat mult comfort psihic in timpul nasterii. Cand m-a intrebat dr. daca vreau, i-am spus ca nu ma doare asa de tare si ca o las pentru mai tarziu eventual, cand o sa fie, poate, mai rau. Dar n-a fost mai rau, asa ca n-am mai facut.
Apropo, am o intrebare: cand anume nu se mai poate face epidurala ( de la ce dilatatie)?

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elibui spune:

Buna!
Mie nu mi-e frica de nastere. Nu stiu cum este, ca nu am mai trecut prin asa ceva, dar simt ca pot sa o fac! M-ar ajuta mult daca mi-ar spune cineva la ce sa ma astept, adica as vrea sa stiu 'cum doare' ca sa ma pregatesc psihic pt asta. In schimb mor de frica la gandul anesteziei. Poate nu iese bine, poate atinge vreun nerv, poate, poate... Asa ca mai stresata as fi daca as simti ' amenintarea acului'.
Sanatate multa!!!!

Eli + bb Alice
DPN 25.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Si eu sunt de parere cu Gandacelu. Eu am avut un travaliu foarte lung la prima nastere (aveam contractii regulate, dar nu aveam dilatatie) dar totusi durerile erau suportabile. Pe mine la epidurala ma sperie pe de o parte faptul ca totusi unii anestezisti de la noi nu au o experienta vasta cu acest tip de anestezie (si conteaza din cate am inteles experienta), de asemenea nu toate moasele sau chiar medicii colaboreaza foarte bine cu gravidele care nu mai simt practic contractiile. Pe de alta parte nu cred ca mi-ar placea deloc sa nu am control asupra corpului meu in momentul nasterii. Oricum, desi eu sunt destul de fricoasa de felul meu si nu prea suport durerea, totusi in momentele nasterii parca simteam cum ma intareste Dumnezeu. Acum sunt insarcinata iarasi (in saptamana 28) si tot natural as vrea sa nasc (binenteles daca nu vor fi contraindicatii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Gandacelu scump, dupa cum vezi nu esti singura si cred ca daca am discuta mai pe indelete ti-ai da seama ca sunt mult mai de acord decat crezi.

Mie mi se pare ca in general i se sugereza sa se recurga la peridurala in caz de dureri mari. Din pacate daca nu prevezi faptul ca s-ar putea sa vrei peridurala (ceea ce presupune cel putin o consultatie prealabila cu anestezistul) cand esti pe masa e un pic prea tarziu. Faptul ca te-ai pregatit nu te obliga sa o faci!!!

Din cate am vazut Isabel a mai nascut natural, deci stie ce si cum cu durerile nasterii! Cred ca nu mai e cazul sa o informam ca poate naste natural f bine!!! E vorba de al saselea copil.

Pe mine faptul ca stiam ca o pot cere anestezia m-a ajutat sa indur mai mult decat altfel. Imi spuneam ca daca cu adevarat nu mai pot mai am o solutie!!! Nu stiu ce as fii facut daca as fii stiut ca dupa 12 ore de travaliu greu (cand nu mai puteam fizic!) singura altenativa e cezariana de urgenta!!!

O alta intrebare : Isabel , urmeaza sa nasti in Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabel 35 spune:

didita am sa nasc in Belgia. dar sa stiti ca nu este musai fetelor sa-l nasc usor pe al saselea,dat fiind ca inainte am mai avut cinci nasteri.ultima sarcina nu a decurs chiar atat de usor.stiu ca asa se spune ....cu cat ai mai multe nasteri la activ,ca atat urmatoarea nastere decurge rapid si fara oarecare durere.total gresit! sa va dau cateva exemple din propia experienta : de fiecare data cand am fost sa nasc,s-a intamplat sa stau acolo cu orele .....pe cand eu stateam cu alte burticute aflate in suferinta ca si mine,veneau alte fete care in doua ore erau gata nascute cu bb in brate. vedeti depinde mult de tot si de organismul fiecaruia .si apropo de fetele care va spuneam ca nasteau rapid ,erau la prima lor nastere .....iar de epidurala am auzit aici pe forum ,si mai nou la prietena mea care doar ce-a nascut. vreau doar sa ma asigur ca nu va mai trebui sa stau cu orele pana voi naste.binenteles ca nu am sa cer epidurala asa aiurea,am s-o fac in cazul in care durerile devin foarte insuportabile de nesuportat. saptamana asta care vine ,voi merge la ginecologul meu si am sa ma sfatuiesc cu el in legatura cu epidurala.si bine fac ,caci am inteles de la fete ca se fac unele controale medicale pentru asta. si se cere dinainte cu cateva luni. cum am sa vorbesc cu el ,am sa va spun parerea lui in legatura cu cerintele mele.va pupicesc pe toate si sa ne bucuram de zilele ce vor urma

Mergi la inceput

Intrebam unde nasti pt ca stiu ca in Romania nu se face de mult timp si fetelor le e cam frica sa nu se faca experiente pe spatele lor!!!
In Belgia nu stiu care e treaba, dar in Franta se face de cel putin 18 ani (cumnata-mea a nascut cu peridurala si feciorul e major). Deci au experienta indelungata (este o anestezie f curenta). Nu sunt mai multe probleme ca la o anestezie la dentist. Acolo unde se face injectia si se pune cateterul nu mai este maduva, deci nu risca sa te paralizeze.
Eu n-am vrut sa te sperii, dar si eu am aceeasi experienta cu nasterile care nu vor deloc sa se usureze! Cica e facut drumul!! Din pacate pe copil nu l-a informat nimeni!
Si tot stand la discutii pe tema, asta ma intreb ce-o fii asa de important sa suferi la nastere?

Mergi la inceput

didita cumnata ta a avut probleme din cauza epiduralei? stiu ca nu ai vrut sa ma sperii ,si eu apreciez sinceritatea si sfaturile tuturor fetelor de pe acest forum ,chiar daca sunt pro sau contra.ma bucur enorm de mult ca exista acest forum ,asa putem comunica si imparti din experientele noastre de viata ,indiferent de subiect. probabil este o stare de moment ,si m-am panicat mai mult de cat trebuie,de cum va fi,cum voi naste,etc.am mari emotii,si care dintre noi de aici, sau foste burticute nu au avut,sau au?doamne ajuta sa fim sanatoase toate gravidutele ,si sa avem nasteri usoare

Mergi la inceput

Nu deloc!!! si are doi copii(18 si 16) amandoua nasterile cu peridurala. Si eu am nascut tot de doua ori cu si n-am avut probleme. Majoritatea prietenelor mele au avut anestezie (chiar si una care era cea mai inversunata contra si care l-a adus pe anestezist de acasa in toiul noptii). Cunosc si care au nascut natural (pt ca a fost pea rapid ca sa mai puna anestezia) si care au avut probleme neurologice din cauza ca suferinta indurata a fost prea violenta. Acum si-au revenit, dar timp de cateva saptamani au fost duse cu pluta ...

Cand vorbeam de speriat, ma refeream la presupunerea ca nasterile sunt din ce in ce mai usoare. Eu m-am chinuit de doua ori mai mult la a doua desi sarcina a fost mai usoara si nu am avut nici un fel de probleme (copii au iesit singuri fara epiziotomie desi avea peste 4 kg). Totusi travaliu nu s-a comparat! M-am gandit ca nu e cazul sa discutam pe tema asta pt ai deja ceva experienta mai multa decat multe dintre noi!!!

Mergi la inceput

didita,mai vreau sa te intreb ceva?.....sau poate nu am inteles eu bine.ai spus ca acolo unde se face injectia,unde baga acul,nu mai este maduva,si sa nu risc sa ma paralizeze !!! am inteles eu bine ,sau tu chiar asa ai spus? ......daca da ,atunci tu de ce ai nascut cu epidurala? daca este atat de periculos,sa ramai paralizata?.....daca am inteles gresit,scuzele mele de pe acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Gandacelu' asa gandeam si eu ca tine ca doar n-o fi dracul asa de negru, dar dupa 2 nopti si o zi jumate de contractii continue nu-mi mai doream decat o chestie care sa vina si sa-mi ia durerea cu mana. Epidurala pt. mine a fost o salvare, la mine durerile au fost mult prea lungi ca timp si asta mi-a erodat psihicul. Nu ma mai puteam gandi decat la mine, cum sa scap mai repede de durerile alea. Poate si asta a fost un motiv pt. care m-am simtit asa "goala" pe diauntru cand mi l-au pus pe bebe in brate.

Durerile nasterii n-or fi ele asa cumplite, cum spui tu, dar nu pt. toata lumea. De fapt, am mai spus-o si cu alte ocazii, pragul de sensibilitate la durre e diferit de la persoana la persoana.

Eu recomand cu cea mai mare caldura epidurala. Daca se poate sa nu doara, de ce sa nu evitam!?!? Nu primeste nimeni nici o diploma de mama eroina. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost durerile la dilatatie 8-9, daca la 5 ma durea asa tare...

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput