este bine sa faci epidurala?
Raspunsuri - Pagina 4
didita spune:
Aoleu! cu cat incerc sa ma expic mai bine cu ata devin mai complicata!!!
Eu cand incepusem sa ma interez de peridurala, mi s-a prezentat situatia in negru inchis de anumite persoane printre altele mi s-a spus: vrei sa-ti bagi ace in coloana sa ramai paralizata!!! sa-ti strice nu stiu ce nervi?! Deci m-a luat frica! si m-am interesat ce si cum! Tocmai faptul ca acul se pune f jos in spate face ca nu sunt pericole (mi se spusese daca misti un mm cand iti abaga acul risti sa ramai in fotoliu etc, etc) Deci parerile astea sunt temeri ale celor care nu cunosc exact despre ce e vorba si care numai baga lumea in sperieti degeaba!!! Dupa cum spuneam riscul la aceasta anestezie nu e mai mare decat la cea de la dentist (unde lumea nu prea comenteaza ca de ce se face anestezie!!!)
Singura mea teama legata de peridurala a fost ca n-o sa mai simt nimic si ca n-o sa pot colabora cu moasele (cum se zice si pe aici) ceea ce n-a fost deloc adevarat din potriva!!! Am simtit tot dar nu m-a durut!! Deci eu sunt 100 % pentru si fara frica!
lavi02 spune:
Gandacelu, si eu sunt de acord cu tine. Eu am nascut cu perfuzie si fara epidurala, dar repede. Epidurala - ma bucur ca exista, pentru foarte multa lume pentru care nu conteaza experienta mistica a nasterii, ci doar sa scape cat mai repede si usor. Si pentru experiente gen try pe care o inteleg ca a ajuns cu psihicul la fundul sacului.
Eu nu doar din motive de trairea experientei in sine (ca si urcatul pe munte care imi place la randul lui) ci si pentru ca mi se pare horror sa mi se bage o chestie in sira spinarii si sa mai si stau cu ea montata nu-stiu-cat, mai bine nasc singura de 10 ori. Dar asta inseamna ca eu sunt ciudatica, nu ca asa ar trebui.
Plus celelalte motive, obiective (expulzie mai lunga, riscuri cu tensiunea, etc, etc).
Epidurala,... nu e pentru mine. Dar asta nu inseamna ca nu e buna in sinea ei.
elean75 spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
fetele, ma iertati ca scriu fara sa apuc sa citesc toate raspunsurile, poate a mai scris cineva acelasi lucru
am vrut sa fac un topic special cu acest subiect, dar nu am avut vreme (si eu am nascut de curand) - mai ales ca am surprins o discutie intre medici pe tema asta (discutie defavorabila epiduralei, ceea ce mi-a confirmat tot ce stiam despre epidurala)
asadar: toti vorbesc de avantajele epiduralei, va voi spune de dezavantaje... stiti cat dureaza o expulzie la o nastere normala? 5 minute...
la epidurala?
40 de minute!!!
toate fetele care au facut epidurala se plangeau ca au simtit primele dureri si ca n-ar fi rezistat fara epidurala - cred ca este o prejudecata...
este adevarat ca exista femei care nasc extrem de greu, care se dilata greu (vorbesc de nasteri care sa dureze muuuuuuuuuuuuuuuuult, peste 12 h) - dar nimeni nu stie cum ar fi fost daca n-ar fi facut epidurala, daca intr-adevar erau din acea categorie care nasc cu adevarat greu
cand ma gandesc la o expulzie de 40 de minute nimic nu mi se pare mai horror!
o nastere normala e un fenomen cat se poate de natural, totul se petrece de la sine...
cred ca frica de nastere e o prejudecata, chiar o "moda" a zilelor noastre (cum a fost si "moda" cu biberonul in detrimentul alaptatului care s-a abandonat intre timp)
personal, consider o vizita la dentist de 1000 de ori mai "demna" de a produce panica decat o nastere, din simplul motiv ca este mai dureroasa decat o nastere
scuzati incoerenta (sunt cam obosita) si nu va atacati de mesajul meu, nu vizeaza pe nimeni, e doar un sfat pe care il dau celor nehotarate...
o nastere cu epidurala dureaza mult mai mult si este putin mai riscanta decat o nastere naturala, din cauza ca femeia care naste poate sa nu simta contractiile si sa nu poata impinge, etc etc etc
o nastere naturala nu este pe atat de dureroasa pe cat se crede
nu spun ca nu este dureroasa delocdoar ca este suportabila si, in plus, este o experienta care merita traita la intesitate maxima
sper ca n-am suparat pe nimeni!
sunt dupa 2 nasteri naturale, prima chiar extrem de dificila, numai ca mult-mult mai usoara decat tot ceea ce-mi imaginasem eu ca va fi!
Gandacelule tare ma bucur ca ai raspuns si tu la acest subiect - tocmai ma miram ca nu scrie nimeni nimic impotriva epiduralei - eu sunt la prima sarcina - DPN 22 decembrie - si tin mortis sa nasc normal si fara epidurala - tocmai pentru ca stiu ca datorita acestei anestezii totul dureaza mult mai mult - mai ales ca nesimtind contractiile nu mai ai reflexul de a impinge - asta e o explcatie la care m-am gandit eu!!!
Cat despre dureri - asta mi-a zis si sora mea - care e ginecoloaga - ca frica de dureri determina - ca sa vezi - dureri mai mari!
elena
gio spune:
De acord cu gandacelu. Am nascut fara epidurala, si a doua oara voi face la fel!!!Era o solutie, dar durerile mari au inceput de-abia la dilatatie 7-8, si intr-o ora am nascut dupa aceea, deci suportabile. Stiam de aceasta optiune, dara daca nu a fost nevoie de ce sa o fac???
FFF frica mi-era nu de efectele anesteziei asupra mea, ci de forceps, si nu vroiam nici in ruptul capului sa ajung acolo...
Daca voi mai avea o sarcina, voi opta ot pt nasterea normala fara epidurala, dar o voi lasa ca o optiune posibila, in caz de dureri fff mari...ceea ce sper ca n-o sa fie cazul, pt ca la prima nastere chiar nu am avut nevoie. Iar ceea ce am simtit...incomparabil!!!Nasterea mi s-a parut o experienta deosebita...

fetele,"traiasca epidurala" !!!