Mamici de iulie - august 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 13
Tia spune:
prin cautarile mele pe net, iata ce am gasit, m-am gandit ca poate vreti sa vedeti si voi.. este incredibil
http://www.pregnancy.org/images/pregnancy/pregnancycalendar/8week500.jpg
andan spune:
Buna dimineata fetelor :)
Se vede ca suntem in primele luni - suntem atat de adormite ca nu reusim nici sa scriem mare lucru
. Eu una ma simt relativ bine - doar o senzatie generala de oboseala si somnolenta, din cand in cand senzatii vagi de greata si un gust metalic in gura - in rest mananc orice, oricand, oricat si abia astept sa merg vineri la medic la eco. Am auzit tot felul de chestii, asa ca vin la voi sa va intreb: e sau nu e adevarat ca nu e recomandat controlul pe masa la o sarcina atat de mica (5 saptamani)? E sau nu e adevarat ca ecografia vaginala nu ar fi tocmai indicata (din nou, avand in vedere varsta sarcinii)? Eu am parerea mea
, dar m-am gandit sa intreb, sa vad ce zic si altii.
Pupici tuturor 

Daca dragoste nu e, nimic nu e.
gabirus spune:
Drage burticutze,
Am fost si eu saptamana trecuta la eco si mi-a confirmat doctorelul 6 sapt. de sarcina. Dar m-a si speriat ...
Se pare ca exista mare probabilitate sa am un fibrom; am mai citit cate ceva despre asta, dar nu m-am lamurit.
Sunt cam speriata! Stiti voi ceva despre asta?
Ma bucur mult pentru toate burticutele care se simt bine. Si prima mea sarcina a fost super-lejera, dar de aceasta data se pare ca nu mai am norocul ..., ma simt cam rau si extrem de obosita.
gabirus
andan spune:
Fetelor, help! Tocmai am fost la baie si am observat ca sangerez. E sange maroniu, inchis la culoare - asa, ca de inceput de menstruatie - si destul de mult. Dar parca mi s-a parut ca vad si sange rosu. Ce sa fac?
Daca dragoste nu e, nimic nu e.
nique15 spune:
Andan, anunta de urgenta medicul sau mergi la spital... nu vreau sa te sperii, dar din ce descri nu sunt semne prea bune...
Ma rog pentru tine sa fie bine!
Ioana
corbioana spune:
Buna dragutelor! M-am trezit si eu
vorba vine ca doar sunt treaza de la 6.30 ca sa merg la serviciu si sa trec sa las si borcanul la analize. Am luat o urocultura pt ca la analize mi-a iesit o usoara flora microbiana
speram sa nu fie nimic. Ieri dimineata de adormita ce am fost am facut pipi cu ochii inchisi si
apoi am vazut borcanulllllll (recipientul steril of course :)) Dar azi am fost mai toata ziua adormita...sa dorm cu caoul pe birou nu alta!
Gabi eu as zice sa-ti consulti dr. chiar si un altul daca e cazul dar eu stiu un caz concret in care mamica s-a operat de fibrom imediat dupa cezariana adica la aceeasi operatie, dupa ce a iesit bebe. Si totul e sub control! Doar ca trebuie monitorizat strict! Multa sanatate!
Andan cate sapt ai? Sa stii ca la inceput am avut si eu scurgeri foarte maronii si o singura data ceva rosu dar eu cred ca a fost implantarea embrionului atunci sper sa fie asa si la tine. Mergi la dr. si vezi ce zice sau suna pana reusesti sa te programezi.
Va pup!
Ioana
P.S. Ma lamureste si pe mine cineva cu calculul sarcinii, al saptamanilor de fapt??? Eu stiam ca am 8 sapt. aprox. si dr. mi-a zis 10!!!! pls. spuneti-mi si mie cum e!!!!
bebestrumfitza spune:
Salutare fetelor....si burticilor!!!![]()
Andan, eu am facut si control pe masa si cateva echo vaginale, si acum sunt in 8 sapt; oricum pe la 5,6 sapt nu se vede mai nimic la echo normal.
Corbioara- probabil tu ai calculat 8 sapt de la conceptie, dar varsta sarcinii se calculeaza:sapt de conceptie +2 sapt(adica cele 14 zile de dinaintea ovulatiei, daca ai ciclu regulat); ei considera varsta sarcinii cu incepere de la UM.
Pupici tuturor!!!!
Monicutz spune:
Monai mersi de sfat. Acum astept antibiograma sa vad la ce raspunde bacteria aia. E PE VREUNDEVA PE AICI O LISTA CU ANTIBIOTICE SIGURE PT PRIMUL TRIESTRU?
Si Anis...intrebai cu ce se hraneste bebe, pai cred ca nu numai cu mancarea pe care i-o dam noi, mai ales in primul trimestru de sarcina. Eu cuncosc pe cineva care a mancat numai pane prajita si apa in primele 4 luni...ca varsa tot in rest. Si n-a fost pe perfuzii. Copilul se dezvolta absolut normal. Probabil ca in primul trimestru sunt altele..cine stie ce alte surse de energie foloseste.
Ziceati de eco vaginale...astia pe aici nu fac asa multe eco, iar astea vaginale nu le fac decat daca e nevoie neaparat.
anis spune:
Corbioara...data sarcinii se calcauleaza de la data ultimei menstruatii.
Tia...e superb...MULTUMIM!
Monica-Elena cum sunt rezultatele?ma gandesc la tine....
Monicutz...indiferent de ce lista vei gasi...eu zic sa vorbesti numai cu dr,sa faci ceea ce zice el.
Eu am fost mai bine azi...am alta problema de la atatea fructe,m-am ales cu o super aciditate la stomac.Ce sa fac sa treaca? Ma arde tomacul...stiti vreun ceai ceva?
AniS 
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."