Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (51)
Raspunsuri - Pagina 9
Andruska spune:
Saphir- sanatate multa lui Amos si ai grija de tine si samburica . Nurofen ai incercat? La Matei functioneaza destul de bine.
Babee cu colectivitatea asa este si sa stii ca si Andrei cat este de mare si tot este cu nasul plin de muci de pana la urma l-am bagat pe antibiotic ca nu se mai putea. Oricum cand sunt asa de mici mai bine se sta acasa cu ei, tu sau bona sau...tataia . Pupici lui Philip !!!!
Alexandru (10 luni)
Fetelor, multumesc de raspunsuri referitor la costumul de Mos Craciun, am sa incerc in Carrefour.
Vroiam sa va mai intreb ceva: cu mancarea cum faceti? Voi le dati deja bucati mai mari sau tot mixata? Matei cum prinde ceva mai mare, isi provoaca voma nu de fiecare data insa de cele mai multe ori asa face.
Va pup pe toate si multa sanatate la toata lumea
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
Andruska spune:
Ioana te-am sunat putin mai devreme insa nu te-am gasit...vroiam sa vad ce mai faceti ????!!!!
Pe lapte de vaca eu am sa trec dupa 1 an. Cu Andrei am asteptat pana la 1 an si 4 luni ca m-am gandit ca NAN sau MILUPA (ca asta ii dadeam lui Andrei atunci) are mai multe vitamine ptr el decat BRENAC sau CEDRA.
Multi pupici,
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
saphir spune:
Mamici , va multumim pentru gandurile bune
Andra, am vrut sa cumpar Nurofen astazi, dar aici se da numai cu prescriptia medicului si medicul de aseara nu mi-a dat reteta.
In timpul zilei nu i-a scazut deloc temperatura sub 38.8, chiar mai devreme l-am schimbat ca facuse kk f. moale, mai mult apos si i-am luat si temperatura si tot atat avea. Asa ca dupa ce vine tati de la munca si stam la masa mergem la spital pentru un control adevarat si analize.
Ioana, asa zic si eu ca nu e de la dinti, pentru ca deja i-au spart caninii si altceva nu se vede in gurita, plus ca el niciodata nu a facut asa temperatura de la dinti.
In schimb Amos, manca-l-ar mama, e vesel, se joaca, a si dormit la
pranz 1.30h, a papat, e drept ca a vomat putin, dar nu foarte tare.
Asta e...ma montezentru dupa amiaza sa mergem la spital.
Inca odata multumim ca va ganditi la noi si multi pupici
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
anda141 spune:
Saphir, poate fi o enterocolita ceva, daca zici ca a facut si kk moale?? Multa sanatate si sa auzim de bine!!
Pupici mici lui Amosica!!!
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004
dadi_t spune:
Adriana, am fost plecata cateva ore!
Ciulama: pregatesti supa din un piept mai marisor de pui,o ceapa potrivita ca marime, 2 morcovi mari, albitura(pastarnac si patrunjel), telina (o rondea cam de un cm latime si diam de cam 6 cm() si un degetar de ulei de floarea-soarelui in aproape 3 l de apa. Dupa ce a fiert bine strecori totul adaugi un varf de cutit de sare mare (nu extrafina) si vezi sa obtii cam 2 l de supa, daca nu mai completezi cu apa.Intr-o cana (de ceai)plina cu lapte desfaci 3 linguri pline cu faina. Amesteci bine pana se incorporeaza si o torni printr-o sita mai mare in supa care deja ai pus-o in continuare pe foc. Dupa ce da in clocot( in timpul asta amesteci din cand in cand sa nu se prinda)tai fasii fasii pieptul de pui(cam un cm. latime) si le rastorni in ciulama.Mai fierbi cca15 minute sa intre aroma si in carne. O puteti servi si voi astfel, dar mai adaugati sare dupa gust.Iese purtin mai subtire decat in mod obisnuit(4 linguri pline de faina)Pofta buna!
Ioana, eu am trecut-o de 2 saptamani pe lapte de vaca, dar doar la masa de seara cea cu cereale.I-am dat initial in proportia juma-juma cateva zile apoi, un sfert apa cu doua treimi lapte si acum integral lapte.N-a facut nici un fel de reactie si-i place f. mult. Eu ii dau lapte de vaca de la tarani. Am o sursa de cand avea Anduta un an are certificat de calitate si este f. bun.N-am avut niciodata in 8 ani probleme.Il consumam si noi. La doua zile luam 2,5l.
Saphir, si o viroza trebuie tinuta in frau cu antitermice sa nu se suprainfecteze si sa faca pneumonie.Doamne-fereste!Multe, f. multe lichide(chiar si apa daca nu vrea ceai)-mai putin lapte.Nu stiu din ce motive intretine temperatura.Sanatate multa lui Amos!
Pupici si o zi minunata!
Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)
...poze Noiembrie!
buli spune:
Saphir, sanatate multa lui Amos
eu ieri si azi am stat f. putin cu Matei. in consecinta azi cind m-a prins s-a agatat de mine si nu mi-a dat drumul deloc. abia-abia am putut sa-i pregatesc masa.
desi se intelege f. bine cu tati vrea numai in capul meu. nu stiu ce-o fi cu el.
legat de gradi, si eu am aceleasi temeri ca si Ioana - capete sparte sau alte accidente
acu doarme, dar in patul nostru cu o tona de jucarii zornaitoare pe linga el ... daca se trezeste sa aud
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
va dorim Craciun fericit
CataD spune:
La Multi Ani! tuturor sarbatoritilor din ultimile zile (imi cer scuze de intarziere)
La Multi Ani! tuturor care au serbat Sf Nicolae...
Mos Nicolae a venit la noi incarcat, pentru mami o palarioara si bomboane (Ferrero Roche, preferatele mele), pentru tati o curea de pile si altfel de bomboane, pentru pui imbracaminte si jucarii 9de la noi si de la nasi).
Laura nu stie inca de mos, asa ca ne bucuram noi mai mult decat ea.
La noi a nins incepand de ieri, e asa frumos afara! M-am gandit sa-i iau saniuta Laurei, sa vedem pe unde gasesc.
Ioana, spor la cautat bone. E greu tare. Eu am avut un noroc mare cu a mea, nu numai ca are grija de pui, ii gateste, o scoate la plimbare, etc, dar mai face si curat prin casa din cand in cand si ne si gateste noua. Eu nu am avut nici o pretentie de la ea, i-am si zis ca nu vreau decat sa fie gaza ingrijit abine. Numai ca Laura doarme cam 3 -4 ore ziua si tanti a zis ca se plictiseste, asa ca mai face ea de bunavoie cate ceva.
Drept urmare i-am luat cadou de Mos Nicolae si o sa-i iau si de Craciun, bineinteles.
Fetelor, ca se apropie anul acum, care e obiceiul cu luatul motului?
Se ia si la fetite sau doar se rupe turta, sau ambele? Se poate lua si inainte de implinirea anului sau trebuie in ziua aia (care la mine pica miercurea, ma gandeam sa fac petrecere sambata pe 8 ian).
Lamuriti-ma si pe mine, va rog.
Si ce se mai face atunci? Cine ia cadouri cui, etc...pls!
Catalina si Laura (12 ian 2004)
CataD spune:
Stati ca n-am terminat...
Saphir, ar putea fi ceva la burtica...du-te mai bine la analize! Cum te mai simti, cu burtica si cu bebeu de ingrijit? Cred ca nu e usor!
De mancat Laura mananca tot pasat mesele pricipale dar ii mai dau eu cereale de copii din alea ca cerculetele,biscuiti, ii place sa muste si ea din fructe, ii dau avocado cu ingurita, deci manaca si ceva mai mare decat pasat.
Lapte de vaca o sa-i dau dupa un an.
De dus la gradinita vreau si eu s-o duc, mai invata cate ceva, se obisnuieste cu copii, si in special, invata engleza, ca noi vorbim numai romaneste acasa.
Catalina si Laura (12 ian 2004)
ad_risnov spune:
Noi am fost la de la 1 pana la 4. Tare bine a mai fost. Rares doarme atat de bine afara. Problema e ca pe mine ma blocheaza atatea ore si in casa e copilul atomic.
Tania, multumesc mult pentru reteta de ciulama. Maine o s-o incerc si eu pt. Rares.
Abia acum am salvat si reteta de ciorba radauteana, de la Anca. Mi-era teama ca se inchide capitolul si o s-o pierd iarasi.
Ioana, multa bafta la cautat bona! M-ai dat pe spate cu performantele Arturicilor. In curand ne spui ca rezolva ecuatii de gradul doi.
Fetelor, am cumparat revista Mami si are un cd tare dragut cu muzica pt. copilasi. Acum il ascultam si chiar merita.
Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)
Album Rares 1
Album Rares 2
Bebelusi ian.-febr. 2004 I
Bebelusi ian.-febr. 2004 II
ad_risnov spune:
Am primit pe PM acest mesaj (de la o mamica de pe forum):
Este Acorns British Style Nursery, gasesti pagina lor la www.acorns.ro cu, insa acolo tarifele nu sunt reale.
Pentru grupa de varsta a Elizei (0.5-2 ani) costa 6 milioane, cu pampersi si mancarica incluse.
O ducem la 8.30 si o luam la 18.15.
Sunt extraordinar de bine dotati, sunt putini copiii (probabil din cauza tarifului), cel mai mic e copilasul directoarei, care are 2 saptamani, apoi e Nichita de 9 luni, Fetita mea de 1 an si 3 luni, un pusti de 2 ani, mai asteapta unul de 2.2, pe cei mai mari nu i-am cunoscut inca. Chiar se vorbeste engleza... pe bune!
Este pe Str Chiparosului nr 36 (intre Alba Iulia di Delea Veche), tel 323.11.01 sau 0722.476.581 - dna Valentina Secara.
Cand am lasat-o pe Eliza dimineata acolo sa fost foarte incantata, a bazait putin ca am plecat, dar cum pana acum nu m-au sunat, inseamna ca e totul OK.
Pentru noi este o varianta de viitor.
Ce stiu eu: la gradinita nu-i primeste decat daca bb face la olita sau wc, iar varsta "legala" este de 3 ani. Poate la gradinitele particulare ii primeste mai devreme, nu stiu. Dar cred ca e f.f. important ca bb sa ceara deja la olita.
Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)
Album Rares 1
Album Rares 2
Bebelusi ian.-febr. 2004 I
Bebelusi ian.-febr. 2004 II