mamici de iulie-august 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

BB23, in sarcina, valoarea BHCG-ului creste aproape exponential de la o zi la alta. De asta ti-a dat sa faci si luni si miercuri! Nu pentru siguranta, ci pur si simplu sa vada daca ritmul de crestere este normal.
Pot sa-ti dau niste exemple, dar sint absolut estimative, sa nu te stresezi daca nu te incadrezi, ok?

Zile de la conceptie * zile de la UM * valoarea(mIU/ML or IU/L)
7 zile****************3 saptamini *********0 to 5
14 zile**************28 zile***************3 to 426
21 zile**************35 zile***************18 to 7,340
28 zile**************42 zile **************1080 to 56,500

Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BB23 spune:

Multumesc pentru raspuns..acum am inteles.....deci nu trebuie sa ma inghesui la usa doctorei sa imi citeasca rezultatul...sau totusi...trebuie...ma gandeam ca ca este ceva mai grav, cu toate ca asta poate fi destul.....

Sunt om cu tine, daca esti om cu mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika1 spune:

fetele,
au am fost aseara, dar din pacate doctorul nu a vazut mare lucru...abia fac 5 sapt de la UM, oricum mi-a zis ca a vazut niste celule si crede ca este sarcina cam 90%.
Atata deocamdata. M-a mai chemat peste 2 saptamani.

Laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

BB23, du-te la doctor ! Numai ea isi poate da seama daca ritmul de crestere a BHCG-ului este normal. Ai vazut, diferentele intre minim si maxim sint mari, chiar daca te incadrezi in ele. Deci pentru interpretare numai doctorita stie.
Pentru linistea ta, inainte de a ajunge la ea, valoarea BHGC de miercuri trebuie sa fie mai mare decit cea de luni. Dar cind zic mai mare, trebuie sa fie cu mult mai mare. Daca sa zicem, luni ai avut 280, miercuri ar trebui sa ai cel putin 400.
Cam asa stau lucrurile.
Ca regula generala (subliniez "generala") valoarea BHCG se dubleaza la 72 de ore in primele luni de sarcina. Fa si tu un calcul si vei vedea, inainte de a ajunge la doctor, daca stai bine.
Stie ea, doctorita, de ce te-a pus sa faci aceasta analiza.
In general, se face doar la inceput, pt a dovedi chimic sarcina (la o femeie negravida valorile BHCG sint sub 1).
Corelat cu ce ai mai spus tu, ca nu vede pe unde se face vascularizarea sarcinii, vrea sa se asigure ca sarcina creste normal; in lipsa unei confirmari vizuale, prefera sa fie sigura, cerindu-ti sa faci aceasta analiza, decit sa se lase la mina unui ecograf (aparat) de proasta rezolutie.
Pina la urma, e cum ai zis tu, adica se asigura ca sarcina creste normal.
Succes!

Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Ale, esti o draguta...dar al doilea rezultat va fi gata abia marti..dureaza mai mult decat la primul???????....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Buna, ma primiti si pe mine? Sunt insarcinata in 5-6 saptamani si se pare ca o sa nasc in iulie...Abia am aflat ca sunt gravida, poate ca ati citit mesajele mele disperate ca nu stiam ce am Sarcina sau amenoree de lactatie, ca inca o alaptez pe fetita mea, de 1 an jumate! Pe scurt, imi iesisera doua teste negative si doua pozitive, aveam intarziere de aproape o luna , da' eu parca tot refuzam sa cred ca mai vine un bb! Nu era programat bb asta chiar acum, as fi vrut abia peste 2-3 ani...Am fost si la dr., nu s-a vazut nimic la echo ca era prea mica sarcina, mi-a zis sa revin si mai vedem...Da' eu nu am mai avut rabdare si mi-am facut testu' Beta-hcg la sange, unde a iesit ca sunt in 5-6 saptamani!!
Da' stiti care e culmea culmilor?? Ca am ramas in a 30-a zi a lunii!!!! Adica cand trebuia sa-mi vina ciclu'!! Ca atunci a fost singuru' contact neprotejat! Ati mai pomenit asa ceva??
Am fost tare confuza la inceput, nu stiam ce sa simt, ce sa cred...mai am un copil care e inca mic, nu eram pregatita pentru al doilea!...
Dar tot raul spre bine, ca o sa fie apropiati ca varsta si asta e lucru' mare!
Pe Emma am programat-o, am ramas dupa numai doua luni de incercari, insa acum ne-a luat ca din oala!!!
Nici cu banii nu stam prea bine, avem rata la Banca timp de 20 de ani, ca am cumparat apartament cu credit...sincera sa fiu...ne gandeam ca alt bb nu va mai fi si ca va ramane doar Emma...Da' uite ca s-a intamplat exact cand ne asteptam mai putin!
Asta e, deja ne-am obisnuit cu gandu' ca Emma va avea un fratior sau o surioara, oricum Emmei ii plac tare mult bebelusii!
Sincera sa fiu, sunt cam speriata de o noua sarcina, cu toate ca pana acum totu' pare ok...Mi-e groaza inca de pe acum de perioada aia de sfarsit!! Cu toate ca pana acum mi-era dor sa fiu iar gravida!
Dr. meu e dr. Puia, de la Giulesti. L-am sunat acum 2 zile si i-am comunicat rezultatu' de la testu' de sange. A zis ca ne vedem saptamana viitoare. Pana atunci....mi-a zis sa iau Acid Folic, Utrogestan si Vitamina E.

Va pupam si va mai scriem!

_Ella, Emma & din burtica

http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

De fapt....Acid folic am luat inca dupa primele zile de intarziere, ca parca simeam io ceva-ceva!

_Ella, Emma & din burtica

http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika1 spune:

bravo pisi ella!!!

sa ai o sarcina usoara! si un bebe sanatos!

Mergi la inceput

Neata burtici!!!!
Unde sunteti????

Mergi la inceput

Pisi Ela, iti doresc sa ramai printre noi, alaturi de celelalte burtici, la fel de mult cat imi doresc sa raman si eu...

Mergi la inceput