mamici de iulie-august 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 5
pisi_ella spune:
BB23, iti doresc numai bine! Trebuie sa fie bine! Iti tin pumnii!
Sarcina asta pare mai usoara ca prima, avand in vedere ca la Emma imi vomitam si matzele in primele 3 luni La Emma am avut si iminenta de avort, in primele 3 luni am stat mai mult in repaus, am facut tratament...a fost ok, pana la urma. Acum TREBUIE sa ma simt bine, chiar nu am incotro, ca tre' sa am grija de Emma, care Emma are 1 an jumate si e o zapacita si nu am pe nimeni care sa ma ajute...inafara de sotz, care vine de la seviciu seara la 8 Nu stiu ce-o sa ma fac cand oi fi in luna a 9-a...Cu ditamai burtoiu' si cu copil si cu casa de intretinut...O sa fie tare frumos!
Da' sa nu ma mai gandesc asa departe!! Mai e pana atunci!
A propos de simptome, am un pic de grata, da' nu vomit, e ceva suportabil...In rest...n-am nimic! Poate niste usoare dureri de burtica, din cand in cand...Da' e normal.
Va pup acum...Tre' sa ies afara cu copilu'!
_Ella, Emma & din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro
delia grozav spune:
Ma primiti si pe mine? Sunt si eu o graviduta de 6-7 saptamani, confirmata ecografic.
Mai am un baietel de 3 ani si sapte luni.
Va urez la toate o sarcina usoara, si cu final fericit.
La mine graturile isi fac de cap de cam o saptamana si mi-e tare greu pentru ca am un program de lucru tare incarcat.
Si in sarcina trecuta am avut mari probleme cu greturile si varsaturile, dar in rest totul a mers ca pe roate. Asa ca rabd si sper sa treaca cat mai repede.
dede
Monica-Elena spune:
Bine ai venit Delia! Daca esti la a doua sarcina inseamna ca ne mai dai si noua sfaturi cele care suntem la prima sarcina.
Apropo pe voi va dor sanii tot timpul sau sunt zile cand nu va dor.
Monica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
delia grozav spune:
Eu sincer nu prea am dureri de san dar simt ca s-au marit ceva.
Dar greturile sunt groaznice. Azi am mancat ceva mai bine. Problema e ca desi sunt la a doua sarcina tot nu stiu prea bine ce sa mananc si ce nu, pentru ca nu prea imi trebuie nimic..., dar mi-e foameeee.
Mai intelege cineva ceva?
dede
pisi_ella spune:
Fetelor, pe mine ma dor rau de tot sanii!! De fapt, asa am stiut ca am ramas, ca si la Emma m-au durut rau! Acum parca ma dor si mai rau, ca inca o alaptez pe Emma, la 1 an jumate!!!!! Nu-i dau decat la nani, da' e DEPENDENTA, nici nu stiu cum sa fac cand o sa trebuiasca s-o intarc!! Nu adoarme fara si se mai scoala si noaptea sa mai suga! O mai pacalesc si cu ceai, da' nu tine mereu!! Asta e chiar o problema, cu alaptatu', ca odata si odata tre' sa o intarc!! Acum sper sa se schimbe gustu' laptelui, daca am ramas gravida, ca asa am auzit ca se intampla si copilu' nu mai vrea sa suga! Ce bine ar fi sa fie asa, sa renunte Emma mea la tzitzi de buna voie!!
L-am intrebat pe dr. daca are ceva daca inca alaptez copilu' mai mare, s-a crucit ca bb la 1 an jumate inca mai suge si mi-a zis ca alaptatu' nu afecteaza sarcina...Patru-cinci luni...cica e ok sa mai alaptezi copilu'...Si oricum, asta mica nu suge decat la nani, deci nu ma termina de tot, da' e obositor ca ma scoala noaptea!
Sincera sa fiu, aveam de gand s-o alaptez pana la 2 ani, cum se recomanda in Occident....Acum insa....cu sarcina....nu stiu ce sa zic!! Sa vedem....in cateva luni, tre' sa renunte!
Delia, eu la prima sarcina vomitam rau de tot!!! Acum am greturi suportabile, fara sa vomit! Am si pofta de mancare....ceea ce ma ingrijoreaza! Am ramas cu mai multe kg in plus dupa prima sarcina si parca nu as vrea sa ma fac cat o vaca!
La prima sarcina nu am luat decat 1 kg in primele 3 luni, pentru ca mai mult vomitam decat mancam, da' acum nu vomit si mananc binisor!! Bine, incerc sa nu mananac prea multa paine si dulciuri...La prima sarcina am luat doar 14 kg juma', da' m-am abtinut de la multe!! Acum...nu stiu daca voi mai putea! La mine problema e ca am mai luat niste kilograme din cauza alaptatului asta prelungit...Dupa nastere ajunsesem la 62 kg , iar acum am 66!!!!!!!!!!!!!!!
Delia, mananca ce-ti prieste, nu te forta sa mananci daca nu poti, in primele luni oricum nu prea conteaza...BB se dezvolta cel mai mult in ultimul trimestru, cand o sa ai si o fooaameee de lup!! Cel putin asa a fost la mine! Da' ma abtineam cat puteam de la paine, dulciuri, grasime, prajeli....
Cunosc senzatia de greata si foame in acelasi timp....E groaznic!!!!! Asa mi se intampla la Emma in mod frecvent!
Hai ca v-am zapacit!!! Va mai scriu....
Va pupam,
_Ella, Emma & din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro
delia grozav spune:
Ella draga, cand ai de gand sa o intarci pe Emma, incearca sa te mulgi inainte de alaptat si ea o sa gaseasca sanul gol. Am 2 prietene care au reusit astfel intarcatul. Poate reusesti si tu.
Eu in seara asta mi-am comandat o PIZZA ca nu mai puteam de pofta si dupa aceea m-am simtit foarte bine. Curios ce diferite sunt sarcinile, Cu Adi nu am avut de loc pofte.
dede
laura-s spune:
Buna dimineata,
se pare ca inca dormiti, aici e permis- avem o scuza:suntem insarcinate-, dar la aspirante parca e un roi de albine, se agita fetele de dimineata, dar noi suntem mai somnoroase....
Va scriu mai tarziu.
Laura
corbioana spune:
Morning dears!
Ma bucur ca se ingroasa randurile :) noastre si mai ales ca avem printre noi mamici care sunt la al doilea bb sa ne mai sfatuim cu ele. Welcome!
Si eu am in continuare (5sapt+ spre 6) greturi dar nu vomit, am o stare generela proasta de multe ori din aceasta cauza asa manca dar nu pot aia nu vreau, aia nu pot, ce nu e permis pot :) si apoi imi pare rau una ca ingrasa doi ca nu mi-a picat tocmai bine ....sunt plina de aer pana in gat dar...le suportam pe toate daca stim ca va fi bine. Mi se umfla teribil burta de la balonari, nu mananc excesiv, nu mananc nu stiu ce alimente, acid, etc...dar iata ca asta e...si ma cam apasa uneori, ma doar usor...dar sa fie numai asta si sa fie bb bine. Mai luam utrogestan.
Si astept cu nerabdare sa primesc o carte pe care am comandat-o cu gimnastica pt. gravide sa vad cum e ca nu mai suport sa stau fara sa ma misc asa.
Va pup,
Ioana
Lory2004 spune:
Buna dimineatza burticute,
In primul rand bun venit noilor gravidutze Delia, Pisi_ela!!
Astazi m-am trezit de dimineata...curios la ora 6 nu mai aveam somn deloc...Acum insa la servici .... as vrea sa fiu din nou in patul meu calduros si sa .
Pupici pentru Monica .
Lory