Bebelusi de sept-oct 2004 (4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Bebele meu doarme de la 11.30. Sper sa se faca fetita cuminte iar!

Kittie, daca vrei nu trec numele in listuta pana la botez. Uitasem de ce imi lipsea numele bebelusului tau....acum mi-am adus aminte ca ai mai spus de superstitie!

Cristia sa-ti raspund la intrebari. Bebelinei mele i-a facut cate un vaccin in fiecare piciorus si a plans putin cand i-a bagat serul iar apoi a fost putin maraita pana am luat-o in brate....in rest nici o diferenta fata de celelalte zile (poate doar teama mea mai mare).
Sterilet mie mi-a zis ca poate sa-mi puna si la 3 luni de la nastere. Ideea este sa fie totul perfect acolo, adica sa faci un examen citologic inainte ca sa nu ai vreo infectie, inflamatie sau vreao rana.
Referitor la reinceperea vietii sexuale, eu pot spune ca nu prea mai e asa lubrifiere dar asta se rezolva cu prezervative care au si uleiul acela special pe ele. Despre placere ce sa spun. La mine nu a fost deloc prima data pt ca am pornit cu ideea ca sigur o sa ma doara...chiar daca nu ma durea, eu tot pitici aveam in creieri. Apoi urmatorile dati a fost tot dureros pt ca aveam si o inflamatie si cervicita si nu era prea placut. Acum s-au rezolvat problemele si e destul de placut. Sincer parca mai simt o jena mica, mica de la cusatura, dar asta doar la inceput ca apoi e ok.
Pe bebelina o tin si cu ochii in calculator...mama denaturata ce sunt. Uneori scriu cu ea in brate si isi mai arunca si ea un ochi in calculator sa vada ce scriu....hihihi.

Timea, a mea suge cam 10 minute la un san. Daca a fost foarte plin sanul se satura doar cu unul, daca nu il mai cere si pe al doilea dupa ce scoate aerul....si mai sta cam 5-7 minute. Inainte eram obsedata de ceas. Ma uitam mereu sa vad cat timp papa, dar acum am cam uitat obiceiul.

Lorena, bebelina mea la 2 luni ca si acum la 3 doarme destul de mult. Uite sa fac un calcul sa-ti spun exact....cam 16 ore pe zi doarme in medie pe zi. Deci cred ca nu e cazul sa ne iei in calcul, eu am spus doar cum e in cazul nostru.

Va pup si ma duc la nani!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

Timea am doua cadite, galeata si aia normala albastra se vad in poze. In galeata e cel mai fericit, da din picoare din maini se simte super bine. In aia normala se mai si maraie din cnd in cand dar eu nu il bag in seama imi fac repede treaba si cand il pun pe masa de schimbat ii place la nebunie, ca ii fac masaje, il dau cu maglavaisuri, pai da cum credeti voi , adica eu si Dim ne dam cu alea alea si pe el sa nu il dam? Nu da bine in familie :)))

Copilul meu doarme acuma, tare sunt curioasa la cat se trezeste, dupa 2 plimbari azi


ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Fetelor revin si eu dupa citeva saptamini bune de repaus !!
V-am mai citit dar aveti un spor, mai ceva decit cind erati gravide......
Eu nu mai am timp de nimic cu 2 copii, norocul meu ca aici e vara acum si ies cit pot pe afara ca cel mare, de cind am nascut, merge la gradinita doar 3 zile si doar part time, asa ca restul de timp il petrecem impreuna si trebuie sa-i fac program. Nu ma pling caci imi place cu 2 copii, iesim in parc, pe plaja, la biblioteca ( este un spatiu special pentru copii, mame si bebelusi), iesim la terasa la o prajitura , o cafeluta ( pentru mami) si cacao, cumparaturi !

Zice cineva ca in cartea lui Capraru scrie sa alaptezi 10 minute la un sin doar.....cred ca e cam depasita cartea, e cam putin 10 minute.. eu ii dau cit se satura ( cam 15-20 min uneori chiar mai mult), nu stau cu ochii pe ceas si sint mai relaxata. Daca nu apuc sa-i dau din al doilea sin incep urmatoarea masa cu sinul din care nu a papat la precedenta.

Copiii vostri dorm toata noaptea ? A mea are 7 saptamini si sint fericita ca se scoala doar 1 data pe noapte, pe la 3, apoi se mai trezeste dimineata la 7.





-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Neata !
Multumim mult pt urari.
Roandre..mesc mult ...eu ma tot stresam de chestia cu auzul..dar inteleg ca exagerez...o sa incerc sa ma linistesc...
Noi am dormit destul de bine azi-noapte..s-a trezit doar de 3 ori...
Cele mai mari probleme le avem cu papatul..ca e prea haplea si papa cu pofta si se ineaca ..apoi se enerveaza ca vine lapticul prea repede..voi ati patit asa ceva?

Ce bebelasi draguti aveti...
Am pus si noi cateva poze sa ne dam mari




Ania & bebitza Ina
http://community.webshots.com/user/anielast

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari74 spune:

Ralucule tie ti-au zis sa-l infesi "breit wickeln"? Eu ma duc saptamana viitoare la ortoped si de pe acuma am niste emotii.... la noi cica ar fi de tip 2 A nu stiu ce inseamna da cica se corecteaza soldurile daca o infas asa in caz contrar trece la chilotei cu hamuri ....sper sa nu fie cazu!

pupici

mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Ce nervi am...am scris un mesaj si l-am sters din greseala inainte sa dau trimite. Acum trebuie sa-l compun iar.

Marimar, eu zic ca e destul de bine cum doarme bebele tau. Acum conteaza si la ce ora are ultima masa. Bebelina mea de pe la 6-7 sapt manca la 11 seara si se mai trezea la 5-6 dimineata. Acum la 3 luni mananca pe 10.30 si se mai trezeste pe la 7-8 dimineata.
De ex aseara s-a culcat pe la 11 si doarme si acum (cu pauze de masa la 6.30 si la 10.30). Asa am profitat si i-am taiat si unghiutele. Eu i le tai saptamanal pt ca ii cresc tare repede.

Anielas, parca vorbesti de bebelina mea. Si ea tot un haplea era si se ineca. Venea lapticul repede si ea ca un haplea manca de teama sa nu piarda nimic si apoi vomita. Acum s-a marit si nu se mai ineaca decat foarte rar.
V-am vazut si pozicile si tare frumusica este...si micuta!

Noi ieri am fost si i-am luat bebelinei un scaun auto tip scoica din Carreforu cu 1,3 mil lei. Recunosc ca nu e cea mai buna achizitie dar la cat o sa mearga ea cu masina doar cu unul dintre parinti e ok, caci in rest o tine celalat in brate. Este de la "Primii pasi" si are husa din material sintetic. Eu o s-o pun pe mama sa-i croiasca alta din bumbac sau finet. Cel mai mult m-a incantat faptul ca o pot si legana in el si sa vedeti ce-i place....hehehe, smechera domnisoara am!
Cand o sa mai creasca o sa-i luam un scaun mai bun, era unul la Graco foarte dragut dar de la 15-30 kg.

Fetelor, tot uit sa va intreb. Bebelinei mele i se cojeste pielea in dreptul sprancenelor. Mai se confrunta cineva cu problema asta? Daca da, ce remedii aveti? Ideea e ca numai sprancenele i se cojesc, in rest are o super piele.

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Salutari si pupici la toata lumea !

Io mi-s tare fericita ca bebe a adormit dupa ultima masa, ca de obicei ziua imi facea show de la 8 dim.. Acum a adormit si la 8, a mai mancat o data la 10 siceva si acum doarme ... Ca tot ziceati de adormit bebeii.. pai al meu nu vrea decat pe burtica la mami, dup'aia, daca il mut in patut in max 10min incepe sa planga de parca sta pe ace. Rareori suporta schimbarea. Stiu, l-am obisnuit prost, dar prefer sa doarma cu mine in pat decat sa fac noapte alba.. Oricum, "reaprinderea indeletnicirilor conjugale" cum zice Timea, e destul de departe la noi..Tati doarme in alta camera si bebe doarme in landou (cand vrea, dupa cum tocmai v-am spus), in pat cu mami. Si mi-e o frica de nu mai pot sa nu ma doara . Plus ca mi-e destul sa ma gandesc la bebe si incep sanii sa-mi curga.. N-ar fi tocmai dragut din partea mea sa dau pe dinafara tocmai in momentele de tandrete maxima .
Bine ca dicutati voi despre vaccin, ma scuteste si pe mine de intrebari, ca tre' sa-l fac luna viitoare, pe 13 (daca ajung si daca va corespunde calendaristic cu o zi in care poate sa ma vada dr).
Despre alaptat, al meu suge la un singur san vreo 20-30 min si dup'aia adoarme, n-are nici un sens sa chinui copilul sa-l trezesc si pt al doilea san.El papa, el ii da drumul, el adoarme dupa ce se intinde serios ca si cum tocmai s=ar trezi din somn, nu "ridica" de la masa.. . La inceput si eu faceam la fel, il asteptam sa termine un san si dup'aia il trezeam si-l puneam la al doilea.. Mi-am schimbat politica atunci cd adormea ft greu, preferand, evident, s-adoarma singur decat sa fac km cu el in brate, doar-doar.
Lorena, vad c-avem aceleasi dureri cu somnul de 5min.. La mine macar prinde juma de ora, pot sa merg si la baie . Si eu l-am lasat sa planga, n-am ce-i face, ieri a stat cu mine-n baie cat am facut dus, ca sa-nteleaga ca nu fug nicaieri, da' tot nu s-a potolit.. Habar n-am de ce face asa, si dr imi zice sa ma linistesc "c-asa sunt cei mici"..
Mada, al meu e de prin algeria de origine si Badis este un rege de-al lor, de acum muuuuulta vreme, evident si si-a zis el c-ar fi cazul sa-l "personalizeze" si i-a pus cu "ce" la sfarsit, in loc de "s".. Ma rog, astept sa creasca sa vad la care raspunde mai bine, care-i place mai mult. Anthony l-am pus mai mult pt botez (ca cica tre' sa ai prenume crestin ca sa te boteze crestin, altfel nu merge.. ca Badice e prenume mai mult musulman)..Voila Roandre, poti sa-l treci, prea exagerez cu superstitiile si eu
Cristia , si eu am citit post-ul Minei si mi-e teama ca acum nu te va mai ajuta asa de mult (daca si bebe al tau a crescut, inseamna ca patesti ca mine si ca nu mai ai cum sa-i tii mana intre picioare, asa cum scrie ca e pozitia recomandata).. Poti sa pastrezi linia de sustinere, median, dar nu mai poti pune mana intre picioare, ca deh, voinici, voinici.. Despre sustinut sanul e adevarat ca poti sa-l sustii cu 2degete (saucate vrei ),posterior, dar e mai mult pt ca sa-l ajute sa apuce cum trebuie, dup'aia poti sa-l lasi pentru ca l-a prins si poate sa-l tina singur, la inceput era bine sa-l sustii pentru ca bebe era prea mic sa suporte singur greutatea sanului. cam asta-mi aduc si eu aminte, in afara de lipitul de burtica, ti-am zis, la mine funct cel mai bine pt ragait (mai bine decat umarul!).Mercix de ideea cu rosia. O sa vedem,chiar aseara am papat o rosie (la tigaie, ca tot n-am curaj sa mananc cruda).Io mi-l tin pe bebe si la tv, si la computador, si vb si la tel cu el.. Acus, daca-l iradiez acum, nu stiu cum s-o fi simtit 9luni cd tot aceleasi chestii le faceam, ba mai si fumam la inceput . Si la cat distinge el din ce se intampla pe ecrane, nu stiu ce poate sa-i faca atat de rau.. Ma rog, presupun ca parerile sunt impartite..
Marimar, bine ai revenit.. da' ce program de vis ai tu acolo .. Mai ales faza cu biblioteca m-a dat pe spate!
Anielas, si-al meu se ineaca in tp ce papa da tuseste o data, de doua ori si dup'aia se reapuca de papat.. e normal, cred eu, si noua ni se mai intampla sa ne-necam in tp mesei, nu?

pupici fetele, ma duc sa profit de nani puiului, ma mai ocup si eu de diverse indeletniciri placute (gen spalat vase )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biamar spune:

fetelor sunt cu ea la san-desi de obicei ma feresc sa o tin in fata calc
Cristia-noi am incercat sa demaram actiunea cu pricina dar n-a mers asa ca mai stam
cat despre anticonceptionsl dr mea mi-a dat pharmatex-o crema spermicida si ceva lubrifiant
acum despre bblina-a mea are niste bubite care se cojesc pe tota fata si s-au extins si pe decolteu ,inclusiv sprncenele-ii dau cu ulei de msaline dar degeaba. in rest pielea e super, fara iritatii sau altceva. Nici eu nu stiu ce sa cred...
acum vroiam sa-ti zic Roandre ca mai bine tii bblina in cos in masina su nu in brate...ca nu e in siguranta la tine in brate!!!! pai ce crezi tu ca poti sa o tii bine chiar la o frana mai puternica? eu vreau sa o obisnuiesc in cos...si o tin si in casa, ca tot asa o legan in el si ii place.
gaza mea si-a fcaut program cu 8 mese pe zi -seara la 10 apoi 2.30, apoi 6.30. Doar azi s-a dat peste cap si mananca ca o disperata din ora in ora nu stiu exact de ce. Poate nu am eu lapte cat ii trebuie la o masa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut fetelor!

Tocmai ce am venit cu Costin de la doctor si aveam intentia sa-i dau sa pape si sa iesim la plimbare, numai ca el a decis ca vrea sa doarma, drept pentru care doarme lemn. Asa ca-mi iau si eu o pauza de-o cafea si de un forum cu voi. Si mananc si o ciocolata miiica-miiica, ca nu o fi foc.

Mihaela, si noi avem problema cu sprancenele. Eu i-am dat cu alifie de galbenele dupa baie si i-a trecut. Ii dau cam la 2-3 zile. Dr a zis sa-i dau cu vit A lichida, iar dupa cateva ore sa-l sterg cu comprese sterile uscate si sa-i dau cu ulei de baie. Marturisesc ca abia ieri am cumparat respectiva vitamina, asa ca nu stiu daca procedeul merge, dar cel cu alifia de galbenele merge la sigur.

Anielas, nu te mai stresa cu auzul. Sau daca nu te poti abtine, intreaba medicul de familie sau pediatrul cand e cazul sa mergi cu bebe la ORL, si du-te la un control sa te linistesti.

Cristia, intrebai de vaccin. I-a facut cate unul in fiecare piciorus, si a urlat cand l-a intepat si apoi inca un pic, pana si-a dat seama ca de fapt nu-l mai doare . Cand am ajuns acasa i-am pus un supozitor cu eferalgan, asa, ca sa fiu sigura ca nu face febra. Asistenta imi spusese sa-i pun si comprese reci pe intepaturi, cateva ore dupa ce ajung acasa dar eu nu i-am pus, pentru ca a fost foarte greu sa tin compresele alea acolo fara plasture. Costin era intr-o verva teribila si nu statea locului deloc, mai ales ca seara el se misca mult si rade si face bicicleta. Si am zis ca decat sa raceasca cu compresele alea reci care-ia ajungeau pe la spate mai bine lipsa. Si in 2 zile nici nu s-au mai vazut intepaturile.

A propos de reinceperea zbenguielilor conjugale eu ma confrunt cu alte problema, ca cine nu are probleme isi face singur. Mi-e greu sa ma relaxez. Bebe doarme in camera cu noi, si cand e cazul mutam operatiunile in camera cealalta. Ei, e de ajuns sa-l aud pe bebe cum sfornaie o data in somn ca s-a dus pasiunea. Mare noroc pe mine ca sotul ma intelege si e de acord ca cu antrenament scapam noi si de stress.

Ma intreba cineva cum am reusit sa-l dezvat pe Costin de stat in brate. Am reusit asta dar numai dupa ce am scapat cat de cat de colici. Dupa masa de dimineata, cand sansele sa adoarma si sa doarma mai mult sunt mai mari, dupa supt, l-am pus in patul mare si l-am tinut in brate pana a adormit, dar nu l-am leganat. Dupa cateva zile, cand s-a obisnuit sa adoarma asa, in brate dar ne-leganat, am incercat sa-l adorm in pat. Am stat langa el, l-am mai frecat pe burtica, l-am mai mangaiat, si tot asa. Incet incet am ajuns acum de il pot lasa singur dupa ce suge si imi vad de treaba si el de treaba lui. Si fie adoarme, fie dondane la pereti si la jucarii. Bine, acuma nu va ganditi ca pot rasufla usurata, ca mai are si zile proaste. Si mai are o perioada in jur de 6 seara cand sufera de singuratate. Atunci vrea sa stea cineva cu el si sa vorbeasca, iar el ingana acolo pe limba lui si rade fericit nevoie mare.

Fetelor, cum facem sa-i dezvatam de suzeta? Ca pe mine ma bat la cap toti medicii ca suzeta e ca o bomba plina de microbi, recunosc ca eu i-am dat-o. Deci fetelor daca bebe refuza suzeta nu insistati.


Va pup ca plange. Revin

Mina si BebeCostin


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari74 spune:

Mina tu vrei sa-l dezveti de pe acum de suzeta ?? Io pe aici vaz copii de 4-5 ani cu suzeta in gura si in carucioare
Pupici!

Mergi la inceput